Slagkraftig Årvoll-duo

Slagkraftig Årvoll-duo

 

Kampsportduoen Andreas Hoftun og Sina Varasteh slo kraftig fra seg i Danish Open, og hentet hjem flere gull, hvorav det ene ble hentet uten et eneste slag.

Skrevet av:

I helgen var det duket for Danish Open i Aalborg, og to av landets beste kickboxere fra Årvoll deltok.

Først ut var Sina Varatesh som deltok i både fullkontak lowkick, og thaiboxing-81 kilo.

I åpningskampen i lowkick startet Sina mot en danske. Allerede fra start er han både hard og målrettet med kanontreff som omgående rystet dansken til å ta telling.

Det så ut som de sterkeste slagene har truffet dansken hardt, mens han virrer rundt i ringen, men kamplederen ga likevel klarsignal om å fortsette. I det neste angrepet smeller Sina til et slag som treffer dansken på hakespissen, og han deiser i bakken. Dermed vant Sina sin første kamp på knockout i første runde.

Kamp nummer to endte på walkover, og Sina var dermed klar for finale.

I finalen møtte han Jan Roar Skjøndal fra Norge, og gikk sterkt og aggresivt ut. Han banket virkelig løs.

Til tross for telling i første runde, klarer likevel motstanderen å fortsettte. Andre runde derimot ble for mye for Skjøndals del, og Sina sendte han deisende ned i bakken. Mens tellingen pågikk så man en sjanglende motstander som ikke klarte å komme seg på plass. Sina vant Danish Open 2009 på knockout, men det skulle bli mer gull i bagasjen.

Vant også Thaiboxing

Sina deltok nemlig også i Thaiboxing. Her fikk han en walkover, og gikk rett til finalen. En finale som ble en av stevnets mest spektakulære og spennende kamper mot Juri Heneberg. Publikum var i ekstase for å se en kvalitetskamp hvor begge utøverne traff hverandre godt med både slag og spark til hode og kropp. Sina traff likevel best, og sendte Heneberg til telling i første runde.

Den andre runden fortsatte som den første, men Sina virket til å være mest effektiv. Han får hollenderen ned til telling også i denne runden.

I tredje runde ventet alle på den siste tellingen, slik at kampen kunne vinnes på TKO (teknisk knockout), men den kom aldri. Kampen snudde litt, og Heneberg var plutselig mye mer med.

Sina ble truffet hardt, og ting begynte å se stygt ut, før han klarte å svare. I denne perioden kunne begge to ha knocket hverandre, men Sina tok til fornuften, hørte på sin sekundant, og danset de 15 siste sekundene. Dermed sikret han seg også gullet.

Etter seieren ble han hyllet av publikum for den underholdende kampen.

Dermed står Sina med fem amatørkamper, hvorav alle seire, og fire av dem på knockout.

Ingen motstand

Europamesteren fra 2007, og verdensmester i kickboxing fullkontakt fra 2008, Andreas Hoftun, var imidlertid bra skuffet da han ikke fikk sin finalekamp i supertungvektsklassen fullkontakt lowkick.

Leder for Oslo Kickboxingklubb (Hoftun og Varateshs klubb), Nezir Jashari, forteller hva som skjedde.

- Vår motstander var svenske Firak Kaya. Han er svensk og Europamester i Kickboxing og Kung Fu. Han hadde 25 kamper hvorav 15 som han hadde vunnet på knockout. Da han skulle møte Andreas møtte han ikke opp i ringen, til tross for at han var innveid under stevnet.

- Vi tror dette er fordi ryktene om Andreas form og egenskaper hadde kommet til den svenske delegasjonen. Vi tror rett og slett merittene til Andreas skremte bort vår «søta» bror, sier han.

Dermed gikk Andreas Hoftun alene opp i ringen, mottok pokalen, og gikk ned som seierherre. Naturligvis skuffet over å ha vunnet Danish Open uten å gå en eneste kamp.

- Det er synd at han ikke fikk gått noen kamper. Denne kampen skulle være en del av hans oppkjøring for sin kommende proffkamp i K1, forteller Jashari.

25. april drar både Andreas Hoftun og Sina Varasteh til Budapest for å gå sine proffkamper i K1.

Sina Varasted møter Zsoltz Vicze fra Ungarn. Andreas Hoftun møter Erds Peter fra Ungarn

 

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!