Sparket treneren for å unngå krise

Sparket treneren for å unngå krise

 

Michael Evans og Bryan Defares tid som trenere i Ammerud basket er over. Styret valgte en slik løsning for å sikre klubbens økonomi.

Tidlig på nyåret ble det kjent at Ammerud basket fristiller Michael Evans som var hovedtrener for herrelaget. Ut av døra går også Bryan Defares som fungerte som assisterende coach for kvinneligalaget.

Styreleder i Ammerud, Eivind Jensen, forklarer bagrunnen for Akers Avis Groruddalen.

- Det er jo alltid dramatisk å si opp trenere, men dette er langt fra noen krise. Vi gjør grep nå for at vi ikke skal komme i noen krise senere. Vi har et likviditetsproblem og prøvde å få lån, men alle bankene var skeptiske.

- Derfor bestemte vi oss for å kutte utgifter der vi kan, og starte med god gammel dugnadsinnsats for å holde hjulene i gang, sier han.

- Likviditetskrise?

- Vi må reise 100.000 kroner i løpet av noen måndeder, men det er ikke så ille. Vi har allerede fått inn 40.000, og ting er helt under kontroll. Vi valgte bare å være føre var, og vi setter ikke det sportslige foran alt annet. Vi har lært av Oslo Kings-historien, sier han.

Bra for laget

At herrelaget mister Michael Evans mener Jensen overraskende nok kan være positivt.

- Rent sportslig kommer vi nok ikke dårligere ut, kanskje omvendt, sier han.

- Hvordan da?

- Han passet ikke helt 100 prosent. Misforstå meg rett, Evand er en dyktig coach, men vi hadde ønsket oss en coach som var dyktig til å utvikle spillere. Evans var mer en lagcoach, og ikke helt det vi hadde håpet på. Resultatene har jo heller ikke vært superstrålende, og vi burde hanket inn flere seire.

- Jeg tror Ammerud kan tjene på dette flere veier, sier han.

På damelaget mistet damene Bryan Defares i desember.

- Det var hele tiden planen at han skulle fristilles hvis vi ikke fikk inn mer midler. Den situasjonen er totalt udramatisk, sier Jensen.

Nye fjes

På herresiden er det nå Ulf Landström som kommer inn. Han var Ammeruds førstevalg til trenerjobben i fjor, men fikk nei fra forbundet fordi han jobber der som serieansvarlig.

- De mente at det lå i konflikt, men nå regner jeg med at de skjønner at dette er et nødsopplegg i to og en halv måned. Jeg regner med at forbundet forstår vårt økonomiske problem og godkjenner det, sier Jensen.

- Hva kan du si om Ulf Landström?

- Han er en rutinert veteran. Alle spillerne kjenner til ham, og han er godt ansett. Jeg er ganske sikker på at vi kommer bedre ut med han, så får vi håpe resultatene kommer, sier Jensen.

På damesiden har Rodrigues Kito blitt hovedcoach. I tillegg vil Eivind Jensen, som har trent laget i tre år, bidra.

- Kito har gått de aldersbestemte gradene hos oss, og er en ung lovende coach. Nå får han større oppgaver en før, men jeg tror det skal gå bra, sier Jensen.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!