Skikretsen fylte 100 år

Skikretsen fylte 100 år

 

Onsdag 3. desember fylte Oslo Skikrets 100 år. Dagen før dagen ble det behørig feiret på Rådhuset. Selv om jubilanten har rukket å passere 100 år, har de ingen planer om å legge skiene eller innsatsviljen på hylla.

Skrevet av:

Landets eldste skikrets fikk åpnet Rådhuset for å markere sin 100 år gamle historie med kjente legender som har holdt skisportens tradisjoner i hevd i hovedstaden.

De rundt 140 gjestene, som var en samling fra ryggraden til Oslo Skikrets de siste årene, ble ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang, som i sin tale til skifolket skrøt av at skimiljøet var en del av Oslos sjel, før han videre roste kretsens evne til å lage samlende og hyggelige miljøer.

Ordføreren benyttet også sjansen til å nevne hvor viktig det er at ski-idretten også blir et tilbud for det multikulturelle samfunnet i hovedstaden. Før ordføreren sluttet av rakk han også å gratulere med dagen, og ønske lykke til i de neste 100 år.

100 år tidligere var det altså Ski- og fotballklubben Lyn som tok initiativet til å samle skiklubbene for å konstituere en samlet skikrets for Kristiania, som hovedstaden het på den tiden. Med det ble 17 hovedstadsklubber inntatt i Oslo Skidkrets, som ble landets første skikrets. Først syv år senere vedtok Norges Skiforbund at det skulle dannes kretser over hele landet.

Utfordringene gjennom den 100 år gamle historien har vært mange, men med samhold, vilje og et engasjement for ski-idretten har det som regel gått bra, og i dag er det over 7000 medlemmer i Oslo Skikrets. Tar man med Skiforeningen i regnestykket er det mellom 15-20.000 skiløpere totalt.Utfordringer og stolthet


Leder for Oslo Skikrets, Petter Haakonsen, kunne også stolt gå på talerstolen og tale til sin forsamling.

- Jeg vil gjerne takke alle som har stått på, og som fremdeles holder koken. Uten det engasjementet hadde vi ikke vært der vi er i dag. Som en av landets største skikretser, med resultater på topp nivå i alle grener, og i tillegg er vi den største idretten i Oslo når det gjelder uorganisert aktivitet.

- Det som driver oss videre, og som gir oss bekreftelse på at vårt arbeid nytter, er våre mestre, slo han fast, og fremhevet en rekke gamle skikonger som var tilstede i salen, blant annet Groruds Vegard Opaas.

Videre fortalte Haakonsen at Oslo Skikrets store oppgave er å jobbe for at man kan skulle kunne stå og gå på ski i sitt nærmiljø, og at alle klubbene skal kunne ha gode treningsmuligheter. Alle mest ønsker Oslo Skikrets at kommunale myndigheter, sammen med klubbene, prioriterer snøproduksjon i næranleggene.

Han rakk også å takke alle de idrettsutøverne fra hovedstaden som har blitt legender innen skisporten. Fra Lauritz Bergendahl og Johan Grøttumsbråten, til Arnfinn Bergmann og Espen Bredesen. Fra Oddbjør Haugen til Ivar Formo. Fra Laila Schou Nilsen og Stein Eriksen til Ketil André Aamodt for å nevne noen.

Flere talere roste klubbenes innsats under stafettkonkurransene. Det er nemlig slik at hovedstadsklubbene har gjort det meget skarpt i de siste årene. Ikke minst gjelder dette Høybråten og Stovner med to NM gull over kort tid.Ski-VM 2011


Åsne Havnelid fra Ski-VM 2011 var også tilstede og viste en følelsesrik videohistorie om Holmenkollen og hvordan det vil bli til VM i 2011. Når VM kommer til hovedstaden har også Oslo Skikrets lyst til å markere seg på flere måter.

De har satt seg som mål at seks av medaljene skal gå til Oslos utøvere, minst en medalje i hver gren.

Samtidig skal en av fire frivillige funksjonærer være tilknyttet Oslo Skikrets, og en av tre være tilknyttet VM´s ledelse.

Med andre ord blir det en stor utfordring å engasjere nok frivillige til å bringe stafettpinnen videre med samme glød og entusiasme som kretsen har gjort tidligere.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!