Sveiva sikret seriegullet

Sveiva sikret seriegullet

 

Søndag senket Sveivas innebandydamer tittelutfordrer Slevik hjemme i Rommenhallen. Med det sikret de seg også sin tredje strake serietittel.

Skrevet av:

- Dette smakte fantastisk godt! Herlig å sikre gullet og få bekreftelsen på at vi er landets mest stabile lag, sier Sveiva-kaptein Oda Kristine Langaker.

Søndag kveld ble nemlig tittelkampen i eliteserien for kvinner avgjort. Sveiva hadde sikret seg gullet med ett poeng, men vant til slutt toppkampen mot tittelutfordrer Slevik med stil.

Etter en nervøs start på kampen, slo Sveiverne tilbake og sikret seg en 4-3 seier.

- Det er vi og Slevik som har slåss om gullet hele veien. At alt ble avgjort i et innbyrdes oppgjør satte en fin ramme rundt det, sier Langaker etter seieren.

Kapteinen synes også det er et fortjent seriegull.

- Ja, det vil jeg absolutt si. Årets sesong har vært tettere enn på lenge, men tabellen lyver ikke. Etter en turbulent start på sesongen, dro vi sammen i riktig retning og endte øverst. Jeg er stolt over den jobben laget har gjort, sier Oda Kristine Langaker.

 

Vanskelig start

Sveiva-damene har vært landets ledende klubb på damesiden de siste årene. I starten av årets sesong så det imidlertid ut som om det var duket for et tronskifte. I hvert fall hvis man skulle tro bookmakere og forhåndstipsene i diverse medier. Sveiva, som hadde fått på plass et nytt trenerapparat med Jon Lysgård og Linda Beate Andersen, presterte ikke som vanlig. Samtidig hadde flere andre lag rustet betraktelig opp og fløy høyt i eliteserien. Etter bare fire serierunder valgte Jon Lysgård å trekke seg. I desember gikk også Linda Beate Andersen ut dørene i Rommenhallen.

 

Snudde med gamletreneren

Inn kom gamletrener Bård Børresen som på sine fire tidligere år i klubben sikret Sveiva to serietitler, to seriesølv, ett NM-gull, én kongepokal, ett NM-sølv og én europacup-triumf. Søndag kunne han legge på en serietittel til.

- Seriegull smaker alltid fortreffelig. Jeg er stolt over jentene som hentet sin tredje tittel på rappen. Det skal mye til å prestere så bra over så lang tid.

- Det står stor respekt av den innsatsen jentene har lagt ned denne sesongen, sier Bård Børresen.

- Hadde du tro på et nytt gull da du kom inn igjen?

- Ja, jeg hadde klokkertro på det. Jeg visste at eliteserien for damene var blitt tøffere og jevnere enn på lenge, men samtidig var jeg fullt klar over kvaliteten i Sveiva-laget.

- Jeg var trygg på at vi kunne ta gullet om vi gjorde våre ting riktig, sier Børresen.

 

«Uslåelig» humør

- Hva syntes du om «finalen»?

- Det var moro! Nok en gang ble det en kamp med kjempetrøkk. Slevik bød opp til dans, men vi klarte å justere oss utover i kampen.

- At vi slår Slevik i en så viktig kamp, med fem av våre beste spillere ute med skade, sier litt om ståa i dette Sveiva-laget.

- Alt i alt vil jeg kalle dette en  kjempeprestasjon. Når Sveiva er i dette humøret og har et sånt fokus er det ingen i Norge som kan slå oss, sier Børresen.

 

Hyller treneren

Bård Børresen får også skryt av spillerne for å ha fått dem på riktig kurs igjen.

- Vi har aldri vært i tvil om at vi er gode nok for gullet, men det ble en vanskelig start for oss med trenere som trakk seg og litt utenomsportslig bråk.

- Det var betryggende å få inn en kompetent trener som vet hva han holder på med, og hva som må til for å nå toppen. Bård har virkelig stått på og hjulpet oss mye.

- Samtidig vil jeg skryte av laget som sto sammen og jobbet for hverandre. Vi er en fantastisk gjeng, sier Oda Kristine Langaker.

 

Går for NM-finale

Med seriegullet i lomma, ser Sveiva nå fram mot NM-sluttspillet som starter etter de to siste eliteserierundene. Målet er soleklart.

- Vi skal til finale. Det kommer til å bli knallhardt. Alle starter med blanke ark igjen, men alt annet enn en finale vil være en gedigen skuffelse for oss, sier Bård Børresen.

- Etter serien får vi legge medaljen i skuffen og nullstille oss. Vi går for finalen, og der er det det samme hvem vi møter, avslutter Oda Kristine Langaker.

 

Innebandy, eliteserien, kvinner:

Sveiva - Slevik 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)

Rommenhallen

Tilskuere: 42

Dommere: Kristiansen og Reksten

Mål for Sveiva: Liga Garklava 2, Lena Sundvik og Frida Stegeby.

Utvisninger: Sveiva ingen, Slevik 1x2 min.

Skudd: 16-17.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!