Slik løp Furuset ut i NC

Slik løp Furuset ut i NC

FURUSETS NYE KLÆR: Slik løp Furuset-gutta ut til oppvarming under Norway Cup. Foto: Kay Grue Thorsen

Måten Furuset G15/16 valgte å stille til Norway Cup på sjokkerte mange. De løp nemlig ut til oppvarming i innkjøpte t-skjorter som oppfordrer til boikott av Israel. Det får styrelederen i klubben til å steile.

– Dette representerer ikke Furusets syn. Fra mitt og klubbens ståsted er det rett og slett forkastelig å blande politikk inn i Norway Cup. Det er greit å ha meninger om forskjellige saker, og du kan støtte hva som helst som privatperson, men å blande politikk og barneidrett på denne måten er ikke bra. Dette kommer vi til å følge opp, og sette en stopper for.

– Vi som klubb har ikke tatt stilling i denne debatten, og ingen skal representere Furuset på denne måten, sier Stein Myhren som er leder i 100-årsjubilanten Furuset Idrettsforening.

Vil åpne folks øyne

Mandag morgen skulle Furusets G15/16-lag i aksjon mot Honningsvåg. Til oppvarmingen kom samtlige spillere ut i innkjøpte t-skjorter med israelske flagg med et stort stoppskilt over. T-skjortene hadde også teksten Norway=boycott Israel. Pengene for t-skjortene gikk til en organisasjon som støtter Palestina.

Trener for laget, Marius Larsen, forklarer hvorfor laget valgte å varme opp i disse t-skjortene.

– Vi støtter ikke det som skjer i Gaza hvor sivile og barn blir drept. Dette er ikke en politisk, ei heller en religiøs ytring, men en menneskelig handling for å vise avsky for de krigsforbrytelsene som pågår, sier han.

– Snakket dere med klubben om dette i forkant?

– Nei, vi har ikke vært i kontakt med ledelsen angående dette. Dette er noe vi som gruppe ble enige om før turneringen. Vi forsøker heller ikke tråkke noen på tærne. Verken i Furuset, eller vanlige mennesker i Israel.

– Vårt mål er at vanlige mennesker skal få øynene opp for det som foregår i Gaza hvor uskyldige mennesker blir drept, sier han.

Israelske lag med

– Er det riktig å blande politikk og idrett på denne måten?

– Ja, jeg synes det var riktig å komme med denne ytringen på dette tidspunktet. Dette var en ytring vi ville få fram, sier Marius Larsen.

– Det er israelske lag med i Norway Cup også. Ville dere dratt fram t-skjortene om dere skulle møtt noen av de lagene?

– Absolutt! Dette er ikke støtende sammenlignet med det vi ser på tv-skjermene fra Gaza hver dag.

– Igjen må jeg si at vi ikke er ute etter å tråkke på noens tær.

– Det er ikke jøder vi angriper, det er Israels politikk som vi synes er feil, sier Larsen.

MIFF reagerer

Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) reagerer på Furuset-lagets t-skjorter.

– Jeg trodde Norway Cup skulle være en upolitisk arena for barn og ungdom. Dette høres ut som et klart brudd på det, med mindre man har en annen regel for Israel enn for andre land.

– Jeg tror alle sammen forstår hvor feil det er å blande politikk og barneidrett, og jeg setter pris på at klubbledelsen velger å sette en stopper for det. Hvis så ikke skjer, forventer jeg at Norway Cups ledelse gjør det, sier Conrad Myrland som er daglig leder.

Han synes også oppfordringen om boikott er tullete.

– Den er moralsk forkastelig av mange grunner. Skal man starte å boikotte andre land, må man begynne med dem som står for de største og verste forbrytelsene. Samme hvilken skala man bruker, kommer ikke Israel på noen verstingliste.

– En boikott vil også virke kontradproduktivt i målet om å få til en fredelig løsning på konfliktene, avslutter Myrland.

Ikke-sak for NC

Norway Cup legger seg ikke opp i Furusets t-skjortestunt.

– Hva folk har på draktene, og hva de promoterer blander ikke vi oss inn i så lenge det er innenfor lovverk og regelverk. Vi har lag fra 55 nasjoner, og mange av lagene i Norway Cup er støttet av politiske organisasjoner. Vi tar ikke stilling til det ene eller andre, sier Terje Lund som er styreleder i turneringen.

– Dere er ikke redde for at det kan bli bråk, når noen går så høyt ut på banen?

– I 30-40 år har vi hatt lag fra både Palestina og Israel. De har spilt mot hverandre parallelt med konfliktene, og det har aldri vært noe problem.

– Vår konklusjon er at folk kan reklamere for det de vil, så lenge det er innenfor ytringsfriheten. Alle lagene her oppe reklamerer for landene sine på en god måte, sier Lund.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!