Sveiva-jubel etter Greåker-skalp

Sveiva-jubel etter Greåker-skalp

 

Greåker plukket Sveiva som utfordrer i NM-sluttspillets kvartfinale. Etter første kamp i Stovnerhallen angrer de nok på det. Her ble de nemlig snytt for seieren i løpet av noen magiske avslutnings-minutter i kjent Sveiva-stil.

Skrevet av:

Enkelte ganger er det veldig ålreit å være sportsjournalist i Groruddalen. Torsdag kveld sist uke var det slik. I Stovnerhallen ble det første kvartfinaleoppgjøret i innebandy mellom Sveiva og Greåker spilt, og da Greåker så ut til å ha kontroll i andre periode, fikk undertegnede besøk fra breikjeftede kolleger fra Østfold.

- Vi har full kontroll på dette. Sveiva vil knekke på kontringene våres, het det på brei dialekt.

For oss som har sett Sveiva før var svaret enkelt.

- Vent å se. Dette er en krig, og ingen kriger som et Sveiva-lag som vil, forsvarte vi oss med.

25 minutter spilt innebandy senere, og de besøkende østfoldinger satt forskrekket igjen. I løpet av kampens to siste minutter hadde Sveiva snudd fra 2-3 til 4-3, og Stovnerhallen eksploderte.

Kampens siste scoring ble notert tre sekunder før slutt, og var undertegnet av Terje Gudbrandsen som morsomt og finurlig sendte en lompe som skrudde forbi keeper og trillet inn i mål.

Jubelscener

Med det ble det enorme jubelscener fra Sveiva-gjengen. Gruppeklem og gruppedans var naturlige ingridienser i samhøre med smil og jubelrop fra tribunen.

Verre var det for Greåkers spillere som stormet mot sin garderobe, sparket opp døren, og gikk for å gjemme seg.

Det så heller ikke ut som det var moro for undertegnedes kolleger å skulle intervjue bortelagets trenere og spillere etter kamp, men vi skal være såpass ærlige å si at det  ikke bryr oss nevneverdig.

Seieren betyr nemlig at Sveiva har et godt utgangspunkt for å komme seg til semifinalen. I og med at Sveiva vant denne kampen er de sikret en eventuell fjerdekamp, hvis de da ikke skulle vinne to kamper på rad i Greåker.

Kvartfinalene avgjøres først når ett av legene har vunnet tre av maksimalt fem kamper.

Hevet hode

Sveiva-kaptein Andreas Femtegjeld Sletten var i hundre etter kampen.

- Du rekker ikke å tenke så mye når du er ute på banen, men da vi fikk 4-3 kjente jeg bare en total glede. De fleste hadde Greåker som favoritt, men vi fra Groruddalen kan gå rundt med hevet hode. Vi gjorde det vanskelig for dem, og jeg syntes vi spiller en fantastisk kamp, sier han.

- Først 7-7 i siste seriekamp, og nå vinner dere 4-3? Det virker ikke til å være så stor forskjell på seriemesteren og Sveiva?

- I løpet av sesongen har det vært stor forskjell, men ikke på disse to kampene. Kanskje det har snudd for oss, mens det har slått negativt ut for dem. De har ikke vunnet på fire kamper, sier Femtegjeld Sletten.

Etter siste blås stormet de fleste Greåker-spillerne til garderoben uten å takke for kampen, til buing fra hjemmepublikummet. Greåker forsvarte seg med at det ikke er vanlig å takke i en sluttspillkamp, før det er avgjort hvem som går videre.

Sveiva-kapteinen har likevel et annet syn på saken.

- Det har aldri vært noen tradisjon at man ikke skal takke for kampen. Om de er sure, slår det bare positivt ut for oss. Det er kreditt til oss hvis de er irriterte, flirer Femtegjeld Sletten.

Det sier trener Tobias Härnlund seg enig i. Han er stolt over hvordan hans disipler utførte kampen på torsdag.

- Vi har mast på at vi må krige gjennom 60 minutter hele sesongen. Nå gjorde vi det, og fant nøkkelen til en fantastisk seier. De ti siste minuttene kjentes det utrolig herlig på sidelinjen. Greåker ble feige, mens vi måtte fram, og tok ansvaret, sier han.

- Dette er en seier for Groruddalen. Vi spilte bra, og det er ingen merkelig forklaring på hvordan vi vant, sier han.

At Sveivas siste mål var av det mer komiske slaget mener Härnlund var på tide.

- Vi har hatt mye stolpe ut og mange slike scoringer mot oss i år. Det var deilig at vi endelig fikk en slik på slutten, gliser han.

Enorm jobb igjen

Selv om Sveiva og Groruddalen skaffet seg et best mulig utgangspunkt er det viktig å ikke bli for kjepphøy. Nå venter to knallharde kamper i Østfold, og kapteinen forlanger fullt fokus.

- Det er en lang vei igjen, og mye skal klaffe om vi skal kunne slå dem, men...

- Men?

- Hadde du spurt innebandy-Norge etter 9-9 kampen vår mot Nornen hadde ingen hatt tro på at vi skulle slå Greåker på torsdag.

- Vi har bevist at 110 prosent innsats og mot fungerer. Vi får gjøre som best vi kan, og krige i de resterende matchene. Jo lenger vi vil henge med der nede, jo mer frustrerte vil de bli.

- Det er Greåker som har presset på seg, men vi har fullt fokus på å gjøre det best mulig. Det er ikke noe som tilsier at vi ikke kan klare dette, og vi trives som underdogs, sier Femtegjeld Sletten.

Trener Härnlund er også veldig optimistisk.

- Vi sa før kampen i går at vi håper dette blir avgjort etter tre kamper.

- Du går for å slå Greåker borte to kamper på rad?

- Vi vet det blir tøft, men jeg er sikker på at vi minst kan vinne én av dem. Vi vet vi kan, avslutter han.

NM kvartfinale 1. kamp av 5:

Sveiva - Greåker 4-3

(1-2, 1-1, 2-0)

Stovnerhallen

Tilskuere: 197

Dommere: Olavson/Smaga

Mål Sveiva: Steffen Isaksen, Andreas Sletten,

Terje Gudbrandsen, David Svensson.

Utv.: Sveiva 4x2 min., Greåker 2x2 min.

Skudd: 25-24

 

  • Kamp nummer to av kvartfinalene spilles ikveld. Følg med i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!