Sveiva-jubel etter Greåker-skalp

Sveiva-jubel etter Greåker-skalp

 

Greåker plukket Sveiva som utfordrer i NM-sluttspillets kvartfinale. Etter første kamp i Stovnerhallen angrer de nok på det. Her ble de nemlig snytt for seieren i løpet av noen magiske avslutnings-minutter i kjent Sveiva-stil.

Enkelte ganger er det veldig ålreit å være sportsjournalist i Groruddalen. Torsdag kveld sist uke var det slik. I Stovnerhallen ble det første kvartfinaleoppgjøret i innebandy mellom Sveiva og Greåker spilt, og da Greåker så ut til å ha kontroll i andre periode, fikk undertegnede besøk fra breikjeftede kolleger fra Østfold.

- Vi har full kontroll på dette. Sveiva vil knekke på kontringene våres, het det på brei dialekt.

For oss som har sett Sveiva før var svaret enkelt.

- Vent å se. Dette er en krig, og ingen kriger som et Sveiva-lag som vil, forsvarte vi oss med.

25 minutter spilt innebandy senere, og de besøkende østfoldinger satt forskrekket igjen. I løpet av kampens to siste minutter hadde Sveiva snudd fra 2-3 til 4-3, og Stovnerhallen eksploderte.

Kampens siste scoring ble notert tre sekunder før slutt, og var undertegnet av Terje Gudbrandsen som morsomt og finurlig sendte en lompe som skrudde forbi keeper og trillet inn i mål.

Jubelscener

Med det ble det enorme jubelscener fra Sveiva-gjengen. Gruppeklem og gruppedans var naturlige ingridienser i samhøre med smil og jubelrop fra tribunen.

Verre var det for Greåkers spillere som stormet mot sin garderobe, sparket opp døren, og gikk for å gjemme seg.

Det så heller ikke ut som det var moro for undertegnedes kolleger å skulle intervjue bortelagets trenere og spillere etter kamp, men vi skal være såpass ærlige å si at det  ikke bryr oss nevneverdig.

Seieren betyr nemlig at Sveiva har et godt utgangspunkt for å komme seg til semifinalen. I og med at Sveiva vant denne kampen er de sikret en eventuell fjerdekamp, hvis de da ikke skulle vinne to kamper på rad i Greåker.

Kvartfinalene avgjøres først når ett av legene har vunnet tre av maksimalt fem kamper.

Hevet hode

Sveiva-kaptein Andreas Femtegjeld Sletten var i hundre etter kampen.

- Du rekker ikke å tenke så mye når du er ute på banen, men da vi fikk 4-3 kjente jeg bare en total glede. De fleste hadde Greåker som favoritt, men vi fra Groruddalen kan gå rundt med hevet hode. Vi gjorde det vanskelig for dem, og jeg syntes vi spiller en fantastisk kamp, sier han.

- Først 7-7 i siste seriekamp, og nå vinner dere 4-3? Det virker ikke til å være så stor forskjell på seriemesteren og Sveiva?

- I løpet av sesongen har det vært stor forskjell, men ikke på disse to kampene. Kanskje det har snudd for oss, mens det har slått negativt ut for dem. De har ikke vunnet på fire kamper, sier Femtegjeld Sletten.

Etter siste blås stormet de fleste Greåker-spillerne til garderoben uten å takke for kampen, til buing fra hjemmepublikummet. Greåker forsvarte seg med at det ikke er vanlig å takke i en sluttspillkamp, før det er avgjort hvem som går videre.

Sveiva-kapteinen har likevel et annet syn på saken.

- Det har aldri vært noen tradisjon at man ikke skal takke for kampen. Om de er sure, slår det bare positivt ut for oss. Det er kreditt til oss hvis de er irriterte, flirer Femtegjeld Sletten.

Det sier trener Tobias Härnlund seg enig i. Han er stolt over hvordan hans disipler utførte kampen på torsdag.

- Vi har mast på at vi må krige gjennom 60 minutter hele sesongen. Nå gjorde vi det, og fant nøkkelen til en fantastisk seier. De ti siste minuttene kjentes det utrolig herlig på sidelinjen. Greåker ble feige, mens vi måtte fram, og tok ansvaret, sier han.

- Dette er en seier for Groruddalen. Vi spilte bra, og det er ingen merkelig forklaring på hvordan vi vant, sier han.

At Sveivas siste mål var av det mer komiske slaget mener Härnlund var på tide.

- Vi har hatt mye stolpe ut og mange slike scoringer mot oss i år. Det var deilig at vi endelig fikk en slik på slutten, gliser han.

Enorm jobb igjen

Selv om Sveiva og Groruddalen skaffet seg et best mulig utgangspunkt er det viktig å ikke bli for kjepphøy. Nå venter to knallharde kamper i Østfold, og kapteinen forlanger fullt fokus.

- Det er en lang vei igjen, og mye skal klaffe om vi skal kunne slå dem, men...

- Men?

- Hadde du spurt innebandy-Norge etter 9-9 kampen vår mot Nornen hadde ingen hatt tro på at vi skulle slå Greåker på torsdag.

- Vi har bevist at 110 prosent innsats og mot fungerer. Vi får gjøre som best vi kan, og krige i de resterende matchene. Jo lenger vi vil henge med der nede, jo mer frustrerte vil de bli.

- Det er Greåker som har presset på seg, men vi har fullt fokus på å gjøre det best mulig. Det er ikke noe som tilsier at vi ikke kan klare dette, og vi trives som underdogs, sier Femtegjeld Sletten.

Trener Härnlund er også veldig optimistisk.

- Vi sa før kampen i går at vi håper dette blir avgjort etter tre kamper.

- Du går for å slå Greåker borte to kamper på rad?

- Vi vet det blir tøft, men jeg er sikker på at vi minst kan vinne én av dem. Vi vet vi kan, avslutter han.

NM kvartfinale 1. kamp av 5:

Sveiva - Greåker 4-3

(1-2, 1-1, 2-0)

Stovnerhallen

Tilskuere: 197

Dommere: Olavson/Smaga

Mål Sveiva: Steffen Isaksen, Andreas Sletten,

Terje Gudbrandsen, David Svensson.

Utv.: Sveiva 4x2 min., Greåker 2x2 min.

Skudd: 25-24

 
  • Kamp nummer to av kvartfinalene spilles ikveld. Følg med i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!