ANNONSE

Sportnerdenes uke

Sportnerdenes uke

 

Flere enn 200 tøffe og ivrige barn og unge koste og slet seg gjennom Multisportuka 2012.

- Vi har det dødskult her. Ikke bare får vi testet ut masse forskjellige idretter, men vi møter også mange nye venner. Kanskje noen av oss også møter nye kjærester, fniser Rasmus, Jonas, Andreas, Thale, Hanna, Ane og Kaja.

De unge vennene var ivrige etter å fortelle avisen hva de hadde opplevd under årets Multisportuke.

- Vi har prøvd massevis. Både rulleski, skyting, landhockey, trampoline, kano, forskjellige ballspill, orientering og sykling. Vi har til og med badet. Selv om vannet var litt kaldt, var det deilig i sola. Dette er en deilig oppladning til vi skal starte på skolen igjen, sier gjengen.

På spørsmål om hva som var det morsomste fikk vi omtrent like mange svar som antall deltakere. Likevel var det tydelig at orientering og skyting var noe alle likte.

Anne Cecilie Høgseth fra Ammerud sa det likevel kanskje best av alle.

- Alt vi prøver er i grunnen morsomt, men det som er spesielt er at alle får prøve litt av hvert. På den måten kan du finne ut hva du liker best, uansett hvilket nivå du er på i idretten. Du trenger ikke være god for å prøve deg, sa hun.

Celebert besøk

I starten av uka fikk de unge sportstalentene besøk av celebre gjester. Først fikk de instruksjon fra langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen på mandagen.

- Hun var med oss på trening, og lærte bort hvordan vi skulle få bedre spenst. Dessuten sa hun at vi ikke trengte å stresse med å velge idrett nå. Hun startet ikke på rulleski før hun var 17 år, og hun satset ikke ordentlig før hun var 19. Med andre ord har vi fremdeles god tid, sier Rasmus, Jonas, Andreas, Thale, Hanna, Ane og Kaja.

Tirsdag dukket plutselig Øystein «Pølsa» Pettersen opp på Multisportuka. Groruddalens store OL-helt var som vanlig et populært innslag.

- «Pølsa» er dødskul. Jeg har på mange måter blitt en skikkelig kompis med han. Jeg har møtt ham flere ganger før, og vi er ganske like, sier Andreas Sandbakken.

- Kjempegøy at både Astrid og Øystein ville innom for å besøke oss. Det setter vi pris på, skyter de andre inn.

Moro hele uka

Multisportuka er et samarbeidsprosjekt mellom HSIL Langrenn, Lillomarka Skiklubb, Rossignol Bendit, Forsvaret og Bydel Grorud. Det ble startet opp for syv år siden for at dalens barn og unge skulle ha noe aktivt å gjøre den siste uka før skolestart. Tilbudet ble raskt populært, og Multisportuka har hatt en formidabel vekst siden den gang. Fra 20 deltakere til 230 i fjor som fremdeles er rekord.

I år er det altså 210 deltakere med. Initiativtager og sportslig leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, har med andre ord nok å passe på.

- VI har et omfattende program gjennom hele uka. Det er en del logistikkutfordringer med å få alt til å gå opp, men vi begynner å bli drevne på dette. Heldigvis har vi mange flinke foreldre og frivillige fra de to klubbene som er med og hjelper til. I tillegg har vi 20 instruktører som har ansvar for hver sine grupper. Uten disse hadde det ikke gått, sier Mobakken.

Selv om det til tider kan være strevsomt, er Mobakken stolt over å se så mange aktive barn.

- Vi har massevis av positiv ungdom i Groruddalen, og det er artig å se de utfolde seg. Dette er kremen av norsk ungdom. Ekstra moro er det at ungdommer fra andre kanter av byen nå har startet å melde seg på også. Man blir kjent med mange forskjellige folk, og det er sunt, sier han.

Infanteriløp

Årets Multisportuke ble avsluttet med infanteriløp og overnatting på Krigsskolen fra torsdag til fredag.

- Vi er kjempefornøyde med årets Multisportuke, og stolte over at vi har en litt annen type aktivitetsskole enn alle andre. Dette har virkelig kommet for å bli. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Øyvind Mobakken.

* Se flere bilder fra Multisportuka i fredagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE