Startet på nytt

Startet på nytt

 

Haugerud håndballs damer startet sesongen med fire spillere. Nå er de 35 spillere pluss en ny trener, og troen på et morsomt år lever i beste velgående.

Fjorårets Haugerud-lag raknet totalt etter sesongslutt. Folk forsvant på grunn av tilbud fra høyere divisjoner og skolegang, og klubben sto igjen med fire gamle a-lagsspillere.

Den nye treneren, Morten Hansen, fikk nok å henge fingrene i.

- Det startet egentlig litt trått, og vi har vel ikke helt kommet i gang enda.

- Da alle sluttet, stilte jeg spørsmål om vi skulle satse. Vi hadde jo ikke noe håndballag. Svaret ble at vi fjernet femtedivisjonslaget vårt, og trakk det opp i 4. divisjon. Med alle de spillerene som var igjen lagde vi en felles stall på 35 spillere som skal bli delt inn i et tredjedivisjonlag og ett i fjerde sier Haugerud-gutten som har vært trener for VIF i tre år.

- Det så straks mye bedre ut. I tillegg begynte det å komme flere spillere fra andre steder. Jeg har stor tro på at dette kan bli moro, men vi må ha litt tålmodighet. Fra å stå den posisjonen til at hele Haugerud-håndballen så ut til å rakne, til å ha så stor stall, er likevel herlig, sier han.

- Hva betyr bra i forhold til plassering i årets 3. divisjon?

- Jeg elsker utfordringer. Så lenge jeg ser muligheter så har jeg tro, og muligheter er det masse av her. Dette året kommer vi nok til å ligge midt på treet, men vi skal kjempe i toppen til neste år, sier han.

- Så dere satser ikke i år?

- Vi skal nok klare oss ganske bra, og vi skal ha det moro, men ambisjoner får komme etter hvert. Vi må lære hverandre å kjenne som lag først, sier han.

Slettebøe er ny kaptein

Fra i fjor forsvant det mange profiler fra Haugerud, men Hansen mener at årets unge jenter vil ta steget

- Svakheten vår er foreløpig rutinen. Vi har en gjennomsnittsalder på rett over 20 år, og vi bruker mange av 18-års spillerne våre. Det er mye å jobbe med, men det er masse talent. Jeg har klokketro på dem, selv om jeg vet det vil ta litt tid. Det er først etter nyttår at vi vil bli stabilt gode, sier han

Årets kaptein blir unge Caroline Slettebøe som i fjor var kaptein på Sparserie-laget til Haugerud.

Haugerud spiller i samme divisjon som groruddalsrival, Vestli.

- Hvordan blir det med lokale oppgjør mot Vestli, med et så ungt lag?

- Jeg tror Vestli satser på å rykke opp igjen. Det blir spesielt og moro når vi skal møte dem. Jeg tror vi kan klare å lage litt kvalm, sier Hansen.

Foreløpig har Haugerud spilt to kamper. De startet med en 27-20-seier borte mot Asker 2, før de ble ble maltraktert med 19-34 hjemme mot VIF.

- Jeg var jo i VIF i fjor, og jeg vet at de kommer til å bli et av topplagene. Det er sånn som skjer, men vi er unge, og lærer av slike tap, sier Hansen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!