Stoppet kjeften på David Garcia

Stoppet kjeften på David Garcia

 

I fjor slengte han med leppa og hisset på seg hele Sveiva-leiren. På søndag måtte Grei/Målløs´ David Garcia bite i seg sine ord.

Skrevet av:

- Jeg må bite i det sure eplet, være ærlig og si at Sveiva imponerte meg. De har tatt monstersteg fra i fjor og har et mye bedre grunnspill. Kudos til Sveiva for det harde arbeidet de har lagt ned. Nå fremstår de med en tydelig profil og spillestil. Både offensivt og defensivt, sier David Garcia som sitter i det sportslige utvalget i Grei/Målløs og bidrar både på herre- og damelaget.

I fjor hisset han på seg mange sveivere da han stemplet klubben som middelmådig og utfordret Sveivas posisjon som Groruddalens største innebandyklubb.

- Jeg liker ikke Sveiva i det hele tatt. Det er et oppskrytt lag, og jeg skulle helst sett dem spille 2. divisjon i Finnmark. Svevia har spilt 18 år i eliteserien, men har de vunnet noe på seniornivå noen gang? Svaret er nei. Trenger jeg si noe mer, sa han da.

Etter 6-11-tapet på søndag er det en ydmyk Garcia som biter i seg de samme ordene.

- Ja, jeg må svelge de ordene nå. I fjor var de ustrukturerte men nå er de veldig systematiserte. All honnør til Sveiva. De er gode nok til å ta medalje i serien, sier han.

Slakter egne spillere

I stedet for å skjelle ut Sveiva, retter David Garcia nå skytset mot egne spillere.

- Våre prestasjoner var meget skuffende. Vi har et grunnspill, men dessverre er ikke ferdighetene til spillerne gode nok til å spille den innebandyen de vil spille. Alt ble feil, sier han.

I fjor snakket Grei/Målløs og Garcia om å bli landets største, beste, sunneste og mest positive innebandyklubb. Basert på søndagens lokaloppgjør er det tydelig at de har en lang vei å gå.

- Absolutt, her må våre spillere jobbe med seg selv over tid. Det som ble levert i kampen mot Sveiva bør det tas selvkritikk på. Det sviktet i det individuelle ferdighetsnivået. Synd ettersom spillerne har talentet, men ikke legger ned nok arbeid for å få det ut.

- Kvaliteten pr. spiller er rett og slett for sped. Kort og godt, sier David Garcia.

Som forventet

I Sveiva tar man ikke helt av etter seieren. Den hadde de regnet med før start.

- To poeng som forventet. Vi fikk en litt treg start, men ble bedre da vi gikk ned på to vante rekker. Vi hadde god kontroll hele veien. Grei/Målløs hadde lite å stille opp med. Vi er et mye bedre innebandylag, og det viste vi for andre gang i år, sier kaptein og tomålsscorer Daniel Gidske.

- Ekstra deilig å slå lokalrivaler?

- Det er jo det. Likevel er ikke kampene mot Grei/Målløs de største derbyene. De har ikke vært med å fighte lenge nok, og er litt for små ennå, sier Gidske.

Sveiva-veteran Andreas Femtegjeld Sletten bryr seg ikke om hvem poengene tas fra - så lenge de kommer.

- Akkurat nå tenker vi ikke så mye over hvem vi slår, bare vi vinner. Jeg er godt fornøyd med seieren. Vi viste oss som et langt bedre lag, og har mer kvalitet i alle ledd. En fullt fortjent seier, sier han.

- Greit å stoppe kjeften til David Garcia?

- Vi har ikke hørt så mye fra ham i år.

- Kanskje ikke så rart ettersom det ikke går helt på skinner der borte. Han har ikke så mye å være høy i hatten for nå, sier Daniel Gidske.

- Garcia og Grei/Målløs kan skrike så mye de vil om å ta over hegemoniet i dalen. De har et godt stykke igjen, slår Andreas Femtegjeld Sletten fast.

Medalje i sikte

Med seieren har fremdeles Sveiva grepet om tredjeplassen i eliteserien.

Det gjenstår fire kamper, men Sveiva må være på hugget for å sikre seg edelt metall. Vinner de alle kampene kan det bli sølv. Går de på trynet kan sesongen ende med en sjetteplass.

- Vi ligger godt an til medalje, men vi har ikke råd til å gå på noen feilskjær. Vi må holde koken oppe, sier Andreas Femtegjeld Sletten.

- Jeg tror vi kan klare sølvet. Det ville vært en god prestasjon. Det var ikke mange som hadde tippet oss så høyt oppe før sesongen, legger kapteinen til.

Tung sesong

For Grei/Målløs er det kampen om den siste sluttspillplassen som gjelder. Uavhengig av om de klarer den, varsler David Garcia en hard evaluering etter sesongslutt.

- Resultatene våre er ikke i nærheten av målsettingen. Det må vi evaluere skikkelig, sier han.

- Har satsingen denne sesongen vært feilslått?

- Jeg vil ikke si det. Vi har massevis av unge spillere på laget nå. De må vokse seg til og lære å slåss. Vi vil nok blomstre, men når det skjer er opp til disse unge gutta, sier David Garcia.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!