Sportsåret 2009

Sportsåret 2009

 

Idrettsåret 2009 har som alle andre idrettsår bydd på både oppturer og nedturer for våre lokale utøvere og lag. Selv om vi i de senere år har mistet flaggskip i Groruddalen, har vi i løpet av året fått noen nye idoler å se opp til. Våre utøvere kan ikke gå til topps hver gang, men også dette året har vi sanket hjem medaljer og priser rundt omkring hele verden. Her er litt av det vi husker best.

Fotballfest i dalen Årets fotballsesong ble en gedigen opptur sett med Groruddals-øyne. Det startet med Norway Cup. Linderud/Grei spilte seg helt til finalen og endte opp med sølvet. Grorud 96 tok samtidig bronse i verdens største fotballturnering.

Når høsten kom fikk Groruddalen enda mer å juble for. Først ble det klart at Linderud/Grei-damene rykket opp til Toppserien etter en fantastisk sesong som pekte én vei. Rett etter fulgte Oslo City opp suksessen med å spille seg til 2. divisjon. Dermed har Groruddalen igjen to flaggskip i fotball. Et stort plaster på såret etter at det gamle flaggskipet GBK sank i fjor. Samtidig ser man at rekrutteringen er lovende. Ikke minst beviste Rommens 95-gutter og HSILs 95-jenter dette ved å vinne Adidascupen som er regnet for et uoffisielt NM. Bjerkealliansen tok bronse, mens Grorud 96 tok fjerdeplassen. Grei 96 vant også Skandiacupen i året som gikk.

Årets stjernekonge i dalen ble Hakija Hrnic fra Grorud, mens årets toppscorer ble Angelo Santos fra Oslo City. Greis fotballherrer ser likevel tilbake på 2009 som et dårlig fotballår. De rykket ned fra 3. divisjon etter en stri sesong.

En annen morsom nyhet i Groruddals-fotballen 2009 kom på tampen av året. Da bestemte «fotball-messias» og ex-GBK-sjef, Rolf Teigen, seg for å vende tilbake til Groruddalen.

Han er allerede i gang med å skape et nytt storlag i dalen, denne gang i Grorud.

Dalens taekwondoutøvere i særklasseGroruddalen har flere av landets desidert beste taekwondoutøvere, og vi kan være nokså sikre på edelt metall i hver turnering som våre utøvere stiller opp i. Også i år hamstret vi medaljer. I januar fikk vi seks nordiske mestere, to sølv og tre bronse i Norges beste nordiske mesterskap gjennom tidene. I NM som gikk i Bodø for ikke lenge siden hentet utøvere fra dalen med seg hele 20 medaljer hjem, i tillegg til Eirik Bratlis kongepokal.

Vi hentet også inn flere medaljer i internasjonale turneringer som US Open, Belgia Open og British Open med mer. Den største bragden står imidlerid Mudo Furuset&Tveitas Nikolina Kursar for. I oktober kom hun hjem med bronse fra senior-VM i København. Nikolina er Norges nye store taekwondo-håp, og har allerede startet å svare til forventingene.

Måtte gå den tunge veien ned

En av årets skuffelser var Furuset Ishockey. Fra en meget turbulent 2008-sesong, hvor klubben ble reddet økonomisk ved juletider, gikk de ut på GET-liga isen i 2009, kun for å gå på motgang etter motgang. Trener Nicklas Hudd fikk fyken i mars etter dårlige resultater i kvalikkspillet om GET-ligaplassen, og var bitter.

- Ja, etter alt det turbulente som har skjedd i denne klubben den siste tiden får vi sparken på grunn av tillitsproblemer.

- Jeg mister 13 spillere i løpet av en sesong på grunn av utenomsportslig og negativt rot, og så skylder klubben på tillitsproblemer. Det er ikke mulig å bygge et lag under slike omstendigheter som klubben er i, fortalte han.

Kun få uker senere ble det klart at Furuset måtte ta veien ned fra GET-ligaen til 1. divisjon. Ikke mange av spillerne ble med på den tunge veien ned...

EM-sølv til EzinneEzinne Okparaebo løp fort også dette året. Grorud-jenta løp inn til EM-sølv på 60 meter under innendørs-EM i Torino. Samtidig med at hun tok sin første internasjonale medalje satte hun også ny norsk rekord med tiden 7.21. Senere var hun også ankerkvinne da det norske laget sikret seg plassen i neste års superliga etter tredjeplass i lag-EM i Bergen. Det stoppet likevel ikke der. Under Bislett Games satte Ezinne ny norsk rekord på 100 meter da hun ble nummer fem på tiden 11.29

Ezinnes lillesøster Chiamaka imponerte også stort i UM og tok hele tre gull.

Les hele kavalkaden i papirutgaven av Akers Avis Groruddalen i dag.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!