Skikretsen fylte 100 år

Skikretsen fylte 100 år

 

Onsdag 3. desember fylte Oslo Skikrets 100 år. Dagen før dagen ble det behørig feiret på Rådhuset. Selv om jubilanten har rukket å passere 100 år, har de ingen planer om å legge skiene eller innsatsviljen på hylla.

Landets eldste skikrets fikk åpnet Rådhuset for å markere sin 100 år gamle historie med kjente legender som har holdt skisportens tradisjoner i hevd i hovedstaden.

De rundt 140 gjestene, som var en samling fra ryggraden til Oslo Skikrets de siste årene, ble ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang, som i sin tale til skifolket skrøt av at skimiljøet var en del av Oslos sjel, før han videre roste kretsens evne til å lage samlende og hyggelige miljøer.

Ordføreren benyttet også sjansen til å nevne hvor viktig det er at ski-idretten også blir et tilbud for det multikulturelle samfunnet i hovedstaden. Før ordføreren sluttet av rakk han også å gratulere med dagen, og ønske lykke til i de neste 100 år.

100 år tidligere var det altså Ski- og fotballklubben Lyn som tok initiativet til å samle skiklubbene for å konstituere en samlet skikrets for Kristiania, som hovedstaden het på den tiden. Med det ble 17 hovedstadsklubber inntatt i Oslo Skidkrets, som ble landets første skikrets. Først syv år senere vedtok Norges Skiforbund at det skulle dannes kretser over hele landet.

Utfordringene gjennom den 100 år gamle historien har vært mange, men med samhold, vilje og et engasjement for ski-idretten har det som regel gått bra, og i dag er det over 7000 medlemmer i Oslo Skikrets. Tar man med Skiforeningen i regnestykket er det mellom 15-20.000 skiløpere totalt.

Utfordringer og stolthet

Leder for Oslo Skikrets, Petter Haakonsen, kunne også stolt gå på talerstolen og tale til sin forsamling.

- Jeg vil gjerne takke alle som har stått på, og som fremdeles holder koken. Uten det engasjementet hadde vi ikke vært der vi er i dag. Som en av landets største skikretser, med resultater på topp nivå i alle grener, og i tillegg er vi den største idretten i Oslo når det gjelder uorganisert aktivitet.

- Det som driver oss videre, og som gir oss bekreftelse på at vårt arbeid nytter, er våre mestre, slo han fast, og fremhevet en rekke gamle skikonger som var tilstede i salen, blant annet Groruds Vegard Opaas.

Videre fortalte Haakonsen at Oslo Skikrets store oppgave er å jobbe for at man kan skulle kunne stå og gå på ski i sitt nærmiljø, og at alle klubbene skal kunne ha gode treningsmuligheter. Alle mest ønsker Oslo Skikrets at kommunale myndigheter, sammen med klubbene, prioriterer snøproduksjon i næranleggene.

Han rakk også å takke alle de idrettsutøverne fra hovedstaden som har blitt legender innen skisporten. Fra Lauritz Bergendahl og Johan Grøttumsbråten, til Arnfinn Bergmann og Espen Bredesen. Fra Oddbjør Haugen til Ivar Formo. Fra Laila Schou Nilsen og Stein Eriksen til Ketil André Aamodt for å nevne noen.

Flere talere roste klubbenes innsats under stafettkonkurransene. Det er nemlig slik at hovedstadsklubbene har gjort det meget skarpt i de siste årene. Ikke minst gjelder dette Høybråten og Stovner med to NM gull over kort tid.

Ski-VM 2011

Åsne Havnelid fra Ski-VM 2011 var også tilstede og viste en følelsesrik videohistorie om Holmenkollen og hvordan det vil bli til VM i 2011. Når VM kommer til hovedstaden har også Oslo Skikrets lyst til å markere seg på flere måter.

De har satt seg som mål at seks av medaljene skal gå til Oslos utøvere, minst en medalje i hver gren.

Samtidig skal en av fire frivillige funksjonærer være tilknyttet Oslo Skikrets, og en av tre være tilknyttet VM´s ledelse.

Med andre ord blir det en stor utfordring å engasjere nok frivillige til å bringe stafettpinnen videre med samme glød og entusiasme som kretsen har gjort tidligere.

 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.