Sveiva-jubel etter Greåker-skalp

Sveiva-jubel etter Greåker-skalp

 

Greåker plukket Sveiva som utfordrer i NM-sluttspillets kvartfinale. Etter første kamp i Stovnerhallen angrer de nok på det. Her ble de nemlig snytt for seieren i løpet av noen magiske avslutnings-minutter i kjent Sveiva-stil.

Skrevet av:

Enkelte ganger er det veldig ålreit å være sportsjournalist i Groruddalen. Torsdag kveld sist uke var det slik. I Stovnerhallen ble det første kvartfinaleoppgjøret i innebandy mellom Sveiva og Greåker spilt, og da Greåker så ut til å ha kontroll i andre periode, fikk undertegnede besøk fra breikjeftede kolleger fra Østfold.

- Vi har full kontroll på dette. Sveiva vil knekke på kontringene våres, het det på brei dialekt.

For oss som har sett Sveiva før var svaret enkelt.

- Vent å se. Dette er en krig, og ingen kriger som et Sveiva-lag som vil, forsvarte vi oss med.

25 minutter spilt innebandy senere, og de besøkende østfoldinger satt forskrekket igjen. I løpet av kampens to siste minutter hadde Sveiva snudd fra 2-3 til 4-3, og Stovnerhallen eksploderte.

Kampens siste scoring ble notert tre sekunder før slutt, og var undertegnet av Terje Gudbrandsen som morsomt og finurlig sendte en lompe som skrudde forbi keeper og trillet inn i mål.

Jubelscener

Med det ble det enorme jubelscener fra Sveiva-gjengen. Gruppeklem og gruppedans var naturlige ingridienser i samhøre med smil og jubelrop fra tribunen.

Verre var det for Greåkers spillere som stormet mot sin garderobe, sparket opp døren, og gikk for å gjemme seg.

Det så heller ikke ut som det var moro for undertegnedes kolleger å skulle intervjue bortelagets trenere og spillere etter kamp, men vi skal være såpass ærlige å si at det  ikke bryr oss nevneverdig.

Seieren betyr nemlig at Sveiva har et godt utgangspunkt for å komme seg til semifinalen. I og med at Sveiva vant denne kampen er de sikret en eventuell fjerdekamp, hvis de da ikke skulle vinne to kamper på rad i Greåker.

Kvartfinalene avgjøres først når ett av legene har vunnet tre av maksimalt fem kamper.

Hevet hode

Sveiva-kaptein Andreas Femtegjeld Sletten var i hundre etter kampen.

- Du rekker ikke å tenke så mye når du er ute på banen, men da vi fikk 4-3 kjente jeg bare en total glede. De fleste hadde Greåker som favoritt, men vi fra Groruddalen kan gå rundt med hevet hode. Vi gjorde det vanskelig for dem, og jeg syntes vi spiller en fantastisk kamp, sier han.

- Først 7-7 i siste seriekamp, og nå vinner dere 4-3? Det virker ikke til å være så stor forskjell på seriemesteren og Sveiva?

- I løpet av sesongen har det vært stor forskjell, men ikke på disse to kampene. Kanskje det har snudd for oss, mens det har slått negativt ut for dem. De har ikke vunnet på fire kamper, sier Femtegjeld Sletten.

Etter siste blås stormet de fleste Greåker-spillerne til garderoben uten å takke for kampen, til buing fra hjemmepublikummet. Greåker forsvarte seg med at det ikke er vanlig å takke i en sluttspillkamp, før det er avgjort hvem som går videre.

Sveiva-kapteinen har likevel et annet syn på saken.

- Det har aldri vært noen tradisjon at man ikke skal takke for kampen. Om de er sure, slår det bare positivt ut for oss. Det er kreditt til oss hvis de er irriterte, flirer Femtegjeld Sletten.

Det sier trener Tobias Härnlund seg enig i. Han er stolt over hvordan hans disipler utførte kampen på torsdag.

- Vi har mast på at vi må krige gjennom 60 minutter hele sesongen. Nå gjorde vi det, og fant nøkkelen til en fantastisk seier. De ti siste minuttene kjentes det utrolig herlig på sidelinjen. Greåker ble feige, mens vi måtte fram, og tok ansvaret, sier han.

- Dette er en seier for Groruddalen. Vi spilte bra, og det er ingen merkelig forklaring på hvordan vi vant, sier han.

At Sveivas siste mål var av det mer komiske slaget mener Härnlund var på tide.

- Vi har hatt mye stolpe ut og mange slike scoringer mot oss i år. Det var deilig at vi endelig fikk en slik på slutten, gliser han.

Enorm jobb igjen

Selv om Sveiva og Groruddalen skaffet seg et best mulig utgangspunkt er det viktig å ikke bli for kjepphøy. Nå venter to knallharde kamper i Østfold, og kapteinen forlanger fullt fokus.

- Det er en lang vei igjen, og mye skal klaffe om vi skal kunne slå dem, men...

- Men?

- Hadde du spurt innebandy-Norge etter 9-9 kampen vår mot Nornen hadde ingen hatt tro på at vi skulle slå Greåker på torsdag.

- Vi har bevist at 110 prosent innsats og mot fungerer. Vi får gjøre som best vi kan, og krige i de resterende matchene. Jo lenger vi vil henge med der nede, jo mer frustrerte vil de bli.

- Det er Greåker som har presset på seg, men vi har fullt fokus på å gjøre det best mulig. Det er ikke noe som tilsier at vi ikke kan klare dette, og vi trives som underdogs, sier Femtegjeld Sletten.

Trener Härnlund er også veldig optimistisk.

- Vi sa før kampen i går at vi håper dette blir avgjort etter tre kamper.

- Du går for å slå Greåker borte to kamper på rad?

- Vi vet det blir tøft, men jeg er sikker på at vi minst kan vinne én av dem. Vi vet vi kan, avslutter han.

NM kvartfinale 1. kamp av 5:

Sveiva - Greåker 4-3

(1-2, 1-1, 2-0)

Stovnerhallen

Tilskuere: 197

Dommere: Olavson/Smaga

Mål Sveiva: Steffen Isaksen, Andreas Sletten,

Terje Gudbrandsen, David Svensson.

Utv.: Sveiva 4x2 min., Greåker 2x2 min.

Skudd: 25-24

 

  • Kamp nummer to av kvartfinalene spilles ikveld. Følg med i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!