Slik endte Thoresen sin karriere på Greibanen

Slik endte Thoresen sin karriere på Greibanen

 

Erik Thoresen mistet hodet og ble bortvist da Grei spilte avgjørende kamp om opprykk til 3.divisjon. Nå gir følelsesmennesket med 30 år i Groruddals-fotballen seg for godt i trenervirket.

Skrevet av:

- Jeg var overtent og fikk total blackout. Rullegardina datt ned og ordene fløy ut av meg. Det skulle selvfølgelig ikke skjedd, og dommeren gjorde helt rett i å vise meg bort, sier Erik Thoresen.

Tirsdag kveld ledet han Grei i opprykkskamp mot Klemestrud. Midtveis i første omgang, ble en Grei-spiller taklet stygt og Thoresen responderte med å kalle motspilleren for en «jævla ape».

- Rett og slett ikke bra. Jeg tok kontakt med spilleren i pausen, tok han i hånda og beklaget. Heldigvis ble jeg tilgitt på stedet, sier Thoresen.

Fantastisk karriere

Kampen var også Erik Thoresens siste hjemmekamp som trener. Etter 30 år i Groruddals-fotballen gir han seg nå for godt.

- For en måte å ta farvel med Greibanen på. Jeg håper klubben graver litt mer tilbake i historien om meg, og ikke bare husker den siste episoden, sier Thoresen.

Det gjør de nok også. Gjennom sine år i Groruddals-fotball har Thoresen, med fortid i Grei, Rommen og Årvoll, skaffet seg massevis av venner. Han blir sentimental når han ser tilbake på sin karriere - både som aktiv og som trener.

- Tiden min her opp har gitt meg så utrolig mye. Alt fra starten da jeg møtte Lars Tjærnås med skoa i hånda på Årvollbanen til i dag. Jeg har fått evige venner, og jeg blir rørt når jeg tenker på det. Jeg må få takke alle jeg har delt tiden min med gjennom de 30 siste årene. Det har vært fantastisk, sier han.

Nok er nok

Dette er ikke første gangen Thoresen melder avgang, men denne gangen er det visstnok definitivt.

- Ja, nå er det slutt. Jeg har gått en lang runde med meg selv. Etter 19 år i trenerfaget kjenner jeg det på kroppen og helsa. Nå vil jeg følge opp barna mine mer og lede de inn i idretten, sier han.

Erik Thoresen kom til dalen fra Løten, men føler han har vært en trofast patriot for Groruddalen.

- Ja, jeg har vært trofast. Til tross for at jeg av Tor Sandnes ble kalt klubbhore da jeg byttet fra Årvoll til Grei, føler jeg at jeg har bidratt en del her oppe. Ikke minst den siste tiden med å inkludere de yngre kreftene på A-laget, sier han.

Mirakel må til

Selve opprykkskampen ble en thriller hvor lagene fulgte hverandre tett. Grei, som manglet både Thomas Elverum, Andreas Gjesvold og Kristoffer Werner Slåtten (19 mål på 18 kamper), måtte hente inn hjelp fra juniorlaget og evig unge Rune Sundborg som gjorde comeback. Likevel matchet de Klemestrud bra. Den første omgangen endte 2-2, men Grei tok føringen i andre omgang. Den ledelsen holdt de til tre minutter på overtid da Klemetsrud utlignet. Dermed er sjansene for opprykk til 3.divisjon minimale for Greis del. Både Grorud 2 og Klemetstrud må avgi poeng, mens Grei må slå Kjelsås 2. Klemetstrud møter bånnlaget Vembli, mens Grorud 2 har Hasle/Løren 2 i den siste serierunden.

- Jeg har sluttet å tro på julenissen. Matchballen vår røyk to minutter på overtid. Det skjærer meg i hjertet, og det er utrolig leit ettersom det hadde betydd mye for meg å krone karrieren med et opprykk for Grei. Det hadde vært kronen på verket, sier Erik Thoresen.

Likevel var det ikke på tirsdag det glapp for Grei. Det er minene de har gått på tidligere i sesongen som får skylda.

- I går spilte vi en feiende flott kamp. Gutta ga alt. Vi skulle avgjort dette tidligere i sesongen, men snublet dessverre hjemme mot Skeid 3 og Kolbotn. Det viser at vi ikke har vært stabilt bra nok, og vi må skylde på oss selv. Slik er det, oppsummerer treneren.

Fotball, 4. div., avd.2, herrer:

Grei - Klemetsrud 3-3 (2-2)

Greibanen

Tilskuere: ca. 120

Gule kort: Ingen til Grei, fire til Klemetsrud

Mål for Grei: Thomas Sørflaten, Shakir Bairahmi og Eren Cenar.

Greis lag (4-4-2): Robert Midtrud, Armin Penava, Rune Sundborg, Thomas Sørflaten, Eren Cenar, Mikkel Johannessen (Eirik Sønstevold fra 80.), Dennis Enerly Selstad, Lars Fjelddalen, Alexander Myhre (Vladan Milojevic fra 73.), Shakir Bairahmi og Mats Hjelle (Ibo Alabai fra 66.).

 

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!