Skikretsen fylte 100 år

Skikretsen fylte 100 år

 

Onsdag 3. desember fylte Oslo Skikrets 100 år. Dagen før dagen ble det behørig feiret på Rådhuset. Selv om jubilanten har rukket å passere 100 år, har de ingen planer om å legge skiene eller innsatsviljen på hylla.

Landets eldste skikrets fikk åpnet Rådhuset for å markere sin 100 år gamle historie med kjente legender som har holdt skisportens tradisjoner i hevd i hovedstaden.

De rundt 140 gjestene, som var en samling fra ryggraden til Oslo Skikrets de siste årene, ble ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang, som i sin tale til skifolket skrøt av at skimiljøet var en del av Oslos sjel, før han videre roste kretsens evne til å lage samlende og hyggelige miljøer.

Ordføreren benyttet også sjansen til å nevne hvor viktig det er at ski-idretten også blir et tilbud for det multikulturelle samfunnet i hovedstaden. Før ordføreren sluttet av rakk han også å gratulere med dagen, og ønske lykke til i de neste 100 år.

100 år tidligere var det altså Ski- og fotballklubben Lyn som tok initiativet til å samle skiklubbene for å konstituere en samlet skikrets for Kristiania, som hovedstaden het på den tiden. Med det ble 17 hovedstadsklubber inntatt i Oslo Skidkrets, som ble landets første skikrets. Først syv år senere vedtok Norges Skiforbund at det skulle dannes kretser over hele landet.

Utfordringene gjennom den 100 år gamle historien har vært mange, men med samhold, vilje og et engasjement for ski-idretten har det som regel gått bra, og i dag er det over 7000 medlemmer i Oslo Skikrets. Tar man med Skiforeningen i regnestykket er det mellom 15-20.000 skiløpere totalt.Utfordringer og stolthet


Leder for Oslo Skikrets, Petter Haakonsen, kunne også stolt gå på talerstolen og tale til sin forsamling.

- Jeg vil gjerne takke alle som har stått på, og som fremdeles holder koken. Uten det engasjementet hadde vi ikke vært der vi er i dag. Som en av landets største skikretser, med resultater på topp nivå i alle grener, og i tillegg er vi den største idretten i Oslo når det gjelder uorganisert aktivitet.

- Det som driver oss videre, og som gir oss bekreftelse på at vårt arbeid nytter, er våre mestre, slo han fast, og fremhevet en rekke gamle skikonger som var tilstede i salen, blant annet Groruds Vegard Opaas.

Videre fortalte Haakonsen at Oslo Skikrets store oppgave er å jobbe for at man kan skulle kunne stå og gå på ski i sitt nærmiljø, og at alle klubbene skal kunne ha gode treningsmuligheter. Alle mest ønsker Oslo Skikrets at kommunale myndigheter, sammen med klubbene, prioriterer snøproduksjon i næranleggene.

Han rakk også å takke alle de idrettsutøverne fra hovedstaden som har blitt legender innen skisporten. Fra Lauritz Bergendahl og Johan Grøttumsbråten, til Arnfinn Bergmann og Espen Bredesen. Fra Oddbjør Haugen til Ivar Formo. Fra Laila Schou Nilsen og Stein Eriksen til Ketil André Aamodt for å nevne noen.

Flere talere roste klubbenes innsats under stafettkonkurransene. Det er nemlig slik at hovedstadsklubbene har gjort det meget skarpt i de siste årene. Ikke minst gjelder dette Høybråten og Stovner med to NM gull over kort tid.Ski-VM 2011


Åsne Havnelid fra Ski-VM 2011 var også tilstede og viste en følelsesrik videohistorie om Holmenkollen og hvordan det vil bli til VM i 2011. Når VM kommer til hovedstaden har også Oslo Skikrets lyst til å markere seg på flere måter.

De har satt seg som mål at seks av medaljene skal gå til Oslos utøvere, minst en medalje i hver gren.

Samtidig skal en av fire frivillige funksjonærer være tilknyttet Oslo Skikrets, og en av tre være tilknyttet VM´s ledelse.

Med andre ord blir det en stor utfordring å engasjere nok frivillige til å bringe stafettpinnen videre med samme glød og entusiasme som kretsen har gjort tidligere.

 

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!