ANNONSE

Stoppet kjeften på David Garcia

Stoppet kjeften på David Garcia

 

I fjor slengte han med leppa og hisset på seg hele Sveiva-leiren. På søndag måtte Grei/Målløs´ David Garcia bite i seg sine ord.

- Jeg må bite i det sure eplet, være ærlig og si at Sveiva imponerte meg. De har tatt monstersteg fra i fjor og har et mye bedre grunnspill. Kudos til Sveiva for det harde arbeidet de har lagt ned. Nå fremstår de med en tydelig profil og spillestil. Både offensivt og defensivt, sier David Garcia som sitter i det sportslige utvalget i Grei/Målløs og bidrar både på herre- og damelaget.

I fjor hisset han på seg mange sveivere da han stemplet klubben som middelmådig og utfordret Sveivas posisjon som Groruddalens største innebandyklubb.

- Jeg liker ikke Sveiva i det hele tatt. Det er et oppskrytt lag, og jeg skulle helst sett dem spille 2. divisjon i Finnmark. Svevia har spilt 18 år i eliteserien, men har de vunnet noe på seniornivå noen gang? Svaret er nei. Trenger jeg si noe mer, sa han da.

Etter 6-11-tapet på søndag er det en ydmyk Garcia som biter i seg de samme ordene.

- Ja, jeg må svelge de ordene nå. I fjor var de ustrukturerte men nå er de veldig systematiserte. All honnør til Sveiva. De er gode nok til å ta medalje i serien, sier han.

Slakter egne spillere

I stedet for å skjelle ut Sveiva, retter David Garcia nå skytset mot egne spillere.

- Våre prestasjoner var meget skuffende. Vi har et grunnspill, men dessverre er ikke ferdighetene til spillerne gode nok til å spille den innebandyen de vil spille. Alt ble feil, sier han.

I fjor snakket Grei/Målløs og Garcia om å bli landets største, beste, sunneste og mest positive innebandyklubb. Basert på søndagens lokaloppgjør er det tydelig at de har en lang vei å gå.

- Absolutt, her må våre spillere jobbe med seg selv over tid. Det som ble levert i kampen mot Sveiva bør det tas selvkritikk på. Det sviktet i det individuelle ferdighetsnivået. Synd ettersom spillerne har talentet, men ikke legger ned nok arbeid for å få det ut.

- Kvaliteten pr. spiller er rett og slett for sped. Kort og godt, sier David Garcia.

Som forventet

I Sveiva tar man ikke helt av etter seieren. Den hadde de regnet med før start.

- To poeng som forventet. Vi fikk en litt treg start, men ble bedre da vi gikk ned på to vante rekker. Vi hadde god kontroll hele veien. Grei/Målløs hadde lite å stille opp med. Vi er et mye bedre innebandylag, og det viste vi for andre gang i år, sier kaptein og tomålsscorer Daniel Gidske.

- Ekstra deilig å slå lokalrivaler?

- Det er jo det. Likevel er ikke kampene mot Grei/Målløs de største derbyene. De har ikke vært med å fighte lenge nok, og er litt for små ennå, sier Gidske.

Sveiva-veteran Andreas Femtegjeld Sletten bryr seg ikke om hvem poengene tas fra - så lenge de kommer.

- Akkurat nå tenker vi ikke så mye over hvem vi slår, bare vi vinner. Jeg er godt fornøyd med seieren. Vi viste oss som et langt bedre lag, og har mer kvalitet i alle ledd. En fullt fortjent seier, sier han.

- Greit å stoppe kjeften til David Garcia?

- Vi har ikke hørt så mye fra ham i år.

- Kanskje ikke så rart ettersom det ikke går helt på skinner der borte. Han har ikke så mye å være høy i hatten for nå, sier Daniel Gidske.

- Garcia og Grei/Målløs kan skrike så mye de vil om å ta over hegemoniet i dalen. De har et godt stykke igjen, slår Andreas Femtegjeld Sletten fast.

Medalje i sikte

Med seieren har fremdeles Sveiva grepet om tredjeplassen i eliteserien.

Det gjenstår fire kamper, men Sveiva må være på hugget for å sikre seg edelt metall. Vinner de alle kampene kan det bli sølv. Går de på trynet kan sesongen ende med en sjetteplass.

- Vi ligger godt an til medalje, men vi har ikke råd til å gå på noen feilskjær. Vi må holde koken oppe, sier Andreas Femtegjeld Sletten.

- Jeg tror vi kan klare sølvet. Det ville vært en god prestasjon. Det var ikke mange som hadde tippet oss så høyt oppe før sesongen, legger kapteinen til.

Tung sesong

For Grei/Målløs er det kampen om den siste sluttspillplassen som gjelder. Uavhengig av om de klarer den, varsler David Garcia en hard evaluering etter sesongslutt.

- Resultatene våre er ikke i nærheten av målsettingen. Det må vi evaluere skikkelig, sier han.

- Har satsingen denne sesongen vært feilslått?

- Jeg vil ikke si det. Vi har massevis av unge spillere på laget nå. De må vokse seg til og lære å slåss. Vi vil nok blomstre, men når det skjer er opp til disse unge gutta, sier David Garcia.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE