- Sveiva har et enormt potensial

- Sveiva har et enormt potensial

 

Sveiva-herrenes nye innebandytrener gleder seg til å ta fatt på råtalentet som ligger i klubben.

Skrevet av:

- Å få lede Sveiva-herrene ser jeg på som en spennende utfordring. Det er en fantastisk klubb som jobber på den måten jeg mener innebandyklubber burde gjøre: Med gode ungdomsseksjoner og satsning på elite.

- Jeg gleder meg til å komme i gang med jobben, og jeg tror vi kan få mye moro sammen, sier Alex Krzykawski.

Mannen med det vanskelige etternavnet har skrevet en ett-årskontrakt med Sveiva med opsjon på to år til.

- Hvis jeg ikke klarer å prestere har jeg ikke lyst til å bite meg fast. Jeg synes dette er en riktig løsning hvor både jeg og klubben spiller med åpne kort, sier han.

Går det som han selv håper kan det likevel fort bli en forlengelse av kontrakten.

- Jeg har ikke lyst til å komme med noen målsetting for neste sesong ennå, men jeg kan slå fast at det er et enormt potensial i troppen. I mine øyne burde vi være garantert sluttspill bare ved å omorganisere litt. Får vi ikke sluttspillplass neste år er det dårlig i mine øyne, sier han.

Alex Krzykawski skal lede Sveiva-herrene i trenerteam med to kjente travere i Sveiva-miljet. Kent Martinsen og Geir Bjerknes var med å stifte klubben i 1994, og har de siste årene ledet det som i dag er Norges beste G17-19 spillere. Nå skal de trene mange av de samme gutta på A-laget.

- Kent og Geir har vært med å skape mye bra i Sveiva. De kjenner klubben inn og ut. Vi har allerede startet arbeidet sammen, og funnet tonen. Det blir spennende å se hva vi kan få ut av dette laget. Trikset er å kombinere våre egenskaper og kvalifikasjoner til det beste, sier Krzykawski.

Vil videreutvikle

Sveiva har de siste årene hatt tradisjon for å la mange unge spillere få slippe til. Alex Krzykawski vil gjerne fortsette med det.

- Jeg synes det er utrolig morsomt med den ungdomsgjengen som Sveiva har fått fram og opplevd suksess med. Med dem på laget mener jeg at vi har en stabil ramme, men jeg synes ikke potensialet har vært utnyttet bra nok.

- Utfordringen ligger i å få de unge til å spille som seniorspillere. De er nødt til å ta et steg til og få på plass de individuelle egenskapene. Jeg gleder meg til å få jobbe med å videreutvikle dette, sier han.

- Trenger dere mer rutine for å hevde dere?

- Nei, jeg er ikke i tvil om at vi har det vi trenger. Vi har et godt nok mannskap til å få gjort noe vettugt, men bredden kunne vært noe bedre, sier han.

- Er det noen nye spillere på vei inn?

- Det er mye prating, men jeg har ikke noe konkret ennå. Jeg kan likevel avsløre at vi kommer til å vise vår interesse for enkelte spillere som vi vet det er muligheter å hente, sier han.

Tenker lag

Alex Krzykawski har trenerbakgrunn både fra den finske eliteserien og den svenske 1. divisjonen hvor han utviklet sin innebandyfilosofi.

Til Norge kom han på slutten av 90-tallet og startet opp igjen med innebandy i 2005 i Fagerstrand.

- Og nå kommer jeg til Groruddalen. Jeg har allerede oppfattet at innebandyinteressen står sterkt her oppe. Det liker jeg, og det får meg til å føle meg hjemme, sier han.

- Hvordan vil Sveiva se ut under din ledelse?

- Jeg tror vi skal spille en innebandy som er morsom å se på. Forskjellen fra tidligere år er kanskje at vi vil spille mer som et lag. Jeg oppfattet Sveiva mer som en individuell gruppering enn lagmaskin tidligere, men nå blir det mer fokus på laget, sier han.

Vil bevise

Alex Krzykawski har også en annen agenda for å gjøre det bra med Sveiva.

- Jeg har i lengre tid vært kritisk til mye av det som skjer i innebandy-Norge. Jeg mener vi har stagnert de siste årene. Forbund og krets har skapt for lite resultater.

- Gjennom å gjøre det bra med Sveiva vil jeg vise at jeg har noe å komme med. Det nytter ikke å rope om endringer hvis du ikke har noe å vise til.

- Gjør jeg det bra får jeg kraft bak mine meninger og ord. Jeg har lyst til å bidra for innebandy-Norge, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!