Skadeskutte optimister i Lørenhallen

Skadeskutte optimister i Lørenhallen

 

Hasle/Løren har mistet syv spillere i sommer, og ytterligere fire nøkkelspillere sliter med skader. Trener Tommy Lund spår en tøff sesong, men han håper at laget kan gjøre det bedre enn forutsetningene tilsier.

Tekst:

Publisert:

Rutinerte herrer som Marius Andersen, Henrik Kloumann, Marcus Idoff og Mats Johansen har lagt opp, mens Joakim Tiller har gått til Manglerud Star og Eirik Rønning vender hjem til Furuset sammen med Ole Nikoma. I tillegg er kaptein Elia Hoelstad, Christoffer Waagenæs og Niclas Johansson langtidsskadet.

-  Vi har havnet i en klønete situasjon med flere som har forsvunnet og mange skader. Målet er å være høyt oppe på tabellen, men vi kommer til å slite i begynnelsen, spår Fredrik Thinn, som antakelig blir lagets kaptein.

Trener Tommy Lund innser også at det blir tøft - i hvert fall fram til de viktigste spillerne er tilbake for fullt.

-  Vi får ikke gjort noe annet enn å stole på de vi har. Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt en full tropp å jobbe med, men slik er det ikke, sier han.

I morgen, lørdag, droppes pucken. Hasle/Løren spiller dobbelkamp borte mot Viking, som i praksis er rekruttlaget til Stavanger Oilers.

 

Flere nye fjes

Men selv om flere gode spillere har lagt opp eller byttet klubb, har Tommy Lund signert flere nye navn. Daniel Ortega, André Sørvik, Joachim Nilsen, Jonathan Wik, Glenn Stian Eliesen og Patrick Lund Nilsen har kommet inn.

- Mannskapsmessig er vi svekket pr. dags dato. Spillerne som har kommet inn står ikke tilbake for dem som har gått ut, men vi kommer til å preges av skadesituasjonen, mener Lund.

Backen Glenn Stian Eliesen er tilbake i gamleklubben etter å ha spilt for Tønsberg i Get-ligaen i fjor. I et ungt mannskap ser han for seg å være en leder på isen.

-  Det er et generasjonsskifte på gang. Flere av de eldre gutta har lagt opp og det kommer nytt blod inn. Jeg ser for meg å ha mye ansvar og å være en leder på isen, sier Eliesen.

 

Trenger påfyll

I den siste treningskampen før seriestart tapte Hasle/Løren 1-3 mot Comet, som er forventet å kjempe helt i toppen av 1. divisjon. Der hadde Tommy Lund med seg flere prøvespillere fra blant anner Latvia og Sverige. Ingen av dem ble funnet gode nok, men treneren utelukker ikke at klubben kan bli nødt til å se seg om etter import-spillere for å gjøre troppen god nok til å hevde seg.

- Det koster penger å hente utlendinger, og vi er en liten klubb. Ideellt sett burde vi hatt gode juniorspillere som gikk rett inn på laget, men det har vi ikke.

Skal man ha en utenlandsk spiller må klubben betale et såkalt transfercard, som koster 12.000. Både Glenn Stian Eliesen og Fredrik

Thinn støtter beslutningen dersom Lund bestemmer seg for å hente spillere utenfor Norges grenser.

 

Én utlending

Det samme gjør Eliesen:

- Jeg tenker det vil være veldig bra for laget. Flere klubber i 1. divisjon satser tungt, og personlig er jeg for at vi skal hente utenfra, sier Eliesen.

-  Det vil være helt riktig å gjøre. For noen år tilbake var det knapt en utlending i hele 1. divisjon, men nå har de fleste topplagene seks-syv mann hver. Om vi skal konkurrere på like premisser er vi nødt til å gå samme vei.

Hasle/Lørens eneste utlending nå er Victor Erikcson. Sammen med Thinn og André Sørvik er dette trioen som skal score målene i Lørenhallen i vinter.

- Jeg håper å bli viktigere enn noen gang, og det er helt greit. Målet mitt er å score i hver kamp, sier Thinn, som også har tro på André Sørvik.

- Han har ikke vært seg selv de siste sesongene, men alle vet hvor god han være. Om han kommer opp på nivået han hadde på Vålerengas juniorlag, så har vi en mann å regne med, mener Thinn.

 

Vil kjempe

Men selv om klubben sliter med en tynn spillerstall, er både Lund og spillerne optimistiske foran serieåpninga i morgen. I fjor endte Hasle/Løren på en skuffende syvendeplass.

-  Målet er å være på øvre halvdel, og det hadde moro å kjempe helt der oppe. Samtidig ser vi at de andre topplagene har hevet seg betraktelig. Ringerike, Comet, Narvik og Kongsvinger blir «hete», sier Lund.

Fredrik Thinn er opptatt av å få en god start.

-  Slik det ser ut nå, kommer vi til å ha en tynn tropp fram til desember. Om vi klarer å ligge rundt fjerdeplass til jul, så tror jeg det kan bli bra, mener han.

Eliesen er glad Hasle/Løren har fått et overkommelig kampprogram i seriestarten.

-  Vi kommer til å måtte jobbe for alle poengene, og vi «gamlegutta» må vise vei for de yngre, avslutter han.

Hasle/Løren har også fått ny trener. Den gamle ringreven Petter Syversen tar plass i Tommy Lunds trenerteam i år, sammen med Jim Marthinsen.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.