Skikretsen fylte 100 år

Skikretsen fylte 100 år

 

Onsdag 3. desember fylte Oslo Skikrets 100 år. Dagen før dagen ble det behørig feiret på Rådhuset. Selv om jubilanten har rukket å passere 100 år, har de ingen planer om å legge skiene eller innsatsviljen på hylla.

Skrevet av:

Landets eldste skikrets fikk åpnet Rådhuset for å markere sin 100 år gamle historie med kjente legender som har holdt skisportens tradisjoner i hevd i hovedstaden.

De rundt 140 gjestene, som var en samling fra ryggraden til Oslo Skikrets de siste årene, ble ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang, som i sin tale til skifolket skrøt av at skimiljøet var en del av Oslos sjel, før han videre roste kretsens evne til å lage samlende og hyggelige miljøer.

Ordføreren benyttet også sjansen til å nevne hvor viktig det er at ski-idretten også blir et tilbud for det multikulturelle samfunnet i hovedstaden. Før ordføreren sluttet av rakk han også å gratulere med dagen, og ønske lykke til i de neste 100 år.

100 år tidligere var det altså Ski- og fotballklubben Lyn som tok initiativet til å samle skiklubbene for å konstituere en samlet skikrets for Kristiania, som hovedstaden het på den tiden. Med det ble 17 hovedstadsklubber inntatt i Oslo Skidkrets, som ble landets første skikrets. Først syv år senere vedtok Norges Skiforbund at det skulle dannes kretser over hele landet.

Utfordringene gjennom den 100 år gamle historien har vært mange, men med samhold, vilje og et engasjement for ski-idretten har det som regel gått bra, og i dag er det over 7000 medlemmer i Oslo Skikrets. Tar man med Skiforeningen i regnestykket er det mellom 15-20.000 skiløpere totalt.

Utfordringer og stolthet

Leder for Oslo Skikrets, Petter Haakonsen, kunne også stolt gå på talerstolen og tale til sin forsamling.

- Jeg vil gjerne takke alle som har stått på, og som fremdeles holder koken. Uten det engasjementet hadde vi ikke vært der vi er i dag. Som en av landets største skikretser, med resultater på topp nivå i alle grener, og i tillegg er vi den største idretten i Oslo når det gjelder uorganisert aktivitet.

- Det som driver oss videre, og som gir oss bekreftelse på at vårt arbeid nytter, er våre mestre, slo han fast, og fremhevet en rekke gamle skikonger som var tilstede i salen, blant annet Groruds Vegard Opaas.

Videre fortalte Haakonsen at Oslo Skikrets store oppgave er å jobbe for at man kan skulle kunne stå og gå på ski i sitt nærmiljø, og at alle klubbene skal kunne ha gode treningsmuligheter. Alle mest ønsker Oslo Skikrets at kommunale myndigheter, sammen med klubbene, prioriterer snøproduksjon i næranleggene.

Han rakk også å takke alle de idrettsutøverne fra hovedstaden som har blitt legender innen skisporten. Fra Lauritz Bergendahl og Johan Grøttumsbråten, til Arnfinn Bergmann og Espen Bredesen. Fra Oddbjør Haugen til Ivar Formo. Fra Laila Schou Nilsen og Stein Eriksen til Ketil André Aamodt for å nevne noen.

Flere talere roste klubbenes innsats under stafettkonkurransene. Det er nemlig slik at hovedstadsklubbene har gjort det meget skarpt i de siste årene. Ikke minst gjelder dette Høybråten og Stovner med to NM gull over kort tid.

Ski-VM 2011

Åsne Havnelid fra Ski-VM 2011 var også tilstede og viste en følelsesrik videohistorie om Holmenkollen og hvordan det vil bli til VM i 2011. Når VM kommer til hovedstaden har også Oslo Skikrets lyst til å markere seg på flere måter.

De har satt seg som mål at seks av medaljene skal gå til Oslos utøvere, minst en medalje i hver gren.

Samtidig skal en av fire frivillige funksjonærer være tilknyttet Oslo Skikrets, og en av tre være tilknyttet VM´s ledelse.

Med andre ord blir det en stor utfordring å engasjere nok frivillige til å bringe stafettpinnen videre med samme glød og entusiasme som kretsen har gjort tidligere.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!