Sparket treneren for å unngå krise

Sparket treneren for å unngå krise

 

Michael Evans og Bryan Defares tid som trenere i Ammerud basket er over. Styret valgte en slik løsning for å sikre klubbens økonomi.

Skrevet av:

Tidlig på nyåret ble det kjent at Ammerud basket fristiller Michael Evans som var hovedtrener for herrelaget. Ut av døra går også Bryan Defares som fungerte som assisterende coach for kvinneligalaget.

Styreleder i Ammerud, Eivind Jensen, forklarer bagrunnen for Akers Avis Groruddalen.

- Det er jo alltid dramatisk å si opp trenere, men dette er langt fra noen krise. Vi gjør grep nå for at vi ikke skal komme i noen krise senere. Vi har et likviditetsproblem og prøvde å få lån, men alle bankene var skeptiske.

- Derfor bestemte vi oss for å kutte utgifter der vi kan, og starte med god gammel dugnadsinnsats for å holde hjulene i gang, sier han.

- Likviditetskrise?

- Vi må reise 100.000 kroner i løpet av noen måndeder, men det er ikke så ille. Vi har allerede fått inn 40.000, og ting er helt under kontroll. Vi valgte bare å være føre var, og vi setter ikke det sportslige foran alt annet. Vi har lært av Oslo Kings-historien, sier han.

Bra for laget

At herrelaget mister Michael Evans mener Jensen overraskende nok kan være positivt.

- Rent sportslig kommer vi nok ikke dårligere ut, kanskje omvendt, sier han.

- Hvordan da?

- Han passet ikke helt 100 prosent. Misforstå meg rett, Evand er en dyktig coach, men vi hadde ønsket oss en coach som var dyktig til å utvikle spillere. Evans var mer en lagcoach, og ikke helt det vi hadde håpet på. Resultatene har jo heller ikke vært superstrålende, og vi burde hanket inn flere seire.

- Jeg tror Ammerud kan tjene på dette flere veier, sier han.

På damelaget mistet damene Bryan Defares i desember.

- Det var hele tiden planen at han skulle fristilles hvis vi ikke fikk inn mer midler. Den situasjonen er totalt udramatisk, sier Jensen.

Nye fjes

På herresiden er det nå Ulf Landström som kommer inn. Han var Ammeruds førstevalg til trenerjobben i fjor, men fikk nei fra forbundet fordi han jobber der som serieansvarlig.

- De mente at det lå i konflikt, men nå regner jeg med at de skjønner at dette er et nødsopplegg i to og en halv måned. Jeg regner med at forbundet forstår vårt økonomiske problem og godkjenner det, sier Jensen.

- Hva kan du si om Ulf Landström?

- Han er en rutinert veteran. Alle spillerne kjenner til ham, og han er godt ansett. Jeg er ganske sikker på at vi kommer bedre ut med han, så får vi håpe resultatene kommer, sier Jensen.

På damesiden har Rodrigues Kito blitt hovedcoach. I tillegg vil Eivind Jensen, som har trent laget i tre år, bidra.

- Kito har gått de aldersbestemte gradene hos oss, og er en ung lovende coach. Nå får han større oppgaver en før, men jeg tror det skal gå bra, sier Jensen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!