Sølv og EM-billett til Ullah

Sølv og EM-billett til Ullah

 

Matey Ullah (30) fra Groruddalen biljardklubb tok sølv i 8-erball under NM på Helsfyr. Nå sikter han mot medalje i EM.

Skrevet av:

NM er årets første turnering og blir brukt som en målestokk og pekepinn for landslagsledelsen. I semifinalen feide Ullah sin mostander av bordet og vant 8-0. I finalen kom han dessverre til kort. Ullah spilte opp mot sitt beste, men måtte til slutt se seg slått av sin argeste konkurrent, Kristoffer Mindrebøe.

- Han ble for sterk. Kampen stod og vippet hele veien og det er små marginer på dette nivået. Jeg hadde mine muligheter i kampen, men benyttet dem ikke. Nervene tok vel overhånd, sier han.

Kampen endte med 8-5 tap. Han beskriver finalemotstander og gullvinner Kristoffer Mindrebøe (20) som en verdig vinner.

- Det er ikke flaut å tape mot han. Kristoffer har et rått talent, sier Ullah.

- Aldri vært bedre

2011 var Ullahs beste år noensinne. Han endte på andreplass på rankingen i Norge og som nr 35. i Europa. Ullah har ventet lenge på å få gjøre comeback på landslaget og slo to fluer i en smekk med NM-sølvet. Det førte nemlig til grønt lys fra landslagsledelsen og Ullah er klar for EM i Luxembourg i mars. Han er en av tre som har fått klarsignal så tidlig.

- Jeg har aldri vært i bedre form. Det er veldig etterlengtet og hyggelig å bli tatt ut på landslaget. Jeg var på landslaget i 2006-2007 sesongen, men giftet meg og ble pappa til to barn. Jeg valgte derfor å prioritere familielivet og det ble mindre trening. For å henge med i toppen er man avhengig av å trene mye, sier han.

Store ambisjoner

Det gjør Ullah nå om dagen, selv om han ikke får trent like mye som han ønsker. Han er i full jobb og med rollen som familiefar har han ingen fritid.

- Jeg kunne godt tenkt meg at det var mer penger i sporten. Andreplassen i NM ga en premie på 2000 kr. Du kan ikke leve av pengepremiene akkurat. Hvis det var opp til meg hadde jeg spilt biljard åtte timer om dagen, sier han.

Likevel er han klar på at han ikke drar til EM uten ambisjoner.

- Målet mitt er å ta medalje, sier han.

Ambisjonene er det ingenting i veien med. Neste stopp for Ullah blir NM i 10-erball i Bodø i begynnelsen av februar, før han skal prøve seg i årets første europacup-turnering i Sarajevo i slutten av måneden.

- I Bodø er det kun topp tre som gjelder. Jeg er seedet så vil ikke møte noen av de åtte beste før i kvartfinalen. Ryker jeg før, så er det noe galt. Sarajevo blir en fin gjennomkjøring tre uker før EM, det skal bli moro å vise seg frem, sier han.

 

Arild Sørum i Groruddalen biljardklubb synes det er vanvittig moro med suksessen til Matey Ullah.

- Det er en fantastisk bra prestasjon. Utrolig moro for klubben å ha en spiller som Matey. Vi er heldige som har han. Klubben nyter godt av hans kompetanse og spesielt de yngre spillerne, sier han.

GBK hadde med sju deltagere under NM på Helsfyr. Nest beste mann i 8er-ball ble Kent Roger Samuelsen på en 33. plass.

- Det er en bra prestasjon, han er fremdeles junior og har fremtiden foran seg, sier han.

Klubben vokser

Groruddalen Biljardklubb har vokst seg stor på kort tid. I løpet av et drøyt år har klubben skaffet seg over 100 medlemmer. De har flere gode kvinnelige spillere og juniorspillere. Klubben holder til  på baksiden av Veitvet-senteret i ungdomsklubbens lokaler. Her kan klubbens medlemmer spille biljard fritt og får egen nøkkel til disposisjon.

- Vi har den største junioravdelinga i landet og også flere damespillere som gjør det bra. Her får spillerne veiledning og intruksjon av landets beste intstruktører, sier Sørum.

Tre helger i mars skal biljardklubben arrangere tre store turneringer. Først er det nordisk mesterskap for fritidsklubber og skoler, deretter skal NM for juniorer arrangeres og til slutt selve glasuren på biljardkaka, nemlig Norgescup for eliten. Norgescupen består av ni konkurranser og en av disse går på Veitvet. Her stiller kun de 32 beste i landet.

- Under Norgescupen vil vi stille opp seks bord inne på senteret i tillegg til de fire vi har på klubben. Da skal vi sørge for å få på plass tribuner og storskjerm. Det vil også være muligheter for å følge arrangementet direkte via live-sendinger på internett, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!