Sveiva sikret seriegullet

Sveiva sikret seriegullet

 

Søndag senket Sveivas innebandydamer tittelutfordrer Slevik hjemme i Rommenhallen. Med det sikret de seg også sin tredje strake serietittel.

Skrevet av:

- Dette smakte fantastisk godt! Herlig å sikre gullet og få bekreftelsen på at vi er landets mest stabile lag, sier Sveiva-kaptein Oda Kristine Langaker.

Søndag kveld ble nemlig tittelkampen i eliteserien for kvinner avgjort. Sveiva hadde sikret seg gullet med ett poeng, men vant til slutt toppkampen mot tittelutfordrer Slevik med stil.

Etter en nervøs start på kampen, slo Sveiverne tilbake og sikret seg en 4-3 seier.

- Det er vi og Slevik som har slåss om gullet hele veien. At alt ble avgjort i et innbyrdes oppgjør satte en fin ramme rundt det, sier Langaker etter seieren.

Kapteinen synes også det er et fortjent seriegull.

- Ja, det vil jeg absolutt si. Årets sesong har vært tettere enn på lenge, men tabellen lyver ikke. Etter en turbulent start på sesongen, dro vi sammen i riktig retning og endte øverst. Jeg er stolt over den jobben laget har gjort, sier Oda Kristine Langaker.

 

Vanskelig start

Sveiva-damene har vært landets ledende klubb på damesiden de siste årene. I starten av årets sesong så det imidlertid ut som om det var duket for et tronskifte. I hvert fall hvis man skulle tro bookmakere og forhåndstipsene i diverse medier. Sveiva, som hadde fått på plass et nytt trenerapparat med Jon Lysgård og Linda Beate Andersen, presterte ikke som vanlig. Samtidig hadde flere andre lag rustet betraktelig opp og fløy høyt i eliteserien. Etter bare fire serierunder valgte Jon Lysgård å trekke seg. I desember gikk også Linda Beate Andersen ut dørene i Rommenhallen.

 

Snudde med gamletreneren

Inn kom gamletrener Bård Børresen som på sine fire tidligere år i klubben sikret Sveiva to serietitler, to seriesølv, ett NM-gull, én kongepokal, ett NM-sølv og én europacup-triumf. Søndag kunne han legge på en serietittel til.

- Seriegull smaker alltid fortreffelig. Jeg er stolt over jentene som hentet sin tredje tittel på rappen. Det skal mye til å prestere så bra over så lang tid.

- Det står stor respekt av den innsatsen jentene har lagt ned denne sesongen, sier Bård Børresen.

- Hadde du tro på et nytt gull da du kom inn igjen?

- Ja, jeg hadde klokkertro på det. Jeg visste at eliteserien for damene var blitt tøffere og jevnere enn på lenge, men samtidig var jeg fullt klar over kvaliteten i Sveiva-laget.

- Jeg var trygg på at vi kunne ta gullet om vi gjorde våre ting riktig, sier Børresen.

 

«Uslåelig» humør

- Hva syntes du om «finalen»?

- Det var moro! Nok en gang ble det en kamp med kjempetrøkk. Slevik bød opp til dans, men vi klarte å justere oss utover i kampen.

- At vi slår Slevik i en så viktig kamp, med fem av våre beste spillere ute med skade, sier litt om ståa i dette Sveiva-laget.

- Alt i alt vil jeg kalle dette en  kjempeprestasjon. Når Sveiva er i dette humøret og har et sånt fokus er det ingen i Norge som kan slå oss, sier Børresen.

 

Hyller treneren

Bård Børresen får også skryt av spillerne for å ha fått dem på riktig kurs igjen.

- Vi har aldri vært i tvil om at vi er gode nok for gullet, men det ble en vanskelig start for oss med trenere som trakk seg og litt utenomsportslig bråk.

- Det var betryggende å få inn en kompetent trener som vet hva han holder på med, og hva som må til for å nå toppen. Bård har virkelig stått på og hjulpet oss mye.

- Samtidig vil jeg skryte av laget som sto sammen og jobbet for hverandre. Vi er en fantastisk gjeng, sier Oda Kristine Langaker.

 

Går for NM-finale

Med seriegullet i lomma, ser Sveiva nå fram mot NM-sluttspillet som starter etter de to siste eliteserierundene. Målet er soleklart.

- Vi skal til finale. Det kommer til å bli knallhardt. Alle starter med blanke ark igjen, men alt annet enn en finale vil være en gedigen skuffelse for oss, sier Bård Børresen.

- Etter serien får vi legge medaljen i skuffen og nullstille oss. Vi går for finalen, og der er det det samme hvem vi møter, avslutter Oda Kristine Langaker.

 

Innebandy, eliteserien, kvinner:

Sveiva - Slevik 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)

Rommenhallen

Tilskuere: 42

Dommere: Kristiansen og Reksten

Mål for Sveiva: Liga Garklava 2, Lena Sundvik og Frida Stegeby.

Utvisninger: Sveiva ingen, Slevik 1x2 min.

Skudd: 16-17.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!