Stephan ble historisk

Stephan ble historisk

 

Stephan Skogheim Kyeremeh ble historisk da han i helgen scoret det aller første offisielle målet på Rommens nye kunstgressbane. Nå er banen klar for spill, og en hel bydel gleder seg til å ta den i bruk.

Skrevet av:

Du har kanskje ikke hørt om Stephan Skogheim Kyeremeh? Vel, nå er 8-åringen historisk, sett med Rommen-øyne. Han ble nemlig den første offisielle målscoreren på den nye kunstgressbanen som ble åpnet på lørdag.

Skogheim Kyeremeh tenkte lite over det selv.

- Det er jo alltid moro å score mål, men jeg trodde ikke målet var så viktig, sier han.

Sammen med hele Rommen Fotball gleder han seg nå til å bruke banen.

- Det er veldig bra. Det var på tide at Rommen fikk en kunstgressbane, og nå er det bare å trene hardt videre. Jeg skal trene så mye her at jeg blir blant verdens beste, og jeg vil bli så god at jeg kan spille for Manchester United, sier han.

Kun en liten halvtime tidligere hadde kunstgressbanen blitt offisielt åpnet. Etter en taktfast innmarsj av alle lagene i klubben, kuttet direktøren i Idrettsetaten, Anne Farseth, i samspann med Vålerenga-spillerne Troy Perkins og Kristian Brix den berømte snora.

To baller ble så sparket ut på banen av VIF-spillerne før de måtte trekke seg vekk fra arrangementet.

Selv om VIF-heltene ikke fikk vært der så lenge, virket det som de trivdes. I hvert fall om vi skal tro Troy Perkins sin tekstmelding til leder Norvald Mo.

«Jeg vil gjerne takke deg og klubben for å invitere meg til å delta på en slik herlig dag, både for klubben og for barna. Det ser jeg på som en stor ære.»

 

Fine ord

Etter den offisielle åpningen ble det som seg hør og bør taler fra forskjellige gjester. Anne Farseth startet ballet med å si seg stolt over banen, og hvordan den har blitt. Idrettsetaten ser på banen som et kjærkomment tilskudd som vil bidra med tilslutning til klubben. Hun fremhevet også det gode samarbeidet mellom etaten, klubben og bydelen.

OBOS har også vært med på spleiselaget, og informasjonssjef Åge Pettersen fortalte at det hadde vært en stor glede.

- Vi er opptatt av gode oppvekstsvilkår. Vi vet at fotballen når utrolig mange, og vi håper at banen kan være med å bidra til bedre oppvekstvilkår gjennom økt tilgjengelighet og spilletid, sa han.

 

Fra Oslo Idrettskrets og Grorud IL hadde Richard Pedersen tatt turen. Med den nye banen på plass ser han nå Rommen som en kraftig konkurrent i Groruddals-fotballen.

Han fortalte også han er klar over hvor vondt det har vært å måtte vente på banen, men at Rommen nå kunne være stolte som hadde den fineste kunstgressbanen i hele Oslo.

BU-leder i bydel Stovner, Karl P. Olsen (Ap), tok med seg blomster og hyllet pådriverne for banen. I tillegg var Roar Eilertsen fra Oslo Fotballkrets innom med varme ord og et nett fullt av nye baller.

Rommens leder, Norvald Mo, var sist ut av talerne. Han takket alle de fremmøtte, og alle som hadde bidratt til å få banen på plass.

 

- Det er et ordtak som heter at de siste skal bli de første. Det er vel knapt et ordtak som passer bedre for oss her på Rommen. Vi har ventet lenge på banen, og det har vært vondt å vente. Likevel tror jeg ingen som står her i dag er lei seg. Nå har vi fått en utrolig flott bane, og den kan vi være stolte av sammen, fortalte han.

Han fremhevet også at selv om banen ligger på Rommen, er det en bane for hele bydelen.

- BådeVestli og HSILvil ta del i banen. Vi skal legge til rette for at alle klubbene i Stovner bydel får være med å ta del i dette, sa han.

Ta godt vare på banen

Alle talerne var også innom et felles punkt. De oppfordret alle som kom til å bruke banen om å ta godt vare på den.

 

- Dette er vår alles bane som vi eier i felleskap. Vi vil ha det trivelig, og hærverk og forsøpling skal ikke forekomme. La oss sammen sørge for å holde Oslos flotteste kunstgressbane ved like, var budskapet.

 

Internturnering

Det offisielle programmet ble avsluttet med åpningskamp mellom Rommens 2001-lag, hvor nevnte Skogheim Kyeremeh ble historisk.

Etter dette trakk de inviterte gjestene seg inn i kafeteriaen, hvor tidligere Rommen-leder Frank Fossum, fortalte om klubbens historie.

Ute på banen var det imidlertid fullt trøkk resten av helga da klubbens internturnering gikk sin gang. Sportslig leder for fotballen, Espen Myrbakken, oppsummerer åpningdagen på følgende måte.

 

- Det gikk strålende, og vi er storfornøyde. Her var det masse folk og trivelig stemning. Nå kan vi glede oss over banen, bruke den godt og ta godt vare på den, sa han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!