Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

SEIERSBRØL: Sveiva-kaptein Oda Kristine Langaker og Linda Adolphson jubler etter at førstnevnte satt inn seiersmålet mot et hardtkjempende Grei. FOTO: Ørjan Brage

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Det er mulig det forrige oppgjøret lå i bakhodet til Sveiva-damene, for Grei gikk ihvertfall ut i hundre på egen parkett i Apalløkka. Tross tapet i forrige lokalderby måtte Sveiva finne seg i å være favoritter, men plutselig lå de under 2-0. Etterhvert begynte riktignok Sveiva-maskineriet å få opp dampen, og ved starten av siste periode hadde de hentet opp ledelsen.

Malte Grei i stykket

I tredje periode fulgte lagene hverandre tett, og selv om Sveiva hadde mest ball og flest sjanser var Grei-damene dødelig effektive da de fikk muligheten. Med et par minutter igjen på klokka klarte likevel de røde fra Rommen å krige inn ledelsen 5-4, og tross et nervepirrende undertallsspill klarte de regjerende norgesmesterne å ri i land seieren.

Les saken i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen eller i vår E-avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.