Solfrid parkerte alle i motbakkene

Solfrid parkerte alle i motbakkene

 

Solfrid Braathen løp fra alle i Ælveløpet for andre året på rad. Dameklassen vant hun med over et minutts margin, også flere av gutta hadde store problemer med å holde 30-åringen bak seg.

Skrevet av:

-  Det var vondt, glatt og sleipt, men veldig deilig å vinne, sier Braathen etter å ha kommet i mål med den syvende beste tiden av alle i det 3.7 kilometer lange bakkeløpet.

Braathen løp i mål på tiden 15.35 og var suveren i dameklassen der nærmeste utfordrer var Tove Andersen fra Rustad, godt over minuttet bak Braathen, som ikke legger skjul på at det var et tøft løp.

-  Nesten fire kilometer med oppoverbakke er tungt og man må kjempe mot melkesyra hele tiden, men dette er ikke veldig ulikt intervalltrening som skiløpere er vant til, sier hun.

Den 30 år gamle skiløperen fra Høybråten og Stovner har de siste årene satset på langløp i skisporet. I friidrett og andre sommeridretter representerer hun Sportsklubben Vidar.

Raskest fra Hølaløkka til Lillomarka arena var suverene Magne Lund-Hansen (21) fra HSIl. Skiløperen kom i mål på tiden 14.18.

Kanonene manglet

Fjorårsvinner, Øystein Sylta, som satt løyperekord med tiden 13.29 glimret med sitt fravær. Heller ikke løpets ambassadør, Øystein «Pølsa» Pettersen, deltok. Han brukte lørdagen til å feire navnefesten til sin datter, Oda.

Dermed benyttet Magne Lund-Hansen til å vise at han har kondisjon av stål.

- Det var gøy, sier en tydelig fornøyd vinner etter målgang.

I fjor var det 30 varmegrader og stekende sol da løpet gikk av stabelen.

-  Jeg er veldig glad for å slippe varmen. Litt regn er perfekt løpevær, mener 21-åringen som betegner løypa i Ælveløpet som «lett».

-  Ælveløpet er lett til å være et motbakkeløp. Grefsenkollen opp er til sammenligning mye tøffere, sier han.

Løp for alle

I tillegg de råeste løperne som gir gass fra start til mål, er løpet også åpent for mosjonister. Avishusets egen markedssjef, Øystein Kielland, trosset krampene og kjempet seg opp motbakkene på tiden 26.03 - snaut 12 minutter bak vinneren.

-  Dette var mitt første ordentlige løp og det var artig. Jeg kommer ikke bort fra at det var veldig tungt, men det føles herlig å være i mål, gliser han.

Guttene Ole Kristian (12), Eirik (12), Eirik (11) og Elias (11) deltok i Multisportuka i forrige uke. På lørdag møtte de opp for  å måle krefter i Ælveløpet.

-  Løpet er tungt fordi det er så utrolig mange oppoverbakker. Det tar liksom aldri slutt, ler den slitne guttegjengen.

Svakt oppmøte

Rennleder, Rolf Vegar Olsen, er fornøyd med å se at Ælveløpet har utviklet seg til å bli et løp for absolutt alle.

-  Vi hadde deltagere fra 9 til 70 år, og det er viktig å understreke at dette ikke er et eliteløp. Målet er å favne så mange som mulig, sier han.

Drøyt 100 løpere stilte til start på lørdag. Det tallet er ikke Olsen spesielt fornøyd med.

-  Det er færre enn i fjor, og årsaken er nok regnværet. Veldig mange bestemmer seg på selve løpsdagen, sier han.

Ælveløpet er et samarbeid mellom Lillomarka O-lag, skigruppa og Bydel Grorud.

- Til neste år er vi klare for å gjøre en bedre jobb med rekrutteringen, og da håper vi på dobbelt så mange løpere, avslutter Olsen.

Se dagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen for flere bilder og resultater.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!