Skikongens nye klær

Skikongens nye klær

 

På dette bildet trekker Øystein «Pølsa» Pettersen på seg den nye drakta. Denne sesongen skal han endelig representere området han føler seg hjemme i, Groruddalen og Lillomarka. Pettersen ønsker å feire med å sette Groruddalen på kartet under Vancouver-OL i 2010.

Skiløperen Øystein «Pølsa» Pettersen har aldri lagt skjul på at han er fra Groruddalen. Derfor har det irritert mange at sprintkongen gjennom flere sesonger har vært en av Norges råeste skisprintere for Bækkelaget Skiklubb.
Den gamle Grei-formannen Per Bull Schou var en av dem som  ville få «Pølsa» tilbake til Groruddalen.

- Øystein er groruddøl, og det irriterte meg at han gikk for Bækkelaget. Derfor tok jeg kontakt med ham og hans far, Ole Jørgen, for å undersøke om han kunne tenke seg å bytte til Lillomarka Skiklubb, forteller Schou.

Pettersen på sin side hadde mer enn lyst til å gå for Lillomarka og Groruddalen, men han måtte ha de samme betingelsene som han hadde i Bækkelaget. Da var ikke Schou vond å be.

- Det var ikke noe problem. Gjennom mitt firma, Bull-gruppen, fikk jeg satt opp en avtale som gir ham de samme betingelsene i to år fremover, forteller Schou.

Og han kommer ikke til kort når han nevner opp grunner for å få «Pølsa» hjem til Groruddalen.

- Øystein er et ærlig og flott forbilde for alle ungdommer i Groruddalen, i tillegg til å være rasende god på ski.

- Jeg tror det vil bety enormt mye for ski-interessen, og for alle de unge skiløperne i dalen at han er her. Hele skimiljøet vil vokse på det, og håpet er jo at rekrutteringen følger etter. Dessuten er Øystein Norges kuleste langrennsløper. Det tror jeg apellerer til de unge, sier han.

 

Hipt og kult

Øystein Pettersen legger heller ikke skjul på at han gjerne slår et slag for skirekruttering i Groruddalen.

- Jeg vil gjerne bidra til mer interesse for langrenn. Både i dalen og i Norge. Jeg forsøker å vise at langrenn kan være en kul sport og drive med. Det hele handler om tilrettelegging. Man må skape motivasjon, og det er min plikt som landslagsutøver å gi av meg selv, og skape et navn for idretten min, sier han.

 

OL-suksess?

Han er glad for å være tilbake i Groruddalen.

- For meg er ikke Groruddalen knivstikking og voldtekter, men et stort idrettsmiljø. Det er jeg stolt av. Jeg gleder meg til å representere Groruddalen denne sesongen, og jeg har lyst til å toppe det hele med OL-gull i Vancouver. Det hadde vært sykt kult å ta det, mens jeg går for Lillomarka, sier Pettersen.

 

- Det er absolutt ingen umulighet, skyter Bull Schou inn.

Pettersen håper han klarer å holde seg sykdomsfri frem til OL.

- Jeg vil vise hva jeg er god for. Holde meg frisk og kline til.

 - Det er ingen som har slått meg på to måneder, men det hjelper lite hvis jeg er syk til OL. Jeg har fryktelig lyst til å prestere. Drømmen er å kvalifisere meg til OL før jul, forteller han.

Men det er ikke bare OL som står i tankene til Pettersen.

VM i Oslo

- Oslo skal jo arrangere ski-VM i 2011. Da er jeg 28 år, og skal gå VM på hjemmebane midt i byen. Akkurat det gleder jeg meg til. OL er bare et enormt vorspiel. Det blir mye moro fremover, ler han.

I mellomtiden har han lyst til å møte akkurat deg i marka.

- Folk i fra dalen burde ta fram skia og komme seg mer ut i marka. Mer av det, og mindre av treningsstudioene. Vi har Norges fineste mark rundt oss, og den er helt gratis å bruke. Jeg håper å møte mange groruddøler på turer fremover, sier han.

 

Samhold i Lillomarka

Pettersen skal ikke delta i noen av Lillomarkas faste treningsgrupper, men han deltar på noen treningsøkter. Her har han fått en klar oppfatning av sin nye klubb.

- Den gjør mye bra for ungdommen. Mitt inntrykk er at det er et bra samhold og et godt nivå i klubben. Jeg følger med på hvordan de gjør ting, og jeg liker måten de jobber på sier han.

Også Lillomarka er stolte over at de nå har fått en eliteløper i klubben. Leder, Øyvind Mobakken, forklarer.

- Dette er kjempeartig og utelukkende positivt for klubben vår. Jeg vet han vil inspirere alle i klubben, og være et enormt forbilde for nærmiljøet vårt. Det er rett og slett et kjempeløft for hele klubben, sier han.

- Hva kan du si om Per Bull Schous innsats for å få ham over på den riktige siden?

- Per er en ildsjel som liker å bidra til nærmiljøet. Klubben hadde aldri greid å få Øystein over uten Pers innsats og hjelp. Det er fantastisk at det finnes slike lokale ildsjeler som vil skisportens beste, sier Mobakken.

- Hvordan vil klubben bruke Pettersen, bortsett fra som inspirasjon?

- Øystein skal være med oss på noen treningsøkter hver måned.

- Han er faglig sterk og det finnes ikke et annet menneske i Norge som gir mer av seg selv på trening. Vi håper at det vil fenge mange nye skiløpere som vil lære av Norges kuleste og beste skiløper.

- Det er bare å ta kontakt med meg hvis man er interessert, sier Mobakken.

 

- Et OL-gull i februar?

- Det hadde vært helt sinnsykt. Da skal jeg love deg en fest Groruddalen kommer til å huske i lang tid. Det blir noe helt ut av det vanlige, røper Mobakken.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!