«Stigga» er tilbake

«Stigga» er tilbake

 

Etter et langt skadefravær er OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge tilbake i brytemanesjen. Nå er han mer motivert enn noen gang, og mener at skadeoppholdet har styrket ham som utøver. Onsdag dro han til Italia for å bryte for første gang på flere måneder.

Skrevet av:

I februar beklaget Stig-André «Stigga» Berge seg til Akers Avis Groruddalen. Han var frustrert over armskaden som satte ham ut av all konkurranse fram til nå. Nå ser han positivt tilbake på skadeavbrekket.

- Jeg mener jeg har kommet styrket ut av skadeavbrekket. Jeg har faktisk tjent på det, sier han.

- På hvilken måte?

- Jeg har fått testet meg ut mentalt, og fått et svar om at jeg virkelig har lyst til å drive med dette. Jeg har funnet ut at jeg er mer enn motivert nok for å fortsette, sier han.

- Hvordan har dagene gått mens du har vært ute?

- Hver dag har vært en mental prøvelse. Jeg er vant til å reise og konkurrere mye. Samtidig som jeg er vant til å trene så knallhardt at jeg har vondt hver morgen. Slik har det ikke vært nå.

- Jeg har trent litt alternativt, men kanskje det var godt med en litt annerledes hverdag også. Uansett, jeg gleder meg som en unge til å bryte igjen, sier han.

- Har du trent mye?

- Jeg har trent to økter med alternativ trening hver dag, men bryting har jeg ikke gjort før den siste måneden nå. De øktene har virkelig vært gode, sier han.

- Kjenner du noe til armskaden?

- Ja, jeg kjenner det noen ganger i armen, men det er ikke noen voldsomme smerter, sier han.

Til Italia

Onsdag dro «Stigga» ned til Italia. Her skal han bryte i et Grand Prix-stevne på lørdag, og bryteren var helt i hundre da vi snakket med ham.

- Jeg gleder meg til å få kommet meg ut på matta igjen. Det er mitt første stevne etter skaden, og det skal bli herlig, sier han.

- Hvor høyt nivå er det på stevnet?

- Det er ikke den beste turneringen, men det betyr ikke at det er nok av gode brytere der. Uansett så ser jeg bare på det som en startturnerning.

- Det dummeste med skaden var selvfølgelig at jeg ikke fikk gått noen turneringer, men jeg skal få meg en 8-10 turneringer før sesongens store mål. Jeg skal reise mye rundt i nasjoner som er kjent for å ha «grisete» brytere, som Polen, Georgia, Romania og Ukraina. Der er det billig å være turist, sier han.

- Jeg kan kjempe

Det «Stigga» betegner som årets mål er selvfølgelig VM. Etter at skaden satte ham ut av Europamesterskapet vil han nå gjerne bevise at han fremdeles kan.

- Ok, OL gikk jo dårlig for min del, men jeg har bevist at jeg kan være med og kjempe ved flere anledninger. Jeg har tross alt et EM-sølv hengende hjemme, og jeg vil være med og kjempe i VM.

- Da må selvfølgelig alt klaffe, men hvis jeg klarer å være fokusert, tenke oppgaver i stedet for resultat, kan det gå bra.

- Det er alltid mange om beinet, og jevnt når disse store turneringene blir avgjort. Man kan egentlig bare ta en kamp av gangen, og gjøre sitt beste.

- Uansett: Jeg er klar til å sette i gang igjen, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!