Sjela på Grorud

Sjela på Grorud

 

I dag fyller en av Groruds desidert største ildsjeler 80 år. Gjennom 44 år har han vært en markant figur for klubben, og han har ingen planer om å gi seg. Vi gratulerer Bjørn Holm med dagen, og gir deg litt av hans historie.

Skrevet av:

Bjørn Holm ble født på Vålerenga i 1928. Etter en svipptur oppom Ekeberg kom han til Grorud som 26-åring og valgte å slå seg til ro her.

- Jeg husker det var som å komme til landet. Grorud var et helt annet sted på den tida, og det var omtrent ikke hus her. Likevel kjente vi noen som hadde et lite hus å låne bort oppe i Huken og der slo vi oss ned, sier han.

At Bjørns datter startet med turning i idrettslaget ble begynnelsen på mange år med frivillig innsats.

- Hun startet i 1964, og hvis jeg ikke husker helt feil var det da jeg ble valgt inn som sekretær for første gang. Jeg ble også «shanghaia» til et arrangement på Rankollen dette året, og det var vel sånn det hele startet, sier han.

Livsstil

Fra den stund har Bjørn vært fast inventar i Grorud Idrettslag. I 42 år har han sittet i styret i turngruppa og med jobben som sekretær, den har han den dag i dag.

- Det er jo sekretær som har vært hovedfunksjonen min og grunnen til at jeg har vært med så lenge er jo at dette har blitt en blanding av både hobby og interesse.

- Jeg synes fremdeles det er givende og inspirerende å delta i idretten og jeg kan ikke si at jeg har vært et offer etter alle mine år her... Her på Grorud hvor jeg har fått så mange gode venner.

- Det har blitt en livsstil som jeg liker, sier han.

Såpass livsstil har det blitt at Bjørn har bosatt seg rett ved siden av Groruds fotballbane «Gullet».

Her står han hver hjemmekamp og selger vafler og kaffe, mens han følger ivrig med. Interessen for Grorud idrettslag vil nok aldri avta.

- Barna dine sluttet etter hvert i idrettslaget, men du ble med videre?

- Da var jeg jo allerede inne i systemet. Jeg hadde funnet mitt miljø og trivdes godt her. Vi fikk jo til mye bra sammen. Hvis du har det trivelig med venner og liker det du driver med fortsetter du gjerne, sier han.

En bauta

Når Holm snakker om vennene sine i Grorud idrettslag, passer det at hovedleder i klubben, Per Østmark, slipper til med noen ord om sin venn.

- Det er mye jeg kan si om Bjørn, men først og fremst er han en «Ildsjel» med stor I. Akers Avis Groruddalen omtalte ham som Mr. Grorud i jubileumsartikkelen og det er veldig sant. Bjørn er både en bauta og en institusjon i idrettslaget. Jeg har kjent ham i 30 år, og han har vært avgjørende for mitt virke som hovedleder, sier han.

- Hvordan vil du beskrive Bjørn som person?

- Han er et raust mennenske med et hovedbudskap om at alle som kan noe bør dele det med andre.

- Det har han hatt som leveregel, og alle som har hatt noe med Grorud Idrettslag har fått glede av dette, sier han.

- Hvordan ville Grorud idrettslag sett ut uten Bjørn?

- I utgansgspunktet bruker vi å si at ingen er uunværlig, men Bjørn har i høyeste grad bidratt til at Grorud er det det er i dag.

- Arbeidet hans for klubben er enormt, og han skal ha all ære for sin innsats. Jeg vet ikke hvordan det ville vært uten han.

- Jeg ønsker Bjørn til lykke med dagen og fremtiden, sier Østmark.

Ingen hemmeligheter

Bjørn Holm synes det er vanskelig å trekke fram enkeltepisoder fra sin tid i Grorud.

- Her skjer det jo store ting hele tiden og det er jo litt av det som er så moro. Grorud Idrettslag er et fryktelig bra lag å være med i.

- Det har alltid vært sånn at ingen har noen hemmeligheter for hverandre her. Det er et tett, nært og jovialt miljø. Det beste jeg vet er når vi sitter på «huset» og det kommer trenere og folk innom og slår av en prat.

- Det er virkelig toppen. Jeg setter pris på slikt kameratskap, sier han.

Blir værende

- Det er her hele identiteten og interessen min ligger. Jeg har det mye bedre av å være her enn å sitte i TV-sofaen.

- I tillegg til å være her på anlegget,  har jeg et hjertebarn i kaféen på Steinbruvann. Der har det etter hvert blitt et skikkelig miljø, sier han.

Da Grorud Idrettslag feiret sine 90 år sist helg hadde medlemmene gått sammen for å gi Holm en oppmerkelse til hans eget jubileum en uke senere.

Her vanket det blomster, penger og en signert «takkebok» med underskrifter av så og si hele idrettslaget.

- Det var utrolig flott og helt unikt. Jeg er fryktelig stolt av å motta en så stor hedersbemerkning og jeg er utrolig takknemlig, sier han.

- Hvordan skal du feire dagen din?

- Den skal feires på klubbhuset med familien. Jeg regner med at vi blir litt i overkant av 30 stykker så her blir det artig og moro, sier han.

- Fremtiden, hvordan ser den ut for deg?

- Det går vel i samme sporet som nå, men jeg sier ifra meg sekretærjobben. Det kommer til å skje mye spennende med Grorud idrettslag i tiden fremover og jeg vil være en del av det. Jeg kommer nok aldri til å gi meg helt her i Grorud, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!