ANNONSE

Skremte vettet av Urædd

Skremte vettet av Urædd

KJØRTE OVER URÆDD: Saba Soofi og resten av Grei-jentene feide forbi Urædd i norgescupen.

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2017 kl 13:35

Til cupkampen på Greibanen kom to lag i hver sin ende av årets førstedivisjon.
Mens Grei KE har hatt en tung start, har Urædd plassert seg rett bak toppen.

Urædd-spillerne skalv derfor neppe i knærne da de entret kunstgresset onsdag kveld. Etter en litt avventende første halvdel av omgangen, der Urædd kanskje hadde et ørlite spillemessig overtak, handlet det derimot utelukkende om Grei de resterende 20 minuttene.

Gang på gang spilte jentene seg fram til både gode innleggsmuligheter og farligheter rundt 20 meter, og vettskremte Urædd-spillere klarerte unna det de maktet.

Dessverre ble det ikke noe sluttprodukt av finspillet, noe som skyldtes en kombinasjon av skuddvegring og litt unøyaktighet i de avgjørende pasningene.

Ingen uttelling

– Veldig deilig å se hvor bra spill og bra trøkk vi klarte å skape, sier Grei-trener Jan Aksel Odden.

Urædd var knapt over midtbanen resten av førsteomgangen, men så lenge Grei ikke klarte å omsette trykket i scoringer så gikk lagene til pause på stillingen 0–0.

– Redd for at det var tilbake til gamle synder hvis dere fikk en i fleisen?

– Det er alltid farlig å spille bra uten å score, for man kan lett få en i sekken- Men vi er gode til å ligge under, så jeg var egentlig aldri nervøs for at vi skulle falle sammen.

Endelig!

Man kunne forvente at Urædd ville løfte seg noen hakk i andreomgangen, men de fremmøtte fikk isteden se et Grei-lag som fortsatte å male på.

– Jeg må bare berømme jentene, de har holdt motet oppe og ventet på at det skal løsne. Mot Urædd fant vi tryggheten, og jentene tok stadig bedre og bedre valg både offensivt og defensivt.

Etter et knapt kvarter fikk de blåhvite endelig uttelling for det massive trykket. Cornerfoten til Silje Paulsen fant hodet til Arlinda Fera, som fikk lirket ballen inn bak en ellers god Urædd-keeper. Mål endrer ofte fotballkamper, men eventuelle forandringer denne gangen handlet i så fall om at Grei fikk blod på tann. Anført av en strålende opplagt Arlinda Fera fortsatte de å trykke Urædd bakover.

– Det var kjempegøy å spille i går. Hele laget gjorde en veldig, veldig god jobb. Og det er naturligvis ekstra moro å score og føle at man bidrar for laget, sier målscoreren.

Les mer om hvordan Grei satt spikeren i Urædd-kista i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
ANNONSE