Sveiva hentet hjem «bøtta»

Ny Europacup-tittel på plass i Rommenhallen

Sveiva hentet hjem «bøtta»

PÅ EUROPATOKT: Sveiva-damene vant EuroFloorball Cup igjen. To år etter at de som første norske lag i historien vant den. Foto: IFF International Floorball

For to år siden ble Sveiva-damene det første norske laget som vant Europacupen. I helgen gjentok de bragden etter å ha pløyd igjennom all motstand.

– Dette er bare helt fantastisk. Jeg er utrolig stolt over laget, gruppa og alle spillerne. Vi ga alt vi hadde, leverte varene og fikk belønningen. Denne tittelen smaker utrolig godt. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si. Jeg tror ikke jeg har landa helt ennå, ler Sveiva-kaptein Oda Kristine Langaker.

For to år siden førte hun Sveiva til klubbens og Norges første seier i EuroFloorball Cup (Europacupen) noensinne. I helgen gjentok de bragden under EuroFloorball Cup som ble arrangert i Fredrikstad.

– Vi er utrolig stolte over det vi har fått til sammen. Å ta Europacupen to av to mulige ganger er en stor prestasjon. Dette har vi trent for helt siden seriegullet vårt i fjor. Vi er utrolig fornøyde, og kommer til å leve lenge på denne tittelen, sier Langaker.

Stolt trener

Suksess-trener Bård Børresen var mannen som ledet Sveiva-damene til den første Europacuptittelen. Han ga seg imidlertid samme sesong, men kom tilbake i fjor da Sveiva slet i starten av sesongen. Også han setter pris på nok en europeisk tittel.

– Helt nydelig å gå til topps igjen. Det er slike øyeblikk man trener for. Innebandy er en livsstil for disse damene, og jobben de legger ned for å nå målene sine står det respekt av.

– Jeg er superstolt av samtlige på laget. Herlig å se Sveiva-maskineriet pløye seg igjennom til nok en tittel. Vel fortjent. Vi hadde den klart beste laginnsatsen av samtlige lag i turneringen.

– Det er bare å takke for maten, og nok en fantastisk prestasjon, sier Bård Børresen som forøvrig ikke har tapt en seriekamp med Sveiva siden 2011.

Bra finale

Sveiva startet turneringen med å slå slovakiske FBK Tvrdosin 3-1. Åpningskampen ble fulgt opp med komfortable 5-0 over polske Energa Olimpia Osowa. I semifinalen hadde groruddølene kommet ordentlig i siget og kjørte over russiske Olimp Fryazino med hele 10-2, før de norske byrivalene fra Tunet ble klådd med 6-3 i finalen foran 1700 tilskuere. Keeper Malin Dahler, forsvarsspiller Gunita Kärklina og forward Henriette Knudsen kom alle også med på All Star-laget, og Sveiva fikk 35.000 kroner som vinnere.

– Det var ikke snakk om at Tunet skulle snyte oss for denne tittelen. Vi ville mest, og vi orket mest. Det var en fortjent seier, oppsummerer Oda Kristine Langaker.

Aldri i tvil

Det er treneren enig i.

– Vi rulla ballen hele veien, spilte rett og slett Tunet ut av hallen, og beviste for hele Europa at vi er et meget godt innebandylag.

– Innledningsvis i turneringen brukte vi litt tid på å prøve ut forskjellige kombinasjoner og sette sammen mannskapet vårt. I finalen fant vi nøkkelen på dette og kjørte regelrett over Tunet. Jeg mener vi styrte hele showet fra start til slutt, sier Bård Børresen som før turneringen spådde en helnorsk finale.

– Vi gjorde et meget grundig kartleggingsarbeid av alle motstanderne før turneringen. Jeg så tidlig at vi og Tunet var gode nok til å nå en finale. Likevel var jeg aldri i tvil om at Sveiva var i stand til å hente hjem «bøtta» nok en gang, sier Børresen.

God frokost

Eventuelle finalenerver rakk han heller aldri å få. Allerede under frokosten på finaledagen skjønte han at dette ville gå veien for Sveivas del.

– Damene var så gira og engasjerte. Det lyste fandenivoldskhet ut av øya på samtlige. Når de er i det humøret vet jeg at det blir bra. Da er det få lag som kan matche oss, sier Bård Børresen.

Champions Cup neste

EuroFloorball Cup er den nest gjeveste europeisk turneringen i innebandy. Som vinner får nå Sveiva en billett til neste års Champions Cup som skal spilles i Tsjekkia. Der får de bryne seg på Europas virkelige storkanoner.

– Vi skal sette spor etter oss. Oppkjøringen til den turneringen starter allerede nå. Vi er offensive og går for minimum en semifinale. Det sier litt om ambisjonsnivået vårt, sier Bård Børresen.

Også kapteinen har store planer for neste års Champions Cup.

– Vi har blitt et mye sterkere kollektiv siden forrige gang vi forsøkte oss i Champions Cup. Om vi beholder denne stallen, tror jeg vi kan slå godt fra oss til neste år.

– Vi har definitivt nærmet oss de aller beste lagene, og en semifinale er ikke umulig, sier Oda Kristine Langaker.

I mellomtiden går alt fokuset på hjemlig serie og fremtidig NM-sluttspill i april.

– Vi skal forsøke å ta med oss tempoet fra Europa hjem igjen og holde trøkket oppe.

– Vi liker å vinne, og vil fortsette i samme stil. Her er ingen mette av suksessen, avslutter Langaker.

Tommel opp

Det er ikke bare i Sveiva man gliser over nok en europeisk tittel. Også i Norges Bandyforbund gis det applaus for prestasjonen.

– Kjempemoro at norske lag gjør det så godt i Europa og kvalifiserer seg til Champions Cup. Sveiva har lagt ned meget godt arbeid i mange år, og viser det gjennom prestasjonene sine.

– Vi i forbundet er stolte av hva de får til og av måten de representerer norsk innebandy på, sier Monica Bakke som er leder i seksjonsstyret.

Hun tror Sveiva vil fortsette å imponere.

– Vi har store forhåpninger om at de kommer til å gjøre det bra i neste års Champions Cup.

– Vi håper de kan klare en medalje der også, sier Bakke.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!