Startet på nytt

Startet på nytt

 

Haugerud håndballs damer startet sesongen med fire spillere. Nå er de 35 spillere pluss en ny trener, og troen på et morsomt år lever i beste velgående.

Fjorårets Haugerud-lag raknet totalt etter sesongslutt. Folk forsvant på grunn av tilbud fra høyere divisjoner og skolegang, og klubben sto igjen med fire gamle a-lagsspillere.

Den nye treneren, Morten Hansen, fikk nok å henge fingrene i.

- Det startet egentlig litt trått, og vi har vel ikke helt kommet i gang enda.

- Da alle sluttet, stilte jeg spørsmål om vi skulle satse. Vi hadde jo ikke noe håndballag. Svaret ble at vi fjernet femtedivisjonslaget vårt, og trakk det opp i 4. divisjon. Med alle de spillerene som var igjen lagde vi en felles stall på 35 spillere som skal bli delt inn i et tredjedivisjonlag og ett i fjerde sier Haugerud-gutten som har vært trener for VIF i tre år.

- Det så straks mye bedre ut. I tillegg begynte det å komme flere spillere fra andre steder. Jeg har stor tro på at dette kan bli moro, men vi må ha litt tålmodighet. Fra å stå den posisjonen til at hele Haugerud-håndballen så ut til å rakne, til å ha så stor stall, er likevel herlig, sier han.

- Hva betyr bra i forhold til plassering i årets 3. divisjon?

- Jeg elsker utfordringer. Så lenge jeg ser muligheter så har jeg tro, og muligheter er det masse av her. Dette året kommer vi nok til å ligge midt på treet, men vi skal kjempe i toppen til neste år, sier han.

- Så dere satser ikke i år?

- Vi skal nok klare oss ganske bra, og vi skal ha det moro, men ambisjoner får komme etter hvert. Vi må lære hverandre å kjenne som lag først, sier han.

Slettebøe er ny kaptein

Fra i fjor forsvant det mange profiler fra Haugerud, men Hansen mener at årets unge jenter vil ta steget

- Svakheten vår er foreløpig rutinen. Vi har en gjennomsnittsalder på rett over 20 år, og vi bruker mange av 18-års spillerne våre. Det er mye å jobbe med, men det er masse talent. Jeg har klokketro på dem, selv om jeg vet det vil ta litt tid. Det er først etter nyttår at vi vil bli stabilt gode, sier han

Årets kaptein blir unge Caroline Slettebøe som i fjor var kaptein på Sparserie-laget til Haugerud.

Haugerud spiller i samme divisjon som groruddalsrival, Vestli.

- Hvordan blir det med lokale oppgjør mot Vestli, med et så ungt lag?

- Jeg tror Vestli satser på å rykke opp igjen. Det blir spesielt og moro når vi skal møte dem. Jeg tror vi kan klare å lage litt kvalm, sier Hansen.

Foreløpig har Haugerud spilt to kamper. De startet med en 27-20-seier borte mot Asker 2, før de ble ble maltraktert med 19-34 hjemme mot VIF.

- Jeg var jo i VIF i fjor, og jeg vet at de kommer til å bli et av topplagene. Det er sånn som skjer, men vi er unge, og lærer av slike tap, sier Hansen.

 

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.