Sveiva bygger nytt

Sveiva bygger nytt

 

I forfjor tok Sveiva bronse i serien. Det ga mersmak, og før sesongen i fjor forsterket de laget og varslet at de skulle bli Norges beste lag. Det endte med en skuffende sjetteplass. Før årets sesong har flere sentrale spillere trappet ned eller byttet klubb. Sveiva har en to-årsplan plan for hvordan å igjen bli toppklubb i norsk innebandy. Kan de likevel komme foran skjemaet og overraske alle i år?

Skrevet av:

Gjennom fjorårets sesong var det mange som følte at Sveivas innebandyherrer underpresterte. Trener Tobias Härnlund lover ikke bot og bedring i årets sesong, men melder uansett om godt humør og optimisme i Sveiva-leiren.

- Vi gleder oss bare til å kjøre på vi nå. En ny sesong gir alltid nye muligheter, sier han.

- Er det riktig å si at dere underpresterte i fjor?

- Ja, men med tanken på spillermateriale vi hadde på slutten, var det vel på håret godkjent, sier han.

- Hva med årets spillermateriell? Dere har jo mistet mange, og det er nye spillere inne?

- Ja, vi har syv eller åtte spillere som er nye. Det er stort sett et helt nytt lag, og jeg vet lite om rutinen på mange av spillerne. Resultatene vil nok svinge litt før vi finner formen.

- Vi forventer ikke å være en toppklubb i år, men det gjorde vi i fjor. Når det er sagt må du få med at vi skal lage en toppklubb ut av denne gruppa. Jeg har et langsiktig mål om at vi blir blant de beste allerede neste sesong, men det kan skje ting i år også, sier han.

Härnlunds spådommer er med andre ord litt helgardering. Etter litt mas får vi likevel vridd ut Sveias reelle mål denne sesongen.

- Jeg liker ikke å være defensiv. Det er ingen vits i å sette seg for dårlige mål. Vi skal bli blant de seks beste eller bedre, samtidig som vi kommer lenger i sluttspillet, sier han.

Ny kaptein

Fra fjorårets lag har Sveiva mistet mye rutine og kvalitet. Ikke minst da kaptein Lars Harald Eide dro til Fjerdingby.

- Det var jo ikke noe moro at Eide dro, men alle kan erstattes, sier Höglund.

Andreas Sletten trer derfor inn som ny kaptein for Sveiva, og Höglund tror det er riktig å få en mann med Sveiva-blod i årene som ansvarlig.

- Sletten er en skikkelig Sveiva-gutt som har vært med fra starten. Nå får han enda mer ansvar enn tidligere, men det tror jeg han takler fint.

Sletten selv tar kapteinsansvaret på en rolig måte.

- Når alle andre forsvant så ble det slik. Spillerne ønsket meg som kaptein, og da stiller jeg opp for klubben. Det vil ikke endre min spillestil, sier han.

- Hvor gode er Sveiva i år?

- Det er vanskelig å si. Vi ønsker alltid å gjøre det bra, men det kan bli litt tøft i år. Vi har mistet flere enn vi burde, og ikke fylt på skikkelig. Det er litt tynt i rekkene, så jeg mener vi får ta mål av oss med å komme til sluttspill, og glemme jakten på medaljer.

- Dette blir muligens en mellomsesong, hvor vi må bygge laget på nytt, sier han.

Unggutter

I årets tropp er det også tre juniorspillere som er med. Sletten synes det er positivt at Sveiva tør satse på Jonas Castellanos, Daniel Gidske og Espen Hornslien.

- Vi vet at vi har mange talenter i rekkene under, og de starter å dukke fram nå. Det er kjempemoro. Se på en spiller som Daniel Gidske. Han er førsteårsjunior, 15 år yngre enn meg, og spiller som en senior. Jeg håper han får tillitt av trenerteamet, da er jeg sikker på at han griper sjansen, sier han.

Mange scoringer?

Trener Härnlund lover mange mål og offensiv innebandy fra sitt lag i år.

- Fremover ser det utrolig bra ut. Vi lager j... mange mål. Folk må komme å oppleve dette, sier han.

- Så det er Sveivas styrke i år?

- Ja, i tillegg til at vi er et mer samlet lag i år enn i fjor. Vi jobber sammen, og det merkes både på treninger og rundt på banen. I fjor hadde vi mange grupperinger, men i år er vi et samlet Sveiva, sier han.

Som vanlig er det lokaloppgjørene som sveiverne gleder seg mest til.

- Jeg ser fram til oppgjørene mot GIF, Tunet og Fjerdingby. GIF skal vi ta i år. De slo oss fire ganger i fjor, mens vi tok dem to ganger. Det blir omvendt i år, ler Härnlund.

- Lokaloppgjørene er morsomst, og spesielt på hjemmebane. Vi kan slå alle, og tape mot alle. Det er jo typisk Sveiva, men det er jo aldri noen som undervurderer oss, sier Sletten.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!