Slik endte Thoresen sin karriere på Greibanen

Slik endte Thoresen sin karriere på Greibanen

 

Erik Thoresen mistet hodet og ble bortvist da Grei spilte avgjørende kamp om opprykk til 3.divisjon. Nå gir følelsesmennesket med 30 år i Groruddals-fotballen seg for godt i trenervirket.

- Jeg var overtent og fikk total blackout. Rullegardina datt ned og ordene fløy ut av meg. Det skulle selvfølgelig ikke skjedd, og dommeren gjorde helt rett i å vise meg bort, sier Erik Thoresen.

Tirsdag kveld ledet han Grei i opprykkskamp mot Klemestrud. Midtveis i første omgang, ble en Grei-spiller taklet stygt og Thoresen responderte med å kalle motspilleren for en «jævla ape».

- Rett og slett ikke bra. Jeg tok kontakt med spilleren i pausen, tok han i hånda og beklaget. Heldigvis ble jeg tilgitt på stedet, sier Thoresen.

Fantastisk karriere

Kampen var også Erik Thoresens siste hjemmekamp som trener. Etter 30 år i Groruddals-fotballen gir han seg nå for godt.

- For en måte å ta farvel med Greibanen på. Jeg håper klubben graver litt mer tilbake i historien om meg, og ikke bare husker den siste episoden, sier Thoresen.

Det gjør de nok også. Gjennom sine år i Groruddals-fotball har Thoresen, med fortid i Grei, Rommen og Årvoll, skaffet seg massevis av venner. Han blir sentimental når han ser tilbake på sin karriere - både som aktiv og som trener.

- Tiden min her opp har gitt meg så utrolig mye. Alt fra starten da jeg møtte Lars Tjærnås med skoa i hånda på Årvollbanen til i dag. Jeg har fått evige venner, og jeg blir rørt når jeg tenker på det. Jeg må få takke alle jeg har delt tiden min med gjennom de 30 siste årene. Det har vært fantastisk, sier han.

Nok er nok

Dette er ikke første gangen Thoresen melder avgang, men denne gangen er det visstnok definitivt.

- Ja, nå er det slutt. Jeg har gått en lang runde med meg selv. Etter 19 år i trenerfaget kjenner jeg det på kroppen og helsa. Nå vil jeg følge opp barna mine mer og lede de inn i idretten, sier han.

Erik Thoresen kom til dalen fra Løten, men føler han har vært en trofast patriot for Groruddalen.

- Ja, jeg har vært trofast. Til tross for at jeg av Tor Sandnes ble kalt klubbhore da jeg byttet fra Årvoll til Grei, føler jeg at jeg har bidratt en del her oppe. Ikke minst den siste tiden med å inkludere de yngre kreftene på A-laget, sier han.

Mirakel må til

Selve opprykkskampen ble en thriller hvor lagene fulgte hverandre tett. Grei, som manglet både Thomas Elverum, Andreas Gjesvold og Kristoffer Werner Slåtten (19 mål på 18 kamper), måtte hente inn hjelp fra juniorlaget og evig unge Rune Sundborg som gjorde comeback. Likevel matchet de Klemestrud bra. Den første omgangen endte 2-2, men Grei tok føringen i andre omgang. Den ledelsen holdt de til tre minutter på overtid da Klemetsrud utlignet. Dermed er sjansene for opprykk til 3.divisjon minimale for Greis del. Både Grorud 2 og Klemetstrud må avgi poeng, mens Grei må slå Kjelsås 2. Klemetstrud møter bånnlaget Vembli, mens Grorud 2 har Hasle/Løren 2 i den siste serierunden.

- Jeg har sluttet å tro på julenissen. Matchballen vår røyk to minutter på overtid. Det skjærer meg i hjertet, og det er utrolig leit ettersom det hadde betydd mye for meg å krone karrieren med et opprykk for Grei. Det hadde vært kronen på verket, sier Erik Thoresen.

Likevel var det ikke på tirsdag det glapp for Grei. Det er minene de har gått på tidligere i sesongen som får skylda.

- I går spilte vi en feiende flott kamp. Gutta ga alt. Vi skulle avgjort dette tidligere i sesongen, men snublet dessverre hjemme mot Skeid 3 og Kolbotn. Det viser at vi ikke har vært stabilt bra nok, og vi må skylde på oss selv. Slik er det, oppsummerer treneren.

Fotball, 4. div., avd.2, herrer:

Grei - Klemetsrud 3-3 (2-2)

Greibanen

Tilskuere: ca. 120

Gule kort: Ingen til Grei, fire til Klemetsrud

Mål for Grei: Thomas Sørflaten, Shakir Bairahmi og Eren Cenar.

Greis lag (4-4-2): Robert Midtrud, Armin Penava, Rune Sundborg, Thomas Sørflaten, Eren Cenar, Mikkel Johannessen (Eirik Sønstevold fra 80.), Dennis Enerly Selstad, Lars Fjelddalen, Alexander Myhre (Vladan Milojevic fra 73.), Shakir Bairahmi og Mats Hjelle (Ibo Alabai fra 66.).

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.