Sølvgutter

Sølvgutter

 

Haugenstua skole var det førende laget i skoleturneringen, men måtte ta til takke med sølvet etter straffesparkkonkurranse. Likevel er årets niendeklassinger de første fra skolen som har kommet så langt i turneringen.

Skrevet av:

 

- Vi var i hvert fall ikke noe dårligere enn motstanderen. At vi til slutt ryker på straffer er det dessverre ikke noe å gjøre med. Det er rein bingo. Uansett er det første gang i historien at Haugenstua skole er i denne finalen. Det er stort, sier Andreas Skriden og Satha S. Sritharan.

Begge gutta spilte hele kampen for Haugenstua skole mot Jordal skole da årets finale i skoleturneringen ble unnagjort på Voldsløkka kunstgress mandag ettermiddag.

Etter 70 målløse minutter (inkludert ekstraomganger) ble finalen avgjort på straffesparkkonkurranse.

At det gikk så langt hadde Haugenstua-gutta mest grunn til å være misfornøyde med.

De var nemlig det førende laget under finalen. Spesielt i første omgang trillet de ball i hatt med Jordal-gutta. Dessverre ville ikke ballen inn i mål. Til og med ett straffespark ble skuslet bort.

I andre omgang kom Jordal mer inn i kampen, men det var Haugenstua som hadde den beste planen bak sitt spill, og de største sjansene. Likevel endte det ikke med noen scoringer.

- Vi eide kampen i første omgang, men Jordal hevet seg etter hvilen. Likevel skaper de lite, og vi føler vi hadde kontroll på kampen. Det er selvfølgelig skuffende å ikke gå helt til topps når vi var i finalen, men alt i alt har vi levert en bra turnering. Vi kommer nok over tapet, flirer Skriden og Sritharan.

For Haugenstua-gutta tok ikke tapet tyngre enn at de vartet opp med dans etter finalen. Til stor begeistring for en stor skoledelegasjon.

 

 • PS. På Haugenstua-laget spilte seks spillere fra Rommen 95 som ble Europas sjette beste 95-lag i Nike Premier Cup i mai.

 

Stolt trener

Trener for Haugenstua-elevene var Glenn Ingwersen. Normalt kjenner våre lesere han som storscorer for Vestli, og spissen innrømmer at det var uvant å følge kampene fra sidelinjen.

- Det er mye verre å stå her, enn å være ute på banen. Det klør nærmest litt i beina, ler han.

Også Ingwersen syntes Haugenstua hadde fortjent bedre enn sølv.

- Jeg er litt skuffet. Vi var det klart beste laget, men slik er det med straffesparkkonkurranse. Det kan gå begge veier.

- Uansett er jeg veldig stolte over gutta. De har pløyd over all motstand som har kommet i turneringen, og vist fram hvor gode fotballspillere de er. De har satt Haugenstua på kartet, sier treneren.

Også rektor på Haugenstua skole var stolt over sine elever.

- Vi er både begeistret og stolte. Det er en stor prestasjon å komme til finalen, og det viser at det er en stor fotballfremtid for elevene her. På Haugenstua jobbes det aktivt med idretten, ikke minst gjennom vårt idrettslag. Det er ikke bare på fotballbanen at skolen har utmerket seg, men også på friidretten. Ikke minst vant vi Tinestafetten i år, sier Målfrid Sølvberg.

Hun retter også en takk til treneren.

- Glenn Ingwersen er en ypperlig trener som helt sikkert har drevet laget fremover. Vi er stolte over å ha ham med på laget også. Han kan jo sitt fag, sier hun.

Sølvberg tror også Haugenstua vil bemerke seg neste år.

- Vi håper vi vinner til neste år. I mellomtiden får vi håpe Tyskland vinner VM og at Bryne rykker opp, sier en smått overivrig rektor.

 

Flere skoler i aksjon

Skoleturneringen i fotball er en del av breddesatsningen i Oslo fotballkrets, hvor skolekomiteen i kretsen ønsker lagene velkommen.

Kretsen setter opp turneringer for gutter og jenter både på ungdomsskolenivå og barneskolenivå. I turneringen for ungdomsskoler deltok det i år flere lag fra Groruddalen: Apalløkka, Bjøråsen, Ellingsrud, Gran, Groruddalen, Haugen, Haugenstua, Haugerud, Linderud, Rommen, Stasjonsfjellet, Tokerud, Veitet og Årvoll deltok alle sammen.

Groruddalen skole kom helt til semifinalen på guttesiden, men tapte der 1-2 for Jordal, som vant finalen mot Haugenstua.

 

Tokerud kom seg helt til kvartfinale hvor de tapte 1-3 på straffer mot Skøyenåsen.

I åttendelsfinalen tapte Apalløkka 1-3 for Jordal, mens Haugen røyk 2-6 i lokaloppgjøret mot Groruddalen. Veitvet tapte også 2-4 for Holmlia.

I finalen for jentene møttes Nordseter og Marienlyst etter at sistnevnte hadde slått Linderud

4-0 i semifinalen.

I kvarfinalen var også jentene til Haugenstua i aksjon. De tapte 0-6 for Nordseter. Ellingsrud falt 0-2 for Linderud, mens Groruddalen tapte 2-4 på straffer for Marienlyst.

I åttendelsfinalen gikk Gran ut på walk over mot Nordberg, mens Årvoll tapte 1-2 for Skøyenåsen.

 • Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

 • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!