Skal overraske fotball-Norge

Skal overraske fotball-Norge

 

Hele fotball-Norge har dømt Oslo City rett ned fra 2. divisjon. Det bryr imidlertid ikke Groruddalens mest fargerike lag seg om. De garanterer overraskelser og festfotball sesongen igjennom.

Skrevet av:

- Alle tror vi rykker rett ned, men de som uttaler seg vet ikke hva de prater om. De har ikke en gang sett oss spille.

- Vi kommer til å overraske. Det kan jeg garantere deg her og nå. Vi skal spille flott fotball og plukke masse poeng i 2. divisjon, sier hovedtrener Mendy Pate.

Stemningen var med andre ord meget god i Oslo City-leiren da Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke temperaturen i laget før serieåpningen førstkommende mandag.

- Bare se rundt deg. Det er mye bra fotball i disse guttene. De er alle talentfulle og har et stort ønske om å få vist det fram. Vi skal være offensive og presse høyt. Utfordringen er å luke bort småfeilene som vi av og til gjør, slo Mendy Pate fast.

Bente Skjellegård er leder i klubben. Også hun var i godt humør.

- Vi gleder oss veldig til å komme i gang igjen. Dette blir et meget spennende år for alle med hjertet i Oslo City. Det er stort for klubben å være en del av toppfotballen, og vi ser fram til å markere oss her, sa hun.

Også Skjellegård valgte en offensiv innstilling før årets sesong.

- Jeg er som alle andre spent, men jeg har tro på at dette vil gå bra. Alle andre forventer at vi skal tape alt, men vi skal slå godt fra oss og overraske. Jeg tror Mendy Pate får rett i sine spådommer.

- Ikke det at vi kommer til å vinne alt, men vi skal gå inn med en offensiv innstilling om å vinne hver kamp. Da kommer vi til å sikre oss nok poeng til å holde plassen. Det er målet i årets sesong, sier hun.

 

Dalens beste på Voldsløkka

Oslo City har gjennom vinterpausen forsøkt å oppgradere sin hjemmebane, Haugerudbanen, til 2. divisjons-standard. Det har de dessverre ikke lyktes med, hvilket betyr at Groruddalens beste fotballag i år må spille sine hjemmekamper utenfor dalen, og på Voldsløkka.

- Vi er jo et Groruddals-lag og ville helst ha spilt «hjemme». Det er litt trist at vi må bort fra Haugerudbanen som har vært et trygt fort for oss i flere sesonger nå, sier Bente Skjellegård.

- Dere er jo vant med kunstgress. Hvordan blir det nå å spille på naturgress?

- Det blir garantert uvant i starten, og vi vil nok bruke litt tid på å venne oss til det. Likevel har vi tro på at det blir muligheter for fin fotball på Voldsløkka også, sier hun.

Hovedtrener Mendy Pate har følgende tanker om underlaget.

- Det blir litt tilvenning, men jeg tror vi kan takle det fint.

- Vi har vært så heldige å få låne gresset på Furuset for å trene slik at vi står godt rustet til første seriekamp. Det har hjulpet oss i gang, sier han.

 

Ousman tilbake

For to sesonger siden herjet Ousman Touray med motstandernes forsvar for Oslo City. Såpass god var han at han gikk til Raufoss før fjorårets sesong og scoret 17 mål i 2. divisjon. Nå er han imidlertid tilbake i Oslo City.

- Vi vet hva vi får med Ousman. Han er en konstant plage for motstandernes forsvar med sin fysikk og løpskraft. Jeg syntes det er herlig å ha ham tilbake i stallen, sier Mendy Pate.

Samtidig vil Tourays tilstedeværelse skape mye rom for Oslo Citys andre offensive krefter. Med lynraske Joe Nusa og Erwin Agustin skjærende inn fra kantene kan trioen vise seg å bli en målfarlig løsning for Oslo City gjennom årets sesong.

Fjorårets toppscorer i Groruddalen, Angelo Santos, skal heller ikke glemmes. Han er for tiden ute med skade, og er meget usikker foran seriestarten, men virket likevel motivert og pigg da Akers Avis Groruddalen var på besøk.

