Slagkraftig Årvoll-duo

Slagkraftig Årvoll-duo

 

Kampsportduoen Andreas Hoftun og Sina Varasteh slo kraftig fra seg i Danish Open, og hentet hjem flere gull, hvorav det ene ble hentet uten et eneste slag.

Skrevet av:

I helgen var det duket for Danish Open i Aalborg, og to av landets beste kickboxere fra Årvoll deltok.

Først ut var Sina Varatesh som deltok i både fullkontak lowkick, og thaiboxing-81 kilo.

I åpningskampen i lowkick startet Sina mot en danske. Allerede fra start er han både hard og målrettet med kanontreff som omgående rystet dansken til å ta telling.

Det så ut som de sterkeste slagene har truffet dansken hardt, mens han virrer rundt i ringen, men kamplederen ga likevel klarsignal om å fortsette. I det neste angrepet smeller Sina til et slag som treffer dansken på hakespissen, og han deiser i bakken. Dermed vant Sina sin første kamp på knockout i første runde.

Kamp nummer to endte på walkover, og Sina var dermed klar for finale.

I finalen møtte han Jan Roar Skjøndal fra Norge, og gikk sterkt og aggresivt ut. Han banket virkelig løs.

Til tross for telling i første runde, klarer likevel motstanderen å fortsettte. Andre runde derimot ble for mye for Skjøndals del, og Sina sendte han deisende ned i bakken. Mens tellingen pågikk så man en sjanglende motstander som ikke klarte å komme seg på plass. Sina vant Danish Open 2009 på knockout, men det skulle bli mer gull i bagasjen.

Vant også Thaiboxing

Sina deltok nemlig også i Thaiboxing. Her fikk han en walkover, og gikk rett til finalen. En finale som ble en av stevnets mest spektakulære og spennende kamper mot Juri Heneberg. Publikum var i ekstase for å se en kvalitetskamp hvor begge utøverne traff hverandre godt med både slag og spark til hode og kropp. Sina traff likevel best, og sendte Heneberg til telling i første runde.

Den andre runden fortsatte som den første, men Sina virket til å være mest effektiv. Han får hollenderen ned til telling også i denne runden.

I tredje runde ventet alle på den siste tellingen, slik at kampen kunne vinnes på TKO (teknisk knockout), men den kom aldri. Kampen snudde litt, og Heneberg var plutselig mye mer med.

Sina ble truffet hardt, og ting begynte å se stygt ut, før han klarte å svare. I denne perioden kunne begge to ha knocket hverandre, men Sina tok til fornuften, hørte på sin sekundant, og danset de 15 siste sekundene. Dermed sikret han seg også gullet.

Etter seieren ble han hyllet av publikum for den underholdende kampen.

Dermed står Sina med fem amatørkamper, hvorav alle seire, og fire av dem på knockout.

Ingen motstand

Europamesteren fra 2007, og verdensmester i kickboxing fullkontakt fra 2008, Andreas Hoftun, var imidlertid bra skuffet da han ikke fikk sin finalekamp i supertungvektsklassen fullkontakt lowkick.

Leder for Oslo Kickboxingklubb (Hoftun og Varateshs klubb), Nezir Jashari, forteller hva som skjedde.

- Vår motstander var svenske Firak Kaya. Han er svensk og Europamester i Kickboxing og Kung Fu. Han hadde 25 kamper hvorav 15 som han hadde vunnet på knockout. Da han skulle møte Andreas møtte han ikke opp i ringen, til tross for at han var innveid under stevnet.

- Vi tror dette er fordi ryktene om Andreas form og egenskaper hadde kommet til den svenske delegasjonen. Vi tror rett og slett merittene til Andreas skremte bort vår «søta» bror, sier han.

Dermed gikk Andreas Hoftun alene opp i ringen, mottok pokalen, og gikk ned som seierherre. Naturligvis skuffet over å ha vunnet Danish Open uten å gå en eneste kamp.

- Det er synd at han ikke fikk gått noen kamper. Denne kampen skulle være en del av hans oppkjøring for sin kommende proffkamp i K1, forteller Jashari.

25. april drar både Andreas Hoftun og Sina Varasteh til Budapest for å gå sine proffkamper i K1.

Sina Varasted møter Zsoltz Vicze fra Ungarn. Andreas Hoftun møter Erds Peter fra Ungarn

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!