Spark-cross-suksess

Spark-cross-suksess

 

Verdenshistoriens aller første utforrenn i sparkstøtting supercross ble lørdag arrangert i Grefsen­kollen i regi av Red Bull og Oslo Ski­senter. Blant dem som stilte til start var FMX-kjøreren Ailo Gaup.

Skrevet av:

De aller fleste vet hva en spark er, men slått sammen med supercross er det få som vet hva dette innebærer. I stupbratte Trollkleiva var det satt opp porter som løperne skulle komme seg gjennom.

Med innlagte hopp, doseringer og krappe svinger ble det mye knall og fall. Før målgang måtte lagene sparke seg opp en bratt bakke, og første lag til mål gikk videre til neste heat. Totalt sto 48 lag, med to utøvere pr. lag, på startstreken lørdag formiddag.

- Hard idrett

Blant dem som stilte til start var Ailo Gaup som kjørte for laget Kongsbergknekken. Gaup er FMX-kjører og en av Norges mest meritterte ekstremsport-utøvere. Han ble nummer tre i finalen sammen med sin partner Thomas Harstad. 

- Sparkstøtting supercross må være verdens hardeste vinteridrett, sier Ailo Gaup til Akers Avis Groruddalen. 

Han har lang fartstid bak seg, og påstår at han har brukket de fleste bein i kroppen, men selv Gaup var litt nervøs før han satt utfor den bratte løypa på en sparkstøtting. 

- Det var mye nervøs urinering og en del Red Bull i startområdet. De fleste var ganske redde før start, ler han. 

Han syns at Sparkstøtting Supercross er en mye råere vinteridrett enn for eksempel snowboard. 

Litt skuffet over tredjeplassen etter et saftig fall i finalen, lover Ailo Gaup at dette ikke blir siste gang vi får se ham rase ned løypa på en spark. 

- Dette må gjøres igjen, vi gir oss ikke så lett, lover han. 

Langrennsgutta vant 

Smått sensasjonelt var det langrennsguta Jonas Aalberg og Sindre Wik Nordby, og laget Team X-country, som stakk av med seieren lørdag. 

Med så mange kjente ekstremsportutøvere som stilte til start, ble det en uventet seier. Det syns også gutta selv. 

- Dette var ikke forventet, men likevel utrolig deilig, jubler Aalberg og Nordby. 

Taktikken til gutta var enkel: 

- Det handlet om å komme seg gjennom løypa uten å ramle av, så måtte vi bare stole på kondisjonen opp den siste bakken, det er der vi har vår styrke, sier guttene. 

- Det føles utrolig deilig å slå de tøffe ekstremsportgutta i en ekstremsport. Langrenn er kanskje ikke så pinglete som mange skal ha det til likevel, ler Nordby. 

Guttene stilte for dagen i kledelige kondomdresser. De innrømmer at førsteinntrykket av løypa var skremmende. 

- Vi ble litt satt ut da vi så løypa for første gang, forteller dem. 

For seieren vant guttene en gullspark, et gavekort fra WESC på 5000 kroner og ei lusekofte hver. 

Nummer to i konkurransen ble laget Santa Terese, bestående av Alf Martin Kollen Evensen og Magnus Kvalsvik. 

Ikke siste gang 

Red Bull hadde satt opp gratisbusser fra Nydalen og Oslo S, etter som det er begrenset med parkeringsmuligheter i Grefsen­kollen. I den nydelige vintersola var det mange som hadde tatt turen til Groruddalen for å oppleve det spektakulære showet. 

Kommunikasjonsmanager i Red Bull, Kristian Kjelman, lover at dette ikke blir siste gangen vi får se en spark i denne sammenhengen. 

- Dette er første, men neppe siste gangen. I både Sverige og Finland forsøker vi å få gjennomført et slikt renn. Det blir nok å se her i Norge også neste år, melder Kjelman. 

Han forteller at det er Red Bull selv som har kommet opp med konseptet sparkstøtting supercross. 

Lørdagens renn endte med mange knall og fall, men utrolig nok ble ingen alvorlig skadet. 

- Det har ikke vært noen alvorlige skader. Ingen sting, ingen brudd og ingen har blitt kjørt av gårde til legevakta, forteller han. 

Da rennet nærmet seg slutten klokken to på lørdag formiddag, var Kjelman lettet over at gjennomføringen gikk såpass knirkefritt. 

- Det har gått veldig bra i dag. Mye publikum og god stemning, akkurat sånn det bør være, sier Kjelman. 

Etter rennet fortsatte moroa med «afterspark» på Grefsen­kollen resturant.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!