Storsatsing i Grorud IL

Storsatsing i Grorud IL

 

En lang fotballsesong hadde akkurat blitt ferdigspilt da fotballklubbene i dalen bestemte seg for å satse større. Først ute er Grorud. De skal være dalens beste fotballklubb til neste år, og lanserer nå en knallhard satsning på fotballen. Det gjør de blant annet med gamle fotballhelter i Groruddalen.

Skrevet av:

- Vi satser fra neste sesong. Vi skal løfte hele klubben og spesielt fotballgruppa skal bli en satsningsområde. Vi ønsker å vinne hele 3. divisjon til neste år. Det er målsettingen, slår fotballformann Knut Bakke Pedersen fast.

- Hvorfor denne plutselige iveren?

- Vi har vært med i toppen av3. divisjon i mange år, og hele klubben har blitt litt matlei av at det samme skjer fra år til år. Vi trengte et spark bak alle mann og noe å strekke oss etter, sier han.

Hovedleder i Grorud IL, Richard Pedersen, stiller seg stolt bak planene.

- Fotballgruppa trengte en ny start. Vi har alt vi trenger for å kunne gjennomføre en slik satsning. Vi har et kjempeanlegg, en god økonomi i klubben og en organisasjon som er stor nok for å kunne satse.

- I tillegg har vi allerede ordnet med tre treninger på oppvarmet kunstgress gjennom vinteren, i tillegg til at vi har spikret treningsopphold i Spania, sier han.

At Richard Pedersen sitter som hovedleder i Grorud har mye å si for at Grorud nå tar dette steget. Han lanserte satsningsforlslaget, og hele fotballgruppa tente ivrig på idéen.

- Vi skal ikke sitte på gjerdet å se på. Vi skal kline til og satse skikkelig. Det er bedre å prøve å få til noe enn å ikke å ha prøvd i det hele tatt, slår duoen fast.

Gamle helter vender hjem

Grorud har allerede kommet langt i satsinsgarbeidet. Stallen fra i fjor er intakt, og det med tre spillere og en innbytter på årets lag her i Akers Avis Groruddalen.

I tillegg har Grorud sikret seg tre nye spillere med navn som ikke klinger ukjent for de fotballinteresserte i dalen.

De tidligere GBK-erne Morten Larssen, Stian Gundersen og Jamal El Mazari er alle klare for spill til neste sesong.

Grorud gir seg likevel ikke med disse tre, og det er grunn til å tro at flere kjente fotballfjes vil vende tilbake til Groruddals-fotballen før neste års sesong.

- Vi jobber med seks spillere til. Det vil gi en motiverende effekt for hele klubben, sier Bakke Pedersen.

- Hvem da?

- Det vil vi ikke gå ut med før alt er ordentlig på plass, men vi kan si såpass at det er spillere med stor erfaring, gode holdninger og en kjempegod treningskultur.

- Å få slike spillere vil igjen trekke til seg kvalitet og heve hele fotballgruppa.

- Vi er også åpne for å ta imot fotballspillere som vil være en del av satsningen. Vi har plass til alle sier Bakke Pedersen.

I tillegg forteller duoen at de også vil utvide støtteaparatet til alle lagene i klubben i tillegg til at de vil skjerpe seg arrangementsmessig med fotballkampene.

Sette eksempler

Det er en rød tråd gjennom satsningen til Grorud. Med en juniorgruppe på flere enn 50 spillere sier det seg selv at klubben har mye talent i de yngre rekker. Både Richard Pedersen og Knut Bakke Pedersen er overbeviste om at også de yngre avdelingene vil tjene på A-lagets satsing.

- Vi vil verken bruke penger på å kjøpe spillere eller betale dem. Vi vil rekruttere talenter fra junioravdelingen.

- Med den satsingen vi gjennomfører nå, ligger det bak at holdninger og treningskultur skal stå i fokus. De yngre spillerne vil lære mye av å trene med de spillerne og positive forbildene som skal inn i A-laget.

- Man blir en bedre spiller med gode forbilder og fotballspillere rundt seg, sier de.

Økonomi og løft

- Har Grorud økonomi til å kunne drifte et eventuellt andredivisjonlag?

- Så langt har vi ikke tenkt enda. Dette er et opplegg som starter fra januar. Deretter tar vi en kamp av gangen, hvor vi primært skal vinne alle kampene.

- Det som uansett er sikkert er at man må ha økonomien som fundament for all satsing. Vi kommer ikke til å bruke penger vi ikke har. Såpass har vi lært av andre klubber, sier Richard Pedersen.

- Blir Grorud det nye GBK?

- Vi blir ikke noe nytt GBK. Vi blir Grorud med et nytt løft, sier Bakke Pedersen.

- Vil dere lykkes?

- Det vet man jo aldri. Vi har tro på dette, men vi kommer garantert til å gjøre feil under veis. Det må man lære av. Om vi ikke vinner 3. divisjon til neste år kommer vi heller ikke til å hugge hodet av noen, avslutter Bakke Pedersen.

Domino-effekt?

At Grorud nå utbasunerer sin satsing vil kanskje trigge de andre Groruddals-klubbene til det samme. Fra før vet vi at Vestli har spenstige planer og idéer om å rykke oppover i divisjonene, mens det også fra andre lag i dalen har tikket inn meldinger om satsing.

Oslo City har vært soleklare på at de skal opp etter å ha tapt årets kvalikk til 2. divisjon. Grei har ikke uttalt noe offentlig, men Akers Avis Groruddalen vet at spillerne selv har planer i toppen. Det samme kan sies når det gjelder Årvoll. Hasle/Løren på sin side har vist at de er i ferd med å bygge noe, og de vil nok også gjøre det de kan for å komme opp.

Når det gjelder Groruddalen Ballklubb er det for tidlig å si noe som helst ennå.

Vårt siste lag i 3. divisjon er Rommen. De har heller ikke uttalt noe om satsing for neste år, men klubben er ikke videre kjent for å ha for høye ambisjoner. Da gjenstår det bare å se hvilket lag som blir Groruddalens beste til neste år. En ting er iallefall sikkert, det blir mange om beinet.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!