Signerte for Sveiva

Signerte for Sveiva

KLARE FOR SVEIVA: Haugerud-duoen Thomas Ihle og Patrick Sveen har valgt å spille i Sveiva neste sesong. (Foto:sveiva.no)

Thomas Ihle og Patrick Sveen var poenggarantistene til Haugerud IF som rykket ned fra årets eliteserie. Fra 1. mai skal de levere varene for Sveiva Innebandy.

Skrevet av:

– Jeg er strålende fornøyd med å ha signert for Sveiva. Jeg føler jeg har en spisskompetanse som de har manglet denne sesongen, og jeg håper jeg kan bidra med massevis av mål for Sveiva framover, sier Thomas Ihle.
Mannen som ble toppscorer for Haugerud med 38 mål denne sesongen, har vært en ettertraktet spiller i lang tid. Klubber som Slevik, Sarpsborg, Greåker, Grei, GIF og Akerselva forsøkte alle å hente ham, men valget falt altså til slutt på Sveiva.
– Sveiva er den klubben som passet meg best. Her kan jeg spille på mine fremste kvaliteter. I tillegg kjenner jeg Sveiva som en seriøs og stabil klubb. Det var mitt soleklare førstevalg.
– Jeg tror man kan bygge noe veldig bra her med alle Sveiva-talentene som kommer opp, og jeg har lyst til å være med på moroa. Jeg ble også anbefalt Sveiva av landslagsledelsen, avslører Ihle.

Ti års samarbeid
Med seg til Rommenhallen har Ihle kompisen Patrick Sveen, som hadde 38 assister for Haugerud denne sesongen. Også han gleder seg til å representere Sveiva Innebandy.
– Jeg er glad for at denne overgangen gikk i orden. Det var flere klubber som var ute etter meg også, men etter å ha vært med på et par Sveiva-treninger skjønte jeg raskt at det var her jeg ville være. Jeg håper at jeg kan bidra på samme måten som jeg gjorde i Haugerud, og være med å drive laget framover og oppover på tabellen, sier Sveen.

Han og Thomas Ihle har spilt innebandy i ti år sammen for både Haugerud og Tunet.
– Vi snakket en del sammen på slutten av årets sesong, og fant ut at Sveiva var det beste alternativet for oss. Jeg håper vi kan fortsette samspillet vårt videre. Jeg serverer gjerne pasninger så lenge Thomas smeller dem inn, ler Patrick Sveen som også scoret 13 mål på et Haugerud-lag som slet helt i sumpa denne sesongen.
– At også Patrick ville være med på overgangen gjorde det hele mye lettere for min del. Jeg håper vi kan fortsette i samme rekke, og at vi endelig kan vinne kamper igjen, sier Thomas Ihle.

Kompletterer laget
Leder av Sveivas elitestyre, Roger Pettersen, er meget fornøyd med klubbens nysigneringer.
– Thomas og Patrick er to meget hyggelige gutter med fine holdninger som passer godt inn i vår tropp og miljø. Samtidig har de vist seg som to effektive poengplukkere. Det har vi savnet i årets serie. Skuddmessig har vi vært førende i mange kamper, men vi har manglet de typiske goalgetterne. Der tror vi Thomas og Patrick vil være med å komplettere laget vårt.
– Hvis de kan bidra med mål, er jeg også sikker på at flere andre av de unge spillerne på laget kan senke skuldrene og ta nye steg, sier Pettersen.

Sveiva-kaptein Anders Strømsborg gleder seg også til å få nye lagkamerater.
– Helt supert at Thomas og Patrick har signert. Klubben har jobbet lenge med å få dem over til Rommenhallen. Det er to typiske goalgettere som garantert vil hjelpe oss med flere mål neste sesong.
– Vi ønsker dem begge velkommen, sier Strømsborg.

Stolt over valget
Både Thomas Ihle og Patrick Sveen var som nevnt jaktet på av flere andre eliteserieklubber. Roger Pettersen er stolt av at de valgte nettopp Sveiva.
– Det viser at Sveiva driver på den riktige måten. Det er måten vi organiserer klubben vår på og det vi står for som betyr mest for spillerne. Thomas og Patrick ville til oss på grunn av våre holdninger, innsats og spillestil. Det var avgjørende for dem, sier Pettersen.

Dagen etter at klubben offentliggjorde signeringen av Haugerud-duoen kunne han også melde at Andreas Skriden og Andreas Valbye begge har signert nye to års-kontrakter.
– Dette er viktige spillere for oss. Med to resigneringer og to nye spillere på en og samme uke har vi fått en god start på planleggingen av neste års sesong, sier Pettersen.

Hyller Haugerud
Selv om de gleder seg til å fortsette innebandykarrieren i Sveiva, innrømmer både Thomas Ihle og Patrick Sveen at de reiser fra Haugerud med tungt hjerte.
– Haugerud er en kjempeklubb hvor jeg stortrivdes. Det er en klubb med mye sjel. Jeg ønsker klubben alt godt i fremtiden, og håper den kan bygge seg opp igjen, men følte likevel at det var på tide å dra videre nå. Jeg ville fortsette videre på eliteserienivå, sier Patrick Sveen.
– Alle vet at Haugerud ligger mitt hjerte nær. Likevel måtte jeg søke andre klubber ettersom Haugerud rykket ned og jeg har lyst til å spille meg inn på landslaget. Da holder det ikke med to treninger i uka uansett hvor mye jeg er glad i klubben.
– Jeg håper de klarer å mobilisere og gjøre det godt i 1. divisjon neste år, sier Thomas Ihle.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!