Sveiva hentet hjem «bøtta»

Ny Europacup-tittel på plass i Rommenhallen

Sveiva hentet hjem «bøtta»

PÅ EUROPATOKT: Sveiva-damene vant EuroFloorball Cup igjen. To år etter at de som første norske lag i historien vant den. Foto: IFF International Floorball

For to år siden ble Sveiva-damene det første norske laget som vant Europacupen. I helgen gjentok de bragden etter å ha pløyd igjennom all motstand.

Skrevet av:

– Dette er bare helt fantastisk. Jeg er utrolig stolt over laget, gruppa og alle spillerne. Vi ga alt vi hadde, leverte varene og fikk belønningen. Denne tittelen smaker utrolig godt. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si. Jeg tror ikke jeg har landa helt ennå, ler Sveiva-kaptein Oda Kristine Langaker.

For to år siden førte hun Sveiva til klubbens og Norges første seier i EuroFloorball Cup (Europacupen) noensinne. I helgen gjentok de bragden under EuroFloorball Cup som ble arrangert i Fredrikstad.

– Vi er utrolig stolte over det vi har fått til sammen. Å ta Europacupen to av to mulige ganger er en stor prestasjon. Dette har vi trent for helt siden seriegullet vårt i fjor. Vi er utrolig fornøyde, og kommer til å leve lenge på denne tittelen, sier Langaker.

Stolt trener

Suksess-trener Bård Børresen var mannen som ledet Sveiva-damene til den første Europacuptittelen. Han ga seg imidlertid samme sesong, men kom tilbake i fjor da Sveiva slet i starten av sesongen. Også han setter pris på nok en europeisk tittel.

– Helt nydelig å gå til topps igjen. Det er slike øyeblikk man trener for. Innebandy er en livsstil for disse damene, og jobben de legger ned for å nå målene sine står det respekt av.

– Jeg er superstolt av samtlige på laget. Herlig å se Sveiva-maskineriet pløye seg igjennom til nok en tittel. Vel fortjent. Vi hadde den klart beste laginnsatsen av samtlige lag i turneringen.

– Det er bare å takke for maten, og nok en fantastisk prestasjon, sier Bård Børresen som forøvrig ikke har tapt en seriekamp med Sveiva siden 2011.

Bra finale

Sveiva startet turneringen med å slå slovakiske FBK Tvrdosin 3-1. Åpningskampen ble fulgt opp med komfortable 5-0 over polske Energa Olimpia Osowa. I semifinalen hadde groruddølene kommet ordentlig i siget og kjørte over russiske Olimp Fryazino med hele 10-2, før de norske byrivalene fra Tunet ble klådd med 6-3 i finalen foran 1700 tilskuere. Keeper Malin Dahler, forsvarsspiller Gunita Kärklina og forward Henriette Knudsen kom alle også med på All Star-laget, og Sveiva fikk 35.000 kroner som vinnere.

– Det var ikke snakk om at Tunet skulle snyte oss for denne tittelen. Vi ville mest, og vi orket mest. Det var en fortjent seier, oppsummerer Oda Kristine Langaker.

Aldri i tvil

Det er treneren enig i.

– Vi rulla ballen hele veien, spilte rett og slett Tunet ut av hallen, og beviste for hele Europa at vi er et meget godt innebandylag.

– Innledningsvis i turneringen brukte vi litt tid på å prøve ut forskjellige kombinasjoner og sette sammen mannskapet vårt. I finalen fant vi nøkkelen på dette og kjørte regelrett over Tunet. Jeg mener vi styrte hele showet fra start til slutt, sier Bård Børresen som før turneringen spådde en helnorsk finale.

– Vi gjorde et meget grundig kartleggingsarbeid av alle motstanderne før turneringen. Jeg så tidlig at vi og Tunet var gode nok til å nå en finale. Likevel var jeg aldri i tvil om at Sveiva var i stand til å hente hjem «bøtta» nok en gang, sier Børresen.

God frokost

Eventuelle finalenerver rakk han heller aldri å få. Allerede under frokosten på finaledagen skjønte han at dette ville gå veien for Sveivas del.

– Damene var så gira og engasjerte. Det lyste fandenivoldskhet ut av øya på samtlige. Når de er i det humøret vet jeg at det blir bra. Da er det få lag som kan matche oss, sier Bård Børresen.

Champions Cup neste

EuroFloorball Cup er den nest gjeveste europeisk turneringen i innebandy. Som vinner får nå Sveiva en billett til neste års Champions Cup som skal spilles i Tsjekkia. Der får de bryne seg på Europas virkelige storkanoner.

– Vi skal sette spor etter oss. Oppkjøringen til den turneringen starter allerede nå. Vi er offensive og går for minimum en semifinale. Det sier litt om ambisjonsnivået vårt, sier Bård Børresen.

Også kapteinen har store planer for neste års Champions Cup.

– Vi har blitt et mye sterkere kollektiv siden forrige gang vi forsøkte oss i Champions Cup. Om vi beholder denne stallen, tror jeg vi kan slå godt fra oss til neste år.

– Vi har definitivt nærmet oss de aller beste lagene, og en semifinale er ikke umulig, sier Oda Kristine Langaker.

I mellomtiden går alt fokuset på hjemlig serie og fremtidig NM-sluttspill i april.

– Vi skal forsøke å ta med oss tempoet fra Europa hjem igjen og holde trøkket oppe.

– Vi liker å vinne, og vil fortsette i samme stil. Her er ingen mette av suksessen, avslutter Langaker.

Tommel opp

Det er ikke bare i Sveiva man gliser over nok en europeisk tittel. Også i Norges Bandyforbund gis det applaus for prestasjonen.

– Kjempemoro at norske lag gjør det så godt i Europa og kvalifiserer seg til Champions Cup. Sveiva har lagt ned meget godt arbeid i mange år, og viser det gjennom prestasjonene sine.

– Vi i forbundet er stolte av hva de får til og av måten de representerer norsk innebandy på, sier Monica Bakke som er leder i seksjonsstyret.

Hun tror Sveiva vil fortsette å imponere.

– Vi har store forhåpninger om at de kommer til å gjøre det bra i neste års Champions Cup.

– Vi håper de kan klare en medalje der også, sier Bakke.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!