Stanset av «nye» Ulriken

Stanset av «nye» Ulriken

 

Ulriken hadde 13 strake tap før oppgjøret mot Ammerud, men dukket opp i Apalløkkahallen med en ny trio på banen. Dermed innkasserte de årets to første poeng på groruddølenes bekostning.

Skrevet av:

 

Mange forventet at Ammeruds basketherrer ville få en behagelig oppgave med å sende hjem tabelljumbo Ulriken uten poeng etter helgas oppgjør i BLNO.

Da hadde de ikke regnet med Ulrikens nye trio bestående av Audun Eskeland og amerikanerne Taylor Mulllenax og Paul Hafford. Trioen herjet til tider mot Ammerud, og noterte seg for 80 av de 96 poengene som Ulriken samlet totalt.

- Den trioen var bra. Det er tydelig at Ulriken har gjort noen kupp her om du sammenlikner med det tidligere laget de hadde. De tre var gode på absolutt alt, og er kvalitetsspillere innrømmer Ammerud-trener Ulf Landström.

Han er likevel skuffet over at Ammerud tapte oppgjøret.

- Ulriken gjorde en god jobb, og fortjente seieren. Jeg syntes likevel det er surt ettersom vi normalt skal slå dem. Vår verste motstander er oss selv. Når vi er i godt humør og samarbeider spiller vi bra. I det

øyeblikket vi begynner å tenke for mye på banen så stopper spillet opp. I denne kampen var vi dessverre mer på den dårlige siden, sier han.

 

Ammerud startet oppgjøret friskt og tok kommandoen. Etter halvveis førsteperiode tok imidlertid Ulriken grep i kampen. Bortsett fra en god tredjeperiode vartet Ammerud kun periodevis med noe særlig godt spill. De kom ikke nærmere enn 66-68 før Ulriken seilte videre uten konkurrasnse.

Ulf Landström hadde tro på seier etter den tredje perioden.

- Ja, da trodde jeg vi ville det snu det som vanlig. Vi hadde gjort noen endringer i laget og fått inn ny energi. Vi fikk satt forsvaret og løp mye. Etter at Ser Malto måtte forlate banen for sin femte feil stoppet det dessverre opp igjen, sier han.

 

Mye juling

En av Ammerud-spillerne som kjente tapet på verst mulig måte var Thor Afam Hagen. Han pådro seg smell etter smell, og måtte forlate spillet etter tredje periode.

- Thor har vist enormt bra forsvarsspill, og han er en stor ressurs for oss. At han får mange smeller på banen er langt fra noen nyhet. Jeg synes faktisk det er merkelig at han får så mange smeller uten at han eller vi får noe tilbake for det på banen. Vi får aldri kompensasjon for de smellene han pådrar seg, sier Landström, og sikter nok med det til herrene som dømmer kampene.

Nå retter Ammerud fokuset mot borteturen til Harstad som blir siste kamp før jul.

- Vi prøver å dra opp en revansjestemning i laget. Vi drar til Harstad for å vinne kampen. Gjør vi det har vi dem bak oss til jul, sier Landström.

Neste hjemmekamp for groruddølene går imidlertid ikke før 8. januar. Da kommer Bærum Basket på besøk til Apalløkka.

 Basket, BLNO:

Ammerud - Ulriken 84-96 (20-25, 17-25, 29-18, 18-28)

Apalløkka

Tilskuere: 65

Ammeruds lag med poeng i parentes: Thor Afam Hagen (11), Orji Okoroafor (5), Håkon Sørensen Almo (9), Christian Hinsch (16), Fetim Troni (16), Ser Laurents Malto (4), Martin Skinner Bryn (2), Erik Alexander Ford (5), Roy Emeka Nwachukwu (15), Gazmend Troni (1).

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!