ANNONSE

Sjarmør'n

Sjarmør'n

 

Groruddalens store OL-håp Øystein «Pølsa» Pettersen var maks uheldig i sprintfinalen og falt da han ble hektet av en kasakhstansk løper. Likevel leverte han sjarmøvelser og tok på seg et stort smil da han gikk over målstreken til en sjetteplass. I intervjuet etter løpet hilste han også hjem til klubben sin Lillomarka som fulgte sprintfinalen direkte på storskjerm på Grorud.

At Øystein Pettersen er kapabel til å komme med noen saftige gullkorn vet vi alle. Etter å ha blitt intervjuet av NRK som tok opp hans feiring ved målgang, da han bukket til publikum og gjorde ablegøyer, leverte han nok et gullkorn. Dette gullkornet fikk imidlertid alle groruddøler til å føle seg stolte. «Pølsa» svarte nemlig følgende

 

- Jeg er jo fra Groruddalen, og alle groruddøler er gentlemen. Det er klart jeg må hilse hjem til alle som sitter og ser på meg på Grorud, slo han fast.

Like fullt var han naturlig nok nedfor.

- Jeg er skuffa, men ikke bitter. Jeg er fornøyd med å ta meg til finalen, men det var ikke sjetteplassen jeg drømte om da jeg sto på startsreken, innrømmet han.

 

Hyllet sitt idol

På Grorud ILs klubbhus hadde Pølsas klubb, Lillomarka, samlet seg til OL-fest med storskjerm og lokal deltaker på plass i Vancouver. Jubelen sto i taket da «Pølsa» hilste hjem, og her var man tydelig stolte av sitt store idol.

 

- Dette var kjempemoro. Det er herlig at Øystein alltid husker hvor han kommer fra, og hvem han er. Han er ett fantastisk idol for alle i Groruddalen.

- Vi er kjempestolte over at en løper fra klubben har vært med i en OL-finale. Selvfølgelig var det synd at han falt. Jeg tror han hadde klart medalje uten, sier leder Marit Groven.

 

Maks uheldig

Øystein Pettersen ble finalens store ulykkesfugl. Midtveis i løpet lå han godt an til å ta medalje, men fikk en hekt av kasakhstanske Poltaranin i en lang høyresving og endte på rompa. «Pølsa», som hadde nest beste tid i semifinalen, endte som nummer seks i mål.

På telefon fra Vancouver snakket Akers Avis Groruddalen med Øysteins far og smører for de norske langrennsstjernene, Ole-Jørgen Pettersen.

- Akkurat nå er stemningen litt bitter og sur. Øystein var den sterkeste nordmannen i dag. Han følte seg pigg, og mente selv at medalje var innen rekkevidde. Det var maks uflaks som gjorde at han ikke fikk medalje, slår Pettersen senior fast.

- Hva skjedde?

- Øystein var på vei opp mot medaljekandidatene, og følte han kunne ta dem igjen. Da kjørte Poltaranin over skia hans, og da bar det på rompa. Det er fryktelig surt, sier Ole-Jørgen Pettersen.

- Hvordan føler Øystein seg nå?

- Akkurat nå er han veldig skuffa. Han sa selv at dette var tidenes mulighet. Likevel kan man ikke være lei seg over en sjetteplass i et olympiskt mesterskap. Det er en meget høy prestasjon, sier Ole-Jørgen Pettersen.

 

- Ikke dårlige ski

Videre snakket vi med Pettersen senior om hvordan groruddølene trivdes i Canada.

- Vi er fornøyde, men også litt forbanna på Poltaranin, sier eldstemann Pettersen.

For ham som smører for langrennstjernene er det hektiske dager i OL-sirkuset.

- Jeg jobber omtrent døgnet rundt. Vi smørerne er oppe klokka fem om morgenen, og vi legger oss rundt ti på kvelden. Mesteparten av tiden er jeg i smørebua, jeg får ikke med meg stort annet.

- Jeg kommer garantert ikke til å komme uthvilt hjem, ler han.

Etter den første langrennsdistansen på herresiden (15 kilometer) fikk de norske smørerne pepper i de landsdekkende avisene for dårlige ski.

 

Ole-Jørgen Pettersen mener at saken er blåst helt ut av proposisjoner, og at skiene ikke var så dårlige som dagspressen ville ha det til. Han innrømmer likevel at forholdene i Canada er utfordrende.

