Slo topplaget

Slo topplaget

 

I helga gjestet Tromsø Storm Apalløkkahallen. De fleste forventet en enkel seier for gjestene fra nord, i stedet sendte Ammerud av gårde en advarsel til de øvrige lagene i BLNO.

Tekst:

Publisert:

Storm er ett av de lagene i BLNO som står sterkest økonomisk. Med utenlandsk trener og flere importspillere fra USA er de sett på som ett av de beste lagene.

- All ære til Asker Aliens som leder, men på papiret skal dette Tromsø-laget være best, mener Ammeruds toppscorer i kampen, Christian Hinsch, med 17 poeng.

Fitim Troni scoret like mange.

Etter helgas seier gikk Ammerud forbi Storm på bedre målforskjell, og har i teorien sikret seg sluttspill-plass allerede. Frøya og Ulriken virker fortapt i bunnen av tabellen allerede.

- Det er ganske deilig å slippe stresset med det, innrømmer Hinsch.

Nummer én og to på tabellen går rett til semifinalen i sluttspillet, mens 3-6 går til kvartfinalen.

Sekunddrama

Kampen endte 79-77 etter et sekunddrama av de sjeldne. Med tre sekunder igjen ble klokka stoppet på grunn av feil med tidtakningen.

Apalløkkahallen kokte da Tromsø fikk enda mer tid enn de egentlig skulle hatt. Trener Ulf Landström tok time out og fikk roet ned spillerne sine som klarte å dra seieren i land.

- Uff, det var grusomt på slutten der, ler en litt svett Landström.

Helga før møtte Ammerud topplaget Asker Aliens. Den kampen tapte Ammerud med mer enn 30 poeng.

- Det er sterkt å komme tilbake og vinne mot Storm etter slikt tap. Ulf ønsket seg en seier i dag, og det ga vi ham, sier en smørblid Orji Okoroafor som plukket 10 poeng mot Tromsø Storm.

- Vi valgte å spare et par nøkkelspillere til kampen mot Asker for å mobilisere inn mot denne. I tillegg klatre vi å holde Storm på kun 77 poeng, og det er jeg strålende fornøyd med sier Ulf Landström.

Okoroafor trodde ikke helt det han opplevde i andre periode av kampen.

- Jeg så på tavla, og vi ledet med 10 poeng i andre periode, det var ganske spesielt, ler han.

Christian Hinsch tror derimot at Tromsø Storm undervurderte Ammerud.

- Dette laget skal kunne prestere bedre enn de gjorde i dag, mener Hinsch.

- Dere slo Tromsø i dag, kan dere gjøre det i sluttspillet også?

- Tja. Vi er veldig gode når vi spiller sammen som et lag, når vi derimot er individualister går det ikke bra. Målet er å nå semifinalen, sier Hinsch.

 

Basket, BLNO:

Ammerud - Tromsø Storm 79-77

(19-19, 25-13, 14-18, 21-27)

Apalløkka

Tilskuere: 121

Ammeruds lag: Thor Afam Hagen (10), Orji Okoroafor (10), Håkon Sørensen Almo (4), Christian Hinsch (17), Fitim Troni (17), Ser Laurents Malto (2), Martin Skinner Bryn (2), Roy Nwachukwu (9) og Gazmed Troni (8).

Asker Aliens - Ammerud 105-72

(25-13, 23-11, 32-20, 25-28)

Vollen idrettshall

Tilskuere: 150

Ammeruds lag: Thor Afam Hagen (11), Orji Okoroafor (2), Håkon Sørensen Almo (7), Fitim Troni (10), Nnaka Eribe, Ser Laurents Malto (6), Martin Skinner Bryn, Lasse Martinsen (7), Simon Arenberg, Roy Nwachukwu (10), Gazmed Troni (19) og Mohammed Amin Elmabrouki.

 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.