Sølv med flagget til topps

Sølv med flagget til topps

 

Sveiva-damene brukte én omgang på å våkne i NM-finalen mot Tunet. Etter det kjørte de for alvor på mot motstanderens mål. Dessverre holdt det ikke helt inn.

Etter at finaletapet mot Tunet var et faktum  forbannet Sveiva-trener Bård Børresen den forferdelige starten laget fikk.

- Vi fikk den verst tenkelige starten. Å ligge under 0-3 etter én periode i en NM-finale er absolutt ingen ønskesituasjon. Tunet fikk roet seg og ble ballsikre, innrømmer han.

De regjerende seriemestrene fra Tunet scoret nok en gang før Sveiva våknet i Rykkinhallen.

Plutselig fremsto groruddølene mer samlet. Inspirert av en fantastisk heiagjeng på tribunen kjempet de seg inn i kampen. Samspillet satt bedre og Sveiverne tok mer og mer over kampen.

Den andre perioden ble til slutt vunnet 2-1, og mange av tilskuerne så for seg at Sveiva kunne klare å snu det hele i siste periode.

 

Hadde muligheten

Slik gikk det imidlertid ikke. På tross av enorme muligheter, ville ikke ballen sprette Sveivas vei. De rullet opp sjanse etter sjanse, men i tillegg til å slite med effektiviteten hadde Live Fosmark i Tunet-buret nok en knallkamp. Hun ble også kåret til Tunets beste spiller.

- Dette går på marginer. Det står respekt av innsatsen vår i de to siste periodene. Vi kjemper på, tør å være offensive og produserer massevis av sjanser, men ballen ville dessverre ikke inn, konstanterer Bård Børresen.

 

Årets spiller

Sveivas beste spiller for dagen ble Henriette Knudsen. Hun dro fram et tappert smil etter finalen.

- Jeg er skuffet over å ha tapt finalen, men syntes vi gjør en god figur etter å ha kommet ut med en forferdelig start.

Selv om det endte med tap kunne Knudsen smile ekstra. Hun ble kåret til årets beste spiller i eliteserien for kvinner.

- Jeg har nesten ikke ord. Jeg ble helt satt ut da de ropte opp navnet mitt. Dette var kjempestort for min del, sier hun.

Motiverte

Selv om Sveiva kom til kort i NM-finalen skal man ikke ta noe av æren vekk fra Tunet. De har vært det suverent beste laget på damesiden denne sesongen, og har gått ubeseiret gjennom både serie- og sluttspill.

 

I Sveiva erkjenner de at de har en stor jobb foran seg, om de vil henge med Tunet.

- Tunet er et fantastisk godt innebandylag.

- Det kreves beinhard jobbing fra vår side for å utfordre dem, men jeg skal love deg at vi ble motiverte av denne finalen, slår Bård Børresen fast.

 * Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Innebandy, NM-finale, kvinner:

Tunet - Sveiva 5-3

(3-0, 1-2, 1-1)

Rykkinhallen

Tilskuere: 684

Dommere: Bjørnar Torvet og Jon Vegar Eliassen

Mål for Sveiva: Henriette Knudsen, Mette Sagsveen, Oda Langaker.

Utvisninger:

Tunet 2x3 minutter, Sveiva ingen.

 

Siste nytt i Sport

GTK vant i Camp Grasrot!

GTK vant i Camp Grasrot!

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!