ANNONSE

Stephan ble historisk

Stephan ble historisk

 

Stephan Skogheim Kyeremeh ble historisk da han i helgen scoret det aller første offisielle målet på Rommens nye kunstgressbane. Nå er banen klar for spill, og en hel bydel gleder seg til å ta den i bruk.

Du har kanskje ikke hørt om Stephan Skogheim Kyeremeh? Vel, nå er 8-åringen historisk, sett med Rommen-øyne. Han ble nemlig den første offisielle målscoreren på den nye kunstgressbanen som ble åpnet på lørdag.

Skogheim Kyeremeh tenkte lite over det selv.

- Det er jo alltid moro å score mål, men jeg trodde ikke målet var så viktig, sier han.

Sammen med hele Rommen Fotball gleder han seg nå til å bruke banen.

- Det er veldig bra. Det var på tide at Rommen fikk en kunstgressbane, og nå er det bare å trene hardt videre. Jeg skal trene så mye her at jeg blir blant verdens beste, og jeg vil bli så god at jeg kan spille for Manchester United, sier han.

Kun en liten halvtime tidligere hadde kunstgressbanen blitt offisielt åpnet. Etter en taktfast innmarsj av alle lagene i klubben, kuttet direktøren i Idrettsetaten, Anne Farseth, i samspann med Vålerenga-spillerne Troy Perkins og Kristian Brix den berømte snora.

To baller ble så sparket ut på banen av VIF-spillerne før de måtte trekke seg vekk fra arrangementet.

Selv om VIF-heltene ikke fikk vært der så lenge, virket det som de trivdes. I hvert fall om vi skal tro Troy Perkins sin tekstmelding til leder Norvald Mo.

«Jeg vil gjerne takke deg og klubben for å invitere meg til å delta på en slik herlig dag, både for klubben og for barna. Det ser jeg på som en stor ære.»

 

Fine ord

Etter den offisielle åpningen ble det som seg hør og bør taler fra forskjellige gjester. Anne Farseth startet ballet med å si seg stolt over banen, og hvordan den har blitt. Idrettsetaten ser på banen som et kjærkomment tilskudd som vil bidra med tilslutning til klubben. Hun fremhevet også det gode samarbeidet mellom etaten, klubben og bydelen.

OBOS har også vært med på spleiselaget, og informasjonssjef Åge Pettersen fortalte at det hadde vært en stor glede.

- Vi er opptatt av gode oppvekstsvilkår. Vi vet at fotballen når utrolig mange, og vi håper at banen kan være med å bidra til bedre oppvekstvilkår gjennom økt tilgjengelighet og spilletid, sa han.

 

Fra Oslo Idrettskrets og Grorud IL hadde Richard Pedersen tatt turen. Med den nye banen på plass ser han nå Rommen som en kraftig konkurrent i Groruddals-fotballen.

Han fortalte også han er klar over hvor vondt det har vært å måtte vente på banen, men at Rommen nå kunne være stolte som hadde den fineste kunstgressbanen i hele Oslo.

BU-leder i bydel Stovner, Karl P. Olsen (Ap), tok med seg blomster og hyllet pådriverne for banen. I tillegg var Roar Eilertsen fra Oslo Fotballkrets innom med varme ord og et nett fullt av nye baller.

Rommens leder, Norvald Mo, var sist ut av talerne. Han takket alle de fremmøtte, og alle som hadde bidratt til å få banen på plass.

 

- Det er et ordtak som heter at de siste skal bli de første. Det er vel knapt et ordtak som passer bedre for oss her på Rommen. Vi har ventet lenge på banen, og det har vært vondt å vente. Likevel tror jeg ingen som står her i dag er lei seg. Nå har vi fått en utrolig flott bane, og den kan vi være stolte av sammen, fortalte han.

Han fremhevet også at selv om banen ligger på Rommen, er det en bane for hele bydelen.

- BådeVestli og HSILvil ta del i banen. Vi skal legge til rette for at alle klubbene i Stovner bydel får være med å ta del i dette, sa han.

Ta godt vare på banen

Alle talerne var også innom et felles punkt. De oppfordret alle som kom til å bruke banen om å ta godt vare på den.

 

- Dette er vår alles bane som vi eier i felleskap. Vi vil ha det trivelig, og hærverk og forsøpling skal ikke forekomme. La oss sammen sørge for å holde Oslos flotteste kunstgressbane ved like, var budskapet.

 

Internturnering

Det offisielle programmet ble avsluttet med åpningskamp mellom Rommens 2001-lag, hvor nevnte Skogheim Kyeremeh ble historisk.

Etter dette trakk de inviterte gjestene seg inn i kafeteriaen, hvor tidligere Rommen-leder Frank Fossum, fortalte om klubbens historie.

Ute på banen var det imidlertid fullt trøkk resten av helga da klubbens internturnering gikk sin gang. Sportslig leder for fotballen, Espen Myrbakken, oppsummerer åpningdagen på følgende måte.

 

- Det gikk strålende, og vi er storfornøyde. Her var det masse folk og trivelig stemning. Nå kan vi glede oss over banen, bruke den godt og ta godt vare på den, sa han.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE