Stephan ble historisk

Stephan ble historisk

 

Stephan Skogheim Kyeremeh ble historisk da han i helgen scoret det aller første offisielle målet på Rommens nye kunstgressbane. Nå er banen klar for spill, og en hel bydel gleder seg til å ta den i bruk.

Skrevet av:

Du har kanskje ikke hørt om Stephan Skogheim Kyeremeh? Vel, nå er 8-åringen historisk, sett med Rommen-øyne. Han ble nemlig den første offisielle målscoreren på den nye kunstgressbanen som ble åpnet på lørdag.
Skogheim Kyeremeh tenkte lite over det selv.

- Det er jo alltid moro å score mål, men jeg trodde ikke målet var så viktig, sier han.

Sammen med hele Rommen Fotball gleder han seg nå til å bruke banen.

- Det er veldig bra. Det var på tide at Rommen fikk en kunstgressbane, og nå er det bare å trene hardt videre. Jeg skal trene så mye her at jeg blir blant verdens beste, og jeg vil bli så god at jeg kan spille for Manchester United, sier han.

Kun en liten halvtime tidligere hadde kunstgressbanen blitt offisielt åpnet. Etter en taktfast innmarsj av alle lagene i klubben, kuttet direktøren i Idrettsetaten, Anne Farseth, i samspann med Vålerenga-spillerne Troy Perkins og Kristian Brix den berømte snora.

To baller ble så sparket ut på banen av VIF-spillerne før de måtte trekke seg vekk fra arrangementet.

Selv om VIF-heltene ikke fikk vært der så lenge, virket det som de trivdes. I hvert fall om vi skal tro Troy Perkins sin tekstmelding til leder Norvald Mo.

«Jeg vil gjerne takke deg og klubben for å invitere meg til å delta på en slik herlig dag, både for klubben og for barna. Det ser jeg på som en stor ære.»

 

Fine ord

Etter den offisielle åpningen ble det som seg hør og bør taler fra forskjellige gjester. Anne Farseth startet ballet med å si seg stolt over banen, og hvordan den har blitt. Idrettsetaten ser på banen som et kjærkomment tilskudd som vil bidra med tilslutning til klubben. Hun fremhevet også det gode samarbeidet mellom etaten, klubben og bydelen.

OBOS har også vært med på spleiselaget, og informasjonssjef Åge Pettersen fortalte at det hadde vært en stor glede.

- Vi er opptatt av gode oppvekstsvilkår. Vi vet at fotballen når utrolig mange, og vi håper at banen kan være med å bidra til bedre oppvekstvilkår gjennom økt tilgjengelighet og spilletid, sa han.

 

Fra Oslo Idrettskrets og Grorud IL hadde Richard Pedersen tatt turen. Med den nye banen på plass ser han nå Rommen som en kraftig konkurrent i Groruddals-fotballen.

Han fortalte også han er klar over hvor vondt det har vært å måtte vente på banen, men at Rommen nå kunne være stolte som hadde den fineste kunstgressbanen i hele Oslo.

BU-leder i bydel Stovner, Karl P. Olsen (Ap), tok med seg blomster og hyllet pådriverne for banen. I tillegg var Roar Eilertsen fra Oslo Fotballkrets innom med varme ord og et nett fullt av nye baller.

Rommens leder, Norvald Mo, var sist ut av talerne. Han takket alle de fremmøtte, og alle som hadde bidratt til å få banen på plass.

 

- Det er et ordtak som heter at de siste skal bli de første. Det er vel knapt et ordtak som passer bedre for oss her på Rommen. Vi har ventet lenge på banen, og det har vært vondt å vente. Likevel tror jeg ingen som står her i dag er lei seg. Nå har vi fått en utrolig flott bane, og den kan vi være stolte av sammen, fortalte han.

Han fremhevet også at selv om banen ligger på Rommen, er det en bane for hele bydelen.

- BådeVestli og HSILvil ta del i banen. Vi skal legge til rette for at alle klubbene i Stovner bydel får være med å ta del i dette, sa han.

Ta godt vare på banen

Alle talerne var også innom et felles punkt. De oppfordret alle som kom til å bruke banen om å ta godt vare på den.

 

- Dette er vår alles bane som vi eier i felleskap. Vi vil ha det trivelig, og hærverk og forsøpling skal ikke forekomme. La oss sammen sørge for å holde Oslos flotteste kunstgressbane ved like, var budskapet.

 

Internturnering

Det offisielle programmet ble avsluttet med åpningskamp mellom Rommens 2001-lag, hvor nevnte Skogheim Kyeremeh ble historisk.

Etter dette trakk de inviterte gjestene seg inn i kafeteriaen, hvor tidligere Rommen-leder Frank Fossum, fortalte om klubbens historie.

Ute på banen var det imidlertid fullt trøkk resten av helga da klubbens internturnering gikk sin gang. Sportslig leder for fotballen, Espen Myrbakken, oppsummerer åpningdagen på følgende måte.

 

- Det gikk strålende, og vi er storfornøyde. Her var det masse folk og trivelig stemning. Nå kan vi glede oss over banen, bruke den godt og ta godt vare på den, sa han.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!