Spark-cross-suksess

Spark-cross-suksess

 

Verdenshistoriens aller første utforrenn i sparkstøtting supercross ble lørdag arrangert i Grefsen­kollen i regi av Red Bull og Oslo Ski­senter. Blant dem som stilte til start var FMX-kjøreren Ailo Gaup.

Skrevet av:

De aller fleste vet hva en spark er, men slått sammen med supercross er det få som vet hva dette innebærer. I stupbratte Trollkleiva var det satt opp porter som løperne skulle komme seg gjennom.

Med innlagte hopp, doseringer og krappe svinger ble det mye knall og fall. Før målgang måtte lagene sparke seg opp en bratt bakke, og første lag til mål gikk videre til neste heat. Totalt sto 48 lag, med to utøvere pr. lag, på startstreken lørdag formiddag.

- Hard idrett

Blant dem som stilte til start var Ailo Gaup som kjørte for laget Kongsbergknekken. Gaup er FMX-kjører og en av Norges mest meritterte ekstremsport-utøvere. Han ble nummer tre i finalen sammen med sin partner Thomas Harstad. 

- Sparkstøtting supercross må være verdens hardeste vinteridrett, sier Ailo Gaup til Akers Avis Groruddalen. 

Han har lang fartstid bak seg, og påstår at han har brukket de fleste bein i kroppen, men selv Gaup var litt nervøs før han satt utfor den bratte løypa på en sparkstøtting. 

- Det var mye nervøs urinering og en del Red Bull i startområdet. De fleste var ganske redde før start, ler han. 

Han syns at Sparkstøtting Supercross er en mye råere vinteridrett enn for eksempel snowboard. 

Litt skuffet over tredjeplassen etter et saftig fall i finalen, lover Ailo Gaup at dette ikke blir siste gang vi får se ham rase ned løypa på en spark. 

- Dette må gjøres igjen, vi gir oss ikke så lett, lover han. 

Langrennsgutta vant 

Smått sensasjonelt var det langrennsguta Jonas Aalberg og Sindre Wik Nordby, og laget Team X-country, som stakk av med seieren lørdag. 

Med så mange kjente ekstremsportutøvere som stilte til start, ble det en uventet seier. Det syns også gutta selv. 

- Dette var ikke forventet, men likevel utrolig deilig, jubler Aalberg og Nordby. 

Taktikken til gutta var enkel: 

- Det handlet om å komme seg gjennom løypa uten å ramle av, så måtte vi bare stole på kondisjonen opp den siste bakken, det er der vi har vår styrke, sier guttene. 

- Det føles utrolig deilig å slå de tøffe ekstremsportgutta i en ekstremsport. Langrenn er kanskje ikke så pinglete som mange skal ha det til likevel, ler Nordby. 

Guttene stilte for dagen i kledelige kondomdresser. De innrømmer at førsteinntrykket av løypa var skremmende. 

- Vi ble litt satt ut da vi så løypa for første gang, forteller dem. 

For seieren vant guttene en gullspark, et gavekort fra WESC på 5000 kroner og ei lusekofte hver. 

Nummer to i konkurransen ble laget Santa Terese, bestående av Alf Martin Kollen Evensen og Magnus Kvalsvik. 

Ikke siste gang 

Red Bull hadde satt opp gratisbusser fra Nydalen og Oslo S, etter som det er begrenset med parkeringsmuligheter i Grefsen­kollen. I den nydelige vintersola var det mange som hadde tatt turen til Groruddalen for å oppleve det spektakulære showet. 

Kommunikasjonsmanager i Red Bull, Kristian Kjelman, lover at dette ikke blir siste gangen vi får se en spark i denne sammenhengen. 

- Dette er første, men neppe siste gangen. I både Sverige og Finland forsøker vi å få gjennomført et slikt renn. Det blir nok å se her i Norge også neste år, melder Kjelman. 

Han forteller at det er Red Bull selv som har kommet opp med konseptet sparkstøtting supercross. 

Lørdagens renn endte med mange knall og fall, men utrolig nok ble ingen alvorlig skadet. 

- Det har ikke vært noen alvorlige skader. Ingen sting, ingen brudd og ingen har blitt kjørt av gårde til legevakta, forteller han. 

Da rennet nærmet seg slutten klokken to på lørdag formiddag, var Kjelman lettet over at gjennomføringen gikk såpass knirkefritt. 

- Det har gått veldig bra i dag. Mye publikum og god stemning, akkurat sånn det bør være, sier Kjelman. 

Etter rennet fortsatte moroa med «afterspark» på Grefsen­kollen resturant.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!