Sølv i verdens største turnering

Sølv i verdens største turnering

 

Sveiva G18 var det beste norske laget i Gothia Cup 2010.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Gothia Cup er verdens største innebandyturnering for aldersbestemte lag, og naturlig nok en prestisjetung turnering å delta i.

Forrige onsdag reiste 80 spillere og 12 ledere fra Sveiva ned til Gøteborg med fire lag som skulle i aksjon. På forhånd var det store forhåpninger til G18-laget som er det suverent beste G18-laget i Norge. Det ble raskt klart at  forhåpningene ikke var grunnløse.

Sveiva G18 leverte, som forventet, strålende innebandy og gikk hele veien til finalen hvor de kom opp mot svenske Lindås i Liseberghallen

Kampen kom godt i gang, sett med Sveiva-øyne, men på tross av mange fine sjanser klarte ikke groruddølene å få ballen i mål. Mye av «skylda» for det skal svenskenes keeper ha ettersom han sto en kjempematch.

Sveiva gikk til pause med 0-1 da svenskene prikket inn 1-0 på slutten av første periode.

Selv om laget lå under forsøkte over 150 sveivere og mane fram sine gutter fra tribuneplass. Dessverre uten særlig hell.

I andre periode buttet det for Sveiva, og Lindås gikk opp til både 2- og 3-0. Svenskene tok mer og mer over spillet utover i kampen og til slutt måtte groruddølene se seg slått 1-5.

På tross av tapet ble Sveivas Emil Krzykawski kåret til kampens beste spiller.

Naturlig nok var skuffelsen til stede i Sveiva-leiren etter tapet, men etter noen timer, hvor man fikk tenkt seg litt om var man godt fornøyd.

- En sølvmedalje i verdens største innebandyturnering er faktisk en meget sterk prestasjon. Vi i Sveiva er kjempestole over prestasjonen til G18. Etter en liten stund ble det veldig klart uttrykt at man går for gull til neste år, sier Geir Arkøy som er leder for klubbens juniorstyre.

 

Feide over all motstand

Sveiva G18 hadde få problemer med å komme seg til finalen. De startet med å vinne alle sine innledende kamper og kvalifisere seg for A-sluttspill. I åttendelsfinalen slo de Fagerhult med 4-2, før de leverte klikk-klakk spill mot Umeå som er et sammensatt rikslag, og vant med 6-3 i kvartfinalen.

I semifinalen møtte de gamle kjenninger fra Tunet og vant 4-1.

 

Krevde nasjonalsangen

Før finalekampen skulle det spilles nasjonalsanger i Liseberghallen. Etter at den svenske nasjonalsanget hadde runget over anlegget, fortalte speakeren at «Ja vi elsker» dessverre ikke kunne bli spilt på grunn av tekniske problemer. Det fant ikke de omtrent 300 norske supporterne på tribunen seg i.

De satt dermed i gang og sang med full hals hele gjengen, og skapte en kjempeopplevelse for alle tilskuerne i hallen.

 

16-åringene til kvartfinale

Gutter 16 vant alle sine innledende kamper etter veldig mye bra spill. Første kamp mot tsjekkiske Kladno 6-1, deretter Munka-Ljungby 4-2 og Vøikers 4-1. 

Dermed var de klare for A-sluttspillet og åttendelsfinale mot Frølunda. Denne kampen ble en av turneringens mest spennende, og med god hjelp fra sveiverne på tribunen klarte G16 å ro det hele i land med en 8-7-seier.

I kvartfinalen sto et tsjekkisk lag, Bohemians, på motsatt banehalvdel. Dessverre så det aldri ut til at Sveiva-spillerne fant troen på seg slev, og tapte til slutt 4-7.

 

B-sluttspill

Sveiva J18 fikk en tøff start på turneringen da de skulle ut mot fjorårets vinnere, Färjestaden. Selv om jentene kjempet hardt måtte de finne seg i å tape den første gruppespillskampen 0-2. Også i resten av gruppespillet ble det jevnt. Sveiva tapte 3-4 mot Sandø og 1-2 mot Tygriket. Dermed ble det B-sluttspill hvor de tapte 1-3 mot IBK Gøteborg i åttendelsfinalen.

Sveiva G15 tapte alle sine innledende kamper. 2-3 mot Pixbo, 3-7 mot Båstad og 3-5 mot Mullsjø.

I B-sluttspillet tapte de sekstendelsfinalen med 0-2 mot Øreåsen.

G13-laget vant sin førtste kamp 5-4 mot Palmstaden før de tapte 0-6 mot Pixbo. Et knepent tap, 3-4 mot Fristad, gjorde at gutta var ett mål fra å komme til A-sluttspillet. I B-sluttspillet kom de til sekstendelsfinalen der det ble 3-8 tap mot Hovmannstorp.

Jenter 14 var på sin første reise på turnering, og gledet seg veldig til å delta. På tross av rykter om veldig lite søvn gjorde jentene en hederlig innsats i sin første kamp som gikk mot fjorårets vinnere Färjestaden. Dessverre endte det med 0-4-tap.

I kamp to tapte de 0-9 mot Marieberg før Lindome slo dem 3-0. I B-sluttspillet kjempet jentene seg til en stor 2-1-seier i åtttendelsfinalen over Hovslätts IK til stor jubel fra tribunen. Spesielt Sveiva G18 var med å lagde liv for jentene i denne kampen.

Dessverre røyk jentene i neste kamp etter 1-5-tap mot CL98IC.

 

- Som en stor familie

Leder for juniorstyre i Sveiva, Geir Arkøy, var strålende fornøyd med årets turnering.

- På vegne av alle fra Sveiva som reiste nedover vil jeg takke alle sammen for en herlig tur. Alt har gått kjempefint både på og utenfor banen, og jeg regner med at vi til neste år kanskje reiser ned med enda flere spillere og lag.

 

- Jeg vil også rette en spesiell takk til Helge Branting som stilte opp for alle lag og kjørte bussen på kryss og tvers. Både til og i Gøteborg.

- Supporterne og lederne fortjener også en stor takk. Det er med stolthet jeg kan si at vi i Sveiva er - og oppfører oss - som en stor familie sammen på tur, sier han.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!