Sveiva ga GIF juling

Sveiva ga GIF juling

 

Sveiva-kaptein Andreas Femtegjeld Sletten ble skadet under lokalderbyet mot Gjelleråsen og mange sveivere fryktet det verste. Da våknet 15 år gamle Sindre Bjerknes opp og ga GIF-spillerne et mareritt.

Skrevet av:

Da Sveiva mistet kaptein Andreas Femtegjeld Sletten med en skulderskade til andre periode så det ut til å rakne for sveiverne hjemme i prestisjederbyet mot Gjelleråsen Fighters (GIF). Så våknet 15 år gamle Sindre Bjerknes opp. Med tre scoringer og to assist ledet han Sveiva tilbake og inn til en dramatisk 10-7 seier.

- Denne seieren var utrolig deilig. GIF er hatlag nummer én, og at vi får full klaff og slår dem hjemme i Stovnerhallen er herlig. Det ble en perfekt kveld for meg, sier Bjerknes.

Han er fornøyd med både sin egen, men også lagets innsats i derbykampen.

- Den siste halvdelen av kampen var skikkelig bra. Spesielt den siste perioden er jeg fornøyd med. Det så ut som vi skulle rakne da Sletten måttte gi seg, men vi bestemte oss for å slåss videre, og vi leverte årsbeste i tredje periode.

- Vi fikk ut alt og fikk satt på plass GIF. Det er deilig når man virkelig får ut alt, men jeg vet ikke om jeg kommer til å få fem poeng i hver kamp fremover, sier unggutten.

Også trener Tobias Härnlund dro fram superlativene etter seieren.

- Dette var helt suverent, og sånn vi vil ha det. Vi tok en prat etter den dårlige andre perioden hvor det rant inn bakover. Vi ble enige om å ta ansvar, og lyktes med det.

- Dette var årets match for oss, og klart det smaker ekstra bra når det er GIF vi slår. Vi sto på gjennom hele matchen, og det var der GIF falt. Når det er sagt er GIF bedre enn tabellen viser, sier han.

 

- Hele laget tar tak

Sveivas unge gutter har fått mye oppmerksomhet så langt denne sesongen.

- Det er kult nok det. Totalt er vi syv juniorspillere som er med på a-laget og lærer. Alle gjør sakene sine bra, og det ser lyst ut med tanke på fremtiden, forteller Sindre Bjerknes.

Også Tobias Härnlund gleder seg over de unges suksess i eliteserien, men han vil ikke glemme de rutinerte spillerne heller.

- Det er moro at de klarer seg så godt, og jeg er ikke overrasket. Likevel er det viktig å huske på at vi også har rutinerte spillere i troppen som også har stått fram i år. Det er ikke bare de unge som har kommet fram, men hele laget har tatt tak, forteller han.

 

Seks uker på Sletten

Andreas Femtegjeld Slettens skade kan bli langvarig.

- De første meldingene tyder på at han kan bli borte i seks uker. Vi vil alltid savne en spiller som ham, men vi beviste i denne kampen at vi kan slåss uten ham på banen også, forteller Tobias Härnlund.

Neste hinder er bortekampen mot Fjerdingby med det mange regner som seriens beste keeper.

- Vi skal spille vårt spill, og forsøke å gjøre noe med ryktet til Fjerdingbys keeper, sier Härnlund med en lur tone.

 

Innebandy, eliteserien, herrer:

Sveiva - Gjelleråsen 10-7 (4-3, 1-4, 5-0).

Stovnerhallen

Tilskuere: 284

Dommere: Sørensen/Johannessen

Mål Sveiva: Sindre Bjerknes 3, Patrik Rosenlöw 2, Thomas Isaksen, Linus Svensson, Anders Haugom, Daniel Gidske, Christoffer Øystad.

Mål Gjelleråsen: Christian Kragerud 2, Carl Bacolod, Fabian Berg, Robin Matsson, Mads Rongsjord, Alexander Texnes.

Utvisninger:Sveiva 2x2 minutter, Gjelleråsen 2x2 minutter.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!