ANNONSE

Stanset av «nye» Ulriken

Stanset av «nye» Ulriken

 

Ulriken hadde 13 strake tap før oppgjøret mot Ammerud, men dukket opp i Apalløkkahallen med en ny trio på banen. Dermed innkasserte de årets to første poeng på groruddølenes bekostning.

 

Mange forventet at Ammeruds basketherrer ville få en behagelig oppgave med å sende hjem tabelljumbo Ulriken uten poeng etter helgas oppgjør i BLNO.

Da hadde de ikke regnet med Ulrikens nye trio bestående av Audun Eskeland og amerikanerne Taylor Mulllenax og Paul Hafford. Trioen herjet til tider mot Ammerud, og noterte seg for 80 av de 96 poengene som Ulriken samlet totalt.

- Den trioen var bra. Det er tydelig at Ulriken har gjort noen kupp her om du sammenlikner med det tidligere laget de hadde. De tre var gode på absolutt alt, og er kvalitetsspillere innrømmer Ammerud-trener Ulf Landström.

Han er likevel skuffet over at Ammerud tapte oppgjøret.

- Ulriken gjorde en god jobb, og fortjente seieren. Jeg syntes likevel det er surt ettersom vi normalt skal slå dem. Vår verste motstander er oss selv. Når vi er i godt humør og samarbeider spiller vi bra. I det

øyeblikket vi begynner å tenke for mye på banen så stopper spillet opp. I denne kampen var vi dessverre mer på den dårlige siden, sier han.

 

Ammerud startet oppgjøret friskt og tok kommandoen. Etter halvveis førsteperiode tok imidlertid Ulriken grep i kampen. Bortsett fra en god tredjeperiode vartet Ammerud kun periodevis med noe særlig godt spill. De kom ikke nærmere enn 66-68 før Ulriken seilte videre uten konkurrasnse.

Ulf Landström hadde tro på seier etter den tredje perioden.

- Ja, da trodde jeg vi ville det snu det som vanlig. Vi hadde gjort noen endringer i laget og fått inn ny energi. Vi fikk satt forsvaret og løp mye. Etter at Ser Malto måtte forlate banen for sin femte feil stoppet det dessverre opp igjen, sier han.

 

Mye juling

En av Ammerud-spillerne som kjente tapet på verst mulig måte var Thor Afam Hagen. Han pådro seg smell etter smell, og måtte forlate spillet etter tredje periode.

- Thor har vist enormt bra forsvarsspill, og han er en stor ressurs for oss. At han får mange smeller på banen er langt fra noen nyhet. Jeg synes faktisk det er merkelig at han får så mange smeller uten at han eller vi får noe tilbake for det på banen. Vi får aldri kompensasjon for de smellene han pådrar seg, sier Landström, og sikter nok med det til herrene som dømmer kampene.

Nå retter Ammerud fokuset mot borteturen til Harstad som blir siste kamp før jul.

- Vi prøver å dra opp en revansjestemning i laget. Vi drar til Harstad for å vinne kampen. Gjør vi det har vi dem bak oss til jul, sier Landström.

Neste hjemmekamp for groruddølene går imidlertid ikke før 8. januar. Da kommer Bærum Basket på besøk til Apalløkka.

 Basket, BLNO:

Ammerud - Ulriken 84-96 (20-25, 17-25, 29-18, 18-28)

Apalløkka

Tilskuere: 65

Ammeruds lag med poeng i parentes: Thor Afam Hagen (11), Orji Okoroafor (5), Håkon Sørensen Almo (9), Christian Hinsch (16), Fetim Troni (16), Ser Laurents Malto (4), Martin Skinner Bryn (2), Erik Alexander Ford (5), Roy Emeka Nwachukwu (15), Gazmend Troni (1).

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE