Slik blir årets førstedivisjon

Slik blir årets førstedivisjon

 

Akers Avis Groruddalen har tatt en titt på våre tre lokale innebandylag i 1. divisjon, østlandet. Slik tror de sesongen vil gå.

Skrevet av:

Kjipe Hasle/Løren 

- Vi håper å unngå nedrykk. Det er jo det vanlige målet vårt, sier moroklumpen.

- Dere har jo alltid vært gode nok for toppen. Hvorfor har dere aldri mer ambisjoner?

- Vi snakker aldri om opprykk i Hasle/Løren. Det blir helt feil med de ressursene vi har. Vi spiller jo alle kamper for å vinne, men det blir feil å si noe før sesongen, sier Hoftvedt.

- I tillegg til å ikke rykke ned, hvilke andre mål har dere?

- Det blir som vanlig. Vi skal være kjipe mot de gode, og ødelegge for dem. Vi skal være en klubb som plager vettet ut av de gode lagene, ler Hoftvedt.

Svensk koloni

- Hvordan ligger dere an?

- Vi har bedre forutsetninger enn i fjor. Vi er flere spillere, og har trent veldig godt. Det er også verdt å nevne at vi nå har fått en svensk koloni i Hasle/Løren. Vi er hele fire svensker på laget, men det holder nå, sier Hoftvedt.

- I tillegg har dere også en ny trener i Kjetil Jakobsen?

- Stemmer. Han kommer fra OSI, og har lang erfaring i innebandy. Han har hatt sine første treninger. Jeg ble iallefall støl, og det er positivt, sier Hoftvedt.

- Hva vil kjennetegne Hasle/Løren i år?

- Det blir som vanlig samholdet. Vi har drevet på sammen i mange år, og vi får håpe vi klarer det samme i år.

Flere derbyer

Hasle/Lørens mål er altså å være kjipe mot de andre. I enktelte kamper smaker det likevel bedre å være kjip enn noen andre.

- Målløs er en kjøpeklubb, men de er for all del gode og har brukbare spillre. Grei vet jeg faktisk ikke så mye om i år, men uansett hvordan man vrir og vender på dette, blir det harde kamper.

 

 

 

 

 

Målløs vil opp

Målløs vil sprette opp fra fjorårets andreplass i 1. divisjon til eliteserien i løpet av denne sesongen. Det skal de gjøre uten Isaksen-brødrene, og foreløpig uten fast trener.

Målløs har store ambisjoner foran årets sesong, men laget har enda ikke fått på plass en fast trener. I mellomtiden fungerer fjorårets dametrener, Emmanuel Edlund, som trener.

Han synes ikke akkurat laget har fått optimale forberedelser.

- Nei, det er langt i fra optimalt. Vi har bare trent i tre uker, og det har vært treninger hvor vi har manglet mange.

- Vi får satse på at vi har en god og rutinert tropp, og vi er rett og slett nødt til å spille oss i form, sier han.

- Du sitter som trener foreløpig. Hvordan ser du på det?

- Det er jo en nødløsning fram til vi har fått løst hvem som skal ta hovedansvaret, sier han.

Leder i Målløs, Terje Bratland, forsikrer likevel at en ny trener snart er på plass.

- Vi har en som er på vei nå, men alt er ikke 100 prosent klart enda. Derfor vil jeg heller ikke gå ut med noe navn. Jeg kan uansett garantere at en ny trener snart er på plass, sier han.

Ingen hyklere

Uansett når den nye treneren kommer på plass, har Målløs et klart mål foran sesongen.

- Vi skal opp. Vi kom på andreplass i fjor, og det er bare hyklere som kan mene at vi ikke burde satse på opprykk i år. Vi skal slåss helt i toppen og det gjelder å yte 100 prosent gjennom hele sesongen, sier Edlund.

- Hva med Hasle/Løren og Grei?

- De kampene blir som alltid. Det er steinharde kamper, og vi ser virkelig fram til disse oppgjørene. Da får alle kjørt seg. Det blir alltid hardt spill, men med en god tone. Det er slike oppgjør som gjør innebandy kult, sier han.

Talentfabrikken Grei

Grei stiller til årets sesong med massevis av unggutter. Det stopper dem ikke fra å drømme om en topp-5 plassering.

Grei-trener Mattias Ringwall har satt høye krav til sine spillere før seriestart i helga.

- Vi har ryddet opp i spillerstallen, og satt høyere krav. Om ikke spillerne trener har vi en sulten unggruppe med spillere som går rett inn på laget.

- Er årets stall en ny generasjon med Grei-talenter som forsvinner etter hvert?

- Kanskje. Hvis du ser på elitelagene og hvor spillerne kommer fra, vil du merke at 13-14 spillere kommer fra Grei. Grei er gode på å bygge talenter, men kanskje litt dårligere på å beholde dem, sier Ringwall.

- Så hva er årets målsetting?

- Vi har jo en veldig ung stall, og det betyr lite rutine. Derfor skal man egentlig ikke sette målet som topp-5, men samtidig vet man aldri hvor fort spillerne kan utvikle seg. Ligger vi godt an til jul kan alt skje, og jeg tror på en plassering blant de fem beste, sier han.

Ringwall mener også at en stall på 22 utespillere gagner laget.

- Det er alltid mange på treninger. Gjør de ikke jobben sin må de gå, og det gir oss roen til å få trent skikkelig. Sånn sett er det lett å være trener i Grei.

- Vi er en samlet styrke, og alle scorer like mye. Det er vanskelig å plukke bort noen rekker hos oss, fordi alle er like gode.

- Hvordan skal Målløs og Hasle/Løren slås?

- I disse kampene er det alltid marginene som avgjør. Jeg håper at vi tar de på høyere tempo og kondis. Mine gutter skal slite dem ut, og vinne i siste omgang, sier han.

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!