Sveiva sikret seriegullet

Sveiva sikret seriegullet

 

Søndag senket Sveivas innebandydamer tittelutfordrer Slevik hjemme i Rommenhallen. Med det sikret de seg også sin tredje strake serietittel.

- Dette smakte fantastisk godt! Herlig å sikre gullet og få bekreftelsen på at vi er landets mest stabile lag, sier Sveiva-kaptein Oda Kristine Langaker.

Søndag kveld ble nemlig tittelkampen i eliteserien for kvinner avgjort. Sveiva hadde sikret seg gullet med ett poeng, men vant til slutt toppkampen mot tittelutfordrer Slevik med stil.

Etter en nervøs start på kampen, slo Sveiverne tilbake og sikret seg en 4-3 seier.

- Det er vi og Slevik som har slåss om gullet hele veien. At alt ble avgjort i et innbyrdes oppgjør satte en fin ramme rundt det, sier Langaker etter seieren.

Kapteinen synes også det er et fortjent seriegull.

- Ja, det vil jeg absolutt si. Årets sesong har vært tettere enn på lenge, men tabellen lyver ikke. Etter en turbulent start på sesongen, dro vi sammen i riktig retning og endte øverst. Jeg er stolt over den jobben laget har gjort, sier Oda Kristine Langaker.

 

Vanskelig start

Sveiva-damene har vært landets ledende klubb på damesiden de siste årene. I starten av årets sesong så det imidlertid ut som om det var duket for et tronskifte. I hvert fall hvis man skulle tro bookmakere og forhåndstipsene i diverse medier. Sveiva, som hadde fått på plass et nytt trenerapparat med Jon Lysgård og Linda Beate Andersen, presterte ikke som vanlig. Samtidig hadde flere andre lag rustet betraktelig opp og fløy høyt i eliteserien. Etter bare fire serierunder valgte Jon Lysgård å trekke seg. I desember gikk også Linda Beate Andersen ut dørene i Rommenhallen.

 

Snudde med gamletreneren

Inn kom gamletrener Bård Børresen som på sine fire tidligere år i klubben sikret Sveiva to serietitler, to seriesølv, ett NM-gull, én kongepokal, ett NM-sølv og én europacup-triumf. Søndag kunne han legge på en serietittel til.

- Seriegull smaker alltid fortreffelig. Jeg er stolt over jentene som hentet sin tredje tittel på rappen. Det skal mye til å prestere så bra over så lang tid.

- Det står stor respekt av den innsatsen jentene har lagt ned denne sesongen, sier Bård Børresen.

- Hadde du tro på et nytt gull da du kom inn igjen?

- Ja, jeg hadde klokkertro på det. Jeg visste at eliteserien for damene var blitt tøffere og jevnere enn på lenge, men samtidig var jeg fullt klar over kvaliteten i Sveiva-laget.

- Jeg var trygg på at vi kunne ta gullet om vi gjorde våre ting riktig, sier Børresen.

 

«Uslåelig» humør

- Hva syntes du om «finalen»?

- Det var moro! Nok en gang ble det en kamp med kjempetrøkk. Slevik bød opp til dans, men vi klarte å justere oss utover i kampen.

- At vi slår Slevik i en så viktig kamp, med fem av våre beste spillere ute med skade, sier litt om ståa i dette Sveiva-laget.

- Alt i alt vil jeg kalle dette en  kjempeprestasjon. Når Sveiva er i dette humøret og har et sånt fokus er det ingen i Norge som kan slå oss, sier Børresen.

 

Hyller treneren

Bård Børresen får også skryt av spillerne for å ha fått dem på riktig kurs igjen.

- Vi har aldri vært i tvil om at vi er gode nok for gullet, men det ble en vanskelig start for oss med trenere som trakk seg og litt utenomsportslig bråk.

- Det var betryggende å få inn en kompetent trener som vet hva han holder på med, og hva som må til for å nå toppen. Bård har virkelig stått på og hjulpet oss mye.

- Samtidig vil jeg skryte av laget som sto sammen og jobbet for hverandre. Vi er en fantastisk gjeng, sier Oda Kristine Langaker.

 

Går for NM-finale

Med seriegullet i lomma, ser Sveiva nå fram mot NM-sluttspillet som starter etter de to siste eliteserierundene. Målet er soleklart.

- Vi skal til finale. Det kommer til å bli knallhardt. Alle starter med blanke ark igjen, men alt annet enn en finale vil være en gedigen skuffelse for oss, sier Bård Børresen.

- Etter serien får vi legge medaljen i skuffen og nullstille oss. Vi går for finalen, og der er det det samme hvem vi møter, avslutter Oda Kristine Langaker.

 

Innebandy, eliteserien, kvinner:

Sveiva - Slevik 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)

Rommenhallen

Tilskuere: 42

Dommere: Kristiansen og Reksten

Mål for Sveiva: Liga Garklava 2, Lena Sundvik og Frida Stegeby.

Utvisninger: Sveiva ingen, Slevik 1x2 min.

Skudd: 16-17.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!