Stanset av «nye» Ulriken

Stanset av «nye» Ulriken

 

Ulriken hadde 13 strake tap før oppgjøret mot Ammerud, men dukket opp i Apalløkkahallen med en ny trio på banen. Dermed innkasserte de årets to første poeng på groruddølenes bekostning.

Skrevet av:

 

Mange forventet at Ammeruds basketherrer ville få en behagelig oppgave med å sende hjem tabelljumbo Ulriken uten poeng etter helgas oppgjør i BLNO.

Da hadde de ikke regnet med Ulrikens nye trio bestående av Audun Eskeland og amerikanerne Taylor Mulllenax og Paul Hafford. Trioen herjet til tider mot Ammerud, og noterte seg for 80 av de 96 poengene som Ulriken samlet totalt.

- Den trioen var bra. Det er tydelig at Ulriken har gjort noen kupp her om du sammenlikner med det tidligere laget de hadde. De tre var gode på absolutt alt, og er kvalitetsspillere innrømmer Ammerud-trener Ulf Landström.

Han er likevel skuffet over at Ammerud tapte oppgjøret.

- Ulriken gjorde en god jobb, og fortjente seieren. Jeg syntes likevel det er surt ettersom vi normalt skal slå dem. Vår verste motstander er oss selv. Når vi er i godt humør og samarbeider spiller vi bra. I det

øyeblikket vi begynner å tenke for mye på banen så stopper spillet opp. I denne kampen var vi dessverre mer på den dårlige siden, sier han.

 

Ammerud startet oppgjøret friskt og tok kommandoen. Etter halvveis førsteperiode tok imidlertid Ulriken grep i kampen. Bortsett fra en god tredjeperiode vartet Ammerud kun periodevis med noe særlig godt spill. De kom ikke nærmere enn 66-68 før Ulriken seilte videre uten konkurrasnse.

Ulf Landström hadde tro på seier etter den tredje perioden.

- Ja, da trodde jeg vi ville det snu det som vanlig. Vi hadde gjort noen endringer i laget og fått inn ny energi. Vi fikk satt forsvaret og løp mye. Etter at Ser Malto måtte forlate banen for sin femte feil stoppet det dessverre opp igjen, sier han.

 

Mye juling

En av Ammerud-spillerne som kjente tapet på verst mulig måte var Thor Afam Hagen. Han pådro seg smell etter smell, og måtte forlate spillet etter tredje periode.

- Thor har vist enormt bra forsvarsspill, og han er en stor ressurs for oss. At han får mange smeller på banen er langt fra noen nyhet. Jeg synes faktisk det er merkelig at han får så mange smeller uten at han eller vi får noe tilbake for det på banen. Vi får aldri kompensasjon for de smellene han pådrar seg, sier Landström, og sikter nok med det til herrene som dømmer kampene.

Nå retter Ammerud fokuset mot borteturen til Harstad som blir siste kamp før jul.

- Vi prøver å dra opp en revansjestemning i laget. Vi drar til Harstad for å vinne kampen. Gjør vi det har vi dem bak oss til jul, sier Landström.

Neste hjemmekamp for groruddølene går imidlertid ikke før 8. januar. Da kommer Bærum Basket på besøk til Apalløkka.

 Basket, BLNO:

Ammerud - Ulriken 84-96 (20-25, 17-25, 29-18, 18-28)

Apalløkka

Tilskuere: 65

Ammeruds lag med poeng i parentes: Thor Afam Hagen (11), Orji Okoroafor (5), Håkon Sørensen Almo (9), Christian Hinsch (16), Fetim Troni (16), Ser Laurents Malto (4), Martin Skinner Bryn (2), Erik Alexander Ford (5), Roy Emeka Nwachukwu (15), Gazmend Troni (1).

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!