- Jeg tror ikke jeg rekker seriestarten dessverre, men det kommer flere kamper som jeg gleder meg til å ta del i. Jeg vil fortsette der jeg slapp i fjor, sa han.

 

Luksusproblem

Med så mye kvalitet på topp har imidlertid trener Mendy Pate et aldri så lite luksusproblem. Hans favorittformasjon 4-1-4-1 har nemlig plass til én enslig spiss. Hvem blir da førstespissen?

- Det er vanskelig å svare på det nå, men jeg kommer til å velge ut fra formen på spillerne. Jeg kan også velge å sette spillere i andre posisjoner. Dette har jeg ikke vært redd for tidligere, og du kan fort finne en spiss på midtbanen i enkelte kamper, sier Mendy Pate.

 

De første kampene kan likevel bli spilt uten noen av spissene i laget.

- Vi har en utfordring i forhold til proffkontrakten Ousman Touray hadde med Raufoss. I henhold til reglene må han da være i én måneds karantene.

- Vi undersøker likevel saken for å sjekke om han kan starte første seriekamp siden det er flere måneder siden han sa opp kontrakten med Raufoss, sier Bente Skjellegård.

 

Fra øst og vest

Oslo City har kun mistet én spiller etter fjorårets opprykk fra 3. divisjon. Den tidligere GBK-spilleren Faisal Sharif har igjen funnet tonen med Rolf Teigen som nå er i Grorud.

Inn i City-stallen har det imidlertid kommet mange spillere, både fra fjernt og nært. Ousman Tourays overgang fra Raufoss er allerede nevnt.

I tillegg har Abdel El-Moussaoui kommet fra Skeid, Rodrigo Castillo fra Grorud, Christophe René fra franske Biserr, Thomas Mendy fra Dardanelspor i Tyrkia, Lamin Bojang fra Ullern, Mohamed Sesay fra Sierra Leone, Patrick Bjørge fra Langhus, Jorge Matos fra Kjelsås og Ilias El Hafedi fra Vestli.

 

Ifølge hovedtrener Mendy Pate er flere av spillerne verdt å merke seg.

- Christophe René ble hentet fra fransk 3. divisjon. Han er en herlig midtstopper med enorm vilje og guts. En skikkelig jernmann som står fram og kriger. Det liker vi.

- Abdel El Moussaoui er en ung og hurtig kanstpiller med G19-landslagskamper. Han håper vi vil vise seg litt fram denne sesongen.

- Thomas Mendy har spilt i Tyrkias Adeccoliga. Han har dessverre vært skadet og vi har ikke fått sett ham så mye, men han bør ha noe å tilby.

- I tilegg er Jorge Matos en spennende midtbane/spiss-type med god teknikk, sier Pate.

 

Årets kaptein blir Mike Dumboya som blant annet har erfaring fra Adeccoligaen.

Hardt økonomisk

Oslo City har på ingen måte fått servert gavepakker fra Groruddalens næringsliv foran debutsesongen i 2. divisjon. Den økonomiske situasjonen i klubben er relativt presset.

 

- Det er ikke noe å rope hurra for. Vi jobber fremdeles med å få inn penger, men sesongen skal gå opp. Vi skal ikke gå konkurs, sier Stian Skogly.

Han er sponsoransvarlig i Oslo City.

- Om det er noen som vil slenge noen kroner i bordet for oss er vi evig takknemlige. Vi ser også fram til cupkampene.

 

- Er vi så heldige å trekke et Tippeliga-lag har vi mulighet til å lage en skikkelig greie ut av det. Det vil gi oss litt inntekter, tipper han.

 

Bli med oss

Oslo City serieåpner førstkommende mandag klokka 15.00. Da kommer Molde 2 på besøk.

Hovedtrener Mendy Pate håper også groruddølene vil dukke opp.

- Vi er stolte over å representere Groruddalen, og vi håper at dalen har lyst til å heie på oss.

- Vi trenger støtten blant dere der ute i lokalsamfunnet, og vi håper å se mange groruddøler selvom vi spiller på Voldsløkka, sier han.

- Hvordan går kampen mot Molde 2?

- Den kommer til å gå helt greit. Jeg lover deg...

 

  • Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!