Skyter seg til England

Skyter seg til England

 

Stortalentet Ole Sandnes fra Årvoll er klar for prøvespill i den engelske Championship-klubben Derby County. Også flere andre storklubber i England har prøvd å lokke til seg 15-åringen. Er Sandnes fremtidig fotballeksport fra Groruddalen til fotballøya?

Skrevet av:

Etter mye fram og tilbake ble det denne uka endelig klart at Årvolls stortalent, Ole Sandnes, var klar for prøvespill i Derby County, som spiller i den engelske Championship-divisjonen, ett hakk under Premier League.

Naturlig nok var det en smørblid 15-åring Akers Avis Groruddalen møtte på sitt lokale oppvokssted, Årvollbanen.

- Dette er bare kjempekult. Det er utrolig at jeg får sjansen, og jeg gleder meg enormt. Det kommer til å bli utrolig lærerikt, og jeg gleder meg til å se hvordan jeg vil klare meg på nivået til de aller beste, sier han.

At Sandnes endte opp med prøvespill i Derby er egentlig litt tilfeldig. Akers Avis Groruddalen vet at flere av fotballøyas storklubber har luktet på gutten.

- Det har vært mye fram og tilbake med forskjellige klubber, men det passet egentlig best med Derby nå. Jeg angrer ikke på det. De har et meget bra fotballakademi der, og utvikler ofte spillere til andre gode lag, sier han.

- Hvilke andre klubber har hatt lyst på deg?

- Både Tottenham, Aston Villa og Manchester City har jeg hatt kontakt med. Uansett hvilken klubb i England jeg hadde gått til hadde det blitt en stor opplevelse. Nå passet det best med Derby, og jeg er positiv til det, sier han.

Sandnes har allerede oversikt over hvordan prøvespillet vil bli.

- Jeg drar tredje desember og kommer hjem søndagen etter. Dette er planen i første omgang. Jeg skal trene med U18-laget, og jeg skal spille en kamp for U16. Dette ser jeg virkelig fram til, sier han.

Samme agent som Solskjær

Agenten som fikset prøvespillet i Derby er den samme mannen som i sin tid hjalp Ole Gunnar Solskjær i sin karriere. Jim Solbakken er en av Norges største agenter, og Sandnes synes det er kult å ha Solskjærs tidligere agent i ryggen.

- Det er utrolig tøft. Han er jo en av de beste. Det var utrolig hyggelig å bli kontaktet av ham. Når han har vært Solskjær sin agent er han mer en god nok for meg. I tillegg har han jo mange andre gode norske spillere i stallen sin, sier han.

Solbakken selv har ikke hatt så mye med Sandnes å gjøre. Det er hans kompanjong, Jon Vik, som har tatt seg av Sandnes.

- Hva han sagt til deg?

- Det er han som skal bli med meg til England. Han har fortalt at vi skal ned for å lære. Det er det jeg har fokus på. Jeg skal ned for å lære, og for å se hvor god jeg egentlig er, sier han.

Bøtter inn mål

Til daglig spiller Sandnes fotball i Vålerenga 92 og 93, mens han i det siste også har hospitert i juniorstallen. I Vålerenga har Sandnes opplevd stor suksess. Gutten har bøtta inn massevis av mål. Selv klarer han ikke engang å holde tellingen.

- Jeg har spilt fast og scorer massevis av mål, men jeg har detti ut av tellinga på hvor mange det har blitt, ler han.

- Hvor god er du?

-  Jeg er sykt god, fleiper han, men blir fort alvorlig igjen:

- Noe riktig må jeg jo gjøre siden disse klubbene har kontaktet meg. Jeg får prøve å vise noe av det samme jeg har gjort for Vålerenga i Derby.

Sandnes har imidlertid ikke noe problem med å spille uansett hvor på banen han blir plassert.

- Jeg spiller der jeg får beskjed om jeg, og det er litt over alt. Høyrekant er muligens favorittposisjonen, men jeg spiller også spiss og back, gliser han.

- Hva mener du selv er dine beste kvaliteter som fotballspiller?

- Jeg mener selv jeg klarer å være en god medspiller samtidig som jeg er en individualist. Jeg scorer ikke bare selv, men jeg liker å spille opp andre. I tillegg har jeg et ganske godt blikk for spillet, sier han.

Tar ikke av

Å få prøvespille i England er alle fotballspilleres store drøm. En drøm som kun et fåtall får oppleve. Sandnes på sin side er fast bestem på å hverken få stjernenykker eller  la sjansen gå ham til hodet.

- Ja, jeg har fått en eventyrlig sjanse til å få vist meg fram, men det er fremdeles en meget lang vei igjen. Jeg er nødt til å jobbe og stå på. Ingenting er sikkert, og jeg tar absolutt ikke av, sier han.

- Hva sier vennene dine? Du må jo bli ekstra populær nå?

- De synes det er veldig kult, men de tenker nok akkurat det samme som meg. Jeg har fått en sjanse, og det er opp til meg å gripe den, sier han.

Selv om Sandnes nå har fått en sjanse til å imponere i Derby, legger han ikke skjul på at han gjerne kunne tatt på seg en rød drakt i steden.

- Det er Liverpool som er klubben. Det hadde virkelig vært guttedrømmen med stor G. Det tror jeg også fattern ville likt, ler han.

- Så å spille der er den store drømmen?

- Jeg har to store drømmer. Den ene er å spille i Premier Leauge, og den andre er å vinne VM med Norge.

- Langt fram i tid med andre ord?

- Ja, med min egen generasjon. Det er den generasjonen som vil bli best, sier han.

- Du klarer begge målene du?

- Hehe, det vet man jo aldri, men dette er uansett et steg i riktig retning. Jeg skal prøve å ta vare på dette øyeblikket. Uansett vil jeg huske det for resten av livet. Det er jeg helt sikker på, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!