Sportnerdenes uke

Sportnerdenes uke

 

Flere enn 200 tøffe og ivrige barn og unge koste og slet seg gjennom Multisportuka 2012.

- Vi har det dødskult her. Ikke bare får vi testet ut masse forskjellige idretter, men vi møter også mange nye venner. Kanskje noen av oss også møter nye kjærester, fniser Rasmus, Jonas, Andreas, Thale, Hanna, Ane og Kaja.

De unge vennene var ivrige etter å fortelle avisen hva de hadde opplevd under årets Multisportuke.

- Vi har prøvd massevis. Både rulleski, skyting, landhockey, trampoline, kano, forskjellige ballspill, orientering og sykling. Vi har til og med badet. Selv om vannet var litt kaldt, var det deilig i sola. Dette er en deilig oppladning til vi skal starte på skolen igjen, sier gjengen.

På spørsmål om hva som var det morsomste fikk vi omtrent like mange svar som antall deltakere. Likevel var det tydelig at orientering og skyting var noe alle likte.

Anne Cecilie Høgseth fra Ammerud sa det likevel kanskje best av alle.

- Alt vi prøver er i grunnen morsomt, men det som er spesielt er at alle får prøve litt av hvert. På den måten kan du finne ut hva du liker best, uansett hvilket nivå du er på i idretten. Du trenger ikke være god for å prøve deg, sa hun.

Celebert besøk

I starten av uka fikk de unge sportstalentene besøk av celebre gjester. Først fikk de instruksjon fra langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen på mandagen.

- Hun var med oss på trening, og lærte bort hvordan vi skulle få bedre spenst. Dessuten sa hun at vi ikke trengte å stresse med å velge idrett nå. Hun startet ikke på rulleski før hun var 17 år, og hun satset ikke ordentlig før hun var 19. Med andre ord har vi fremdeles god tid, sier Rasmus, Jonas, Andreas, Thale, Hanna, Ane og Kaja.

Tirsdag dukket plutselig Øystein «Pølsa» Pettersen opp på Multisportuka. Groruddalens store OL-helt var som vanlig et populært innslag.

- «Pølsa» er dødskul. Jeg har på mange måter blitt en skikkelig kompis med han. Jeg har møtt ham flere ganger før, og vi er ganske like, sier Andreas Sandbakken.

- Kjempegøy at både Astrid og Øystein ville innom for å besøke oss. Det setter vi pris på, skyter de andre inn.

Moro hele uka

Multisportuka er et samarbeidsprosjekt mellom HSIL Langrenn, Lillomarka Skiklubb, Rossignol Bendit, Forsvaret og Bydel Grorud. Det ble startet opp for syv år siden for at dalens barn og unge skulle ha noe aktivt å gjøre den siste uka før skolestart. Tilbudet ble raskt populært, og Multisportuka har hatt en formidabel vekst siden den gang. Fra 20 deltakere til 230 i fjor som fremdeles er rekord.

I år er det altså 210 deltakere med. Initiativtager og sportslig leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, har med andre ord nok å passe på.

- VI har et omfattende program gjennom hele uka. Det er en del logistikkutfordringer med å få alt til å gå opp, men vi begynner å bli drevne på dette. Heldigvis har vi mange flinke foreldre og frivillige fra de to klubbene som er med og hjelper til. I tillegg har vi 20 instruktører som har ansvar for hver sine grupper. Uten disse hadde det ikke gått, sier Mobakken.

Selv om det til tider kan være strevsomt, er Mobakken stolt over å se så mange aktive barn.

- Vi har massevis av positiv ungdom i Groruddalen, og det er artig å se de utfolde seg. Dette er kremen av norsk ungdom. Ekstra moro er det at ungdommer fra andre kanter av byen nå har startet å melde seg på også. Man blir kjent med mange forskjellige folk, og det er sunt, sier han.

Infanteriløp

Årets Multisportuke ble avsluttet med infanteriløp og overnatting på Krigsskolen fra torsdag til fredag.

- Vi er kjempefornøyde med årets Multisportuke, og stolte over at vi har en litt annen type aktivitetsskole enn alle andre. Dette har virkelig kommet for å bli. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Øyvind Mobakken.

* Se flere bilder fra Multisportuka i fredagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!