Snipp, snapp snute... Ammerud er ute

Snipp, snapp snute... Ammerud er ute

 

Ammeruds basketherrer holdt godt følge med Asker i de to første periodene i den andre semifinalekampen av sluttspillet. Deretter viste gjestene fra vest seg som et bedre basketlag, og groruddølene må finne seg i at sluttspilleventyret er over for denne gang.

Skrevet av:

 

Ammeruds basketherrer er ute av dansen når det gjelder årets sluttspill i BLNO. Semifinalemotstander Asker, som ble suverene seriemestre, viste seg å være noen hakk bedre også i sluttspillet. Forrige helg hadde Ammerud en frustrerende førstekamp mot Askergutta, men satset likevel alt på å gjøre ett bedre inntrykk på fredag da den andre semifinalen ble spilt i Apalløkka.

I de to første periodene holdt groruddølene godt følge med gjestene, men etter en tredje periode, med sviktende poenguttelling fremover, ble alle sjanser og drømmer om en sluttspillfinale lagt i grus.

 

- Totalt sett er jeg nok en gang storfornøyd med forsvarsspillet vårt. Asker scorer litt over 80 poeng, men 13 av de poengene kom i kampens to siste minutter da vi hadde gitt opp.

- Det at vi holder Asker til rundt 70 poeng er meget bra, og det beviser at vi er gode i forsvar, sier trener Ulf Landström.

Han har ingen problemer med å innrømme at det var det beste laget som gikk til finalen.

- De er det suverent beste laget vi har møtt denne sesongen, og det er vel fortjent at de vant, innrømmer han.

 

- Har noe å lære

Ammerud har slått alle lag i BLNO minst én gang denne sesongen, bortsett fra Asker som de bare har tapt mot. I følge Ulf Landström er den offensive delen av spillet grunnen til det.

- Vårt problem er at vi ikke scorer nok. Vi har ikke vært i nærheten av å slå Asker denne sesongen. Vi orker en halv kamp, så blir det tungt fremover. Der er de mye bedre enn oss.

- Det er synd at vi ikke henger med fremover når vi er så gode bakover. Dessverre er angrep avansert, mens forsvar er enkelt. Vi er ikke på det nivået vi burde være offensivt, oppsummerer han.

Roy Nwachukwu har vært en av Ammeruds mest sentrale spillere denne sesongen, men måtte stå over det andre semifinaleoppgjøret på grunn av utvisning i første oppgjør. Ulf Landström mener han kunne utgjort en forskjell.

- Han betyr 20 poeng, og 20 returer for oss. Jeg skal ikke si at vi ville vunnet med ham på banen, men det kunne blitt annerledes, sier treneren.

 

Dårlige forutsetninger

Alt i alt skal Ammerud vært godt fornøyd med årets sesong.

For de som husker tilbake til sesongstarten var muligens ikke en semfinale i BLNO-sluttspillet det første som sto på klubbens prioriteringsliste.

- Vi har hatt en ekstremt turbulent oppkjøring. For 14 dager siden hadde vi et krisemøte. Vi var urolige for at vi måtte trekke laget på grunnlag av for få spillere. Vi kalte inn alle spillere vi kunne få tak i, og 12 spillere sa seg villige til å satse-, sa Ulf Landström til Akers Avis Groruddalen i oktober.

Heller ikke på den økonomiske siden var det rosenrødt. Klubben hadde et budsjett på 350.000 kroner som treneren mente måtte være det laveste i hele serien.

- Jeg tror ingen har lavere budsjett enn oss, men vi skal utvikle oss som lag. Det kan vi gjøre uten penger, sa Landström.

Etter endt sesong tar nå treneren en liten oppsummering.

- Med tanke på starten av sesongen har dette vært en positiv sesong for klubben. Vi har vist at det bor basket i oss, og unggutta har fått prøvd seg. Det er en fordel for fremtiden i klubben. I fjor vil mange si at vi hadde et bedre lag, men da kom vi bare til kvartfinalen. Nå kom vi jo så langt som til semifinalen. Det er ikke dårlig, sier Landström.

 

Høydepunkter

- Hva er sesongens høydepunkter for din del?

- Det har vært mange egentlig, men seieren i kvartfinalen mot Bærum var herlig. Det var også gøyalt med seire mot Harstad, Tromsø og Gimle ettersom de er blant de bedre lagene i BLNO. Dette tar vi med oss videre.

 

- Jeg vil også si at det har vært moro å se på de yngste spillerne i klubben. Mange har tatt store steg og fått vist seg frem, sier han.

Ulf Landström vil heller ikke ta bort noe av æren for de med litt mer rutine.

- Det har vært mange fantastiske prestasjoner gjennom sesongen. Roy Nwachukwus energi og returer har vært sentralt for oss. Roy har hatt en fantastisk sesong.

- Thor Afam Hagen fortjener også skryt. Han er ikke stor offensivt, men herregud hvilken forsvarsspiller.

Landström skryter av hele sitt lag, og trekker også fram Orji Okoroafor og Christian Hinsch.

- Orji har jobba enormt defensivt. Han har gjort en stor jobb mot de store spillerne i serien, og hatt kontroll på storheter som blant annet Peter Bullock.

- Christian har ledet laget på en utmerket måte og holdt kontrollen, sier Landström.

 

Hva skjer videre?

Hva som skjer videre med laget nå som sesongen er over vites ikke på det nåværende tidspunkt.

- Det er et godt spørsmål. Vi vet ikke ennå. Etter tapet på fredag ble vi enige om å ta en pause fram til påske. Vi skal ha et møte etter det og bli enige om hva som skjer fremover, sier Ulf Landström.

Han innrømmer at det svirrer mange rykter.

- Jeg har hørt mye både fram og tilbake. Både med spillere på vei inn, men også for spillere på vei ut. Uansett blir det nå en liten ferie før noe blir avklart, sier han.

- For din egen del? Har du lyst på en ny sesong?

- Jeg vet ikke ennå. Det har vært et morsomt og positivt år, men jeg har ikke bestemt meg for neste år. Det kommer helt an på hva opplegget blir, og det får vi svar på under det nevnte møtet, sier Landström selv.

Han innrømmer uansett at han håper det blir ny satsning i Ammerud.

- Jeg tror det finnes en fremtid i klubben. Jeg håper virkelig man bestemmer seg for at man vil satse. Det er mange spillere som kan bli riktig bra her, slår han fast.

 

Basket, BLNO-semifinale 2:

Ammerud - Asker Aliens 47-80 (14-17, 14-15, 7-26, 12-22)

Apalløkka

Tilskuere: 234

Ammeruds lag (poeng i parentes): Thor Afam Hagen (10), Orji Okoroafor (6), Håkon Sørensen Almo, Chris­tian Hinsch (15), Fitim Troni (2), Ser Laurents Malto (5), Tor­geir Bryn (1), Erik Alexander Ford, Gazmend Troni (2), Bendik Aunan (6).

Toppscorer Asker:Mustafa Mahnin (16).

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!