Sparket treneren for å unngå krise

Sparket treneren for å unngå krise

 

Michael Evans og Bryan Defares tid som trenere i Ammerud basket er over. Styret valgte en slik løsning for å sikre klubbens økonomi.

Tidlig på nyåret ble det kjent at Ammerud basket fristiller Michael Evans som var hovedtrener for herrelaget. Ut av døra går også Bryan Defares som fungerte som assisterende coach for kvinneligalaget.

Styreleder i Ammerud, Eivind Jensen, forklarer bagrunnen for Akers Avis Groruddalen.

- Det er jo alltid dramatisk å si opp trenere, men dette er langt fra noen krise. Vi gjør grep nå for at vi ikke skal komme i noen krise senere. Vi har et likviditetsproblem og prøvde å få lån, men alle bankene var skeptiske.

- Derfor bestemte vi oss for å kutte utgifter der vi kan, og starte med god gammel dugnadsinnsats for å holde hjulene i gang, sier han.

- Likviditetskrise?

- Vi må reise 100.000 kroner i løpet av noen måndeder, men det er ikke så ille. Vi har allerede fått inn 40.000, og ting er helt under kontroll. Vi valgte bare å være føre var, og vi setter ikke det sportslige foran alt annet. Vi har lært av Oslo Kings-historien, sier han.

Bra for laget

At herrelaget mister Michael Evans mener Jensen overraskende nok kan være positivt.

- Rent sportslig kommer vi nok ikke dårligere ut, kanskje omvendt, sier han.

- Hvordan da?

- Han passet ikke helt 100 prosent. Misforstå meg rett, Evand er en dyktig coach, men vi hadde ønsket oss en coach som var dyktig til å utvikle spillere. Evans var mer en lagcoach, og ikke helt det vi hadde håpet på. Resultatene har jo heller ikke vært superstrålende, og vi burde hanket inn flere seire.

- Jeg tror Ammerud kan tjene på dette flere veier, sier han.

På damelaget mistet damene Bryan Defares i desember.

- Det var hele tiden planen at han skulle fristilles hvis vi ikke fikk inn mer midler. Den situasjonen er totalt udramatisk, sier Jensen.

Nye fjes

På herresiden er det nå Ulf Landström som kommer inn. Han var Ammeruds førstevalg til trenerjobben i fjor, men fikk nei fra forbundet fordi han jobber der som serieansvarlig.

- De mente at det lå i konflikt, men nå regner jeg med at de skjønner at dette er et nødsopplegg i to og en halv måned. Jeg regner med at forbundet forstår vårt økonomiske problem og godkjenner det, sier Jensen.

- Hva kan du si om Ulf Landström?

- Han er en rutinert veteran. Alle spillerne kjenner til ham, og han er godt ansett. Jeg er ganske sikker på at vi kommer bedre ut med han, så får vi håpe resultatene kommer, sier Jensen.

På damesiden har Rodrigues Kito blitt hovedcoach. I tillegg vil Eivind Jensen, som har trent laget i tre år, bidra.

- Kito har gått de aldersbestemte gradene hos oss, og er en ung lovende coach. Nå får han større oppgaver en før, men jeg tror det skal gå bra, sier Jensen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.