Slik blir årets førstedivisjon

Slik blir årets førstedivisjon

 

Akers Avis Groruddalen har tatt en titt på våre tre lokale innebandylag i 1. divisjon, østlandet. Slik tror de sesongen vil gå.

Skrevet av:

Kjipe Hasle/Løren 

- Vi håper å unngå nedrykk. Det er jo det vanlige målet vårt, sier moroklumpen.

- Dere har jo alltid vært gode nok for toppen. Hvorfor har dere aldri mer ambisjoner?

- Vi snakker aldri om opprykk i Hasle/Løren. Det blir helt feil med de ressursene vi har. Vi spiller jo alle kamper for å vinne, men det blir feil å si noe før sesongen, sier Hoftvedt.

- I tillegg til å ikke rykke ned, hvilke andre mål har dere?

- Det blir som vanlig. Vi skal være kjipe mot de gode, og ødelegge for dem. Vi skal være en klubb som plager vettet ut av de gode lagene, ler Hoftvedt.

Svensk koloni

- Hvordan ligger dere an?

- Vi har bedre forutsetninger enn i fjor. Vi er flere spillere, og har trent veldig godt. Det er også verdt å nevne at vi nå har fått en svensk koloni i Hasle/Løren. Vi er hele fire svensker på laget, men det holder nå, sier Hoftvedt.

- I tillegg har dere også en ny trener i Kjetil Jakobsen?

- Stemmer. Han kommer fra OSI, og har lang erfaring i innebandy. Han har hatt sine første treninger. Jeg ble iallefall støl, og det er positivt, sier Hoftvedt.

- Hva vil kjennetegne Hasle/Løren i år?

- Det blir som vanlig samholdet. Vi har drevet på sammen i mange år, og vi får håpe vi klarer det samme i år.

Flere derbyer

Hasle/Lørens mål er altså å være kjipe mot de andre. I enktelte kamper smaker det likevel bedre å være kjip enn noen andre.

- Målløs er en kjøpeklubb, men de er for all del gode og har brukbare spillre. Grei vet jeg faktisk ikke så mye om i år, men uansett hvordan man vrir og vender på dette, blir det harde kamper.

 

 

 

 

 

Målløs vil opp

Målløs vil sprette opp fra fjorårets andreplass i 1. divisjon til eliteserien i løpet av denne sesongen. Det skal de gjøre uten Isaksen-brødrene, og foreløpig uten fast trener.

Målløs har store ambisjoner foran årets sesong, men laget har enda ikke fått på plass en fast trener. I mellomtiden fungerer fjorårets dametrener, Emmanuel Edlund, som trener.

Han synes ikke akkurat laget har fått optimale forberedelser.

- Nei, det er langt i fra optimalt. Vi har bare trent i tre uker, og det har vært treninger hvor vi har manglet mange.

- Vi får satse på at vi har en god og rutinert tropp, og vi er rett og slett nødt til å spille oss i form, sier han.

- Du sitter som trener foreløpig. Hvordan ser du på det?

- Det er jo en nødløsning fram til vi har fått løst hvem som skal ta hovedansvaret, sier han.

Leder i Målløs, Terje Bratland, forsikrer likevel at en ny trener snart er på plass.

- Vi har en som er på vei nå, men alt er ikke 100 prosent klart enda. Derfor vil jeg heller ikke gå ut med noe navn. Jeg kan uansett garantere at en ny trener snart er på plass, sier han.

Ingen hyklere

Uansett når den nye treneren kommer på plass, har Målløs et klart mål foran sesongen.

- Vi skal opp. Vi kom på andreplass i fjor, og det er bare hyklere som kan mene at vi ikke burde satse på opprykk i år. Vi skal slåss helt i toppen og det gjelder å yte 100 prosent gjennom hele sesongen, sier Edlund.

- Hva med Hasle/Løren og Grei?

- De kampene blir som alltid. Det er steinharde kamper, og vi ser virkelig fram til disse oppgjørene. Da får alle kjørt seg. Det blir alltid hardt spill, men med en god tone. Det er slike oppgjør som gjør innebandy kult, sier han.

Talentfabrikken Grei

Grei stiller til årets sesong med massevis av unggutter. Det stopper dem ikke fra å drømme om en topp-5 plassering.

Grei-trener Mattias Ringwall har satt høye krav til sine spillere før seriestart i helga.

- Vi har ryddet opp i spillerstallen, og satt høyere krav. Om ikke spillerne trener har vi en sulten unggruppe med spillere som går rett inn på laget.

- Er årets stall en ny generasjon med Grei-talenter som forsvinner etter hvert?

- Kanskje. Hvis du ser på elitelagene og hvor spillerne kommer fra, vil du merke at 13-14 spillere kommer fra Grei. Grei er gode på å bygge talenter, men kanskje litt dårligere på å beholde dem, sier Ringwall.

- Så hva er årets målsetting?

- Vi har jo en veldig ung stall, og det betyr lite rutine. Derfor skal man egentlig ikke sette målet som topp-5, men samtidig vet man aldri hvor fort spillerne kan utvikle seg. Ligger vi godt an til jul kan alt skje, og jeg tror på en plassering blant de fem beste, sier han.

Ringwall mener også at en stall på 22 utespillere gagner laget.

- Det er alltid mange på treninger. Gjør de ikke jobben sin må de gå, og det gir oss roen til å få trent skikkelig. Sånn sett er det lett å være trener i Grei.

- Vi er en samlet styrke, og alle scorer like mye. Det er vanskelig å plukke bort noen rekker hos oss, fordi alle er like gode.

- Hvordan skal Målløs og Hasle/Løren slås?

- I disse kampene er det alltid marginene som avgjør. Jeg håper at vi tar de på høyere tempo og kondis. Mine gutter skal slite dem ut, og vinne i siste omgang, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!