Snipp, snapp, snute

Snipp, snapp, snute

 

Vestli kjempet som løver, men det holdt ikke inn. Eventyret om Vestlis håndballherrer er over, og Groruddalen har mistet et flaggskip innen håndballen.

- Dette skal vi klare. Det handler om stolthet og ære, proklamerte Vestli-trener Terje Hammer før dommedagskampen mot Runar.

Målet var klart, Vestli måtte ta poeng, og helst tre, mot pallplass-kåte Runar, samtidig som Stord måtte tape sin kamp borte mot Bodø. Noen timer seinere kunne Vestli konstatere at Bodø hadde gjort jobben sin mot Stord, mens de selv hadde rotet bort en tomålsledelse til pause og tapte 24-28 hjemme.

Før sesongen snakket alle i Vestli om topplasseringer og medaljeplass. Sesongen endte likevel med spill i første divisjon fra neste år. Den sesongen vil de bli innbakt i Oppsal håndball. Det er mulig Vestli-navnet vil leve der, men kun i navnet. Vestli vil ikke ha noe med samarbeidet å gjøre.

Groruddalen har dermed mistet sitt fremste håndballag, og en epoke er over.

- Dette ble et trist farvel. Gutta kjemper godt, men vi har marginene imot oss. De tar sølvet, mens vi rykker ned. Det er synd at eventyret om Vestli skulle ende slik, innrømmer en skuffet Hammer.

- Kan du oppsummere denne sesongen kort?

- Sesongen har vært et helvetes slit. Tabellen lyver aldri, og vi fortjener å rykke ned. På papiret er laget godt nok, men vi har mislyktes og dette er mitt ansvar, sier han.

- Hva kunne vært gjort annerledes?

- Jeg kunne ha vært mye tøffere mot gutta. Jeg kjenner dem for godt. De er en hårfin balanse mellom det  å være kompis og det å være boss. Den fant jeg dessverre ikke, innrømmer Hammer.

Også spillerne var grepet av alvoret etter kampen på onsdag.

- Dette er utrolig bittert og et trist farvel for min del. Jeg gir meg med håndballen nå, og det er synd vi rykker ned på denne måten, sier Jan Erik Braathen, som har vært i klubben i 20 sesonger.

Hans bror, Vidar Braathen, var mindre snakkesalig enn vanlig.

- Jeg er rett og slett tom nå. Det var ikke dette vi hadde håpet på. Vi fortjener nedrykket, men det er surt at det er mot de dårlige lagene vi roter bort plassen vår, sier han.

Banens beste var keeper Per Egil Riddervold, som serverte mange klasseredninger. Etter kampen satt han med senket hode.

- Dette er fryktelig tungt. Jeg føler at vi fighter skikkelig, men etter at Vidar fikk frimerke rakna vi. Vi klarte ikke å takle det. Jeg skulle gjerne bytta bort bestemannspremien mot at vi hadde holdt oss, sier han.

Hvor gikk det galt?

- Dere gikk offensivt ut før sesongen og snakket om medaljer - likevel rykket dere ned. Hvor gikk det galt?

- Vi har hatt litt skader i år, uten at det er den største unnskyldningen. Det er klart at det økonomiske kaoset som har vært rundt klubben har påvirket oss. Vi kommer ikke utenom det. Det startet vel for alvor å gå nedover da Svein André Olsen gikk av som trener. Vi fikk inn Terje, og ikke et vondt ord om ham, for han er en fin fyr, men han har ikke trenerkompetanse for eliteserien, forteller Vidar Braathen.

Også keeper Riddervold mener det økonomiske rotet har vært en belastning.

- Det har påvirka oss spillerne en del. Jeg vil ikke legge hele skylda på dette, men det er helt klart én av puslebitene, forteller han.

Ferdig med elitesatsning

For Vestlis del betyr dette at elitesatsningen på herresiden er slutt. I praksis gir de bort laget til Oppsal i første divisjon til neste år.

- Det er en samarbeidsavtale som sier at Oppsal er partnerklubben vår. De får lisensen til første divisjon og de kommer til å stå først i navnet. Våre spillere kan spille der, mens de er medlemmer hos oss, forteller Mona Pedersen, som er leder for håndballgruppa i Vestli.

- Hvorfor går dere inn i denne avtalen?

