- Sveiva har et enormt potensial

- Sveiva har et enormt potensial

 

Sveiva-herrenes nye innebandytrener gleder seg til å ta fatt på råtalentet som ligger i klubben.

Skrevet av:

- Å få lede Sveiva-herrene ser jeg på som en spennende utfordring. Det er en fantastisk klubb som jobber på den måten jeg mener innebandyklubber burde gjøre: Med gode ungdomsseksjoner og satsning på elite.

- Jeg gleder meg til å komme i gang med jobben, og jeg tror vi kan få mye moro sammen, sier Alex Krzykawski.

Mannen med det vanskelige etternavnet har skrevet en ett-årskontrakt med Sveiva med opsjon på to år til.

- Hvis jeg ikke klarer å prestere har jeg ikke lyst til å bite meg fast. Jeg synes dette er en riktig løsning hvor både jeg og klubben spiller med åpne kort, sier han.

Går det som han selv håper kan det likevel fort bli en forlengelse av kontrakten.

- Jeg har ikke lyst til å komme med noen målsetting for neste sesong ennå, men jeg kan slå fast at det er et enormt potensial i troppen. I mine øyne burde vi være garantert sluttspill bare ved å omorganisere litt. Får vi ikke sluttspillplass neste år er det dårlig i mine øyne, sier han.

Alex Krzykawski skal lede Sveiva-herrene i trenerteam med to kjente travere i Sveiva-miljet. Kent Martinsen og Geir Bjerknes var med å stifte klubben i 1994, og har de siste årene ledet det som i dag er Norges beste G17-19 spillere. Nå skal de trene mange av de samme gutta på A-laget.

- Kent og Geir har vært med å skape mye bra i Sveiva. De kjenner klubben inn og ut. Vi har allerede startet arbeidet sammen, og funnet tonen. Det blir spennende å se hva vi kan få ut av dette laget. Trikset er å kombinere våre egenskaper og kvalifikasjoner til det beste, sier Krzykawski.

Vil videreutvikle

Sveiva har de siste årene hatt tradisjon for å la mange unge spillere få slippe til. Alex Krzykawski vil gjerne fortsette med det.

- Jeg synes det er utrolig morsomt med den ungdomsgjengen som Sveiva har fått fram og opplevd suksess med. Med dem på laget mener jeg at vi har en stabil ramme, men jeg synes ikke potensialet har vært utnyttet bra nok.

- Utfordringen ligger i å få de unge til å spille som seniorspillere. De er nødt til å ta et steg til og få på plass de individuelle egenskapene. Jeg gleder meg til å få jobbe med å videreutvikle dette, sier han.

- Trenger dere mer rutine for å hevde dere?

- Nei, jeg er ikke i tvil om at vi har det vi trenger. Vi har et godt nok mannskap til å få gjort noe vettugt, men bredden kunne vært noe bedre, sier han.

- Er det noen nye spillere på vei inn?

- Det er mye prating, men jeg har ikke noe konkret ennå. Jeg kan likevel avsløre at vi kommer til å vise vår interesse for enkelte spillere som vi vet det er muligheter å hente, sier han.

Tenker lag

Alex Krzykawski har trenerbakgrunn både fra den finske eliteserien og den svenske 1. divisjonen hvor han utviklet sin innebandyfilosofi.

Til Norge kom han på slutten av 90-tallet og startet opp igjen med innebandy i 2005 i Fagerstrand.

- Og nå kommer jeg til Groruddalen. Jeg har allerede oppfattet at innebandyinteressen står sterkt her oppe. Det liker jeg, og det får meg til å føle meg hjemme, sier han.

- Hvordan vil Sveiva se ut under din ledelse?

- Jeg tror vi skal spille en innebandy som er morsom å se på. Forskjellen fra tidligere år er kanskje at vi vil spille mer som et lag. Jeg oppfattet Sveiva mer som en individuell gruppering enn lagmaskin tidligere, men nå blir det mer fokus på laget, sier han.

Vil bevise

Alex Krzykawski har også en annen agenda for å gjøre det bra med Sveiva.

- Jeg har i lengre tid vært kritisk til mye av det som skjer i innebandy-Norge. Jeg mener vi har stagnert de siste årene. Forbund og krets har skapt for lite resultater.

- Gjennom å gjøre det bra med Sveiva vil jeg vise at jeg har noe å komme med. Det nytter ikke å rope om endringer hvis du ikke har noe å vise til.

- Gjør jeg det bra får jeg kraft bak mine meninger og ord. Jeg har lyst til å bidra for innebandy-Norge, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!