Sveiva knust i derby

Sveiva knust i derby

 

I I helgen møttes Gjelleråsen og Sveiva til innebandydyst i Lihallen. Det tradisjonsrike derbyet bød som vanlig på knalltøffe dueller og tilrop fra publikum. og det var Sveiverne som måtte gå tomhendt av banen.

Lagene følger hverandre tett på tabellen, Sveiva er nummer åtte mens Gjelleråsen befinner seg på niende plass i herrenes Eliteserie i innebandy. Utenfor hallen var det beinkaldt og guffent, men så fort man bevegde seg innenfor ble man møtt av en ekstrem temperatur. På parketten var tenningen i stor grad til stede, spesielt fra Gjelleråsens side. De sjokkåpnet og slapp seg heller aldri ned igjen. Kun sekunder ut i matchen tok de grønne fra Nittedal ledelsen. Gjelleråsen doblet sin ledelse etter kun fire minutter, allerede på dette tidspunktet så det svart ut for Sveiva. Etter sjokkåpningen holdt hjemmelaget fremdeles trykket oppe.

Ampert

Etter hvert som kampen ble mer og mer amper delte dommerene ut haugevis av utvisninger. Totalt fikk Gjelleråsen 15 utvisningsminutter, mens Sveiva fikk 8 pluss en kampstraff. Den første perioden vant Gjelleråsen hele 4-1 etter en redusering av Sveivas Linus Svensson. Sveiva skal ha for at de løftet seg og var godt med i store deler av andre og starten av tredje periode. Gjelleråsens ledelse var derimot aldri truet takket være en bunnsolid Micke Sjøstrøm i GIF-buret som vartet opp med flere solide redninger. Jo lenger tid det gikk av kampen desto mer usannsynlig virket det med en snuoperasjon fra Sveiva. Gjelleråsens store stjerne, Thanh Tran Minh, hadde vært noe blek i starten av kampen men etter hvert som Sveiva måtte frem fikk Minh stadig mer spillerom. Dette utnyttet han på beste måte når han scoret GIFs 5, 6 og 8 mål for kvelden. Det siste på spektakulært vis.

Synes reslutatet lyver

Sveiva-kaptein, Andreas Femtegjeld Sletten, var naturlig nok skuffet etter stortapet, men han mente at resultatet ikke gjenspeilet kampen.

- Jeg syns resultatet lyver litt. Det er jevnt og det gjenspeiles også i skuddstatestikken. De har også en keeper som er vanvittig god i dag, sier Sveiva-kapteinen.

Utover i kampen begynte det å ligne på en duell mellom Sletten og GIFs kaptein Hans Roar Wilhelmsen, men dette benekter Sletten.

Videre forteller han at disse kampene ikke er sånn som de var før.

- Nå for tiden er det veldig mange unge spillere som kanskje ikke kjenner historien mellom lagene så godt, derfor er kanskje ikke hatet der i så stor grad som før, sier Sletten.

Han er enig i at enkelte mister hodet når man skjønner er slaget er tapt, og berømmer samtidig dommerne for å legge lista høyt i slike kamper. Gjelleråsens trener, Stefan Åsbergh var ikke like glad i dommerne.

- Det er synd de beste dommerne ikke er satt opp til å dømme denne typen kamper. Det er kritikkverdig, sier GIF-treneren.

Han mener disse kampene gir spilleren en ekstra gnist som gjør at temperaturen er skyhøy på parketten.

- Alle kampene burde vært rivaloppgjør, fleiper han.

Innebandy, Eliteserien, herrer:

Gjelleråsen - Sveiva 8-2 (4-1,2-0,2-1)

Lihallen

Tilskuere:219

Dommere: Sørensen/Johannessen

Mål GIF: Thanh Tran Minh 3, Tu Tran Minh, Tommy Midtsveen,

Erik Nordlander, Eivind Haugen, Stian Lauritzen.

Mål Sveiva: Linus Svensson, Terje Gudbrandsen.

Utv.: GIF 5x2 min., 1x5 min., Sveiva 4x2 min., 1 kampstraff.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.