- Det er for vanskelig økonomisk sett å stå alene. Vi har rett og slett ikke penger nok til å drive et elitelag eller førstedivisjonslag alene. Det er ikke lett å være et topplag fra Oslo kontra det å være et topplag fra et lite sted i Norge. Tilhørigheten er bare ikke god nok her i byen. Vi kan ikke ofre breddehåndballen for å satse, sier hun.

- Mister dere ikke masse rekruttering når flaggskipet forsvinner?

- Jo, vi mister sikkert noe rekruttering, men vi har ikke hatt all verdens rekruttering selv om vi har hatt eliteserielag uansett, sier hun.

- Hva vil avtalen bety økonomisk for Vestli?

- Vi skrev en intensjonsavtale for eliteserien, men det ble jo første divisjon. Da blir det noen endringer, men det er ikke avklart ennå, forteller Mona Pedersen.

- Er dette en defensiv holdning?

- Jeg synes selvfølgelig at det er trist at vi må ty til sånne avtaler, men vi har virkelig prøvd alt. Vi legger oss ikke døde, men prøver å få sikret at det skal kunne spilles håndball på herrenivå også, sier Pedersen.

Leder for hovedstyret i Vestli, Petter Andersen, mener likevel situasjonen for elitelaget stort sett er avklart.

- Budsjett og drifting av laget vil ligge på Oppsal, så vi vil ikke ha noe ansvar for spillerne lenger.

- Det er leit, men uansett kunne vi ikke ha spilt i Stovnerhallen neste år på grunn av hallkravene. Den eneste hallen som oppfyller kriteriene nå er Oppsal Arena. På den måten er samarbeidet veldig greit. Det er ikke defensivt av oss, men det handler om å stikke fingeren i jorda og si at nok er nok. Vi vil ikke bli en konkursklubb, og vi vil heller ikke la dette gå utover bredden ved å firedoble treningsavgiftene deres for å satse på eliten. Summert opp mener vi at vi har kommet fram til den beste løsningen. Nå får vi både bredde og tilbud på de øverste nivåene, sier han.Uviss framtid


Etter kampen i går snakket Akers Avis Groruddalen med flere av spillerne. Ingen hadde tatt stilling til hvor de skal spille neste år, men etter at avisa gikk i trykken i går kveld skulle det avholdes et møte for alle sammen.

Akers Avis Groruddalen erfarer likevel at flere av de mer profilerte spillerne er i tvil om første divisjon, og noen vil helst spille videre i eliteserien.

Det eneste som er sikkert er at Jan Erik Braathen gir seg som toppspiller.

- Jan Erik har betydd enormt mye for denne klubben. Han har alltid stått på og ofret seg for Vestli. Han har vært limet i dette laget, og det er ikke mange lag som er så heldige å ha slike typer rundt seg. Nå gir vi oss begge på bånn, og selv om det er trist, er det litt deilig også, sier trener Terje Hammer.

- Jeg er stolt av det vi i felleskap har gjort i Vestli håndball. Vi har skapt resultater på tross av forutsetningene, og Vestli vil alltid være en stor og viktig del av livet mitt. Jeg kommer alltid til å ha minnene herifra, men nå blir det golf, pupper og tull, sier Hammer.

Braathen vil gjerne takke for all støtte han har fått gjennom 20 år i Vestli.

- Det er litt vemodig at det nå er over, men samtidig deilig å tenke på andre ting. Den kjernen som har vært og støttet laget og meg gjennom all tid vil jeg rette en stor takk til. Alle lag trenger backing, og de har vist seg som ordentlige patrioter, sier han.

- Hva husker du best fra din tid i Vestli?

- Det har vært mange oppturer og nedturer, men det som stikker seg ut er selvfølgelig bronsen vår, sier han.

Håndball, Eliteserien menn:

Vestli - Runar 24-28 (15-13)

Stovnerhallen

Tilskuere: 417

Dommere: Bakksjø og Nestaas

Vestlis lag med mål i parentes: Per Egil Riddervold, Michael George (3), Kyrre Solberg (1), Anders Jørgensen (4), Fredrik Rønold, Jan Erik Braathen (5), Steffen Wahlund (4), Karl Fredrik Dyhre Breivang, Ken Marius Krabbe (3), Arne Veum, Vidar Braathen (4), Joakim Tvilde, Jan André Modalen.

Toppscorer Runar: Kim Jacobsen (7).

 

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

 
Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.