Solfrid parkerte alle i motbakkene

Solfrid parkerte alle i motbakkene

 

Solfrid Braathen løp fra alle i Ælveløpet for andre året på rad. Dameklassen vant hun med over et minutts margin, også flere av gutta hadde store problemer med å holde 30-åringen bak seg.

Skrevet av:

-  Det var vondt, glatt og sleipt, men veldig deilig å vinne, sier Braathen etter å ha kommet i mål med den syvende beste tiden av alle i det 3.7 kilometer lange bakkeløpet.

Braathen løp i mål på tiden 15.35 og var suveren i dameklassen der nærmeste utfordrer var Tove Andersen fra Rustad, godt over minuttet bak Braathen, som ikke legger skjul på at det var et tøft løp.

-  Nesten fire kilometer med oppoverbakke er tungt og man må kjempe mot melkesyra hele tiden, men dette er ikke veldig ulikt intervalltrening som skiløpere er vant til, sier hun.

Den 30 år gamle skiløperen fra Høybråten og Stovner har de siste årene satset på langløp i skisporet. I friidrett og andre sommeridretter representerer hun Sportsklubben Vidar.

Raskest fra Hølaløkka til Lillomarka arena var suverene Magne Lund-Hansen (21) fra HSIl. Skiløperen kom i mål på tiden 14.18.

Kanonene manglet

Fjorårsvinner, Øystein Sylta, som satt løyperekord med tiden 13.29 glimret med sitt fravær. Heller ikke løpets ambassadør, Øystein «Pølsa» Pettersen, deltok. Han brukte lørdagen til å feire navnefesten til sin datter, Oda.

Dermed benyttet Magne Lund-Hansen til å vise at han har kondisjon av stål.

- Det var gøy, sier en tydelig fornøyd vinner etter målgang.

I fjor var det 30 varmegrader og stekende sol da løpet gikk av stabelen.

-  Jeg er veldig glad for å slippe varmen. Litt regn er perfekt løpevær, mener 21-åringen som betegner løypa i Ælveløpet som «lett».

-  Ælveløpet er lett til å være et motbakkeløp. Grefsenkollen opp er til sammenligning mye tøffere, sier han.

Løp for alle

I tillegg de råeste løperne som gir gass fra start til mål, er løpet også åpent for mosjonister. Avishusets egen markedssjef, Øystein Kielland, trosset krampene og kjempet seg opp motbakkene på tiden 26.03 - snaut 12 minutter bak vinneren.

-  Dette var mitt første ordentlige løp og det var artig. Jeg kommer ikke bort fra at det var veldig tungt, men det føles herlig å være i mål, gliser han.

Guttene Ole Kristian (12), Eirik (12), Eirik (11) og Elias (11) deltok i Multisportuka i forrige uke. På lørdag møtte de opp for  å måle krefter i Ælveløpet.

-  Løpet er tungt fordi det er så utrolig mange oppoverbakker. Det tar liksom aldri slutt, ler den slitne guttegjengen.

Svakt oppmøte

Rennleder, Rolf Vegar Olsen, er fornøyd med å se at Ælveløpet har utviklet seg til å bli et løp for absolutt alle.

-  Vi hadde deltagere fra 9 til 70 år, og det er viktig å understreke at dette ikke er et eliteløp. Målet er å favne så mange som mulig, sier han.

Drøyt 100 løpere stilte til start på lørdag. Det tallet er ikke Olsen spesielt fornøyd med.

-  Det er færre enn i fjor, og årsaken er nok regnværet. Veldig mange bestemmer seg på selve løpsdagen, sier han.

Ælveløpet er et samarbeid mellom Lillomarka O-lag, skigruppa og Bydel Grorud.

- Til neste år er vi klare for å gjøre en bedre jobb med rekrutteringen, og da håper vi på dobbelt så mange løpere, avslutter Olsen.

Se dagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen for flere bilder og resultater.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!