ANNONSE

Sveiva sikret seriegullet

Sveiva sikret seriegullet

 

Søndag senket Sveivas innebandydamer tittelutfordrer Slevik hjemme i Rommenhallen. Med det sikret de seg også sin tredje strake serietittel.

- Dette smakte fantastisk godt! Herlig å sikre gullet og få bekreftelsen på at vi er landets mest stabile lag, sier Sveiva-kaptein Oda Kristine Langaker.

Søndag kveld ble nemlig tittelkampen i eliteserien for kvinner avgjort. Sveiva hadde sikret seg gullet med ett poeng, men vant til slutt toppkampen mot tittelutfordrer Slevik med stil.

Etter en nervøs start på kampen, slo Sveiverne tilbake og sikret seg en 4-3 seier.

- Det er vi og Slevik som har slåss om gullet hele veien. At alt ble avgjort i et innbyrdes oppgjør satte en fin ramme rundt det, sier Langaker etter seieren.

Kapteinen synes også det er et fortjent seriegull.

- Ja, det vil jeg absolutt si. Årets sesong har vært tettere enn på lenge, men tabellen lyver ikke. Etter en turbulent start på sesongen, dro vi sammen i riktig retning og endte øverst. Jeg er stolt over den jobben laget har gjort, sier Oda Kristine Langaker.

 

Vanskelig start

Sveiva-damene har vært landets ledende klubb på damesiden de siste årene. I starten av årets sesong så det imidlertid ut som om det var duket for et tronskifte. I hvert fall hvis man skulle tro bookmakere og forhåndstipsene i diverse medier. Sveiva, som hadde fått på plass et nytt trenerapparat med Jon Lysgård og Linda Beate Andersen, presterte ikke som vanlig. Samtidig hadde flere andre lag rustet betraktelig opp og fløy høyt i eliteserien. Etter bare fire serierunder valgte Jon Lysgård å trekke seg. I desember gikk også Linda Beate Andersen ut dørene i Rommenhallen.

 

Snudde med gamletreneren

Inn kom gamletrener Bård Børresen som på sine fire tidligere år i klubben sikret Sveiva to serietitler, to seriesølv, ett NM-gull, én kongepokal, ett NM-sølv og én europacup-triumf. Søndag kunne han legge på en serietittel til.

- Seriegull smaker alltid fortreffelig. Jeg er stolt over jentene som hentet sin tredje tittel på rappen. Det skal mye til å prestere så bra over så lang tid.

- Det står stor respekt av den innsatsen jentene har lagt ned denne sesongen, sier Bård Børresen.

- Hadde du tro på et nytt gull da du kom inn igjen?

- Ja, jeg hadde klokkertro på det. Jeg visste at eliteserien for damene var blitt tøffere og jevnere enn på lenge, men samtidig var jeg fullt klar over kvaliteten i Sveiva-laget.

- Jeg var trygg på at vi kunne ta gullet om vi gjorde våre ting riktig, sier Børresen.

 

«Uslåelig» humør

- Hva syntes du om «finalen»?

- Det var moro! Nok en gang ble det en kamp med kjempetrøkk. Slevik bød opp til dans, men vi klarte å justere oss utover i kampen.

- At vi slår Slevik i en så viktig kamp, med fem av våre beste spillere ute med skade, sier litt om ståa i dette Sveiva-laget.

- Alt i alt vil jeg kalle dette en  kjempeprestasjon. Når Sveiva er i dette humøret og har et sånt fokus er det ingen i Norge som kan slå oss, sier Børresen.

 

Hyller treneren

Bård Børresen får også skryt av spillerne for å ha fått dem på riktig kurs igjen.

- Vi har aldri vært i tvil om at vi er gode nok for gullet, men det ble en vanskelig start for oss med trenere som trakk seg og litt utenomsportslig bråk.

- Det var betryggende å få inn en kompetent trener som vet hva han holder på med, og hva som må til for å nå toppen. Bård har virkelig stått på og hjulpet oss mye.

- Samtidig vil jeg skryte av laget som sto sammen og jobbet for hverandre. Vi er en fantastisk gjeng, sier Oda Kristine Langaker.

 

Går for NM-finale

Med seriegullet i lomma, ser Sveiva nå fram mot NM-sluttspillet som starter etter de to siste eliteserierundene. Målet er soleklart.

- Vi skal til finale. Det kommer til å bli knallhardt. Alle starter med blanke ark igjen, men alt annet enn en finale vil være en gedigen skuffelse for oss, sier Bård Børresen.

- Etter serien får vi legge medaljen i skuffen og nullstille oss. Vi går for finalen, og der er det det samme hvem vi møter, avslutter Oda Kristine Langaker.

 

Innebandy, eliteserien, kvinner:

Sveiva - Slevik 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)

Rommenhallen

Tilskuere: 42

Dommere: Kristiansen og Reksten

Mål for Sveiva: Liga Garklava 2, Lena Sundvik og Frida Stegeby.

Utvisninger: Sveiva ingen, Slevik 1x2 min.

Skudd: 16-17.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE