Sveiva er på medaljejakt

Sveiva er på medaljejakt

 

Sveivas innebandy-herrer har scoret 36 mål på sine tre siste kamper. Med det ligger de på en foreløpig bronseplass, og treneren innrømmer at de er på medaljejakt.

Skrevet av:

Tre kamper og fire poeng er fasiten etter en hektisk uke for Sveiva-herrene. Nå befinner de seg på bronseplassen i eliteserien.
- Er dere medaljekandidater?

- Ja, vi er jo det. Tabellen bruker aldri juge, og akkurat nå er vi gode nok for en tredjeplass. Det er ingen grunn for å si at vi ikke skal gå etter medalje, forteller trener Tobias Härnlund.

Uttalelsen kommer likevel med forbehold.

- Vi tar ingen ting for gitt, og skal først summere opp på slutten av sesongen. Er vi på tredjeplass når den er ferdig er det fantastisk, men vi blir ikke lei oss om vi havner på sjetteplass heller, forklarer han.

 

Kaptein Andreas Femtegjeld Sletten velger likevel å tone ned medaljepratet en smule.

- Vi har en målsetting om å komme til sluttspillet, men vi vet også at vi har mange unge spillere. De har levert enormt til nå, men prestasjonene kan variere.

- Når det er sagt er det ingen i Sveiva som ikke har lyst til å ende høyest mulig opp. Fortsetter vi i samme sporet, og leverer en like god andre halvdel av sesongen er det ikke feil å tippe oss på tredjeplass. Det er en tett og jevn serie, men vi blir ikke skuffa om vi ikke klarer å beholde tredjeplassen, forteller Femtegjeld Sletten.

- Kan dere klatre høyere?

- Det er Tunet og Fjerdingby det kommer til å stå om når det gjelder de to øverste plassene i år, mener han.

 

God stemning

Det er uansett ingen tvil om at stemningen i Sveiva-troppen er god for øyeblikket.

- Stemningen er knallbra, og vi har bra oppmøte og innsats på alle treningene. Vi vet vi er et godt innebandylag, og det hele går lettere når vi lykkes med det vi gjør. Sveiva er en herlig klubb å være i om dagen. Det gjelder ikke bare vårt lag, men alle lagene i klubben. Alle opplever suksess og det driver oss videre, forteller Andreas Femtegjeld Sletten.

 

Mye action

Sveiva-herrene har altså vært involvert i tre kamper den siste uka.

- Det har vært hektisk, men også veldig morsomt. Vi hadde et mål om minumum fire poeng for å bevise at vi ville være med på øvre halvdel. Vi er godt fornøyd med å ha tatt de poengene, men likevel litt skuffet over at vi ikke yppet oss mer mot Sagene. Der kunne vi fått til litt mer, forteller Andreas Femtegjeld Sletten.

 

Trener Tobias Härnlund oppsummerer de tre kampene på følgende måte.

- Mot Sagene var vi litt under pari. Vi var verken gode eller dårlige, men manglet den ekstra lille piffen i oppgjøret.

- Mot Harstad var vi veldig gode, men burde vunnet oppgjøret 14-2. To av baklengsmålene er regelrette feilpasninger. Uansett var det to komfortable poeng.

- Nidaros hadde ingen verdens ting å stille opp med. Vi gjorde det vi skulle i førsteperiode (8-1), og mistet litt av fokuset etter det. Likevel vant vi lett. Jeg skjønner ikke hva Nidaros gjør i eliteserien, sier han.

 

Tøff oppgave

I neste kamp venter en hard nøtt å knekke for sveiverne. Da kommer nemlig serieleder Tunet på besøk til Stovnerhallen. Sveiva har også litt av hvert å revansjere etter 2-9 tapet i seriedebuten.

- Vi var ikke helt på nett med dem i serieåpningen. Det er korrekt, men vi har spilt flere bedre kamper etter det. Vi skal gi alt vi kan i den kampen, forsikrer Andreas Femtegjeld Sletten.

Også trener Tobias Härnlund gleder seg til Oslo-oppgjøret.

- Vi kommer til å bite hardere fra oss i dette oppgjøret. Det er jeg helt sikker på.

- Ingen reprise av serieåpningen?

- Det tapet bortforklarer jeg ganske lett med at det var den første eliteseriekampen til mange av gutta. Vi har hevet oss mange hakk etter det.

- Hvis du så på skuddstatistikken i den kampen var det relativt jevnt, men Tunet har seriens beste keeper, forteller han.

 

Overraskelse?

- Hvordan vil du legge opp spillet mot Tunet?

- Hehe, siden jeg vet at flere i Tunet leser Akers Avis Groruddalen så har jeg ikke lyst til å svare på det.

- Av taktiske grunner holder jeg kjeft her. Jeg kan likevel si det slik at jeg har noen småplaner på gang. Vi skal sette vårt eget spill uansett, ler han.

 

Innebandy, eliteserien, herrer:

Sveiva - Harstad  14-6

(3-2, 3-1, 8-3)

Stovnerhallen

Tilskuere: 152

Dommere:

Andersson/Henriksen

Mål for Sveiva: Thomas Isaksen 3, Thomas Furu 2, Patrick Rosenlöw 2, Andreas Sletten 2, Marcus Gustafsson 2, Christoffer Øystad, Øystein Flølo, Daniel Gidske.

Utvisinger:

Sveiva 2x2 minutter,

Harstad 3x2 minutter.

 

Sveiva - Nidaros 14-4 (8-1, 3-3, 3-0)

Stovnerhallen

Tilskuere: 75

Dommere: Taaje/Østeby

Mål for Sveiva: Andreas Sletten 3, Daniel Gidske 3, Øystein Flølo 2, Marcus Gustafsson 2, Mats Løkken, Thomas Furu, Christoffer Øystad, Thomas Zaal.

Utvisninger:Sveiva ingen,Nidaros 5x2 minutter.

 

Sagene - Sveiva 11-8 (4-2,3-5,4-1)

Bjølsenhallen

Tilskuere: 143

Dommere: Haug/Rønningen

Mål for Sveiva: Marcus Gustafsson 3, Anders Haugom 2, Daniel Gidske, Øystein Flølo, 1 selvmål.

Utvisninger:Sagene 1x2 minutter, Sveiva 1x2 minutter.

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!