Slik løp Furuset ut i NC

Slik løp Furuset ut i NC

FURUSETS NYE KLÆR: Slik løp Furuset-gutta ut til oppvarming under Norway Cup. Foto: Kay Grue Thorsen

Måten Furuset G15/16 valgte å stille til Norway Cup på sjokkerte mange. De løp nemlig ut til oppvarming i innkjøpte t-skjorter som oppfordrer til boikott av Israel. Det får styrelederen i klubben til å steile.

Skrevet av:

– Dette representerer ikke Furusets syn. Fra mitt og klubbens ståsted er det rett og slett forkastelig å blande politikk inn i Norway Cup. Det er greit å ha meninger om forskjellige saker, og du kan støtte hva som helst som privatperson, men å blande politikk og barneidrett på denne måten er ikke bra. Dette kommer vi til å følge opp, og sette en stopper for.

– Vi som klubb har ikke tatt stilling i denne debatten, og ingen skal representere Furuset på denne måten, sier Stein Myhren som er leder i 100-årsjubilanten Furuset Idrettsforening.

Vil åpne folks øyne

Mandag morgen skulle Furusets G15/16-lag i aksjon mot Honningsvåg. Til oppvarmingen kom samtlige spillere ut i innkjøpte t-skjorter med israelske flagg med et stort stoppskilt over. T-skjortene hadde også teksten Norway=boycott Israel. Pengene for t-skjortene gikk til en organisasjon som støtter Palestina.

Trener for laget, Marius Larsen, forklarer hvorfor laget valgte å varme opp i disse t-skjortene.

– Vi støtter ikke det som skjer i Gaza hvor sivile og barn blir drept. Dette er ikke en politisk, ei heller en religiøs ytring, men en menneskelig handling for å vise avsky for de krigsforbrytelsene som pågår, sier han.

– Snakket dere med klubben om dette i forkant?

– Nei, vi har ikke vært i kontakt med ledelsen angående dette. Dette er noe vi som gruppe ble enige om før turneringen. Vi forsøker heller ikke tråkke noen på tærne. Verken i Furuset, eller vanlige mennesker i Israel.

– Vårt mål er at vanlige mennesker skal få øynene opp for det som foregår i Gaza hvor uskyldige mennesker blir drept, sier han.

Israelske lag med

– Er det riktig å blande politikk og idrett på denne måten?

– Ja, jeg synes det var riktig å komme med denne ytringen på dette tidspunktet. Dette var en ytring vi ville få fram, sier Marius Larsen.

– Det er israelske lag med i Norway Cup også. Ville dere dratt fram t-skjortene om dere skulle møtt noen av de lagene?

– Absolutt! Dette er ikke støtende sammenlignet med det vi ser på tv-skjermene fra Gaza hver dag.

– Igjen må jeg si at vi ikke er ute etter å tråkke på noens tær.

– Det er ikke jøder vi angriper, det er Israels politikk som vi synes er feil, sier Larsen.

MIFF reagerer

Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) reagerer på Furuset-lagets t-skjorter.

– Jeg trodde Norway Cup skulle være en upolitisk arena for barn og ungdom. Dette høres ut som et klart brudd på det, med mindre man har en annen regel for Israel enn for andre land.

– Jeg tror alle sammen forstår hvor feil det er å blande politikk og barneidrett, og jeg setter pris på at klubbledelsen velger å sette en stopper for det. Hvis så ikke skjer, forventer jeg at Norway Cups ledelse gjør det, sier Conrad Myrland som er daglig leder.

Han synes også oppfordringen om boikott er tullete.

– Den er moralsk forkastelig av mange grunner. Skal man starte å boikotte andre land, må man begynne med dem som står for de største og verste forbrytelsene. Samme hvilken skala man bruker, kommer ikke Israel på noen verstingliste.

– En boikott vil også virke kontradproduktivt i målet om å få til en fredelig løsning på konfliktene, avslutter Myrland.

Ikke-sak for NC

Norway Cup legger seg ikke opp i Furusets t-skjortestunt.

– Hva folk har på draktene, og hva de promoterer blander ikke vi oss inn i så lenge det er innenfor lovverk og regelverk. Vi har lag fra 55 nasjoner, og mange av lagene i Norway Cup er støttet av politiske organisasjoner. Vi tar ikke stilling til det ene eller andre, sier Terje Lund som er styreleder i turneringen.

– Dere er ikke redde for at det kan bli bråk, når noen går så høyt ut på banen?

– I 30-40 år har vi hatt lag fra både Palestina og Israel. De har spilt mot hverandre parallelt med konfliktene, og det har aldri vært noe problem.

– Vår konklusjon er at folk kan reklamere for det de vil, så lenge det er innenfor ytringsfriheten. Alle lagene her oppe reklamerer for landene sine på en god måte, sier Lund.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!