Strålende start for Vestli

Strålende start for Vestli

 

Sola skinte over Jesperud da Vestli serieåpnet hjemme mot Jutul på fredag. Skinte gjorde også de grønnkledde som enkelt sikret seg en 3-0-seier.

Skrevet av:

Jesperudjordet var forrige sesong en ren fornøyelse å komme til, både spillet på banen og arrangementsmessig. Da avisen ankom banen var det tydelig at de også i år vil lage show med fotballen sin. Vestli-låta «ljoma» mellom blokkene, mens spillerne marsjerte ut til årets første seriekamp. Etter at speaker «Kaptein Kaos» leste opp lagene, til stor jubel for 93 ihuga supportere rundt banen, var 3. divisjon, avd. 3 i gang for fullt.

Vestli kom best i gang, men både fjorårets storcorer Glenn Ingwersen, og nyankomne Rolf Syversen virket noe rustne foran mål.

Rustne virket også Jutul som ikke fikk til store greiene. Kun ved én anledning satte de den rosakledde Vestli-keeper Kim Marius Olsen på prøve, men som den rosa panteren han er, kastet han seg til side og fikk avverget skuddet.

Etter en drøy halvime smalt det et skudd mot Jutuls langhårete keeper. Ikke vet vi om han fikk håret i øynene, men Rolf Syversen kom uansett frempå og pirket ballen inn til sin første scoring for Vestli. Vestli fulgte opp med flere store sjanser, og kunne økt ledelsen før pause, men klarte det ikke.

Etter pause fungterte imidlerid alt bedre for Vestli. Jutul falt av tempomessig, og Vestli fikk både tid og rom. Dermed ble også pasningskvaliteten bedre. To scoringer til, signert Glenn Ingwersen og Magnus Tønnesen, sikret en 3-0 seier og strålende sesongstart på Jesperudjordet.

Ping-pong

Trener Knut Hebæk er ikke kjent for å skryte for mye av sine spillere, og gjør det heller ikke etter denne kampen.

- Resultatmessig var dette greit, men jeg er ikke fornøyd med spillet. Spesielt ikke i første omgang. Posisjoneringen vår blir feil. Vi ligger for høyt, og langt unna motstpillerne. Spesielt spissene våre ble avkledd. Jutuls forsvarsspillere vant for lett, og det ble mye ping-pong fotball, sier han.

- Dere hevet dere da til andreomgangen?

- Ja, den er bedre. Da tar vi over fordi Jutul ikke orket tempoet. Da fikk vi mer kvalitet inn i pasningene, men dette skulle vi ha greid fra starten av kampen. Vi må alltid våge å ta vare på ballen, og den roen manglet litt i førsteomgang.

- Vi fikk også til mer da Magnus Tønnesen kom inn som bindeledd mellom midtbanen og spissene, sier han.

- Jutul er av mange tippet som et av bånnlagene. Er du enig det?

- Jeg vet ikke, men jeg tror ikke Jutul er så dårlige som de er spådd. De spilte på det de kunne, men det holdt ikke inn. Dessuten hadde de to gode spisser, og jeg tror faktisk de vil ta en del poeng, sier han.

- Ingen grunn til å stoppe med én trepoenger?

- Nei, vi går for seiere i de neste oppgjørene også. Nå skal vi møte KFUM 2 og Kjelsås 2. Det er aldri lett å vite hva 2-erlagene stiller med, men de er jo regnet som noen av de tøffeste lagene i denne avdelingen. Vi får se, men vi har tro på flere poeng, sier Hebæk.

Etter den første serierunden ligger Vestli da på andreplass på tabellen. Førsteplassen er det Oldenburg som kapret etter sin maktdemonstrasjon og 8-0 mot Kurer.

Fotball, 3. div. herrer, avd. 3:

Vestli - Jutul 3-0 (1-0)

Jesperud

Tilskuere: 93

Dommer: Anders Hauglund

Gule kort: Preben Kjølhamar.

Mål for Vestli: Rolf Syversen, Glenn Ingwersen, Magnus Tønnesen.

Vestlis lag (4-4-2): Kim Marius Olsen, Houssain Bougatto (Nabbas Revet fra 72.), Øyvind Berre, Marius Andresen, Mats Nygaard (Magnus Tønnesen fra 50.), Marius Kjølhamar, Preben Kjølhamar, Hassan Bougato, Ali Zahir, Rolf Syversen (Yngve Sandøy fra 63.), Glenn Ingwersen.

Stjernene:

 • ** Preben Kjølhamar
 • *   Øyvind Berre
 •      Magnus Tønnesen

Les mer om alle kampene til våre syv lag i 3. divisjon i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

 • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!