ANNONSE

- Sveiva har et enormt potensial

- Sveiva har et enormt potensial

 

Sveiva-herrenes nye innebandytrener gleder seg til å ta fatt på råtalentet som ligger i klubben.

- Å få lede Sveiva-herrene ser jeg på som en spennende utfordring. Det er en fantastisk klubb som jobber på den måten jeg mener innebandyklubber burde gjøre: Med gode ungdomsseksjoner og satsning på elite.

- Jeg gleder meg til å komme i gang med jobben, og jeg tror vi kan få mye moro sammen, sier Alex Krzykawski.

Mannen med det vanskelige etternavnet har skrevet en ett-årskontrakt med Sveiva med opsjon på to år til.

- Hvis jeg ikke klarer å prestere har jeg ikke lyst til å bite meg fast. Jeg synes dette er en riktig løsning hvor både jeg og klubben spiller med åpne kort, sier han.

Går det som han selv håper kan det likevel fort bli en forlengelse av kontrakten.

- Jeg har ikke lyst til å komme med noen målsetting for neste sesong ennå, men jeg kan slå fast at det er et enormt potensial i troppen. I mine øyne burde vi være garantert sluttspill bare ved å omorganisere litt. Får vi ikke sluttspillplass neste år er det dårlig i mine øyne, sier han.

Alex Krzykawski skal lede Sveiva-herrene i trenerteam med to kjente travere i Sveiva-miljet. Kent Martinsen og Geir Bjerknes var med å stifte klubben i 1994, og har de siste årene ledet det som i dag er Norges beste G17-19 spillere. Nå skal de trene mange av de samme gutta på A-laget.

- Kent og Geir har vært med å skape mye bra i Sveiva. De kjenner klubben inn og ut. Vi har allerede startet arbeidet sammen, og funnet tonen. Det blir spennende å se hva vi kan få ut av dette laget. Trikset er å kombinere våre egenskaper og kvalifikasjoner til det beste, sier Krzykawski.

Vil videreutvikle

Sveiva har de siste årene hatt tradisjon for å la mange unge spillere få slippe til. Alex Krzykawski vil gjerne fortsette med det.

- Jeg synes det er utrolig morsomt med den ungdomsgjengen som Sveiva har fått fram og opplevd suksess med. Med dem på laget mener jeg at vi har en stabil ramme, men jeg synes ikke potensialet har vært utnyttet bra nok.

- Utfordringen ligger i å få de unge til å spille som seniorspillere. De er nødt til å ta et steg til og få på plass de individuelle egenskapene. Jeg gleder meg til å få jobbe med å videreutvikle dette, sier han.

- Trenger dere mer rutine for å hevde dere?

- Nei, jeg er ikke i tvil om at vi har det vi trenger. Vi har et godt nok mannskap til å få gjort noe vettugt, men bredden kunne vært noe bedre, sier han.

- Er det noen nye spillere på vei inn?

- Det er mye prating, men jeg har ikke noe konkret ennå. Jeg kan likevel avsløre at vi kommer til å vise vår interesse for enkelte spillere som vi vet det er muligheter å hente, sier han.

Tenker lag

Alex Krzykawski har trenerbakgrunn både fra den finske eliteserien og den svenske 1. divisjonen hvor han utviklet sin innebandyfilosofi.

Til Norge kom han på slutten av 90-tallet og startet opp igjen med innebandy i 2005 i Fagerstrand.

- Og nå kommer jeg til Groruddalen. Jeg har allerede oppfattet at innebandyinteressen står sterkt her oppe. Det liker jeg, og det får meg til å føle meg hjemme, sier han.

- Hvordan vil Sveiva se ut under din ledelse?

- Jeg tror vi skal spille en innebandy som er morsom å se på. Forskjellen fra tidligere år er kanskje at vi vil spille mer som et lag. Jeg oppfattet Sveiva mer som en individuell gruppering enn lagmaskin tidligere, men nå blir det mer fokus på laget, sier han.

Vil bevise

Alex Krzykawski har også en annen agenda for å gjøre det bra med Sveiva.

- Jeg har i lengre tid vært kritisk til mye av det som skjer i innebandy-Norge. Jeg mener vi har stagnert de siste årene. Forbund og krets har skapt for lite resultater.

- Gjennom å gjøre det bra med Sveiva vil jeg vise at jeg har noe å komme med. Det nytter ikke å rope om endringer hvis du ikke har noe å vise til.

- Gjør jeg det bra får jeg kraft bak mine meninger og ord. Jeg har lyst til å bidra for innebandy-Norge, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE