Strålende start for Vestli

Strålende start for Vestli

 

Sola skinte over Jesperud da Vestli serieåpnet hjemme mot Jutul på fredag. Skinte gjorde også de grønnkledde som enkelt sikret seg en 3-0-seier.

Jesperudjordet var forrige sesong en ren fornøyelse å komme til, både spillet på banen og arrangementsmessig. Da avisen ankom banen var det tydelig at de også i år vil lage show med fotballen sin. Vestli-låta «ljoma» mellom blokkene, mens spillerne marsjerte ut til årets første seriekamp. Etter at speaker «Kaptein Kaos» leste opp lagene, til stor jubel for 93 ihuga supportere rundt banen, var 3. divisjon, avd. 3 i gang for fullt.

Vestli kom best i gang, men både fjorårets storcorer Glenn Ingwersen, og nyankomne Rolf Syversen virket noe rustne foran mål.

Rustne virket også Jutul som ikke fikk til store greiene. Kun ved én anledning satte de den rosakledde Vestli-keeper Kim Marius Olsen på prøve, men som den rosa panteren han er, kastet han seg til side og fikk avverget skuddet.

Etter en drøy halvime smalt det et skudd mot Jutuls langhårete keeper. Ikke vet vi om han fikk håret i øynene, men Rolf Syversen kom uansett frempå og pirket ballen inn til sin første scoring for Vestli. Vestli fulgte opp med flere store sjanser, og kunne økt ledelsen før pause, men klarte det ikke.

Etter pause fungterte imidlerid alt bedre for Vestli. Jutul falt av tempomessig, og Vestli fikk både tid og rom. Dermed ble også pasningskvaliteten bedre. To scoringer til, signert Glenn Ingwersen og Magnus Tønnesen, sikret en 3-0 seier og strålende sesongstart på Jesperudjordet.

Ping-pong

Trener Knut Hebæk er ikke kjent for å skryte for mye av sine spillere, og gjør det heller ikke etter denne kampen.

- Resultatmessig var dette greit, men jeg er ikke fornøyd med spillet. Spesielt ikke i første omgang. Posisjoneringen vår blir feil. Vi ligger for høyt, og langt unna motstpillerne. Spesielt spissene våre ble avkledd. Jutuls forsvarsspillere vant for lett, og det ble mye ping-pong fotball, sier han.

- Dere hevet dere da til andreomgangen?

- Ja, den er bedre. Da tar vi over fordi Jutul ikke orket tempoet. Da fikk vi mer kvalitet inn i pasningene, men dette skulle vi ha greid fra starten av kampen. Vi må alltid våge å ta vare på ballen, og den roen manglet litt i førsteomgang.

- Vi fikk også til mer da Magnus Tønnesen kom inn som bindeledd mellom midtbanen og spissene, sier han.

- Jutul er av mange tippet som et av bånnlagene. Er du enig det?

- Jeg vet ikke, men jeg tror ikke Jutul er så dårlige som de er spådd. De spilte på det de kunne, men det holdt ikke inn. Dessuten hadde de to gode spisser, og jeg tror faktisk de vil ta en del poeng, sier han.

- Ingen grunn til å stoppe med én trepoenger?

- Nei, vi går for seiere i de neste oppgjørene også. Nå skal vi møte KFUM 2 og Kjelsås 2. Det er aldri lett å vite hva 2-erlagene stiller med, men de er jo regnet som noen av de tøffeste lagene i denne avdelingen. Vi får se, men vi har tro på flere poeng, sier Hebæk.

Etter den første serierunden ligger Vestli da på andreplass på tabellen. Førsteplassen er det Oldenburg som kapret etter sin maktdemonstrasjon og 8-0 mot Kurer.

Fotball, 3. div. herrer, avd. 3:

Vestli - Jutul 3-0 (1-0)

Jesperud

Tilskuere: 93

Dommer: Anders Hauglund

Gule kort: Preben Kjølhamar.

Mål for Vestli: Rolf Syversen, Glenn Ingwersen, Magnus Tønnesen.

Vestlis lag (4-4-2): Kim Marius Olsen, Houssain Bougatto (Nabbas Revet fra 72.), Øyvind Berre, Marius Andresen, Mats Nygaard (Magnus Tønnesen fra 50.), Marius Kjølhamar, Preben Kjølhamar, Hassan Bougato, Ali Zahir, Rolf Syversen (Yngve Sandøy fra 63.), Glenn Ingwersen.

Stjernene:

  • ** Preben Kjølhamar
  • *   Øyvind Berre
  •      Magnus Tønnesen

Les mer om alle kampene til våre syv lag i 3. divisjon i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.