Skal trene med United i sommer

Skal trene med United i sommer

 

Forrige helg gikk den landsdekkende finalen i Nike «Make the difference»-challenge av stabelen. Fire talenter fra Norge var med. En av dem var Isak Ibrahim fra Stovner som vant et treningsopphold i Manchester United.

Skrevet av:

- Det er en helt ubeskrivelig følelse. Jeg har ingen bedre ord enn deilig, jubler 16-åringen fra Stovner, men som spiller for Hasle/Lørens G16-lag som nylig vant Nike Elite Tournament.

For å delta i konkurransen måtte Isak sende inn en videofilm av seg selv i aksjon. Etter noen delfinaler ble han plukket ut til å være med i kategorien speed. Sammen med tre andre spillere ble han vurdert av eks-proff Ronny Johnsen, Per-Inge Jacobsen som er spillerutvikler i Vålerenga og talentspeider John Vik.  Isak var den beste.

- Jeg synes det er flott at jeg får en mulighet til å vise fram mine talenter, og ikke minst muligheten til å nå en av drømmene mine, sier Isak.

Favorittklubben

For Isak er treningsoppholdet enormt stort. Ikke bare er Manchester United en av verdens største fotballklubber, men også hans favorittlag.

- Jeg gleder meg veldig til å få trene med dem. Spesielt blir det morsomt  å få være med de norske spillerne som allerede er der, sier han.

- Hva er målet på fotballbanen?

- Mitt mål er å gjøre mitt beste og spille fin fotball, svarer talentet som til daglig er angriper. 

Isak er også utrolig takknemmelig overfor sine lagkamerater og miljøet i Hasle/Løren.

- Det er helt fantastisk der. Vi er som en stor familie som alltid holder sammen uansett hva og vi går i krigen for hverandre, sier han.

I tillegg til å bli trent av Ronny Johnsen, kom også nåværende Man Utd-spiller Joshua King (18) innom etter treningen. Han tror oppholdet kommer til å bli et stort minne for Isak.

- Det kommer til å være stort for ham, men jeg tror han kommer til å merke den enorme tempoforskjellen. På oppvarmningen spiller vi boks med ett-touch og det går fort, lover King med et smil. 

Ydmyk og lærevillig 

Juryformann, Ronny Johnsen, hadde følgende å si om groruddølen som i august skal til Nord-England. 

- Konkurransen handlet om speed med teknikk. Hurtighet og teknikk i dagens fotball er svært aktuelt. Konkurransen mellom de fire deltagerne var veldig hard, men Isak vant fordi han har mange kvaliteter som vi ser etter. Helhetsbildet tilsier at han er en spennende spiller, sier Johnsen. 

Isak var gjennom øvelser som er spesifikke for temaet hurtighet, men Johnsen mener han også fikk en pekepinn på hvor god Isak er som fotballspiller. 

- Det blir litt annerledes enn en ren trening fordi vi trener mer spesifikt, men alt er fotballrelatert. Han virker dessuten som en ydmyk og lærevillig gutt, sier Johnsen om Stovner-gutten. 

Manchester United er kjent for å ha et av Europas beste treningsfasiliteter, kalt Carrington. 

- Bare å komme inn på Carrington er en opplevelse i seg selv. Isak reiser ned med tre vinnere fra tidligere konkurranser. Han skal trene litt og få smake på nivået. Jeg tror det blir spennende for ham, sier Johnsen til Akers Avis Groruddalen. 

Fart er viktig 

John Vik satt også i juryen. Han er ansatt i agentfirmaet Solution der han til daglig jobber som talentspeider. Han lot seg imponere av Isak og nivået på treningen generelt. 

- Det var en sjelden jevn og bra treningsgruppe. Selv om det var jevnt, så pekte Isak seg ut som den beste på de kvalitetene vi så etter og derfor vant han, sier Vik. 

Han mener at fart og teknikk i dagens fotball er utrolig viktig. 

- Det er den største forskjellen på norsk og internasjonal fotball. Vi er gode på mye i Norge, men tempoet er ikke bra nok. Det er fordi det ikke er behov for det i Norge, så derfor er det viktig at det skjer en utvikling på dette feltet, mener Vik. 

Stolt coach 

Som nevnt spiller Isak Ibrahim til daglig for Hasle/Lørens meget gode G16-lag som gjør det skarpt i interkrets. Treneren der er Danny Mankowitz og han er stolt av sin disippel. 

- Det er veldig moro og bare positivt. Desto bedre er det at Isak kommer fra klubben min, sier Mankowitz. 

Han beskriver Isak som en hardtarbeidende spiss som er et «mareritt» å spille mot som midtstopper. 

- Han er alltid aggressiv, kjapp og god med ballen samt at han scorer en del mål. Isak gjør at vi kan stå høyt med laget fordi han er en så god førsteforsvarer, forteller treneren. 

Som person forteller Mankowitz at Isak er en rolig og fin gutt utenfor banen. 

- Men på banen skrus temperamentet opp. Han hater å tape og med tiden har han fått bra holdninger, sier Mankowitz. 

Vanskelig å beholde 

Selv om Hasle/Løren har et bra G16-lag, har ikke klubben noe juniorlag. Den eneste måten klubben kan beholde Isak er ved å sende ham opp på A-laget. 

- Jeg tror ikke vi klarer å beholde han. Det er en del spillere vi vil miste neste år fordi vi ikke har juniorlag. Spørsmålet er om de skal opp på A-laget i tredje divisjon eller videre til en ny klubb, sier Mankowitz. 

Han er på en annen side ikke overrasket over at Isak, som kommer fra en relativt liten klubb, vant oppholdet. 

- Han har jobbet mye på egenhånd med teknikk i tillegg til det vi har bidratt med. Ferdigheter har han nok av, fastslår Mankowitz.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!