Stanset av «nye» Ulriken

Stanset av «nye» Ulriken

 

Ulriken hadde 13 strake tap før oppgjøret mot Ammerud, men dukket opp i Apalløkkahallen med en ny trio på banen. Dermed innkasserte de årets to første poeng på groruddølenes bekostning.

 

Mange forventet at Ammeruds basketherrer ville få en behagelig oppgave med å sende hjem tabelljumbo Ulriken uten poeng etter helgas oppgjør i BLNO.

Da hadde de ikke regnet med Ulrikens nye trio bestående av Audun Eskeland og amerikanerne Taylor Mulllenax og Paul Hafford. Trioen herjet til tider mot Ammerud, og noterte seg for 80 av de 96 poengene som Ulriken samlet totalt.

- Den trioen var bra. Det er tydelig at Ulriken har gjort noen kupp her om du sammenlikner med det tidligere laget de hadde. De tre var gode på absolutt alt, og er kvalitetsspillere innrømmer Ammerud-trener Ulf Landström.

Han er likevel skuffet over at Ammerud tapte oppgjøret.

- Ulriken gjorde en god jobb, og fortjente seieren. Jeg syntes likevel det er surt ettersom vi normalt skal slå dem. Vår verste motstander er oss selv. Når vi er i godt humør og samarbeider spiller vi bra. I det

øyeblikket vi begynner å tenke for mye på banen så stopper spillet opp. I denne kampen var vi dessverre mer på den dårlige siden, sier han.

 

Ammerud startet oppgjøret friskt og tok kommandoen. Etter halvveis førsteperiode tok imidlertid Ulriken grep i kampen. Bortsett fra en god tredjeperiode vartet Ammerud kun periodevis med noe særlig godt spill. De kom ikke nærmere enn 66-68 før Ulriken seilte videre uten konkurrasnse.

Ulf Landström hadde tro på seier etter den tredje perioden.

- Ja, da trodde jeg vi ville det snu det som vanlig. Vi hadde gjort noen endringer i laget og fått inn ny energi. Vi fikk satt forsvaret og løp mye. Etter at Ser Malto måtte forlate banen for sin femte feil stoppet det dessverre opp igjen, sier han.

 

Mye juling

En av Ammerud-spillerne som kjente tapet på verst mulig måte var Thor Afam Hagen. Han pådro seg smell etter smell, og måtte forlate spillet etter tredje periode.

- Thor har vist enormt bra forsvarsspill, og han er en stor ressurs for oss. At han får mange smeller på banen er langt fra noen nyhet. Jeg synes faktisk det er merkelig at han får så mange smeller uten at han eller vi får noe tilbake for det på banen. Vi får aldri kompensasjon for de smellene han pådrar seg, sier Landström, og sikter nok med det til herrene som dømmer kampene.

Nå retter Ammerud fokuset mot borteturen til Harstad som blir siste kamp før jul.

- Vi prøver å dra opp en revansjestemning i laget. Vi drar til Harstad for å vinne kampen. Gjør vi det har vi dem bak oss til jul, sier Landström.

Neste hjemmekamp for groruddølene går imidlertid ikke før 8. januar. Da kommer Bærum Basket på besøk til Apalløkka.

 Basket, BLNO:

Ammerud - Ulriken 84-96 (20-25, 17-25, 29-18, 18-28)

Apalløkka

Tilskuere: 65

Ammeruds lag med poeng i parentes: Thor Afam Hagen (11), Orji Okoroafor (5), Håkon Sørensen Almo (9), Christian Hinsch (16), Fetim Troni (16), Ser Laurents Malto (4), Martin Skinner Bryn (2), Erik Alexander Ford (5), Roy Emeka Nwachukwu (15), Gazmend Troni (1).

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.