Sveiva er på medaljejakt

Sveiva er på medaljejakt

 

Sveivas innebandy-herrer har scoret 36 mål på sine tre siste kamper. Med det ligger de på en foreløpig bronseplass, og treneren innrømmer at de er på medaljejakt.

Skrevet av:

Tre kamper og fire poeng er fasiten etter en hektisk uke for Sveiva-herrene. Nå befinner de seg på bronseplassen i eliteserien.

- Er dere medaljekandidater?

- Ja, vi er jo det. Tabellen bruker aldri juge, og akkurat nå er vi gode nok for en tredjeplass. Det er ingen grunn for å si at vi ikke skal gå etter medalje, forteller trener Tobias Härnlund.

Uttalelsen kommer likevel med forbehold.

- Vi tar ingen ting for gitt, og skal først summere opp på slutten av sesongen. Er vi på tredjeplass når den er ferdig er det fantastisk, men vi blir ikke lei oss om vi havner på sjetteplass heller, forklarer han.

 

Kaptein Andreas Femtegjeld Sletten velger likevel å tone ned medaljepratet en smule.

- Vi har en målsetting om å komme til sluttspillet, men vi vet også at vi har mange unge spillere. De har levert enormt til nå, men prestasjonene kan variere.

- Når det er sagt er det ingen i Sveiva som ikke har lyst til å ende høyest mulig opp. Fortsetter vi i samme sporet, og leverer en like god andre halvdel av sesongen er det ikke feil å tippe oss på tredjeplass. Det er en tett og jevn serie, men vi blir ikke skuffa om vi ikke klarer å beholde tredjeplassen, forteller Femtegjeld Sletten.

- Kan dere klatre høyere?

- Det er Tunet og Fjerdingby det kommer til å stå om når det gjelder de to øverste plassene i år, mener han.

 

God stemning

Det er uansett ingen tvil om at stemningen i Sveiva-troppen er god for øyeblikket.

- Stemningen er knallbra, og vi har bra oppmøte og innsats på alle treningene. Vi vet vi er et godt innebandylag, og det hele går lettere når vi lykkes med det vi gjør. Sveiva er en herlig klubb å være i om dagen. Det gjelder ikke bare vårt lag, men alle lagene i klubben. Alle opplever suksess og det driver oss videre, forteller Andreas Femtegjeld Sletten.

 

Mye action

Sveiva-herrene har altså vært involvert i tre kamper den siste uka.

- Det har vært hektisk, men også veldig morsomt. Vi hadde et mål om minumum fire poeng for å bevise at vi ville være med på øvre halvdel. Vi er godt fornøyd med å ha tatt de poengene, men likevel litt skuffet over at vi ikke yppet oss mer mot Sagene. Der kunne vi fått til litt mer, forteller Andreas Femtegjeld Sletten.

 

Trener Tobias Härnlund oppsummerer de tre kampene på følgende måte.

- Mot Sagene var vi litt under pari. Vi var verken gode eller dårlige, men manglet den ekstra lille piffen i oppgjøret.

- Mot Harstad var vi veldig gode, men burde vunnet oppgjøret 14-2. To av baklengsmålene er regelrette feilpasninger. Uansett var det to komfortable poeng.

- Nidaros hadde ingen verdens ting å stille opp med. Vi gjorde det vi skulle i førsteperiode (8-1), og mistet litt av fokuset etter det. Likevel vant vi lett. Jeg skjønner ikke hva Nidaros gjør i eliteserien, sier han.

 

Tøff oppgave

I neste kamp venter en hard nøtt å knekke for sveiverne. Da kommer nemlig serieleder Tunet på besøk til Stovnerhallen. Sveiva har også litt av hvert å revansjere etter 2-9 tapet i seriedebuten.

- Vi var ikke helt på nett med dem i serieåpningen. Det er korrekt, men vi har spilt flere bedre kamper etter det. Vi skal gi alt vi kan i den kampen, forsikrer Andreas Femtegjeld Sletten.

Også trener Tobias Härnlund gleder seg til Oslo-oppgjøret.

- Vi kommer til å bite hardere fra oss i dette oppgjøret. Det er jeg helt sikker på.

- Ingen reprise av serieåpningen?

- Det tapet bortforklarer jeg ganske lett med at det var den første eliteseriekampen til mange av gutta. Vi har hevet oss mange hakk etter det.

- Hvis du så på skuddstatistikken i den kampen var det relativt jevnt, men Tunet har seriens beste keeper, forteller han.

 

Overraskelse?

- Hvordan vil du legge opp spillet mot Tunet?

- Hehe, siden jeg vet at flere i Tunet leser Akers Avis Groruddalen så har jeg ikke lyst til å svare på det.

- Av taktiske grunner holder jeg kjeft her. Jeg kan likevel si det slik at jeg har noen småplaner på gang. Vi skal sette vårt eget spill uansett, ler han.

 

Innebandy, eliteserien, herrer:

Sveiva - Harstad  14-6

(3-2, 3-1, 8-3)

Stovnerhallen

Tilskuere: 152

Dommere:

Andersson/Henriksen

Mål for Sveiva: Thomas Isaksen 3, Thomas Furu 2, Patrick Rosenlöw 2, Andreas Sletten 2, Marcus Gustafsson 2, Christoffer Øystad, Øystein Flølo, Daniel Gidske.

Utvisinger:

Sveiva 2x2 minutter,

Harstad 3x2 minutter.

 

Sveiva - Nidaros 14-4 (8-1, 3-3, 3-0)

Stovnerhallen

Tilskuere: 75

Dommere: Taaje/Østeby

Mål for Sveiva: Andreas Sletten 3, Daniel Gidske 3, Øystein Flølo 2, Marcus Gustafsson 2, Mats Løkken, Thomas Furu, Christoffer Øystad, Thomas Zaal.

Utvisninger:Sveiva ingen,Nidaros 5x2 minutter.

 

Sagene - Sveiva 11-8 (4-2,3-5,4-1)

Bjølsenhallen

Tilskuere: 143

Dommere: Haug/Rønningen

Mål for Sveiva: Marcus Gustafsson 3, Anders Haugom 2, Daniel Gidske, Øystein Flølo, 1 selvmål.

Utvisninger:Sagene 1x2 minutter, Sveiva 1x2 minutter.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!