Sølv med flagget til topps

Sølv med flagget til topps

 

Sveiva-damene brukte én omgang på å våkne i NM-finalen mot Tunet. Etter det kjørte de for alvor på mot motstanderens mål. Dessverre holdt det ikke helt inn.

Etter at finaletapet mot Tunet var et faktum  forbannet Sveiva-trener Bård Børresen den forferdelige starten laget fikk.

- Vi fikk den verst tenkelige starten. Å ligge under 0-3 etter én periode i en NM-finale er absolutt ingen ønskesituasjon. Tunet fikk roet seg og ble ballsikre, innrømmer han.

De regjerende seriemestrene fra Tunet scoret nok en gang før Sveiva våknet i Rykkinhallen.

Plutselig fremsto groruddølene mer samlet. Inspirert av en fantastisk heiagjeng på tribunen kjempet de seg inn i kampen. Samspillet satt bedre og Sveiverne tok mer og mer over kampen.

Den andre perioden ble til slutt vunnet 2-1, og mange av tilskuerne så for seg at Sveiva kunne klare å snu det hele i siste periode.

 

Hadde muligheten

Slik gikk det imidlertid ikke. På tross av enorme muligheter, ville ikke ballen sprette Sveivas vei. De rullet opp sjanse etter sjanse, men i tillegg til å slite med effektiviteten hadde Live Fosmark i Tunet-buret nok en knallkamp. Hun ble også kåret til Tunets beste spiller.

- Dette går på marginer. Det står respekt av innsatsen vår i de to siste periodene. Vi kjemper på, tør å være offensive og produserer massevis av sjanser, men ballen ville dessverre ikke inn, konstanterer Bård Børresen.

 

Årets spiller

Sveivas beste spiller for dagen ble Henriette Knudsen. Hun dro fram et tappert smil etter finalen.

- Jeg er skuffet over å ha tapt finalen, men syntes vi gjør en god figur etter å ha kommet ut med en forferdelig start.

Selv om det endte med tap kunne Knudsen smile ekstra. Hun ble kåret til årets beste spiller i eliteserien for kvinner.

- Jeg har nesten ikke ord. Jeg ble helt satt ut da de ropte opp navnet mitt. Dette var kjempestort for min del, sier hun.

Motiverte

Selv om Sveiva kom til kort i NM-finalen skal man ikke ta noe av æren vekk fra Tunet. De har vært det suverent beste laget på damesiden denne sesongen, og har gått ubeseiret gjennom både serie- og sluttspill.

 

I Sveiva erkjenner de at de har en stor jobb foran seg, om de vil henge med Tunet.

- Tunet er et fantastisk godt innebandylag.

- Det kreves beinhard jobbing fra vår side for å utfordre dem, men jeg skal love deg at vi ble motiverte av denne finalen, slår Bård Børresen fast.

 * Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Innebandy, NM-finale, kvinner:

Tunet - Sveiva 5-3

(3-0, 1-2, 1-1)

Rykkinhallen

Tilskuere: 684

Dommere: Bjørnar Torvet og Jon Vegar Eliassen

Mål for Sveiva: Henriette Knudsen, Mette Sagsveen, Oda Langaker.

Utvisninger:

Tunet 2x3 minutter, Sveiva ingen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.