Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

KLAR: Ine Nyhuus og «Flicka».

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Skrevet av:

Hvis du forbinder hestesport bare med stive rygger og flosshatter som paraderer sakte gjennom en løype, så er Ine Nyhuus den rake motsetning. Som utøver i Mounted Games sitter hun svært sjelden stille på hesteryggen, der det handler om av- og påhopp i fart, slalåmløyper og generell action.

– Mounted Games er en sport som utføres i høy fart, og det eneste som teller er å være førstemann over mållinja, forklarer Nyhuus.

På Alna Ridesenter er det nettopp det nittenåringen legger ned utallige treningstimer for å få til, etter å ha bestemt seg for å satse fullt på sporten.

– Nå er det «all in»!

Det store målet

I august avholdes EM i England, og Ine Nyhuus tenker på mesterskapet hver gang hun plukker opp en flaske eller stabler kopper fra hesteryggen.

Jeg har tro på at jeg blir valgt ut, og det er EM jeg jobber for hver eneste dag.

Siste hinder er nemlig landslagssamlingen i mars, der Ine er en del av satsingsgruppa. Selv om Mounted Games er en relativt ung sport i Norge, understreker Nyhuus at landslagskollegaene hennes holder et høyt nivå.

– Det er mange sterke uttøvere blant de 19 i satsingsgruppa, men jeg håper og tror jeg har en god sjanse til å bli valgt ut.

Tatt store steg

Grenleder for Mounted Games i Norsk Rytterforbund, Eivind Kjuus, bekrefter at Nyhuus fort kan få en positiv beskjed på landslagsuttaket.

– EM er absolutt innen rekkevidde for Ine, men vi må gjennom vintersamlingene våre først, og så tar landslagstrenerne ut laget helt til slutt.

Han har latt seg imponere av Veitvet-jentas fremskritt på hesteryggen etter at hun valgte å satse skikkelig.

– Ine er en veldig dedikert og ivrig rytter, som har utviklet seg veldig de siste to årene. Neste steg blir å trene enda mer, og forhåpentligvis bli enda tryggere på seg selv.

Eivind Kjuus sier at han er glad de har med personen Ine Nyhuus i satsingsgruppa, ikke bare utøveren.

– Hun er alltid blid og positiv, hjelpsom og lærenem. Det er naturligvis konkurranse i gruppa, men den sosiale biten er også viktig, bare se på kvinnelandslaget i langrenn. Viktig å ha folk som Ine i gruppa, og vi er veldig glade for at hun er med oss.

Hva skal til?

Mens Ine Nyhuus venter i spenning på landslagsuttaket, er det ikke annet å gjøre enn å terpe og trene inne på Alna Ridesenter.

– Jeg legger ned mye tid i dette, og det må til hvis man skal bli god.

– Hva er det som kreves for å nå helt opp i Mounted Games?

– For det første trenger man en god ponni, som liker å konkurrere. Og så må det naturligvis være god kjemi og et bra forhold mellom rytter og ponni.

Og her mener Ine Nyhuus at hun har et lite ess i ermet, for ponnien «Flicka» får de absolutt høyeste skussmål.

– «Flicka» er utrolig snill og flink, og du finner rett og slett ikke en greiere ponni enn henne, smiler Ine.

Se bildet større

PUST I BAKKEN: Ine Nyhuus med «Flicka».


I tillegg til samhandlingen mellom ponni og rytter er Mounted Games en fysisk krevende idrett, så utøverne er nødt til å være godt trent.

– Man må være sterk både mentalt og fysisk. Dessuten er det ingen ulempe å ha god koordinasjon når det bærer opp og ned fra hesteryggen, kopper skal stables og flasker plukkes opp.

Uvurderlig støtte

Selv om EM-billetten fremdeles ikke er sikret, har man klokkertro på Ine på Alna Ridesenter. Både treningskompis Sindre Loudini og Ines mor Elin har tro på at det blir EM-tur for Nyhuus.

– Det gleder vi oss masse til, selv om så store mesterskap er litt ukjent terreng, sier Elin Sundsby.

Ine innrømmer at det er deilig å ha all denne støtten i ryggen, og hun retter en enorm takk til foreldrene for all hjelp gjennom årene.

– Det ville vært umulig å få til dette uten dem. Mounted Games er en del av Norsk Rytterforbund, men det flommer ikke over av midler, og det ville være utrolig moro hvis noen har lyst til å sponse litt.

Inntil videre opptas sponsorplassen på salen av et britisk flagg.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!