Sparket treneren for å unngå krise

Sparket treneren for å unngå krise

 

Michael Evans og Bryan Defares tid som trenere i Ammerud basket er over. Styret valgte en slik løsning for å sikre klubbens økonomi.

Skrevet av:

Tidlig på nyåret ble det kjent at Ammerud basket fristiller Michael Evans som var hovedtrener for herrelaget. Ut av døra går også Bryan Defares som fungerte som assisterende coach for kvinneligalaget.

Styreleder i Ammerud, Eivind Jensen, forklarer bagrunnen for Akers Avis Groruddalen.

- Det er jo alltid dramatisk å si opp trenere, men dette er langt fra noen krise. Vi gjør grep nå for at vi ikke skal komme i noen krise senere. Vi har et likviditetsproblem og prøvde å få lån, men alle bankene var skeptiske.

- Derfor bestemte vi oss for å kutte utgifter der vi kan, og starte med god gammel dugnadsinnsats for å holde hjulene i gang, sier han.

- Likviditetskrise?

- Vi må reise 100.000 kroner i løpet av noen måndeder, men det er ikke så ille. Vi har allerede fått inn 40.000, og ting er helt under kontroll. Vi valgte bare å være føre var, og vi setter ikke det sportslige foran alt annet. Vi har lært av Oslo Kings-historien, sier han.

Bra for laget

At herrelaget mister Michael Evans mener Jensen overraskende nok kan være positivt.

- Rent sportslig kommer vi nok ikke dårligere ut, kanskje omvendt, sier han.

- Hvordan da?

- Han passet ikke helt 100 prosent. Misforstå meg rett, Evand er en dyktig coach, men vi hadde ønsket oss en coach som var dyktig til å utvikle spillere. Evans var mer en lagcoach, og ikke helt det vi hadde håpet på. Resultatene har jo heller ikke vært superstrålende, og vi burde hanket inn flere seire.

- Jeg tror Ammerud kan tjene på dette flere veier, sier han.

På damelaget mistet damene Bryan Defares i desember.

- Det var hele tiden planen at han skulle fristilles hvis vi ikke fikk inn mer midler. Den situasjonen er totalt udramatisk, sier Jensen.

Nye fjes

På herresiden er det nå Ulf Landström som kommer inn. Han var Ammeruds førstevalg til trenerjobben i fjor, men fikk nei fra forbundet fordi han jobber der som serieansvarlig.

- De mente at det lå i konflikt, men nå regner jeg med at de skjønner at dette er et nødsopplegg i to og en halv måned. Jeg regner med at forbundet forstår vårt økonomiske problem og godkjenner det, sier Jensen.

- Hva kan du si om Ulf Landström?

- Han er en rutinert veteran. Alle spillerne kjenner til ham, og han er godt ansett. Jeg er ganske sikker på at vi kommer bedre ut med han, så får vi håpe resultatene kommer, sier Jensen.

På damesiden har Rodrigues Kito blitt hovedcoach. I tillegg vil Eivind Jensen, som har trent laget i tre år, bidra.

- Kito har gått de aldersbestemte gradene hos oss, og er en ung lovende coach. Nå får han større oppgaver en før, men jeg tror det skal gå bra, sier Jensen.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!