«Stigga» er tilbake

«Stigga» er tilbake

 

Etter et langt skadefravær er OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge tilbake i brytemanesjen. Nå er han mer motivert enn noen gang, og mener at skadeoppholdet har styrket ham som utøver. Onsdag dro han til Italia for å bryte for første gang på flere måneder.

I februar beklaget Stig-André «Stigga» Berge seg til Akers Avis Groruddalen. Han var frustrert over armskaden som satte ham ut av all konkurranse fram til nå. Nå ser han positivt tilbake på skadeavbrekket.

- Jeg mener jeg har kommet styrket ut av skadeavbrekket. Jeg har faktisk tjent på det, sier han.

- På hvilken måte?

- Jeg har fått testet meg ut mentalt, og fått et svar om at jeg virkelig har lyst til å drive med dette. Jeg har funnet ut at jeg er mer enn motivert nok for å fortsette, sier han.

- Hvordan har dagene gått mens du har vært ute?

- Hver dag har vært en mental prøvelse. Jeg er vant til å reise og konkurrere mye. Samtidig som jeg er vant til å trene så knallhardt at jeg har vondt hver morgen. Slik har det ikke vært nå.

- Jeg har trent litt alternativt, men kanskje det var godt med en litt annerledes hverdag også. Uansett, jeg gleder meg som en unge til å bryte igjen, sier han.

- Har du trent mye?

- Jeg har trent to økter med alternativ trening hver dag, men bryting har jeg ikke gjort før den siste måneden nå. De øktene har virkelig vært gode, sier han.

- Kjenner du noe til armskaden?

- Ja, jeg kjenner det noen ganger i armen, men det er ikke noen voldsomme smerter, sier han.

Til Italia

Onsdag dro «Stigga» ned til Italia. Her skal han bryte i et Grand Prix-stevne på lørdag, og bryteren var helt i hundre da vi snakket med ham.

- Jeg gleder meg til å få kommet meg ut på matta igjen. Det er mitt første stevne etter skaden, og det skal bli herlig, sier han.

- Hvor høyt nivå er det på stevnet?

- Det er ikke den beste turneringen, men det betyr ikke at det er nok av gode brytere der. Uansett så ser jeg bare på det som en startturnerning.

- Det dummeste med skaden var selvfølgelig at jeg ikke fikk gått noen turneringer, men jeg skal få meg en 8-10 turneringer før sesongens store mål. Jeg skal reise mye rundt i nasjoner som er kjent for å ha «grisete» brytere, som Polen, Georgia, Romania og Ukraina. Der er det billig å være turist, sier han.

- Jeg kan kjempe

Det «Stigga» betegner som årets mål er selvfølgelig VM. Etter at skaden satte ham ut av Europamesterskapet vil han nå gjerne bevise at han fremdeles kan.

- Ok, OL gikk jo dårlig for min del, men jeg har bevist at jeg kan være med og kjempe ved flere anledninger. Jeg har tross alt et EM-sølv hengende hjemme, og jeg vil være med og kjempe i VM.

- Da må selvfølgelig alt klaffe, men hvis jeg klarer å være fokusert, tenke oppgaver i stedet for resultat, kan det gå bra.

- Det er alltid mange om beinet, og jevnt når disse store turneringene blir avgjort. Man kan egentlig bare ta en kamp av gangen, og gjøre sitt beste.

- Uansett: Jeg er klar til å sette i gang igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!