Sølv med flagget til topps

Sølv med flagget til topps

 

Sveiva-damene brukte én omgang på å våkne i NM-finalen mot Tunet. Etter det kjørte de for alvor på mot motstanderens mål. Dessverre holdt det ikke helt inn.

Skrevet av:

Etter at finaletapet mot Tunet var et faktum  forbannet Sveiva-trener Bård Børresen den forferdelige starten laget fikk.

- Vi fikk den verst tenkelige starten. Å ligge under 0-3 etter én periode i en NM-finale er absolutt ingen ønskesituasjon. Tunet fikk roet seg og ble ballsikre, innrømmer han.

De regjerende seriemestrene fra Tunet scoret nok en gang før Sveiva våknet i Rykkinhallen.

Plutselig fremsto groruddølene mer samlet. Inspirert av en fantastisk heiagjeng på tribunen kjempet de seg inn i kampen. Samspillet satt bedre og Sveiverne tok mer og mer over kampen.

Den andre perioden ble til slutt vunnet 2-1, og mange av tilskuerne så for seg at Sveiva kunne klare å snu det hele i siste periode.

 

Hadde muligheten

Slik gikk det imidlertid ikke. På tross av enorme muligheter, ville ikke ballen sprette Sveivas vei. De rullet opp sjanse etter sjanse, men i tillegg til å slite med effektiviteten hadde Live Fosmark i Tunet-buret nok en knallkamp. Hun ble også kåret til Tunets beste spiller.

- Dette går på marginer. Det står respekt av innsatsen vår i de to siste periodene. Vi kjemper på, tør å være offensive og produserer massevis av sjanser, men ballen ville dessverre ikke inn, konstanterer Bård Børresen.

 

Årets spiller

Sveivas beste spiller for dagen ble Henriette Knudsen. Hun dro fram et tappert smil etter finalen.

- Jeg er skuffet over å ha tapt finalen, men syntes vi gjør en god figur etter å ha kommet ut med en forferdelig start.

Selv om det endte med tap kunne Knudsen smile ekstra. Hun ble kåret til årets beste spiller i eliteserien for kvinner.

- Jeg har nesten ikke ord. Jeg ble helt satt ut da de ropte opp navnet mitt. Dette var kjempestort for min del, sier hun.

Motiverte

Selv om Sveiva kom til kort i NM-finalen skal man ikke ta noe av æren vekk fra Tunet. De har vært det suverent beste laget på damesiden denne sesongen, og har gått ubeseiret gjennom både serie- og sluttspill.

 

I Sveiva erkjenner de at de har en stor jobb foran seg, om de vil henge med Tunet.

- Tunet er et fantastisk godt innebandylag.

- Det kreves beinhard jobbing fra vår side for å utfordre dem, men jeg skal love deg at vi ble motiverte av denne finalen, slår Bård Børresen fast.

 * Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Innebandy, NM-finale, kvinner:

Tunet - Sveiva 5-3

(3-0, 1-2, 1-1)

Rykkinhallen

Tilskuere: 684

Dommere: Bjørnar Torvet og Jon Vegar Eliassen

Mål for Sveiva: Henriette Knudsen, Mette Sagsveen, Oda Langaker.

Utvisninger:

Tunet 2x3 minutter, Sveiva ingen.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!