ANNONSE

Slagkraftig Årvoll-duo

Slagkraftig Årvoll-duo

 

Kampsportduoen Andreas Hoftun og Sina Varasteh slo kraftig fra seg i Danish Open, og hentet hjem flere gull, hvorav det ene ble hentet uten et eneste slag.

I helgen var det duket for Danish Open i Aalborg, og to av landets beste kickboxere fra Årvoll deltok.

Først ut var Sina Varatesh som deltok i både fullkontak lowkick, og thaiboxing-81 kilo.

I åpningskampen i lowkick startet Sina mot en danske. Allerede fra start er han både hard og målrettet med kanontreff som omgående rystet dansken til å ta telling.

Det så ut som de sterkeste slagene har truffet dansken hardt, mens han virrer rundt i ringen, men kamplederen ga likevel klarsignal om å fortsette. I det neste angrepet smeller Sina til et slag som treffer dansken på hakespissen, og han deiser i bakken. Dermed vant Sina sin første kamp på knockout i første runde.

Kamp nummer to endte på walkover, og Sina var dermed klar for finale.

I finalen møtte han Jan Roar Skjøndal fra Norge, og gikk sterkt og aggresivt ut. Han banket virkelig løs.

Til tross for telling i første runde, klarer likevel motstanderen å fortsettte. Andre runde derimot ble for mye for Skjøndals del, og Sina sendte han deisende ned i bakken. Mens tellingen pågikk så man en sjanglende motstander som ikke klarte å komme seg på plass. Sina vant Danish Open 2009 på knockout, men det skulle bli mer gull i bagasjen.

Vant også Thaiboxing

Sina deltok nemlig også i Thaiboxing. Her fikk han en walkover, og gikk rett til finalen. En finale som ble en av stevnets mest spektakulære og spennende kamper mot Juri Heneberg. Publikum var i ekstase for å se en kvalitetskamp hvor begge utøverne traff hverandre godt med både slag og spark til hode og kropp. Sina traff likevel best, og sendte Heneberg til telling i første runde.

Den andre runden fortsatte som den første, men Sina virket til å være mest effektiv. Han får hollenderen ned til telling også i denne runden.

I tredje runde ventet alle på den siste tellingen, slik at kampen kunne vinnes på TKO (teknisk knockout), men den kom aldri. Kampen snudde litt, og Heneberg var plutselig mye mer med.

Sina ble truffet hardt, og ting begynte å se stygt ut, før han klarte å svare. I denne perioden kunne begge to ha knocket hverandre, men Sina tok til fornuften, hørte på sin sekundant, og danset de 15 siste sekundene. Dermed sikret han seg også gullet.

Etter seieren ble han hyllet av publikum for den underholdende kampen.

Dermed står Sina med fem amatørkamper, hvorav alle seire, og fire av dem på knockout.

Ingen motstand

Europamesteren fra 2007, og verdensmester i kickboxing fullkontakt fra 2008, Andreas Hoftun, var imidlertid bra skuffet da han ikke fikk sin finalekamp i supertungvektsklassen fullkontakt lowkick.

Leder for Oslo Kickboxingklubb (Hoftun og Varateshs klubb), Nezir Jashari, forteller hva som skjedde.

- Vår motstander var svenske Firak Kaya. Han er svensk og Europamester i Kickboxing og Kung Fu. Han hadde 25 kamper hvorav 15 som han hadde vunnet på knockout. Da han skulle møte Andreas møtte han ikke opp i ringen, til tross for at han var innveid under stevnet.

- Vi tror dette er fordi ryktene om Andreas form og egenskaper hadde kommet til den svenske delegasjonen. Vi tror rett og slett merittene til Andreas skremte bort vår «søta» bror, sier han.

Dermed gikk Andreas Hoftun alene opp i ringen, mottok pokalen, og gikk ned som seierherre. Naturligvis skuffet over å ha vunnet Danish Open uten å gå en eneste kamp.

- Det er synd at han ikke fikk gått noen kamper. Denne kampen skulle være en del av hans oppkjøring for sin kommende proffkamp i K1, forteller Jashari.

25. april drar både Andreas Hoftun og Sina Varasteh til Budapest for å gå sine proffkamper i K1.

Sina Varasted møter Zsoltz Vicze fra Ungarn. Andreas Hoftun møter Erds Peter fra Ungarn

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE