ANNONSE

Snipp, snapp snute... Ammerud er ute

Snipp, snapp snute... Ammerud er ute

 

Ammeruds basketherrer holdt godt følge med Asker i de to første periodene i den andre semifinalekampen av sluttspillet. Deretter viste gjestene fra vest seg som et bedre basketlag, og groruddølene må finne seg i at sluttspilleventyret er over for denne gang.

 

Ammeruds basketherrer er ute av dansen når det gjelder årets sluttspill i BLNO. Semifinalemotstander Asker, som ble suverene seriemestre, viste seg å være noen hakk bedre også i sluttspillet. Forrige helg hadde Ammerud en frustrerende førstekamp mot Askergutta, men satset likevel alt på å gjøre ett bedre inntrykk på fredag da den andre semifinalen ble spilt i Apalløkka.

I de to første periodene holdt groruddølene godt følge med gjestene, men etter en tredje periode, med sviktende poenguttelling fremover, ble alle sjanser og drømmer om en sluttspillfinale lagt i grus.

 

- Totalt sett er jeg nok en gang storfornøyd med forsvarsspillet vårt. Asker scorer litt over 80 poeng, men 13 av de poengene kom i kampens to siste minutter da vi hadde gitt opp.

- Det at vi holder Asker til rundt 70 poeng er meget bra, og det beviser at vi er gode i forsvar, sier trener Ulf Landström.

Han har ingen problemer med å innrømme at det var det beste laget som gikk til finalen.

- De er det suverent beste laget vi har møtt denne sesongen, og det er vel fortjent at de vant, innrømmer han.

 

- Har noe å lære

Ammerud har slått alle lag i BLNO minst én gang denne sesongen, bortsett fra Asker som de bare har tapt mot. I følge Ulf Landström er den offensive delen av spillet grunnen til det.

- Vårt problem er at vi ikke scorer nok. Vi har ikke vært i nærheten av å slå Asker denne sesongen. Vi orker en halv kamp, så blir det tungt fremover. Der er de mye bedre enn oss.

- Det er synd at vi ikke henger med fremover når vi er så gode bakover. Dessverre er angrep avansert, mens forsvar er enkelt. Vi er ikke på det nivået vi burde være offensivt, oppsummerer han.

Roy Nwachukwu har vært en av Ammeruds mest sentrale spillere denne sesongen, men måtte stå over det andre semifinaleoppgjøret på grunn av utvisning i første oppgjør. Ulf Landström mener han kunne utgjort en forskjell.

- Han betyr 20 poeng, og 20 returer for oss. Jeg skal ikke si at vi ville vunnet med ham på banen, men det kunne blitt annerledes, sier treneren.

 

Dårlige forutsetninger

Alt i alt skal Ammerud vært godt fornøyd med årets sesong.

For de som husker tilbake til sesongstarten var muligens ikke en semfinale i BLNO-sluttspillet det første som sto på klubbens prioriteringsliste.

- Vi har hatt en ekstremt turbulent oppkjøring. For 14 dager siden hadde vi et krisemøte. Vi var urolige for at vi måtte trekke laget på grunnlag av for få spillere. Vi kalte inn alle spillere vi kunne få tak i, og 12 spillere sa seg villige til å satse-, sa Ulf Landström til Akers Avis Groruddalen i oktober.

Heller ikke på den økonomiske siden var det rosenrødt. Klubben hadde et budsjett på 350.000 kroner som treneren mente måtte være det laveste i hele serien.

- Jeg tror ingen har lavere budsjett enn oss, men vi skal utvikle oss som lag. Det kan vi gjøre uten penger, sa Landström.

Etter endt sesong tar nå treneren en liten oppsummering.

- Med tanke på starten av sesongen har dette vært en positiv sesong for klubben. Vi har vist at det bor basket i oss, og unggutta har fått prøvd seg. Det er en fordel for fremtiden i klubben. I fjor vil mange si at vi hadde et bedre lag, men da kom vi bare til kvartfinalen. Nå kom vi jo så langt som til semifinalen. Det er ikke dårlig, sier Landström.

 

Høydepunkter

- Hva er sesongens høydepunkter for din del?

- Det har vært mange egentlig, men seieren i kvartfinalen mot Bærum var herlig. Det var også gøyalt med seire mot Harstad, Tromsø og Gimle ettersom de er blant de bedre lagene i BLNO. Dette tar vi med oss videre.

 

- Jeg vil også si at det har vært moro å se på de yngste spillerne i klubben. Mange har tatt store steg og fått vist seg frem, sier han.

Ulf Landström vil heller ikke ta bort noe av æren for de med litt mer rutine.

- Det har vært mange fantastiske prestasjoner gjennom sesongen. Roy Nwachukwus energi og returer har vært sentralt for oss. Roy har hatt en fantastisk sesong.

- Thor Afam Hagen fortjener også skryt. Han er ikke stor offensivt, men herregud hvilken forsvarsspiller.

Landström skryter av hele sitt lag, og trekker også fram Orji Okoroafor og Christian Hinsch.

- Orji har jobba enormt defensivt. Han har gjort en stor jobb mot de store spillerne i serien, og hatt kontroll på storheter som blant annet Peter Bullock.

- Christian har ledet laget på en utmerket måte og holdt kontrollen, sier Landström.

 

Hva skjer videre?

Hva som skjer videre med laget nå som sesongen er over vites ikke på det nåværende tidspunkt.

- Det er et godt spørsmål. Vi vet ikke ennå. Etter tapet på fredag ble vi enige om å ta en pause fram til påske. Vi skal ha et møte etter det og bli enige om hva som skjer fremover, sier Ulf Landström.

Han innrømmer at det svirrer mange rykter.

- Jeg har hørt mye både fram og tilbake. Både med spillere på vei inn, men også for spillere på vei ut. Uansett blir det nå en liten ferie før noe blir avklart, sier han.

- For din egen del? Har du lyst på en ny sesong?

- Jeg vet ikke ennå. Det har vært et morsomt og positivt år, men jeg har ikke bestemt meg for neste år. Det kommer helt an på hva opplegget blir, og det får vi svar på under det nevnte møtet, sier Landström selv.

Han innrømmer uansett at han håper det blir ny satsning i Ammerud.

- Jeg tror det finnes en fremtid i klubben. Jeg håper virkelig man bestemmer seg for at man vil satse. Det er mange spillere som kan bli riktig bra her, slår han fast.

 

Basket, BLNO-semifinale 2:

Ammerud - Asker Aliens 47-80 (14-17, 14-15, 7-26, 12-22)

Apalløkka

Tilskuere: 234

Ammeruds lag (poeng i parentes): Thor Afam Hagen (10), Orji Okoroafor (6), Håkon Sørensen Almo, Chris­tian Hinsch (15), Fitim Troni (2), Ser Laurents Malto (5), Tor­geir Bryn (1), Erik Alexander Ford, Gazmend Troni (2), Bendik Aunan (6).

Toppscorer Asker:Mustafa Mahnin (16).

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE