«Stigga» er tilbake

«Stigga» er tilbake

 

Etter et langt skadefravær er OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge tilbake i brytemanesjen. Nå er han mer motivert enn noen gang, og mener at skadeoppholdet har styrket ham som utøver. Onsdag dro han til Italia for å bryte for første gang på flere måneder.

I februar beklaget Stig-André «Stigga» Berge seg til Akers Avis Groruddalen. Han var frustrert over armskaden som satte ham ut av all konkurranse fram til nå. Nå ser han positivt tilbake på skadeavbrekket.

- Jeg mener jeg har kommet styrket ut av skadeavbrekket. Jeg har faktisk tjent på det, sier han.

- På hvilken måte?

- Jeg har fått testet meg ut mentalt, og fått et svar om at jeg virkelig har lyst til å drive med dette. Jeg har funnet ut at jeg er mer enn motivert nok for å fortsette, sier han.

- Hvordan har dagene gått mens du har vært ute?

- Hver dag har vært en mental prøvelse. Jeg er vant til å reise og konkurrere mye. Samtidig som jeg er vant til å trene så knallhardt at jeg har vondt hver morgen. Slik har det ikke vært nå.

- Jeg har trent litt alternativt, men kanskje det var godt med en litt annerledes hverdag også. Uansett, jeg gleder meg som en unge til å bryte igjen, sier han.

- Har du trent mye?

- Jeg har trent to økter med alternativ trening hver dag, men bryting har jeg ikke gjort før den siste måneden nå. De øktene har virkelig vært gode, sier han.

- Kjenner du noe til armskaden?

- Ja, jeg kjenner det noen ganger i armen, men det er ikke noen voldsomme smerter, sier han.

Til Italia

Onsdag dro «Stigga» ned til Italia. Her skal han bryte i et Grand Prix-stevne på lørdag, og bryteren var helt i hundre da vi snakket med ham.

- Jeg gleder meg til å få kommet meg ut på matta igjen. Det er mitt første stevne etter skaden, og det skal bli herlig, sier han.

- Hvor høyt nivå er det på stevnet?

- Det er ikke den beste turneringen, men det betyr ikke at det er nok av gode brytere der. Uansett så ser jeg bare på det som en startturnerning.

- Det dummeste med skaden var selvfølgelig at jeg ikke fikk gått noen turneringer, men jeg skal få meg en 8-10 turneringer før sesongens store mål. Jeg skal reise mye rundt i nasjoner som er kjent for å ha «grisete» brytere, som Polen, Georgia, Romania og Ukraina. Der er det billig å være turist, sier han.

- Jeg kan kjempe

Det «Stigga» betegner som årets mål er selvfølgelig VM. Etter at skaden satte ham ut av Europamesterskapet vil han nå gjerne bevise at han fremdeles kan.

- Ok, OL gikk jo dårlig for min del, men jeg har bevist at jeg kan være med og kjempe ved flere anledninger. Jeg har tross alt et EM-sølv hengende hjemme, og jeg vil være med og kjempe i VM.

- Da må selvfølgelig alt klaffe, men hvis jeg klarer å være fokusert, tenke oppgaver i stedet for resultat, kan det gå bra.

- Det er alltid mange om beinet, og jevnt når disse store turneringene blir avgjort. Man kan egentlig bare ta en kamp av gangen, og gjøre sitt beste.

- Uansett: Jeg er klar til å sette i gang igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.