Sølv og EM-billett til Ullah

Sølv og EM-billett til Ullah

 

Matey Ullah (30) fra Groruddalen biljardklubb tok sølv i 8-erball under NM på Helsfyr. Nå sikter han mot medalje i EM.

Skrevet av:

NM er årets første turnering og blir brukt som en målestokk og pekepinn for landslagsledelsen. I semifinalen feide Ullah sin mostander av bordet og vant 8-0. I finalen kom han dessverre til kort. Ullah spilte opp mot sitt beste, men måtte til slutt se seg slått av sin argeste konkurrent, Kristoffer Mindrebøe.

- Han ble for sterk. Kampen stod og vippet hele veien og det er små marginer på dette nivået. Jeg hadde mine muligheter i kampen, men benyttet dem ikke. Nervene tok vel overhånd, sier han.

Kampen endte med 8-5 tap. Han beskriver finalemotstander og gullvinner Kristoffer Mindrebøe (20) som en verdig vinner.

- Det er ikke flaut å tape mot han. Kristoffer har et rått talent, sier Ullah.

- Aldri vært bedre

2011 var Ullahs beste år noensinne. Han endte på andreplass på rankingen i Norge og som nr 35. i Europa. Ullah har ventet lenge på å få gjøre comeback på landslaget og slo to fluer i en smekk med NM-sølvet. Det førte nemlig til grønt lys fra landslagsledelsen og Ullah er klar for EM i Luxembourg i mars. Han er en av tre som har fått klarsignal så tidlig.

- Jeg har aldri vært i bedre form. Det er veldig etterlengtet og hyggelig å bli tatt ut på landslaget. Jeg var på landslaget i 2006-2007 sesongen, men giftet meg og ble pappa til to barn. Jeg valgte derfor å prioritere familielivet og det ble mindre trening. For å henge med i toppen er man avhengig av å trene mye, sier han.

Store ambisjoner

Det gjør Ullah nå om dagen, selv om han ikke får trent like mye som han ønsker. Han er i full jobb og med rollen som familiefar har han ingen fritid.

- Jeg kunne godt tenkt meg at det var mer penger i sporten. Andreplassen i NM ga en premie på 2000 kr. Du kan ikke leve av pengepremiene akkurat. Hvis det var opp til meg hadde jeg spilt biljard åtte timer om dagen, sier han.

Likevel er han klar på at han ikke drar til EM uten ambisjoner.

- Målet mitt er å ta medalje, sier han.

Ambisjonene er det ingenting i veien med. Neste stopp for Ullah blir NM i 10-erball i Bodø i begynnelsen av februar, før han skal prøve seg i årets første europacup-turnering i Sarajevo i slutten av måneden.

- I Bodø er det kun topp tre som gjelder. Jeg er seedet så vil ikke møte noen av de åtte beste før i kvartfinalen. Ryker jeg før, så er det noe galt. Sarajevo blir en fin gjennomkjøring tre uker før EM, det skal bli moro å vise seg frem, sier han.

 

Arild Sørum i Groruddalen biljardklubb synes det er vanvittig moro med suksessen til Matey Ullah.

- Det er en fantastisk bra prestasjon. Utrolig moro for klubben å ha en spiller som Matey. Vi er heldige som har han. Klubben nyter godt av hans kompetanse og spesielt de yngre spillerne, sier han.

GBK hadde med sju deltagere under NM på Helsfyr. Nest beste mann i 8er-ball ble Kent Roger Samuelsen på en 33. plass.

- Det er en bra prestasjon, han er fremdeles junior og har fremtiden foran seg, sier han.

Klubben vokser

Groruddalen Biljardklubb har vokst seg stor på kort tid. I løpet av et drøyt år har klubben skaffet seg over 100 medlemmer. De har flere gode kvinnelige spillere og juniorspillere. Klubben holder til  på baksiden av Veitvet-senteret i ungdomsklubbens lokaler. Her kan klubbens medlemmer spille biljard fritt og får egen nøkkel til disposisjon.

- Vi har den største junioravdelinga i landet og også flere damespillere som gjør det bra. Her får spillerne veiledning og intruksjon av landets beste intstruktører, sier Sørum.


Tre helger i mars skal biljardklubben arrangere tre store turneringer. Først er det nordisk mesterskap for fritidsklubber og skoler, deretter skal NM for juniorer arrangeres og til slutt selve glasuren på biljardkaka, nemlig Norgescup for eliten. Norgescupen består av ni konkurranser og en av disse går på Veitvet. Her stiller kun de 32 beste i landet.

- Under Norgescupen vil vi stille opp seks bord inne på senteret i tillegg til de fire vi har på klubben. Da skal vi sørge for å få på plass tribuner og storskjerm. Det vil også være muligheter for å følge arrangementet direkte via live-sendinger på internett, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!