Slik blir årets førstedivisjon

Slik blir årets førstedivisjon

 

Akers Avis Groruddalen har tatt en titt på våre tre lokale innebandylag i 1. divisjon, østlandet. Slik tror de sesongen vil gå.

Kjipe Hasle/Løren 

- Vi håper å unngå nedrykk. Det er jo det vanlige målet vårt, sier moroklumpen.

- Dere har jo alltid vært gode nok for toppen. Hvorfor har dere aldri mer ambisjoner?

- Vi snakker aldri om opprykk i Hasle/Løren. Det blir helt feil med de ressursene vi har. Vi spiller jo alle kamper for å vinne, men det blir feil å si noe før sesongen, sier Hoftvedt.

- I tillegg til å ikke rykke ned, hvilke andre mål har dere?

- Det blir som vanlig. Vi skal være kjipe mot de gode, og ødelegge for dem. Vi skal være en klubb som plager vettet ut av de gode lagene, ler Hoftvedt.

Svensk koloni

- Hvordan ligger dere an?

- Vi har bedre forutsetninger enn i fjor. Vi er flere spillere, og har trent veldig godt. Det er også verdt å nevne at vi nå har fått en svensk koloni i Hasle/Løren. Vi er hele fire svensker på laget, men det holder nå, sier Hoftvedt.

- I tillegg har dere også en ny trener i Kjetil Jakobsen?

- Stemmer. Han kommer fra OSI, og har lang erfaring i innebandy. Han har hatt sine første treninger. Jeg ble iallefall støl, og det er positivt, sier Hoftvedt.

- Hva vil kjennetegne Hasle/Løren i år?

- Det blir som vanlig samholdet. Vi har drevet på sammen i mange år, og vi får håpe vi klarer det samme i år.Flere derbyer


Hasle/Lørens mål er altså å være kjipe mot de andre. I enktelte kamper smaker det likevel bedre å være kjip enn noen andre.

- Målløs er en kjøpeklubb, men de er for all del gode og har brukbare spillre. Grei vet jeg faktisk ikke så mye om i år, men uansett hvordan man vrir og vender på dette, blir det harde kamper.


 

 

 

 

 

Målløs vil opp

Målløs vil sprette opp fra fjorårets andreplass i 1. divisjon til eliteserien i løpet av denne sesongen. Det skal de gjøre uten Isaksen-brødrene, og foreløpig uten fast trener.

Målløs har store ambisjoner foran årets sesong, men laget har enda ikke fått på plass en fast trener. I mellomtiden fungerer fjorårets dametrener, Emmanuel Edlund, som trener.

Han synes ikke akkurat laget har fått optimale forberedelser.

- Nei, det er langt i fra optimalt. Vi har bare trent i tre uker, og det har vært treninger hvor vi har manglet mange.

- Vi får satse på at vi har en god og rutinert tropp, og vi er rett og slett nødt til å spille oss i form, sier han.

- Du sitter som trener foreløpig. Hvordan ser du på det?

- Det er jo en nødløsning fram til vi har fått løst hvem som skal ta hovedansvaret, sier han.

Leder i Målløs, Terje Bratland, forsikrer likevel at en ny trener snart er på plass.

- Vi har en som er på vei nå, men alt er ikke 100 prosent klart enda. Derfor vil jeg heller ikke gå ut med noe navn. Jeg kan uansett garantere at en ny trener snart er på plass, sier han.

Ingen hyklere

Uansett når den nye treneren kommer på plass, har Målløs et klart mål foran sesongen.

- Vi skal opp. Vi kom på andreplass i fjor, og det er bare hyklere som kan mene at vi ikke burde satse på opprykk i år. Vi skal slåss helt i toppen og det gjelder å yte 100 prosent gjennom hele sesongen, sier Edlund.

- Hva med Hasle/Løren og Grei?

- De kampene blir som alltid. Det er steinharde kamper, og vi ser virkelig fram til disse oppgjørene. Da får alle kjørt seg. Det blir alltid hardt spill, men med en god tone. Det er slike oppgjør som gjør innebandy kult, sier han.

Talentfabrikken Grei

Grei stiller til årets sesong med massevis av unggutter. Det stopper dem ikke fra å drømme om en topp-5 plassering.

Grei-trener Mattias Ringwall har satt høye krav til sine spillere før seriestart i helga.

- Vi har ryddet opp i spillerstallen, og satt høyere krav. Om ikke spillerne trener har vi en sulten unggruppe med spillere som går rett inn på laget.

- Er årets stall en ny generasjon med Grei-talenter som forsvinner etter hvert?

- Kanskje. Hvis du ser på elitelagene og hvor spillerne kommer fra, vil du merke at 13-14 spillere kommer fra Grei. Grei er gode på å bygge talenter, men kanskje litt dårligere på å beholde dem, sier Ringwall.

- Så hva er årets målsetting?

- Vi har jo en veldig ung stall, og det betyr lite rutine. Derfor skal man egentlig ikke sette målet som topp-5, men samtidig vet man aldri hvor fort spillerne kan utvikle seg. Ligger vi godt an til jul kan alt skje, og jeg tror på en plassering blant de fem beste, sier han.

Ringwall mener også at en stall på 22 utespillere gagner laget.

- Det er alltid mange på treninger. Gjør de ikke jobben sin må de gå, og det gir oss roen til å få trent skikkelig. Sånn sett er det lett å være trener i Grei.

- Vi er en samlet styrke, og alle scorer like mye. Det er vanskelig å plukke bort noen rekker hos oss, fordi alle er like gode.

- Hvordan skal Målløs og Hasle/Løren slås?

- I disse kampene er det alltid marginene som avgjør. Jeg håper at vi tar de på høyere tempo og kondis. Mine gutter skal slite dem ut, og vinne i siste omgang, sier han.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!