ANNONSE

Spark-cross-suksess

Spark-cross-suksess

 

Verdenshistoriens aller første utforrenn i sparkstøtting supercross ble lørdag arrangert i Grefsen­kollen i regi av Red Bull og Oslo Ski­senter. Blant dem som stilte til start var FMX-kjøreren Ailo Gaup.

Tekst:

Publisert:

De aller fleste vet hva en spark er, men slått sammen med supercross er det få som vet hva dette innebærer. I stupbratte Trollkleiva var det satt opp porter som løperne skulle komme seg gjennom.

Med innlagte hopp, doseringer og krappe svinger ble det mye knall og fall. Før målgang måtte lagene sparke seg opp en bratt bakke, og første lag til mål gikk videre til neste heat. Totalt sto 48 lag, med to utøvere pr. lag, på startstreken lørdag formiddag.

- Hard idrett

Blant dem som stilte til start var Ailo Gaup som kjørte for laget Kongsbergknekken. Gaup er FMX-kjører og en av Norges mest meritterte ekstremsport-utøvere. Han ble nummer tre i finalen sammen med sin partner Thomas Harstad. 

- Sparkstøtting supercross må være verdens hardeste vinteridrett, sier Ailo Gaup til Akers Avis Groruddalen. 

Han har lang fartstid bak seg, og påstår at han har brukket de fleste bein i kroppen, men selv Gaup var litt nervøs før han satt utfor den bratte løypa på en sparkstøtting. 

- Det var mye nervøs urinering og en del Red Bull i startområdet. De fleste var ganske redde før start, ler han. 

Han syns at Sparkstøtting Supercross er en mye råere vinteridrett enn for eksempel snowboard. 

Litt skuffet over tredjeplassen etter et saftig fall i finalen, lover Ailo Gaup at dette ikke blir siste gang vi får se ham rase ned løypa på en spark. 

- Dette må gjøres igjen, vi gir oss ikke så lett, lover han. 

Langrennsgutta vant 

Smått sensasjonelt var det langrennsguta Jonas Aalberg og Sindre Wik Nordby, og laget Team X-country, som stakk av med seieren lørdag. 

Med så mange kjente ekstremsportutøvere som stilte til start, ble det en uventet seier. Det syns også gutta selv. 

- Dette var ikke forventet, men likevel utrolig deilig, jubler Aalberg og Nordby. 

Taktikken til gutta var enkel: 

- Det handlet om å komme seg gjennom løypa uten å ramle av, så måtte vi bare stole på kondisjonen opp den siste bakken, det er der vi har vår styrke, sier guttene. 

- Det føles utrolig deilig å slå de tøffe ekstremsportgutta i en ekstremsport. Langrenn er kanskje ikke så pinglete som mange skal ha det til likevel, ler Nordby. 

Guttene stilte for dagen i kledelige kondomdresser. De innrømmer at førsteinntrykket av løypa var skremmende. 

- Vi ble litt satt ut da vi så løypa for første gang, forteller dem. 

For seieren vant guttene en gullspark, et gavekort fra WESC på 5000 kroner og ei lusekofte hver. 

Nummer to i konkurransen ble laget Santa Terese, bestående av Alf Martin Kollen Evensen og Magnus Kvalsvik. 

Ikke siste gang 

Red Bull hadde satt opp gratisbusser fra Nydalen og Oslo S, etter som det er begrenset med parkeringsmuligheter i Grefsen­kollen. I den nydelige vintersola var det mange som hadde tatt turen til Groruddalen for å oppleve det spektakulære showet. 

Kommunikasjonsmanager i Red Bull, Kristian Kjelman, lover at dette ikke blir siste gangen vi får se en spark i denne sammenhengen. 

- Dette er første, men neppe siste gangen. I både Sverige og Finland forsøker vi å få gjennomført et slikt renn. Det blir nok å se her i Norge også neste år, melder Kjelman. 

Han forteller at det er Red Bull selv som har kommet opp med konseptet sparkstøtting supercross. 

Lørdagens renn endte med mange knall og fall, men utrolig nok ble ingen alvorlig skadet. 

- Det har ikke vært noen alvorlige skader. Ingen sting, ingen brudd og ingen har blitt kjørt av gårde til legevakta, forteller han. 

Da rennet nærmet seg slutten klokken to på lørdag formiddag, var Kjelman lettet over at gjennomføringen gikk såpass knirkefritt. 

- Det har gått veldig bra i dag. Mye publikum og god stemning, akkurat sånn det bør være, sier Kjelman. 

Etter rennet fortsatte moroa med «afterspark» på Grefsen­kollen resturant.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE