Sølv med flagget til topps

Sølv med flagget til topps

 

Sveiva-damene brukte én omgang på å våkne i NM-finalen mot Tunet. Etter det kjørte de for alvor på mot motstanderens mål. Dessverre holdt det ikke helt inn.

Skrevet av:

Etter at finaletapet mot Tunet var et faktum  forbannet Sveiva-trener Bård Børresen den forferdelige starten laget fikk.

- Vi fikk den verst tenkelige starten. Å ligge under 0-3 etter én periode i en NM-finale er absolutt ingen ønskesituasjon. Tunet fikk roet seg og ble ballsikre, innrømmer han.

De regjerende seriemestrene fra Tunet scoret nok en gang før Sveiva våknet i Rykkinhallen.

Plutselig fremsto groruddølene mer samlet. Inspirert av en fantastisk heiagjeng på tribunen kjempet de seg inn i kampen. Samspillet satt bedre og Sveiverne tok mer og mer over kampen.

Den andre perioden ble til slutt vunnet 2-1, og mange av tilskuerne så for seg at Sveiva kunne klare å snu det hele i siste periode.

 

Hadde muligheten

Slik gikk det imidlertid ikke. På tross av enorme muligheter, ville ikke ballen sprette Sveivas vei. De rullet opp sjanse etter sjanse, men i tillegg til å slite med effektiviteten hadde Live Fosmark i Tunet-buret nok en knallkamp. Hun ble også kåret til Tunets beste spiller.

- Dette går på marginer. Det står respekt av innsatsen vår i de to siste periodene. Vi kjemper på, tør å være offensive og produserer massevis av sjanser, men ballen ville dessverre ikke inn, konstanterer Bård Børresen.

 

Årets spiller

Sveivas beste spiller for dagen ble Henriette Knudsen. Hun dro fram et tappert smil etter finalen.

- Jeg er skuffet over å ha tapt finalen, men syntes vi gjør en god figur etter å ha kommet ut med en forferdelig start.

Selv om det endte med tap kunne Knudsen smile ekstra. Hun ble kåret til årets beste spiller i eliteserien for kvinner.

- Jeg har nesten ikke ord. Jeg ble helt satt ut da de ropte opp navnet mitt. Dette var kjempestort for min del, sier hun.

Motiverte

Selv om Sveiva kom til kort i NM-finalen skal man ikke ta noe av æren vekk fra Tunet. De har vært det suverent beste laget på damesiden denne sesongen, og har gått ubeseiret gjennom både serie- og sluttspill.

 

I Sveiva erkjenner de at de har en stor jobb foran seg, om de vil henge med Tunet.

- Tunet er et fantastisk godt innebandylag.

- Det kreves beinhard jobbing fra vår side for å utfordre dem, men jeg skal love deg at vi ble motiverte av denne finalen, slår Bård Børresen fast.

 * Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Innebandy, NM-finale, kvinner:

Tunet - Sveiva 5-3

(3-0, 1-2, 1-1)

Rykkinhallen

Tilskuere: 684

Dommere: Bjørnar Torvet og Jon Vegar Eliassen

Mål for Sveiva: Henriette Knudsen, Mette Sagsveen, Oda Langaker.

Utvisninger:

Tunet 2x3 minutter, Sveiva ingen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!