«Stigga» tok til takke med sølvet

«Stigga» tok til takke med sølvet

 

Groruddalens brytekonge Stig-André «Stigga» Berge måtte ta til takke med sølvmedaljen da brytestevnet Oslo Open ble unnagjort i Apalløkka helga. Likevel var det flere lokale brytere som utmerket seg på hjemmebane.

 

Før start i helgas brytestevne i Apalløkka måtte Stig-André «Stigga» Berge finne seg i å være den store favoritten. For to uker siden tok han gull i Frankrike Grand Prix, mens han forrige uke tok gull i Atlas Cup.

Under Oslo Open så man likevel fort at ting kunne bli vanskeligere.

«Stiggas» vektklasse hadde nemlig med seg flere deltakere på et meget høyt nivå.

Stig-André kom i gruppe med to norske og de to beste finnene i 60-kilosklassen.

I første kamp mot Ville Passanen vant han første periode 3-1. Andreperioden ble tapt med 0-2, før «Stigga» avgjorde i siste periode med tre poeng i stående.

Kamp to mot Zakaria Gåskjølen fra Tønsberg vant han lett 7-0 og 6-0, mens det ble litt hardere mot finske Matti Kettunen i kamp tre. Likevel vant han 1-0 og 2-0, også her.

I finalen møtte «Stigga» på en kjenning. Arthur Mkrtchyan fra Armenia er nemlig sparringspartneren til Rødtvet-gutten.

- Han er en knallhard bryter som det alltid er jevnt mot. For meg er det godt å ha en så tøff sparringspartner, innrømmer «Stigga».

 

Ingen tårer

Og finalen mot armeneren ble tøff. I første periode skjedde det ingenting i stående, og «Stigga> skulle koble i parterr. Dessverre klarte han aldri å score poeng, så Mkrtchyan stakk av med seieren i den perioden. Akkurat det samme skjedde i andre periode, men da motstatt vei.

Den siste perioden ble en stillingskrig med lite innhold. Mkrtchyan fikk velge seg ned i parterr, og dermed måtte Stig-André score poeng. Det var han ikke langt unna, men nesten er som kjent ikke nok, og Stig-André måtte nøye seg med sølvet.

Uansett var han ikke altfor lei seg over det.

- At det ble sølv i helga betyr egentlig ikke så mye. Jeg vil jo alltid vinne, men dette viser i hvert fall at jeg har hentet riktig mann som sparringspartner, og at formen kan bli bedre fremover.

- Siden det store målet mitt er i april hadde det vært rart om jeg hadde vært i toppform nå, sier «Stigga».

Han er også fornøyd med kvaliteten på bryterne i vektklassen under Oslo Open.

- Det begynner å bli noen år siden jeg har tapt en kamp i Oslo Open, men det er også lenge siden det har vært så bra deltakelse i vektklassen. Det er positivt, sier han.

Iver (15) vant

12 år gamle Philip Furulund fra OBK sto for en skikkelig skalp da han ble nummer fire i 53-kilosklassen for 15-åringer. Vant gjorde Iver Aaseby (15), også han fra OBK.
- Jeg hadde egentlig ikke forventet å gjøre det så bra, men stevnet har gått veldig bra for min del, sier Aaseby.

 

Han er også stolt av klubbkameraten Furulund.

- Det var litt synd at han tapte i bronsefinalen, for det hadde vært moro med to av tre på pallen, men han har prestert veldig bra i helga.

Philip Furulund synd også at det var kjedelig å havne utenfor pallen, men likevel kunne han ikke være altfor misfornøyd.

- Å være 12 år og skulle gå mot 15-åringer er morsomt. Det går fint, og jeg er ikke redd for å møte dem, sier Furulund som har drevet med bryting i fem år.

 

Hovedårsaken til at han velger å bli med en aldersklasse tre år over sin egen, er rett og slett at han ønsker seg større utfordringer.

 

Fornøyd coach

- Generelt sett så har stevnet vært knallbra med 200 brytere og høy klasse, kommenterer OBKs brytetrener, Kjell Karlsen.

Han er stolt av Iver Aaseby og Philip Furulund som gjorde det veldig bra, i tillegg til «Stigga» som tok sølvet i sin klasse.

- For OBKs del har det gått greit, dette stevnet holder en veldig høy klasse med flere brytere i verdenstoppen, sier Karlsen.

