ANNONSE

Sølvgutter

Sølvgutter

 

Haugenstua skole var det førende laget i skoleturneringen, men måtte ta til takke med sølvet etter straffesparkkonkurranse. Likevel er årets niendeklassinger de første fra skolen som har kommet så langt i turneringen.

 

- Vi var i hvert fall ikke noe dårligere enn motstanderen. At vi til slutt ryker på straffer er det dessverre ikke noe å gjøre med. Det er rein bingo. Uansett er det første gang i historien at Haugenstua skole er i denne finalen. Det er stort, sier Andreas Skriden og Satha S. Sritharan.

Begge gutta spilte hele kampen for Haugenstua skole mot Jordal skole da årets finale i skoleturneringen ble unnagjort på Voldsløkka kunstgress mandag ettermiddag.

Etter 70 målløse minutter (inkludert ekstraomganger) ble finalen avgjort på straffesparkkonkurranse.

At det gikk så langt hadde Haugenstua-gutta mest grunn til å være misfornøyde med.

De var nemlig det førende laget under finalen. Spesielt i første omgang trillet de ball i hatt med Jordal-gutta. Dessverre ville ikke ballen inn i mål. Til og med ett straffespark ble skuslet bort.

I andre omgang kom Jordal mer inn i kampen, men det var Haugenstua som hadde den beste planen bak sitt spill, og de største sjansene. Likevel endte det ikke med noen scoringer.

- Vi eide kampen i første omgang, men Jordal hevet seg etter hvilen. Likevel skaper de lite, og vi føler vi hadde kontroll på kampen. Det er selvfølgelig skuffende å ikke gå helt til topps når vi var i finalen, men alt i alt har vi levert en bra turnering. Vi kommer nok over tapet, flirer Skriden og Sritharan.

For Haugenstua-gutta tok ikke tapet tyngre enn at de vartet opp med dans etter finalen. Til stor begeistring for en stor skoledelegasjon.

 

  • PS. På Haugenstua-laget spilte seks spillere fra Rommen 95 som ble Europas sjette beste 95-lag i Nike Premier Cup i mai.

 

Stolt trener

Trener for Haugenstua-elevene var Glenn Ingwersen. Normalt kjenner våre lesere han som storscorer for Vestli, og spissen innrømmer at det var uvant å følge kampene fra sidelinjen.

- Det er mye verre å stå her, enn å være ute på banen. Det klør nærmest litt i beina, ler han.

Også Ingwersen syntes Haugenstua hadde fortjent bedre enn sølv.

- Jeg er litt skuffet. Vi var det klart beste laget, men slik er det med straffesparkkonkurranse. Det kan gå begge veier.

- Uansett er jeg veldig stolte over gutta. De har pløyd over all motstand som har kommet i turneringen, og vist fram hvor gode fotballspillere de er. De har satt Haugenstua på kartet, sier treneren.

Også rektor på Haugenstua skole var stolt over sine elever.

- Vi er både begeistret og stolte. Det er en stor prestasjon å komme til finalen, og det viser at det er en stor fotballfremtid for elevene her. På Haugenstua jobbes det aktivt med idretten, ikke minst gjennom vårt idrettslag. Det er ikke bare på fotballbanen at skolen har utmerket seg, men også på friidretten. Ikke minst vant vi Tinestafetten i år, sier Målfrid Sølvberg.

Hun retter også en takk til treneren.

- Glenn Ingwersen er en ypperlig trener som helt sikkert har drevet laget fremover. Vi er stolte over å ha ham med på laget også. Han kan jo sitt fag, sier hun.

Sølvberg tror også Haugenstua vil bemerke seg neste år.

- Vi håper vi vinner til neste år. I mellomtiden får vi håpe Tyskland vinner VM og at Bryne rykker opp, sier en smått overivrig rektor.

 

Flere skoler i aksjon

Skoleturneringen i fotball er en del av breddesatsningen i Oslo fotballkrets, hvor skolekomiteen i kretsen ønsker lagene velkommen.

Kretsen setter opp turneringer for gutter og jenter både på ungdomsskolenivå og barneskolenivå. I turneringen for ungdomsskoler deltok det i år flere lag fra Groruddalen: Apalløkka, Bjøråsen, Ellingsrud, Gran, Groruddalen, Haugen, Haugenstua, Haugerud, Linderud, Rommen, Stasjonsfjellet, Tokerud, Veitet og Årvoll deltok alle sammen.

Groruddalen skole kom helt til semifinalen på guttesiden, men tapte der 1-2 for Jordal, som vant finalen mot Haugenstua.

 

Tokerud kom seg helt til kvartfinale hvor de tapte 1-3 på straffer mot Skøyenåsen.

I åttendelsfinalen tapte Apalløkka 1-3 for Jordal, mens Haugen røyk 2-6 i lokaloppgjøret mot Groruddalen. Veitvet tapte også 2-4 for Holmlia.

I finalen for jentene møttes Nordseter og Marienlyst etter at sistnevnte hadde slått Linderud

4-0 i semifinalen.

I kvarfinalen var også jentene til Haugenstua i aksjon. De tapte 0-6 for Nordseter. Ellingsrud falt 0-2 for Linderud, mens Groruddalen tapte 2-4 på straffer for Marienlyst.

I åttendelsfinalen gikk Gran ut på walk over mot Nordberg, mens Årvoll tapte 1-2 for Skøyenåsen.

  • Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE