Sportsåret 2009

Sportsåret 2009

 

Idrettsåret 2009 har som alle andre idrettsår bydd på både oppturer og nedturer for våre lokale utøvere og lag. Selv om vi i de senere år har mistet flaggskip i Groruddalen, har vi i løpet av året fått noen nye idoler å se opp til. Våre utøvere kan ikke gå til topps hver gang, men også dette året har vi sanket hjem medaljer og priser rundt omkring hele verden. Her er litt av det vi husker best.

Skrevet av:

Fotballfest i dalen Årets fotballsesong ble en gedigen opptur sett med Groruddals-øyne. Det startet med Norway Cup. Linderud/Grei spilte seg helt til finalen og endte opp med sølvet. Grorud 96 tok samtidig bronse i verdens største fotballturnering.

Når høsten kom fikk Groruddalen enda mer å juble for. Først ble det klart at Linderud/Grei-damene rykket opp til Toppserien etter en fantastisk sesong som pekte én vei. Rett etter fulgte Oslo City opp suksessen med å spille seg til 2. divisjon. Dermed har Groruddalen igjen to flaggskip i fotball. Et stort plaster på såret etter at det gamle flaggskipet GBK sank i fjor. Samtidig ser man at rekrutteringen er lovende. Ikke minst beviste Rommens 95-gutter og HSILs 95-jenter dette ved å vinne Adidascupen som er regnet for et uoffisielt NM. Bjerkealliansen tok bronse, mens Grorud 96 tok fjerdeplassen. Grei 96 vant også Skandiacupen i året som gikk.

Årets stjernekonge i dalen ble Hakija Hrnic fra Grorud, mens årets toppscorer ble Angelo Santos fra Oslo City. Greis fotballherrer ser likevel tilbake på 2009 som et dårlig fotballår. De rykket ned fra 3. divisjon etter en stri sesong.

En annen morsom nyhet i Groruddals-fotballen 2009 kom på tampen av året. Da bestemte «fotball-messias» og ex-GBK-sjef, Rolf Teigen, seg for å vende tilbake til Groruddalen.

Han er allerede i gang med å skape et nytt storlag i dalen, denne gang i Grorud.

Dalens taekwondoutøvere i særklasseGroruddalen har flere av landets desidert beste taekwondoutøvere, og vi kan være nokså sikre på edelt metall i hver turnering som våre utøvere stiller opp i. Også i år hamstret vi medaljer. I januar fikk vi seks nordiske mestere, to sølv og tre bronse i Norges beste nordiske mesterskap gjennom tidene. I NM som gikk i Bodø for ikke lenge siden hentet utøvere fra dalen med seg hele 20 medaljer hjem, i tillegg til Eirik Bratlis kongepokal.

Vi hentet også inn flere medaljer i internasjonale turneringer som US Open, Belgia Open og British Open med mer. Den største bragden står imidlerid Mudo Furuset&Tveitas Nikolina Kursar for. I oktober kom hun hjem med bronse fra senior-VM i København. Nikolina er Norges nye store taekwondo-håp, og har allerede startet å svare til forventingene.

Måtte gå den tunge veien ned

En av årets skuffelser var Furuset Ishockey. Fra en meget turbulent 2008-sesong, hvor klubben ble reddet økonomisk ved juletider, gikk de ut på GET-liga isen i 2009, kun for å gå på motgang etter motgang. Trener Nicklas Hudd fikk fyken i mars etter dårlige resultater i kvalikkspillet om GET-ligaplassen, og var bitter.

- Ja, etter alt det turbulente som har skjedd i denne klubben den siste tiden får vi sparken på grunn av tillitsproblemer.

- Jeg mister 13 spillere i løpet av en sesong på grunn av utenomsportslig og negativt rot, og så skylder klubben på tillitsproblemer. Det er ikke mulig å bygge et lag under slike omstendigheter som klubben er i, fortalte han.

Kun få uker senere ble det klart at Furuset måtte ta veien ned fra GET-ligaen til 1. divisjon. Ikke mange av spillerne ble med på den tunge veien ned...

EM-sølv til EzinneEzinne Okparaebo løp fort også dette året. Grorud-jenta løp inn til EM-sølv på 60 meter under innendørs-EM i Torino. Samtidig med at hun tok sin første internasjonale medalje satte hun også ny norsk rekord med tiden 7.21. Senere var hun også ankerkvinne da det norske laget sikret seg plassen i neste års superliga etter tredjeplass i lag-EM i Bergen. Det stoppet likevel ikke der. Under Bislett Games satte Ezinne ny norsk rekord på 100 meter da hun ble nummer fem på tiden 11.29

Ezinnes lillesøster Chiamaka imponerte også stort i UM og tok hele tre gull.

Les hele kavalkaden i papirutgaven av Akers Avis Groruddalen i dag.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!