Grorud IL vil bli kvalitetsklubb

Storsatsing på barn og ungdom

Storsatsing på barn og ungdom

KLINER TIL: Grorud IL går nye skritt for å utvikle klubben videre. Nå har de fått på plass et eget utviklingsteam som skal hjelpe klubbens barn og ungdom opp og fram - i livet og på fotballbanen. Bak fra venstre ser vi Eirik Kjønø (utviklingsansvarlig), Richard Pedersen (hovedleder). Foran sitter de nye hjelperne Rasmus Olstad Semmerud, Vilde Mollestad Rislaa og Ståle Pedersen Haglo. Foto: Martin Vik

Nå er det framtidens utøvere som skal få oppmerksomhet i Grorud IL. Klubbens nye satsing sikrer aktivitet og utvikling gjennom hele uka for alle mellom seks og 18 år. Slikt blir det både folk og fotballspillere av...

– Målet er å bli en kvalitetsklubb med et faglig sterkt opplegg på alle kull - uansett alder. Vi skal legge best mulig til rette for trivsel, glede, menneskelig utvikling og selvfølgelig fotballfaglig utvikling.

– Vi skal være klubben for alle, enten du vil ha et fritidstilbud eller blir den nye Christiano Ronaldo, sier Grorud ILs Eirik Kjønø.

Tilbud med innhold

Han er utviklingsansvarlig i klubben og har sydd sammen et nytt opplegg som Grorud satser alt på framover.

– Vi har startet arbeidet med en sportsplan hvor det går en gul tråd fra seksåringene og opp til A-laget. Vi skal etablere en klubbkultur med de gode holdningene og spre den over hele linja.

– For å få til dette har vi startet opp flere tiltak. «Flere i bedre aktivitet» er et tilbud hvor barn får en arena etter skoletid hvor de både får mat, leksehjelp og treningstilbud sammen med klubbens seniorspillere og holdningsrepresentanter.

– Fra august neste år vil vi også starte opp et eget akademi for de spillerne som er litt eldre. Med andre ord får alle i Grorud opp til videregående skole tilbud om idrett etter skoletid.

– Dette skal være et idrettstilbud med innhold i, sier Eirik Kjønø.

Nye fjes

For å sikre kvalitet på treningsfeltet og at klubbens holdningsprofil blir overholdt, har Eirik Kjønø og Grorud hentet inn flere nye trenere som skal veilede og delta i det daglige arbeidet etter skoletid samt på de vanlige treningene for klubbens aldersbestemte lag.

Rasmus Olstad Semmerud har blitt ansatt som årgangsansvarlig for G15 og faseansvarlig for G10-13. Vilde Mollestad Rislaa har blitt fase- og rekrutteringsansvarlig for G/J 5-9, mens Ståle Pedersen Haglo har blitt hentet inn som årgangsansvarlig for G14 og junior. I tillegg skal Anders Rønningen (A-lagets keepertrener) bidra i sportsplanen og være veileder for keepertrenerne.

Riktige mennesker

Eirik Kjønø er stolt over den nye staben som har ankommet.

– Det er rett og slett riktige mennesker for dette prosjektet. De er håndplukket av meg, og skal bygge klubben og den nye sportsplanen vår.

– Alle studerer på NIH og brenner for å oppnå drømmen vår om å være en fullverdig kvalitetsklubb innen 2018 når vi fyller 100 år.

– De nye trenerne har alle ambisjoner, erfaring og utdannelse. Dette kommer til å bli veldig bra. Det er jeg skråsikker på, sier han.

For alle

De nye trenerne skal heller ikke være der kun for utøverne. Også foreldre, lagkontakter og foreldretrenere skal ha nytte av dem når man lurer på noe.

– Tanken er at klubben skal være representert på feltet hele tiden. Man skal når som helst kunne ta kontakt med utviklingstrenerne og få hjelp til det man lurer på. Enten om det er øvelser som kan fungere på trening eller om man lurer på noe med en regning eller hvor bortekampen spilles, sier Eirik Kjønø.

«Mesterlære»

Utviklingstrenerne får oppfølging av Kjønø som har hovedansvaret for utviklingen i klubben. Lurer han på noe, søker han råd hos hovedtrener Rolf Teigen. Han har som regel svaret på det meste innen fotball.

– Vi kaller det «Mesterlære». Rolf Teigen er den ubestridt beste mannen på fotballfag i Norge. Målet er å spre kunnskapen fra ham og nedover til alle årsklassene.

– Det samme gjelder på spillersiden. Vi ønsker forbilder som viser gode holdninger, slik at dette også blir spredd nedover. Derfor er vi også veldig nøye på hva slags spillere som får lov til å spille i Grorud om dagen.

– Får vi til dette sprer kulturen seg selv, og utviklingen vil komme, sier Eirik Kjønø.

Ikke gratis

– En slik satsing er ikke gratis. Hvordan skal Grorud få råd til dette?

– Vi er så heldige å ha OBOS i ryggen. Det er vår suverent største bidragsyter. Deres hjelp gjør det mulig å legge til rette for aktivitet og idrettsglede til så mange, sier klubbens hovedleder Richard Pedersen på telefon fra ferie i Florida.

Fikk pengegave

Mandag kveld fikk også Grorud IL 200.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Disse pengene går rett inn i ungdomssatsingen.

– Pengene hjelper oss mye, men det er viktig å huske på at penger ikke er avgjørende for å bygge kultur og idrettsglede. For å få til det, trengs de rette folkene. Det har vi nå i Grorud, og det motiverer stort.

– Jeg ser med spenning fram til å jobbe med så dyktige folk for å få utløst det enorme potensialet som ligger her. Det kan bli vanvittig bra her på Grorud. Vi skan skape noe varig, sier Eirik Kjønø.

Teigen er fornøyd

Hovedtrener Rolf Teigen er strålende fornøyd med det nye opplegget, og skryter av utviklingsansvarlig og initiativtaker Eirik Kjønø.

– Eirik er et scoop for fotballen i Grorud. Han er den viktigste personen i klubben når det gjelder de lange linjene, og han har gjort en god jobb med å skape begeistring.

– Han er en fryd å jobbe med, og drar klubben i riktig retning. Vi gleder oss til å høste resultater av arbeidet i framtiden, sier Rolf Teigen.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!