- Det beste stevnet vi har i Norge

OBKs grand old man, Terje Johnsen, var selvfølgelig tilstede i Apalløkka under helgas brytestevne. Han mener kvaliteten på stevnet er høyest i landet.
- Oslo Open er det største og beste kvalitetsstevne vi har i Norge. Det er det ingen tvil om. Her er det kvalitetsbrytere fra flere enn 10 nasjoner. Det er moro for hele Groruddalen at klubben klarer å gjennnomføre et så stort stevne, slår Terje Johnsen fast.

Med 50 år i OBK vet Johnsen hva han prater om. Nå mener han at klubben går i riktig retning.

- Absolutt, det ser positivt ut for klubben nå. Den er på mange måter tilbake til det gamle syntes jeg, med et høyt sportslig nivå. Klubben har også en rekke med unge og fremadstormende talenter. Det varmer et gammelt brytehjerte.

- I tillegg må jeg skryte av trenerne Rune og Kjell. De er fantastiske trenere som får det beste ut av utøverne. De har disiplinen i orden, og det gir resultater, mener Terje Johnsen.

Selv om Johnsen har vært interessert i bryting gjennom et langt liv går han aldri lei.

- Nei, det er fremdeles moro å se god idrett, og jeg koser meg som bare det her.

Det er og gøy treffe på gamle kjente og venner, sier han.

Linda, ei jente med tæl

Linda Furulund kjempet godt i sine kamper gjennom helga, og viste at det bor massevis med tæl i henne. Nå er hun fast bestemt på å satse skikkelig på bryting.
 

14 år gamle Linda Furulund har ikke rukket å bli for godt kjent med en brytematte. Faktisk var Oslo Open ett av hennes aller første stevner. Like fullt viste hun at det bor mye tæl og innsatsvilje i den unge kroppen.

Etter å ha møtt motgang på lørdag var det en skuffet utøver som møtte pressen. Likevel var hun revansjesugen.

- Jeg møtte mye hard motstand her, men det var uansett moro. Jeg kan ikke regne med å vinne de første kampene mine, men jeg lærer mye av dette.

- Nå har jeg lyst til å satse på bryting, og dette har gitt meg en smak av hva jeg kan forvente fremover, slår Hellerud-jenta fast.

Linda Furulund startet med bryting fordi lillebror Philip så ut til å ha det så gøy med gjengen i OBK. Det syntes tydeligvis storesøster også.

- Det er kjempemoro å drive med bryting. Spesielt gøy er det å være med i OBK, og at det er klubben til «Stigga» slår hun fast.

Hege, alt mulig-damen

Klubbleder i OBK, Hege Svebakken, hadde hendene fulle og litt til under helgas stevne.

- Jeg løper fram og tilbake i hallen. Nå har jeg nettopp fylt opp doruller på toalettene, flirer hun.

Svebakken er ansvarlig for alt fra påmelding til nettopp å fylle opp doruller.

- Sånn er det når man er ansvarlig for det meste, da blir det mye jobb. Hele stevnet skjer på dugnad, sier Svebakken som er fornøyd med hvordan stevnet gikk til i helga.

 

Tjuvtriks-jeger'n

Samy Adolfsen har i mange år konkurrert som bryter for OBK, i helga stilte han som dommer, og Samy vet hva han skal se etter.

- Det er mye man skal følge med på, og det er mye stygt ute og går, men jeg kan vel de fleste tjuvtriksene nå, ler han.

Han sier at noen er verre på regelbrudd enn andre, men at dommerne får med seg det aller meste.

Adolfsen har vært med å dømme i blant annet NM, men målet hans er å få dømme i ungdoms-OL.

- Jeg har vært i hele Skandinavia samt Estland og dømt, men senere i år skal jeg til Kairo. Om jeg klarer det så får jeg dømme i ungdoms-OL.

- Jeg dømmer først og fremst fordi jeg syns det er moro, men også for å støtte brytesporten i Norge, avslutter han.

Vondt for Kim

Kim Svebakken var tilstede under hele helga, men fikk ikke gått på matta på grunn av skade. Det var vondt for brytetalentet.

Kim Svebakken hadde det ikke bare moro i Apalløkka i helga. Fra sidelinja måtte han være tilskuer til all brytingen på grunn av en skade. I november fikk han albuen ut av ledd under et stevne i Danmark.

- Det var utrolig vondt og kjipt. Heldigvis har jeg startet å småtrene litt igjen, så jeg håper jeg er klar for konkurranser om en måneds tid, sier han.

Lysten til å bryte er definitivt ikke borte.

- Nei på ingen måte. Jeg kan love at «Kamikaze-Kim» kommer tilbake, sier han.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!