Sportnerdenes uke

Sportnerdenes uke

 

Flere enn 200 tøffe og ivrige barn og unge koste og slet seg gjennom Multisportuka 2012.

Skrevet av:

- Vi har det dødskult her. Ikke bare får vi testet ut masse forskjellige idretter, men vi møter også mange nye venner. Kanskje noen av oss også møter nye kjærester, fniser Rasmus, Jonas, Andreas, Thale, Hanna, Ane og Kaja.

De unge vennene var ivrige etter å fortelle avisen hva de hadde opplevd under årets Multisportuke.

- Vi har prøvd massevis. Både rulleski, skyting, landhockey, trampoline, kano, forskjellige ballspill, orientering og sykling. Vi har til og med badet. Selv om vannet var litt kaldt, var det deilig i sola. Dette er en deilig oppladning til vi skal starte på skolen igjen, sier gjengen.

På spørsmål om hva som var det morsomste fikk vi omtrent like mange svar som antall deltakere. Likevel var det tydelig at orientering og skyting var noe alle likte.

Anne Cecilie Høgseth fra Ammerud sa det likevel kanskje best av alle.

- Alt vi prøver er i grunnen morsomt, men det som er spesielt er at alle får prøve litt av hvert. På den måten kan du finne ut hva du liker best, uansett hvilket nivå du er på i idretten. Du trenger ikke være god for å prøve deg, sa hun.

Celebert besøk

I starten av uka fikk de unge sportstalentene besøk av celebre gjester. Først fikk de instruksjon fra langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen på mandagen.

- Hun var med oss på trening, og lærte bort hvordan vi skulle få bedre spenst. Dessuten sa hun at vi ikke trengte å stresse med å velge idrett nå. Hun startet ikke på rulleski før hun var 17 år, og hun satset ikke ordentlig før hun var 19. Med andre ord har vi fremdeles god tid, sier Rasmus, Jonas, Andreas, Thale, Hanna, Ane og Kaja.

Tirsdag dukket plutselig Øystein «Pølsa» Pettersen opp på Multisportuka. Groruddalens store OL-helt var som vanlig et populært innslag.

- «Pølsa» er dødskul. Jeg har på mange måter blitt en skikkelig kompis med han. Jeg har møtt ham flere ganger før, og vi er ganske like, sier Andreas Sandbakken.

- Kjempegøy at både Astrid og Øystein ville innom for å besøke oss. Det setter vi pris på, skyter de andre inn.

Moro hele uka

Multisportuka er et samarbeidsprosjekt mellom HSIL Langrenn, Lillomarka Skiklubb, Rossignol Bendit, Forsvaret og Bydel Grorud. Det ble startet opp for syv år siden for at dalens barn og unge skulle ha noe aktivt å gjøre den siste uka før skolestart. Tilbudet ble raskt populært, og Multisportuka har hatt en formidabel vekst siden den gang. Fra 20 deltakere til 230 i fjor som fremdeles er rekord.

I år er det altså 210 deltakere med. Initiativtager og sportslig leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, har med andre ord nok å passe på.

- VI har et omfattende program gjennom hele uka. Det er en del logistikkutfordringer med å få alt til å gå opp, men vi begynner å bli drevne på dette. Heldigvis har vi mange flinke foreldre og frivillige fra de to klubbene som er med og hjelper til. I tillegg har vi 20 instruktører som har ansvar for hver sine grupper. Uten disse hadde det ikke gått, sier Mobakken.

Selv om det til tider kan være strevsomt, er Mobakken stolt over å se så mange aktive barn.

- Vi har massevis av positiv ungdom i Groruddalen, og det er artig å se de utfolde seg. Dette er kremen av norsk ungdom. Ekstra moro er det at ungdommer fra andre kanter av byen nå har startet å melde seg på også. Man blir kjent med mange forskjellige folk, og det er sunt, sier han.

Infanteriløp

Årets Multisportuke ble avsluttet med infanteriløp og overnatting på Krigsskolen fra torsdag til fredag.

- Vi er kjempefornøyde med årets Multisportuke, og stolte over at vi har en litt annen type aktivitetsskole enn alle andre. Dette har virkelig kommet for å bli. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Øyvind Mobakken.

* Se flere bilder fra Multisportuka i fredagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!