- Det er veldig spesielle værforhold her, og merkelig snø. Vi måtte starte på scratch, for alt er motsatt av hva vi er vant med. Det som fungerer hjemme fungerer på motsatt måte her. Det er en spennende utfordring, sier han.

Pettersen er likevel fornøyd med Norges OL-onsdag.

- Vi fikk rettet opp mye i dag. Ett gull og én bronse er en veldig fin dag, slår han fast.

 

Klistret foran storskjermen

Én av dem som hadde tatt turen til Grorud klubbhus for å følge sprintdistansene var Oslo Idrettskrets' leder Norvald Mo. Han fulgte ivrig med på storskjermen, men rakk å svare Akers Avis Groruddalen mellom løpene. Foran finalen hadde han tro på Pølsa.

- Øystein har virket overbevisende i alle løpene hittil. Han virker sterk, og jeg tror han får en fin plassering, sa Mo.

Slik gikk det likevel ikke, men vår idrettsleder hadde det likefullt moro på OL-fest.

 

- Dette er virkelig stas. Her er det kjempestemning og ekte idrettsglede. Det er storveis at klubben legger opp til samling når dalens store sønn skal i aksjon, slo han fast.

Skal vi tro Lillomarkas leder kan samlingene bli en tradisjon.

- Nå er det VM på hjemmebane til neste år først. Da må vi nok ta turen opp til Holmenkollen, men dette kan fort bli en tradisjon videre. Vi har hatt det kjempemoro og sosialt sammen, mens vi har delt store idrettsøyeblikk, avslutter hun.Groruddalens idrettsentusiaster hyller Øystein «Pølsa» Pettersen

 

Ikke før Øystein «Pølsa» Pettersen hadde kommet i mål startet gratulasjonene fra Groruddalens innbyggere å ankomme sportsredaksjonen.

At en av våre egne kom seg til en OL-finale, og attpåtil benyttet muligheten til å skryte av å være groruddøl fikk blodet til å bruse hos mange med hjertet i Groruddalen. Etter hjemkost fra OL-festen på Grorud stakk vi innom nettstedet Facebook.

Der sto Øysteins OL-prestasjoner høyt i kurs. Flere hundre groruddøler kommenterte finalen, og er er hva noen av de skrev:

 

- Gratulerer til Øystein Pettersens fantastisk holdning og sjarmerende stil etter et uheldig fall. Du er Groruddalens store sønn i OL.

 

- Øystein har vist veien. Groruddalen tar hjem seier´n i medaljekampen i neste OL. Det er sikkert.

 

- Øystein Pettersen er et menneske i særklasse. Det viste han i dag. Ingen over, ingen ved siden.

 

- Heia Øystein Pettersen, du hadde fortjent så mye mer! Stå på!

 

- Drikk mer Red Bull Petter Northug, Øystein Pettersen hadde fortjent bronsen mer enn deg.

 

- En stor takk til Øystein Pettersen. En god groruddøl med glimt i øyet.

 

- Øystein Pettersen: - Vi fra Groruddalen er ekte gentlemen vi! Her snakker vi ekte groruddøl folkens. For en herlig mann.

 

- «Pølsa!» Nå er jeg stolt over å være groruddøl! Fantastisk sporty innstilling.

 

- Synd med fallet «Pølsa» Du reiser deg likevel og slår tilbake. Det er slik vi groruddøler gjør det.

 

- Det er sant som «Pølsa» sier, alle fra dalen er gentlemen. Bortsett fra Lars fra Årvoll, han er unntaket.

 

- Russerne må ha vært dopa, og kasakhstanseren burde vært disket. Det betyr at Øystein klatrer opp til bronseplass om noen uker!

 

- Nå sitter til og med jeg og ser på OL. For en fantastisk fin type Øystein «Pølsa» Pettersen er. Groruddalen er stolte av deg.

 

- Heia «Pølsa», heia Groruddalen.

 

- Da Norge skulle ta OL-gull nummer 100 går russerne catwalk med nytt superdop. Synd for «Pølsa» som kunne meldt seg på i kampen.

 

- Synd «Pølsa» tryna, han er jo «kung».

 

- Lenge leve «Pølsa». Bedre ambassadør har Groruddalen aldri hatt. Du tar'em i VM.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE