Solfrid parkerte alle i motbakkene

Solfrid parkerte alle i motbakkene

 

Solfrid Braathen løp fra alle i Ælveløpet for andre året på rad. Dameklassen vant hun med over et minutts margin, også flere av gutta hadde store problemer med å holde 30-åringen bak seg.

Tekst:

Publisert:

-  Det var vondt, glatt og sleipt, men veldig deilig å vinne, sier Braathen etter å ha kommet i mål med den syvende beste tiden av alle i det 3.7 kilometer lange bakkeløpet.

Braathen løp i mål på tiden 15.35 og var suveren i dameklassen der nærmeste utfordrer var Tove Andersen fra Rustad, godt over minuttet bak Braathen, som ikke legger skjul på at det var et tøft løp.

-  Nesten fire kilometer med oppoverbakke er tungt og man må kjempe mot melkesyra hele tiden, men dette er ikke veldig ulikt intervalltrening som skiløpere er vant til, sier hun.

Den 30 år gamle skiløperen fra Høybråten og Stovner har de siste årene satset på langløp i skisporet. I friidrett og andre sommeridretter representerer hun Sportsklubben Vidar.

Raskest fra Hølaløkka til Lillomarka arena var suverene Magne Lund-Hansen (21) fra HSIl. Skiløperen kom i mål på tiden 14.18.

Kanonene manglet

Fjorårsvinner, Øystein Sylta, som satt løyperekord med tiden 13.29 glimret med sitt fravær. Heller ikke løpets ambassadør, Øystein «Pølsa» Pettersen, deltok. Han brukte lørdagen til å feire navnefesten til sin datter, Oda.

Dermed benyttet Magne Lund-Hansen til å vise at han har kondisjon av stål.

- Det var gøy, sier en tydelig fornøyd vinner etter målgang.

I fjor var det 30 varmegrader og stekende sol da løpet gikk av stabelen.

-  Jeg er veldig glad for å slippe varmen. Litt regn er perfekt løpevær, mener 21-åringen som betegner løypa i Ælveløpet som «lett».

-  Ælveløpet er lett til å være et motbakkeløp. Grefsenkollen opp er til sammenligning mye tøffere, sier han.

Løp for alle

I tillegg de råeste løperne som gir gass fra start til mål, er løpet også åpent for mosjonister. Avishusets egen markedssjef, Øystein Kielland, trosset krampene og kjempet seg opp motbakkene på tiden 26.03 - snaut 12 minutter bak vinneren.

-  Dette var mitt første ordentlige løp og det var artig. Jeg kommer ikke bort fra at det var veldig tungt, men det føles herlig å være i mål, gliser han.

Guttene Ole Kristian (12), Eirik (12), Eirik (11) og Elias (11) deltok i Multisportuka i forrige uke. På lørdag møtte de opp for  å måle krefter i Ælveløpet.

-  Løpet er tungt fordi det er så utrolig mange oppoverbakker. Det tar liksom aldri slutt, ler den slitne guttegjengen.

Svakt oppmøte

Rennleder, Rolf Vegar Olsen, er fornøyd med å se at Ælveløpet har utviklet seg til å bli et løp for absolutt alle.

-  Vi hadde deltagere fra 9 til 70 år, og det er viktig å understreke at dette ikke er et eliteløp. Målet er å favne så mange som mulig, sier han.

Drøyt 100 løpere stilte til start på lørdag. Det tallet er ikke Olsen spesielt fornøyd med.

-  Det er færre enn i fjor, og årsaken er nok regnværet. Veldig mange bestemmer seg på selve løpsdagen, sier han.

Ælveløpet er et samarbeid mellom Lillomarka O-lag, skigruppa og Bydel Grorud.

- Til neste år er vi klare for å gjøre en bedre jobb med rekrutteringen, og da håper vi på dobbelt så mange løpere, avslutter Olsen.

Se dagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen for flere bilder og resultater.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.