Solfrid parkerte alle i motbakkene

Solfrid parkerte alle i motbakkene

 

Solfrid Braathen løp fra alle i Ælveløpet for andre året på rad. Dameklassen vant hun med over et minutts margin, også flere av gutta hadde store problemer med å holde 30-åringen bak seg.

Skrevet av:

-  Det var vondt, glatt og sleipt, men veldig deilig å vinne, sier Braathen etter å ha kommet i mål med den syvende beste tiden av alle i det 3.7 kilometer lange bakkeløpet.

Braathen løp i mål på tiden 15.35 og var suveren i dameklassen der nærmeste utfordrer var Tove Andersen fra Rustad, godt over minuttet bak Braathen, som ikke legger skjul på at det var et tøft løp.

-  Nesten fire kilometer med oppoverbakke er tungt og man må kjempe mot melkesyra hele tiden, men dette er ikke veldig ulikt intervalltrening som skiløpere er vant til, sier hun.

Den 30 år gamle skiløperen fra Høybråten og Stovner har de siste årene satset på langløp i skisporet. I friidrett og andre sommeridretter representerer hun Sportsklubben Vidar.

Raskest fra Hølaløkka til Lillomarka arena var suverene Magne Lund-Hansen (21) fra HSIl. Skiløperen kom i mål på tiden 14.18.

Kanonene manglet

Fjorårsvinner, Øystein Sylta, som satt løyperekord med tiden 13.29 glimret med sitt fravær. Heller ikke løpets ambassadør, Øystein «Pølsa» Pettersen, deltok. Han brukte lørdagen til å feire navnefesten til sin datter, Oda.

Dermed benyttet Magne Lund-Hansen til å vise at han har kondisjon av stål.

- Det var gøy, sier en tydelig fornøyd vinner etter målgang.

I fjor var det 30 varmegrader og stekende sol da løpet gikk av stabelen.

-  Jeg er veldig glad for å slippe varmen. Litt regn er perfekt løpevær, mener 21-åringen som betegner løypa i Ælveløpet som «lett».

-  Ælveløpet er lett til å være et motbakkeløp. Grefsenkollen opp er til sammenligning mye tøffere, sier han.

Løp for alle

I tillegg de råeste løperne som gir gass fra start til mål, er løpet også åpent for mosjonister. Avishusets egen markedssjef, Øystein Kielland, trosset krampene og kjempet seg opp motbakkene på tiden 26.03 - snaut 12 minutter bak vinneren.

-  Dette var mitt første ordentlige løp og det var artig. Jeg kommer ikke bort fra at det var veldig tungt, men det føles herlig å være i mål, gliser han.

Guttene Ole Kristian (12), Eirik (12), Eirik (11) og Elias (11) deltok i Multisportuka i forrige uke. På lørdag møtte de opp for  å måle krefter i Ælveløpet.

-  Løpet er tungt fordi det er så utrolig mange oppoverbakker. Det tar liksom aldri slutt, ler den slitne guttegjengen.

Svakt oppmøte

Rennleder, Rolf Vegar Olsen, er fornøyd med å se at Ælveløpet har utviklet seg til å bli et løp for absolutt alle.

-  Vi hadde deltagere fra 9 til 70 år, og det er viktig å understreke at dette ikke er et eliteløp. Målet er å favne så mange som mulig, sier han.

Drøyt 100 løpere stilte til start på lørdag. Det tallet er ikke Olsen spesielt fornøyd med.

-  Det er færre enn i fjor, og årsaken er nok regnværet. Veldig mange bestemmer seg på selve løpsdagen, sier han.

Ælveløpet er et samarbeid mellom Lillomarka O-lag, skigruppa og Bydel Grorud.

- Til neste år er vi klare for å gjøre en bedre jobb med rekrutteringen, og da håper vi på dobbelt så mange løpere, avslutter Olsen.

Se dagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen for flere bilder og resultater.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!