Skyter seg til England

Skyter seg til England

 

Stortalentet Ole Sandnes fra Årvoll er klar for prøvespill i den engelske Championship-klubben Derby County. Også flere andre storklubber i England har prøvd å lokke til seg 15-åringen. Er Sandnes fremtidig fotballeksport fra Groruddalen til fotballøya?

Etter mye fram og tilbake ble det denne uka endelig klart at Årvolls stortalent, Ole Sandnes, var klar for prøvespill i Derby County, som spiller i den engelske Championship-divisjonen, ett hakk under Premier League.

Naturlig nok var det en smørblid 15-åring Akers Avis Groruddalen møtte på sitt lokale oppvokssted, Årvollbanen.

- Dette er bare kjempekult. Det er utrolig at jeg får sjansen, og jeg gleder meg enormt. Det kommer til å bli utrolig lærerikt, og jeg gleder meg til å se hvordan jeg vil klare meg på nivået til de aller beste, sier han.

At Sandnes endte opp med prøvespill i Derby er egentlig litt tilfeldig. Akers Avis Groruddalen vet at flere av fotballøyas storklubber har luktet på gutten.

- Det har vært mye fram og tilbake med forskjellige klubber, men det passet egentlig best med Derby nå. Jeg angrer ikke på det. De har et meget bra fotballakademi der, og utvikler ofte spillere til andre gode lag, sier han.

- Hvilke andre klubber har hatt lyst på deg?

- Både Tottenham, Aston Villa og Manchester City har jeg hatt kontakt med. Uansett hvilken klubb i England jeg hadde gått til hadde det blitt en stor opplevelse. Nå passet det best med Derby, og jeg er positiv til det, sier han.

Sandnes har allerede oversikt over hvordan prøvespillet vil bli.

- Jeg drar tredje desember og kommer hjem søndagen etter. Dette er planen i første omgang. Jeg skal trene med U18-laget, og jeg skal spille en kamp for U16. Dette ser jeg virkelig fram til, sier han.

Samme agent som Solskjær

Agenten som fikset prøvespillet i Derby er den samme mannen som i sin tid hjalp Ole Gunnar Solskjær i sin karriere. Jim Solbakken er en av Norges største agenter, og Sandnes synes det er kult å ha Solskjærs tidligere agent i ryggen.

- Det er utrolig tøft. Han er jo en av de beste. Det var utrolig hyggelig å bli kontaktet av ham. Når han har vært Solskjær sin agent er han mer en god nok for meg. I tillegg har han jo mange andre gode norske spillere i stallen sin, sier han.

Solbakken selv har ikke hatt så mye med Sandnes å gjøre. Det er hans kompanjong, Jon Vik, som har tatt seg av Sandnes.

- Hva han sagt til deg?

- Det er han som skal bli med meg til England. Han har fortalt at vi skal ned for å lære. Det er det jeg har fokus på. Jeg skal ned for å lære, og for å se hvor god jeg egentlig er, sier han.

Bøtter inn mål

Til daglig spiller Sandnes fotball i Vålerenga 92 og 93, mens han i det siste også har hospitert i juniorstallen. I Vålerenga har Sandnes opplevd stor suksess. Gutten har bøtta inn massevis av mål. Selv klarer han ikke engang å holde tellingen.

- Jeg har spilt fast og scorer massevis av mål, men jeg har detti ut av tellinga på hvor mange det har blitt, ler han.

- Hvor god er du?

-  Jeg er sykt god, fleiper han, men blir fort alvorlig igjen:

- Noe riktig må jeg jo gjøre siden disse klubbene har kontaktet meg. Jeg får prøve å vise noe av det samme jeg har gjort for Vålerenga i Derby.

Sandnes har imidlertid ikke noe problem med å spille uansett hvor på banen han blir plassert.

- Jeg spiller der jeg får beskjed om jeg, og det er litt over alt. Høyrekant er muligens favorittposisjonen, men jeg spiller også spiss og back, gliser han.

- Hva mener du selv er dine beste kvaliteter som fotballspiller?

- Jeg mener selv jeg klarer å være en god medspiller samtidig som jeg er en individualist. Jeg scorer ikke bare selv, men jeg liker å spille opp andre. I tillegg har jeg et ganske godt blikk for spillet, sier han.

Tar ikke av

Å få prøvespille i England er alle fotballspilleres store drøm. En drøm som kun et fåtall får oppleve. Sandnes på sin side er fast bestem på å hverken få stjernenykker eller  la sjansen gå ham til hodet.

- Ja, jeg har fått en eventyrlig sjanse til å få vist meg fram, men det er fremdeles en meget lang vei igjen. Jeg er nødt til å jobbe og stå på. Ingenting er sikkert, og jeg tar absolutt ikke av, sier han.

- Hva sier vennene dine? Du må jo bli ekstra populær nå?

- De synes det er veldig kult, men de tenker nok akkurat det samme som meg. Jeg har fått en sjanse, og det er opp til meg å gripe den, sier han.

Selv om Sandnes nå har fått en sjanse til å imponere i Derby, legger han ikke skjul på at han gjerne kunne tatt på seg en rød drakt i steden.

- Det er Liverpool som er klubben. Det hadde virkelig vært guttedrømmen med stor G. Det tror jeg også fattern ville likt, ler han.

- Så å spille der er den store drømmen?

- Jeg har to store drømmer. Den ene er å spille i Premier Leauge, og den andre er å vinne VM med Norge.

- Langt fram i tid med andre ord?

- Ja, med min egen generasjon. Det er den generasjonen som vil bli best, sier han.

- Du klarer begge målene du?

- Hehe, det vet man jo aldri, men dette er uansett et steg i riktig retning. Jeg skal prøve å ta vare på dette øyeblikket. Uansett vil jeg huske det for resten av livet. Det er jeg helt sikker på, sier han.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!