Skikongens nye klær

Skikongens nye klær

 

På dette bildet trekker Øystein «Pølsa» Pettersen på seg den nye drakta. Denne sesongen skal han endelig representere området han føler seg hjemme i, Groruddalen og Lillomarka. Pettersen ønsker å feire med å sette Groruddalen på kartet under Vancouver-OL i 2010.

Skrevet av:

Skiløperen Øystein «Pølsa» Pettersen har aldri lagt skjul på at han er fra Groruddalen. Derfor har det irritert mange at sprintkongen gjennom flere sesonger har vært en av Norges råeste skisprintere for Bækkelaget Skiklubb.

Den gamle Grei-formannen Per Bull Schou var en av dem som  ville få «Pølsa» tilbake til Groruddalen.

- Øystein er groruddøl, og det irriterte meg at han gikk for Bækkelaget. Derfor tok jeg kontakt med ham og hans far, Ole Jørgen, for å undersøke om han kunne tenke seg å bytte til Lillomarka Skiklubb, forteller Schou.

Pettersen på sin side hadde mer enn lyst til å gå for Lillomarka og Groruddalen, men han måtte ha de samme betingelsene som han hadde i Bækkelaget. Da var ikke Schou vond å be.

- Det var ikke noe problem. Gjennom mitt firma, Bull-gruppen, fikk jeg satt opp en avtale som gir ham de samme betingelsene i to år fremover, forteller Schou.

Og han kommer ikke til kort når han nevner opp grunner for å få «Pølsa» hjem til Groruddalen.

- Øystein er et ærlig og flott forbilde for alle ungdommer i Groruddalen, i tillegg til å være rasende god på ski.

- Jeg tror det vil bety enormt mye for ski-interessen, og for alle de unge skiløperne i dalen at han er her. Hele skimiljøet vil vokse på det, og håpet er jo at rekrutteringen følger etter. Dessuten er Øystein Norges kuleste langrennsløper. Det tror jeg apellerer til de unge, sier han.

 

Hipt og kult

Øystein Pettersen legger heller ikke skjul på at han gjerne slår et slag for skirekruttering i Groruddalen.

- Jeg vil gjerne bidra til mer interesse for langrenn. Både i dalen og i Norge. Jeg forsøker å vise at langrenn kan være en kul sport og drive med. Det hele handler om tilrettelegging. Man må skape motivasjon, og det er min plikt som landslagsutøver å gi av meg selv, og skape et navn for idretten min, sier han.

 

OL-suksess?

Han er glad for å være tilbake i Groruddalen.

- For meg er ikke Groruddalen knivstikking og voldtekter, men et stort idrettsmiljø. Det er jeg stolt av. Jeg gleder meg til å representere Groruddalen denne sesongen, og jeg har lyst til å toppe det hele med OL-gull i Vancouver. Det hadde vært sykt kult å ta det, mens jeg går for Lillomarka, sier Pettersen.

 

- Det er absolutt ingen umulighet, skyter Bull Schou inn.

Pettersen håper han klarer å holde seg sykdomsfri frem til OL.

- Jeg vil vise hva jeg er god for. Holde meg frisk og kline til.

 - Det er ingen som har slått meg på to måneder, men det hjelper lite hvis jeg er syk til OL. Jeg har fryktelig lyst til å prestere. Drømmen er å kvalifisere meg til OL før jul, forteller han.

Men det er ikke bare OL som står i tankene til Pettersen.

VM i Oslo

- Oslo skal jo arrangere ski-VM i 2011. Da er jeg 28 år, og skal gå VM på hjemmebane midt i byen. Akkurat det gleder jeg meg til. OL er bare et enormt vorspiel. Det blir mye moro fremover, ler han.

I mellomtiden har han lyst til å møte akkurat deg i marka.

- Folk i fra dalen burde ta fram skia og komme seg mer ut i marka. Mer av det, og mindre av treningsstudioene. Vi har Norges fineste mark rundt oss, og den er helt gratis å bruke. Jeg håper å møte mange groruddøler på turer fremover, sier han.

 

Samhold i Lillomarka

Pettersen skal ikke delta i noen av Lillomarkas faste treningsgrupper, men han deltar på noen treningsøkter. Her har han fått en klar oppfatning av sin nye klubb.

- Den gjør mye bra for ungdommen. Mitt inntrykk er at det er et bra samhold og et godt nivå i klubben. Jeg følger med på hvordan de gjør ting, og jeg liker måten de jobber på sier han.

Også Lillomarka er stolte over at de nå har fått en eliteløper i klubben. Leder, Øyvind Mobakken, forklarer.

- Dette er kjempeartig og utelukkende positivt for klubben vår. Jeg vet han vil inspirere alle i klubben, og være et enormt forbilde for nærmiljøet vårt. Det er rett og slett et kjempeløft for hele klubben, sier han.

- Hva kan du si om Per Bull Schous innsats for å få ham over på den riktige siden?

- Per er en ildsjel som liker å bidra til nærmiljøet. Klubben hadde aldri greid å få Øystein over uten Pers innsats og hjelp. Det er fantastisk at det finnes slike lokale ildsjeler som vil skisportens beste, sier Mobakken.

- Hvordan vil klubben bruke Pettersen, bortsett fra som inspirasjon?

- Øystein skal være med oss på noen treningsøkter hver måned.

- Han er faglig sterk og det finnes ikke et annet menneske i Norge som gir mer av seg selv på trening. Vi håper at det vil fenge mange nye skiløpere som vil lære av Norges kuleste og beste skiløper.

- Det er bare å ta kontakt med meg hvis man er interessert, sier Mobakken.

 

- Et OL-gull i februar?

- Det hadde vært helt sinnsykt. Da skal jeg love deg en fest Groruddalen kommer til å huske i lang tid. Det blir noe helt ut av det vanlige, røper Mobakken.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!