ANNONSE

«Stigga» er tilbake

«Stigga» er tilbake

 

Etter et langt skadefravær er OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge tilbake i brytemanesjen. Nå er han mer motivert enn noen gang, og mener at skadeoppholdet har styrket ham som utøver. Onsdag dro han til Italia for å bryte for første gang på flere måneder.

I februar beklaget Stig-André «Stigga» Berge seg til Akers Avis Groruddalen. Han var frustrert over armskaden som satte ham ut av all konkurranse fram til nå. Nå ser han positivt tilbake på skadeavbrekket.

- Jeg mener jeg har kommet styrket ut av skadeavbrekket. Jeg har faktisk tjent på det, sier han.

- På hvilken måte?

- Jeg har fått testet meg ut mentalt, og fått et svar om at jeg virkelig har lyst til å drive med dette. Jeg har funnet ut at jeg er mer enn motivert nok for å fortsette, sier han.

- Hvordan har dagene gått mens du har vært ute?

- Hver dag har vært en mental prøvelse. Jeg er vant til å reise og konkurrere mye. Samtidig som jeg er vant til å trene så knallhardt at jeg har vondt hver morgen. Slik har det ikke vært nå.

- Jeg har trent litt alternativt, men kanskje det var godt med en litt annerledes hverdag også. Uansett, jeg gleder meg som en unge til å bryte igjen, sier han.

- Har du trent mye?

- Jeg har trent to økter med alternativ trening hver dag, men bryting har jeg ikke gjort før den siste måneden nå. De øktene har virkelig vært gode, sier han.

- Kjenner du noe til armskaden?

- Ja, jeg kjenner det noen ganger i armen, men det er ikke noen voldsomme smerter, sier han.

Til Italia

Onsdag dro «Stigga» ned til Italia. Her skal han bryte i et Grand Prix-stevne på lørdag, og bryteren var helt i hundre da vi snakket med ham.

- Jeg gleder meg til å få kommet meg ut på matta igjen. Det er mitt første stevne etter skaden, og det skal bli herlig, sier han.

- Hvor høyt nivå er det på stevnet?

- Det er ikke den beste turneringen, men det betyr ikke at det er nok av gode brytere der. Uansett så ser jeg bare på det som en startturnerning.

- Det dummeste med skaden var selvfølgelig at jeg ikke fikk gått noen turneringer, men jeg skal få meg en 8-10 turneringer før sesongens store mål. Jeg skal reise mye rundt i nasjoner som er kjent for å ha «grisete» brytere, som Polen, Georgia, Romania og Ukraina. Der er det billig å være turist, sier han.

- Jeg kan kjempe

Det «Stigga» betegner som årets mål er selvfølgelig VM. Etter at skaden satte ham ut av Europamesterskapet vil han nå gjerne bevise at han fremdeles kan.

- Ok, OL gikk jo dårlig for min del, men jeg har bevist at jeg kan være med og kjempe ved flere anledninger. Jeg har tross alt et EM-sølv hengende hjemme, og jeg vil være med og kjempe i VM.

- Da må selvfølgelig alt klaffe, men hvis jeg klarer å være fokusert, tenke oppgaver i stedet for resultat, kan det gå bra.

- Det er alltid mange om beinet, og jevnt når disse store turneringene blir avgjort. Man kan egentlig bare ta en kamp av gangen, og gjøre sitt beste.

- Uansett: Jeg er klar til å sette i gang igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE