Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

MYE LÆRDOM: Vålerengas hovedtrener Ronny Deila hadde mye kunnskap å dele med Årvoll IL.


Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2017 kl 23:34

Med «Henger du med i svingene?» som tema hadde ledelsen i Årvoll ILs barne- og ungdomsfotball mye på hjertet. De hadde også invitert landslagskeepertrener Frode Grodås og hovedtrener i Vålerenga, Ronny Deila.

Med spørsmålet «Er Vålerenga toppfotball opptatt av Årvoll IL?» som tema, holdt Ronny Deila et langt foredrag om sin rolle som trener, og ikke minst om hva han ønsker at andre kan lære av ham.¨

Jeg sa ja til å komme hit med en gang jeg ble spurt. Ikke bare fordi vi satser på unge, men også fordi Vålerenga skal være for hele Oslo.

- Derfor ønsker vi også en god dialog med andre klubber her og åpner gjerne for muligheter som dette, sier Ronny Deila.

Må planlegge

Han ga også Årvoll IL en åpen invitasjon til å komme ned og se på en Vålerenga-trening. Han la ikke skjul på at han ikke misunner trenere som har den yngste generasjonen som spillere.

De som trener 7-9 år gamle barn har den vanskeligste jobben. Det er den desidert hardeste økta.

- For når de er i den alderen må du ha fokuset deres hele tiden, og du må legge en plan for hele treningen. Hvis ikke forsvinner de, og du finner dem ikke igjen med det første, forteller en lattermild Deila.

Han snakket derfor om viktigheten med planlegging, både i sin jobb og i jobben som trener for et Årvoll-lag.

- Å sette opp alt på forhånd og ha lite dødtid er like viktig for meg med A-laget som for trenerene her, sier Deila.

Ha det gøy

Han mener likevel at det aller viktigste for alle fotballlag, uansett nivå, er å ha det gøy på trening.

- Jeg har tre grunnleggende faktorer, som jeg synes er de viktigste. For at noen skal ha det gøy på trening er det viktig med trygghet, tillit og trivsel, sier Vålerenga-treneren.

Et annet viktig tips som var å gi de unge muligheten til å prøve og feile, og å unngå kjefting.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

 
Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.