«Stigga» er tilbake

«Stigga» er tilbake

 

Etter et langt skadefravær er OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge tilbake i brytemanesjen. Nå er han mer motivert enn noen gang, og mener at skadeoppholdet har styrket ham som utøver. Onsdag dro han til Italia for å bryte for første gang på flere måneder.

Skrevet av:

I februar beklaget Stig-André «Stigga» Berge seg til Akers Avis Groruddalen. Han var frustrert over armskaden som satte ham ut av all konkurranse fram til nå. Nå ser han positivt tilbake på skadeavbrekket.

- Jeg mener jeg har kommet styrket ut av skadeavbrekket. Jeg har faktisk tjent på det, sier han.

- På hvilken måte?

- Jeg har fått testet meg ut mentalt, og fått et svar om at jeg virkelig har lyst til å drive med dette. Jeg har funnet ut at jeg er mer enn motivert nok for å fortsette, sier han.

- Hvordan har dagene gått mens du har vært ute?

- Hver dag har vært en mental prøvelse. Jeg er vant til å reise og konkurrere mye. Samtidig som jeg er vant til å trene så knallhardt at jeg har vondt hver morgen. Slik har det ikke vært nå.

- Jeg har trent litt alternativt, men kanskje det var godt med en litt annerledes hverdag også. Uansett, jeg gleder meg som en unge til å bryte igjen, sier han.

- Har du trent mye?

- Jeg har trent to økter med alternativ trening hver dag, men bryting har jeg ikke gjort før den siste måneden nå. De øktene har virkelig vært gode, sier han.

- Kjenner du noe til armskaden?

- Ja, jeg kjenner det noen ganger i armen, men det er ikke noen voldsomme smerter, sier han.

Til Italia

Onsdag dro «Stigga» ned til Italia. Her skal han bryte i et Grand Prix-stevne på lørdag, og bryteren var helt i hundre da vi snakket med ham.

- Jeg gleder meg til å få kommet meg ut på matta igjen. Det er mitt første stevne etter skaden, og det skal bli herlig, sier han.

- Hvor høyt nivå er det på stevnet?

- Det er ikke den beste turneringen, men det betyr ikke at det er nok av gode brytere der. Uansett så ser jeg bare på det som en startturnerning.

- Det dummeste med skaden var selvfølgelig at jeg ikke fikk gått noen turneringer, men jeg skal få meg en 8-10 turneringer før sesongens store mål. Jeg skal reise mye rundt i nasjoner som er kjent for å ha «grisete» brytere, som Polen, Georgia, Romania og Ukraina. Der er det billig å være turist, sier han.

- Jeg kan kjempe

Det «Stigga» betegner som årets mål er selvfølgelig VM. Etter at skaden satte ham ut av Europamesterskapet vil han nå gjerne bevise at han fremdeles kan.

- Ok, OL gikk jo dårlig for min del, men jeg har bevist at jeg kan være med og kjempe ved flere anledninger. Jeg har tross alt et EM-sølv hengende hjemme, og jeg vil være med og kjempe i VM.

- Da må selvfølgelig alt klaffe, men hvis jeg klarer å være fokusert, tenke oppgaver i stedet for resultat, kan det gå bra.

- Det er alltid mange om beinet, og jevnt når disse store turneringene blir avgjort. Man kan egentlig bare ta en kamp av gangen, og gjøre sitt beste.

- Uansett: Jeg er klar til å sette i gang igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!