Sveiva ga GIF juling

Sveiva ga GIF juling

 

Sveiva-kaptein Andreas Femtegjeld Sletten ble skadet under lokalderbyet mot Gjelleråsen og mange sveivere fryktet det verste. Da våknet 15 år gamle Sindre Bjerknes opp og ga GIF-spillerne et mareritt.

Da Sveiva mistet kaptein Andreas Femtegjeld Sletten med en skulderskade til andre periode så det ut til å rakne for sveiverne hjemme i prestisjederbyet mot Gjelleråsen Fighters (GIF). Så våknet 15 år gamle Sindre Bjerknes opp. Med tre scoringer og to assist ledet han Sveiva tilbake og inn til en dramatisk 10-7 seier.
- Denne seieren var utrolig deilig. GIF er hatlag nummer én, og at vi får full klaff og slår dem hjemme i Stovnerhallen er herlig. Det ble en perfekt kveld for meg, sier Bjerknes.

Han er fornøyd med både sin egen, men også lagets innsats i derbykampen.

- Den siste halvdelen av kampen var skikkelig bra. Spesielt den siste perioden er jeg fornøyd med. Det så ut som vi skulle rakne da Sletten måttte gi seg, men vi bestemte oss for å slåss videre, og vi leverte årsbeste i tredje periode.

- Vi fikk ut alt og fikk satt på plass GIF. Det er deilig når man virkelig får ut alt, men jeg vet ikke om jeg kommer til å få fem poeng i hver kamp fremover, sier unggutten.

Også trener Tobias Härnlund dro fram superlativene etter seieren.

- Dette var helt suverent, og sånn vi vil ha det. Vi tok en prat etter den dårlige andre perioden hvor det rant inn bakover. Vi ble enige om å ta ansvar, og lyktes med det.

- Dette var årets match for oss, og klart det smaker ekstra bra når det er GIF vi slår. Vi sto på gjennom hele matchen, og det var der GIF falt. Når det er sagt er GIF bedre enn tabellen viser, sier han.

 

- Hele laget tar tak

Sveivas unge gutter har fått mye oppmerksomhet så langt denne sesongen.

- Det er kult nok det. Totalt er vi syv juniorspillere som er med på a-laget og lærer. Alle gjør sakene sine bra, og det ser lyst ut med tanke på fremtiden, forteller Sindre Bjerknes.

Også Tobias Härnlund gleder seg over de unges suksess i eliteserien, men han vil ikke glemme de rutinerte spillerne heller.

- Det er moro at de klarer seg så godt, og jeg er ikke overrasket. Likevel er det viktig å huske på at vi også har rutinerte spillere i troppen som også har stått fram i år. Det er ikke bare de unge som har kommet fram, men hele laget har tatt tak, forteller han.

 

Seks uker på Sletten

Andreas Femtegjeld Slettens skade kan bli langvarig.

- De første meldingene tyder på at han kan bli borte i seks uker. Vi vil alltid savne en spiller som ham, men vi beviste i denne kampen at vi kan slåss uten ham på banen også, forteller Tobias Härnlund.

Neste hinder er bortekampen mot Fjerdingby med det mange regner som seriens beste keeper.

- Vi skal spille vårt spill, og forsøke å gjøre noe med ryktet til Fjerdingbys keeper, sier Härnlund med en lur tone.

 

Innebandy, eliteserien, herrer:

Sveiva - Gjelleråsen 10-7 (4-3, 1-4, 5-0).

Stovnerhallen

Tilskuere: 284

Dommere: Sørensen/Johannessen

Mål Sveiva: Sindre Bjerknes 3, Patrik Rosenlöw 2, Thomas Isaksen, Linus Svensson, Anders Haugom, Daniel Gidske, Christoffer Øystad.

Mål Gjelleråsen: Christian Kragerud 2, Carl Bacolod, Fabian Berg, Robin Matsson, Mads Rongsjord, Alexander Texnes.

Utvisninger:Sveiva 2x2 minutter, Gjelleråsen 2x2 minutter.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!