Slo topplaget

Slo topplaget

 

I helga gjestet Tromsø Storm Apalløkkahallen. De fleste forventet en enkel seier for gjestene fra nord, i stedet sendte Ammerud av gårde en advarsel til de øvrige lagene i BLNO.

Skrevet av:

Storm er ett av de lagene i BLNO som står sterkest økonomisk. Med utenlandsk trener og flere importspillere fra USA er de sett på som ett av de beste lagene.

- All ære til Asker Aliens som leder, men på papiret skal dette Tromsø-laget være best, mener Ammeruds toppscorer i kampen, Christian Hinsch, med 17 poeng.

Fitim Troni scoret like mange.

Etter helgas seier gikk Ammerud forbi Storm på bedre målforskjell, og har i teorien sikret seg sluttspill-plass allerede. Frøya og Ulriken virker fortapt i bunnen av tabellen allerede.

- Det er ganske deilig å slippe stresset med det, innrømmer Hinsch.

Nummer én og to på tabellen går rett til semifinalen i sluttspillet, mens 3-6 går til kvartfinalen.

Sekunddrama

Kampen endte 79-77 etter et sekunddrama av de sjeldne. Med tre sekunder igjen ble klokka stoppet på grunn av feil med tidtakningen.

Apalløkkahallen kokte da Tromsø fikk enda mer tid enn de egentlig skulle hatt. Trener Ulf Landström tok time out og fikk roet ned spillerne sine som klarte å dra seieren i land.

- Uff, det var grusomt på slutten der, ler en litt svett Landström.

Helga før møtte Ammerud topplaget Asker Aliens. Den kampen tapte Ammerud med mer enn 30 poeng.

- Det er sterkt å komme tilbake og vinne mot Storm etter slikt tap. Ulf ønsket seg en seier i dag, og det ga vi ham, sier en smørblid Orji Okoroafor som plukket 10 poeng mot Tromsø Storm.

- Vi valgte å spare et par nøkkelspillere til kampen mot Asker for å mobilisere inn mot denne. I tillegg klatre vi å holde Storm på kun 77 poeng, og det er jeg strålende fornøyd med sier Ulf Landström.

Okoroafor trodde ikke helt det han opplevde i andre periode av kampen.

- Jeg så på tavla, og vi ledet med 10 poeng i andre periode, det var ganske spesielt, ler han.

Christian Hinsch tror derimot at Tromsø Storm undervurderte Ammerud.

- Dette laget skal kunne prestere bedre enn de gjorde i dag, mener Hinsch.

- Dere slo Tromsø i dag, kan dere gjøre det i sluttspillet også?

- Tja. Vi er veldig gode når vi spiller sammen som et lag, når vi derimot er individualister går det ikke bra. Målet er å nå semifinalen, sier Hinsch.

 

Basket, BLNO:

Ammerud - Tromsø Storm 79-77

(19-19, 25-13, 14-18, 21-27)

Apalløkka

Tilskuere: 121

Ammeruds lag: Thor Afam Hagen (10), Orji Okoroafor (10), Håkon Sørensen Almo (4), Christian Hinsch (17), Fitim Troni (17), Ser Laurents Malto (2), Martin Skinner Bryn (2), Roy Nwachukwu (9) og Gazmed Troni (8).

Asker Aliens - Ammerud 105-72

(25-13, 23-11, 32-20, 25-28)

Vollen idrettshall

Tilskuere: 150

Ammeruds lag: Thor Afam Hagen (11), Orji Okoroafor (2), Håkon Sørensen Almo (7), Fitim Troni (10), Nnaka Eribe, Ser Laurents Malto (6), Martin Skinner Bryn, Lasse Martinsen (7), Simon Arenberg, Roy Nwachukwu (10), Gazmed Troni (19) og Mohammed Amin Elmabrouki.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!