Storsatsing i Grorud IL

Storsatsing i Grorud IL

 

En lang fotballsesong hadde akkurat blitt ferdigspilt da fotballklubbene i dalen bestemte seg for å satse større. Først ute er Grorud. De skal være dalens beste fotballklubb til neste år, og lanserer nå en knallhard satsning på fotballen. Det gjør de blant annet med gamle fotballhelter i Groruddalen.

- Vi satser fra neste sesong. Vi skal løfte hele klubben og spesielt fotballgruppa skal bli en satsningsområde. Vi ønsker å vinne hele 3. divisjon til neste år. Det er målsettingen, slår fotballformann Knut Bakke Pedersen fast.

- Hvorfor denne plutselige iveren?

- Vi har vært med i toppen av3. divisjon i mange år, og hele klubben har blitt litt matlei av at det samme skjer fra år til år. Vi trengte et spark bak alle mann og noe å strekke oss etter, sier han.

Hovedleder i Grorud IL, Richard Pedersen, stiller seg stolt bak planene.

- Fotballgruppa trengte en ny start. Vi har alt vi trenger for å kunne gjennomføre en slik satsning. Vi har et kjempeanlegg, en god økonomi i klubben og en organisasjon som er stor nok for å kunne satse.

- I tillegg har vi allerede ordnet med tre treninger på oppvarmet kunstgress gjennom vinteren, i tillegg til at vi har spikret treningsopphold i Spania, sier han.

At Richard Pedersen sitter som hovedleder i Grorud har mye å si for at Grorud nå tar dette steget. Han lanserte satsningsforlslaget, og hele fotballgruppa tente ivrig på idéen.

- Vi skal ikke sitte på gjerdet å se på. Vi skal kline til og satse skikkelig. Det er bedre å prøve å få til noe enn å ikke å ha prøvd i det hele tatt, slår duoen fast.

Gamle helter vender hjem

Grorud har allerede kommet langt i satsinsgarbeidet. Stallen fra i fjor er intakt, og det med tre spillere og en innbytter på årets lag her i Akers Avis Groruddalen.

I tillegg har Grorud sikret seg tre nye spillere med navn som ikke klinger ukjent for de fotballinteresserte i dalen.

De tidligere GBK-erne Morten Larssen, Stian Gundersen og Jamal El Mazari er alle klare for spill til neste sesong.

Grorud gir seg likevel ikke med disse tre, og det er grunn til å tro at flere kjente fotballfjes vil vende tilbake til Groruddals-fotballen før neste års sesong.

- Vi jobber med seks spillere til. Det vil gi en motiverende effekt for hele klubben, sier Bakke Pedersen.

- Hvem da?

- Det vil vi ikke gå ut med før alt er ordentlig på plass, men vi kan si såpass at det er spillere med stor erfaring, gode holdninger og en kjempegod treningskultur.

- Å få slike spillere vil igjen trekke til seg kvalitet og heve hele fotballgruppa.

- Vi er også åpne for å ta imot fotballspillere som vil være en del av satsningen. Vi har plass til alle sier Bakke Pedersen.

I tillegg forteller duoen at de også vil utvide støtteaparatet til alle lagene i klubben i tillegg til at de vil skjerpe seg arrangementsmessig med fotballkampene.

Sette eksempler

Det er en rød tråd gjennom satsningen til Grorud. Med en juniorgruppe på flere enn 50 spillere sier det seg selv at klubben har mye talent i de yngre rekker. Både Richard Pedersen og Knut Bakke Pedersen er overbeviste om at også de yngre avdelingene vil tjene på A-lagets satsing.

- Vi vil verken bruke penger på å kjøpe spillere eller betale dem. Vi vil rekruttere talenter fra junioravdelingen.

- Med den satsingen vi gjennomfører nå, ligger det bak at holdninger og treningskultur skal stå i fokus. De yngre spillerne vil lære mye av å trene med de spillerne og positive forbildene som skal inn i A-laget.

- Man blir en bedre spiller med gode forbilder og fotballspillere rundt seg, sier de.

Økonomi og løft

- Har Grorud økonomi til å kunne drifte et eventuellt andredivisjonlag?

- Så langt har vi ikke tenkt enda. Dette er et opplegg som starter fra januar. Deretter tar vi en kamp av gangen, hvor vi primært skal vinne alle kampene.

- Det som uansett er sikkert er at man må ha økonomien som fundament for all satsing. Vi kommer ikke til å bruke penger vi ikke har. Såpass har vi lært av andre klubber, sier Richard Pedersen.

- Blir Grorud det nye GBK?

- Vi blir ikke noe nytt GBK. Vi blir Grorud med et nytt løft, sier Bakke Pedersen.

- Vil dere lykkes?

- Det vet man jo aldri. Vi har tro på dette, men vi kommer garantert til å gjøre feil under veis. Det må man lære av. Om vi ikke vinner 3. divisjon til neste år kommer vi heller ikke til å hugge hodet av noen, avslutter Bakke Pedersen.Domino-effekt?


At Grorud nå utbasunerer sin satsing vil kanskje trigge de andre Groruddals-klubbene til det samme. Fra før vet vi at Vestli har spenstige planer og idéer om å rykke oppover i divisjonene, mens det også fra andre lag i dalen har tikket inn meldinger om satsing.

Oslo City har vært soleklare på at de skal opp etter å ha tapt årets kvalikk til 2. divisjon. Grei har ikke uttalt noe offentlig, men Akers Avis Groruddalen vet at spillerne selv har planer i toppen. Det samme kan sies når det gjelder Årvoll. Hasle/Løren på sin side har vist at de er i ferd med å bygge noe, og de vil nok også gjøre det de kan for å komme opp.

Når det gjelder Groruddalen Ballklubb er det for tidlig å si noe som helst ennå.

Vårt siste lag i 3. divisjon er Rommen. De har heller ikke uttalt noe om satsing for neste år, men klubben er ikke videre kjent for å ha for høye ambisjoner. Da gjenstår det bare å se hvilket lag som blir Groruddalens beste til neste år. En ting er iallefall sikkert, det blir mange om beinet.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!