Spark-cross-suksess

Spark-cross-suksess

 

Verdenshistoriens aller første utforrenn i sparkstøtting supercross ble lørdag arrangert i Grefsen­kollen i regi av Red Bull og Oslo Ski­senter. Blant dem som stilte til start var FMX-kjøreren Ailo Gaup.

Skrevet av:

De aller fleste vet hva en spark er, men slått sammen med supercross er det få som vet hva dette innebærer. I stupbratte Trollkleiva var det satt opp porter som løperne skulle komme seg gjennom.

Med innlagte hopp, doseringer og krappe svinger ble det mye knall og fall. Før målgang måtte lagene sparke seg opp en bratt bakke, og første lag til mål gikk videre til neste heat. Totalt sto 48 lag, med to utøvere pr. lag, på startstreken lørdag formiddag.

- Hard idrett

Blant dem som stilte til start var Ailo Gaup som kjørte for laget Kongsbergknekken. Gaup er FMX-kjører og en av Norges mest meritterte ekstremsport-utøvere. Han ble nummer tre i finalen sammen med sin partner Thomas Harstad. 

- Sparkstøtting supercross må være verdens hardeste vinteridrett, sier Ailo Gaup til Akers Avis Groruddalen. 

Han har lang fartstid bak seg, og påstår at han har brukket de fleste bein i kroppen, men selv Gaup var litt nervøs før han satt utfor den bratte løypa på en sparkstøtting. 

- Det var mye nervøs urinering og en del Red Bull i startområdet. De fleste var ganske redde før start, ler han. 

Han syns at Sparkstøtting Supercross er en mye råere vinteridrett enn for eksempel snowboard. 

Litt skuffet over tredjeplassen etter et saftig fall i finalen, lover Ailo Gaup at dette ikke blir siste gang vi får se ham rase ned løypa på en spark. 

- Dette må gjøres igjen, vi gir oss ikke så lett, lover han. 

Langrennsgutta vant 

Smått sensasjonelt var det langrennsguta Jonas Aalberg og Sindre Wik Nordby, og laget Team X-country, som stakk av med seieren lørdag. 

Med så mange kjente ekstremsportutøvere som stilte til start, ble det en uventet seier. Det syns også gutta selv. 

- Dette var ikke forventet, men likevel utrolig deilig, jubler Aalberg og Nordby. 

Taktikken til gutta var enkel: 

- Det handlet om å komme seg gjennom løypa uten å ramle av, så måtte vi bare stole på kondisjonen opp den siste bakken, det er der vi har vår styrke, sier guttene. 

- Det føles utrolig deilig å slå de tøffe ekstremsportgutta i en ekstremsport. Langrenn er kanskje ikke så pinglete som mange skal ha det til likevel, ler Nordby. 

Guttene stilte for dagen i kledelige kondomdresser. De innrømmer at førsteinntrykket av løypa var skremmende. 

- Vi ble litt satt ut da vi så løypa for første gang, forteller dem. 

For seieren vant guttene en gullspark, et gavekort fra WESC på 5000 kroner og ei lusekofte hver. 

Nummer to i konkurransen ble laget Santa Terese, bestående av Alf Martin Kollen Evensen og Magnus Kvalsvik. 

Ikke siste gang 

Red Bull hadde satt opp gratisbusser fra Nydalen og Oslo S, etter som det er begrenset med parkeringsmuligheter i Grefsen­kollen. I den nydelige vintersola var det mange som hadde tatt turen til Groruddalen for å oppleve det spektakulære showet. 

Kommunikasjonsmanager i Red Bull, Kristian Kjelman, lover at dette ikke blir siste gangen vi får se en spark i denne sammenhengen. 

- Dette er første, men neppe siste gangen. I både Sverige og Finland forsøker vi å få gjennomført et slikt renn. Det blir nok å se her i Norge også neste år, melder Kjelman. 

Han forteller at det er Red Bull selv som har kommet opp med konseptet sparkstøtting supercross. 

Lørdagens renn endte med mange knall og fall, men utrolig nok ble ingen alvorlig skadet. 

- Det har ikke vært noen alvorlige skader. Ingen sting, ingen brudd og ingen har blitt kjørt av gårde til legevakta, forteller han. 

Da rennet nærmet seg slutten klokken to på lørdag formiddag, var Kjelman lettet over at gjennomføringen gikk såpass knirkefritt. 

- Det har gått veldig bra i dag. Mye publikum og god stemning, akkurat sånn det bør være, sier Kjelman. 

Etter rennet fortsatte moroa med «afterspark» på Grefsen­kollen resturant.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!