Sveiva stoppet i kvartfinalen

Sveiva stoppet i kvartfinalen

 

Hard innsats og trøkk på banen var ikke nok. Greåker var sterkere enn Sveiva, og slo groruddølene ut av kvartfinalene. Punktumet kom i Stovnerhallen på tirsdag med 2-4 og 1-3 i kamper, og Sveivas sesong er dermed over.

Skrevet av:

Etter den søte seieren i kvartfinalenes første kamp den 5. mars, har det ikke gått som Sveiva hadde håpet på. To tap på bortebane i Tindlundhallen gjorde at sveiverne spilte med kniven på strupen i Stovnerhallen på tirsdag.

Til tross for at Sveiva kjempet hardt for å få et resultat, kjempet Greåker enda hardere for å få sin tredje strake seier og billett til semifinalen.

I løpet av kampens fem første minutter gjorde Sveiva det vanskelig for seg selv. Det kunne virke som de ikke helt hadde våknet på banen, og Greåker utnyttet dette til fulle.

- De første minuttene virket det som vi var preget av stundens alvor. Vi var nervøse, og turte ikke holde ballen i laget. Greåker gjorde to kjappe mål før vi kom inn i kampen igjen, sier Tobias Härnlund.

Etter at Sveiva kom til hektene viste de seg fra en mye bedre side. Mange vil nok si seg enige i at Sveiva var det førende laget på banen, gjennom de to siste periodene.

- Jeg er en av dem. Vi er bedre i de to periode, og burde kanskje vunnet, sier Härnlund.

Skyt, for pokker

Selv om Sveiva hang mer enn godt med spillemessig, gjorde det seg ikke utslag i tilstrekkelig mange scoringer. Og svaret på hvorfor Sveiva ikke vant denne kampen ligger her.

For oss som så kampen fra sidelinjen kan det virke som det alltid skal bli tatt en ekstra finte eller en ekstra pasning, i stedet for å gå rett på mål. Det blir småfrustrerende å se så mange store sjanser gå til spille.

Vi som har sett litt av hvert på Sveivas kamper husker tilbake, og lengter, til Håvard «Junior» Pedersens dager. Hvorfor kan man ikke bare klinke ballen mot mål på første forsøk, slik som han ofte gjorde i Sveiva-drakta?

Tobias Härnlund er enig i at dagens Sveiva-stall burde skyte mer.

- Det er det vi har slitt med hele sesongen. Vi må våge å fyre av. Vi har tatt det opp, og alle har sagt at de skal gjøre noe med det. Likevel har vi vært for dårlige på det, sier han.

En liten oppsummering av kampen viser at Sveiva har 21 skudd på mål, mot Greåkers 32.

- I tillegg har vi 52 skudd utenfor eller til andre spillere på banen. Det er for mye, innrømmer Härnlund.

Råtasser?

Härnlund mener likevel at en annen faktor må ta sin del av skylda for at Sveiva ikke tok seg til semifinalen.

- Vi dro på oss en virkelig dum utvisning da vi hadde sjansen til å ta dem på 2-3.

- Det kjentes som at vi var på gang, og  vi hadde trykket på dem. Hele laget mistet litt piffen etter den utvisningen, sier han.

Han mener utvisningene i kvartfinalene har kostet Sveiva dyrt.

- I Tindlundhallen på fredag burde vi vunnet kampen. Fem mot fem slo vi dem, men de gjorde seks mål i powerplay. I den kampen alene hadde vi 17 utvisningsminutter, og da blir det vanskelig å vinne kamper.

- I løpet av disse fire kampene har vi hatt 41 utvisningsminutter. Det er for mye, og mange av dem er idiotutvisninger som vi ikke burde hatt, sier han.

Kunne gått lenger

- Er det fortjent at Greåker går videre etter fire kamper?

- Jeg mener at det burde ha blitt en femte kamp. Det hadde vært rettferdig. Da kunne vi hatt en avgjørende kamp, sier Tobias Härnlund.

- Men Sveiva har tross alt vist seg fra en bedre side i sluttspillet, enn det man ofte ble presentert i serien, og da fortinnsvis etter jul?

- Ja, det er jeg enig i. Vi var ikke så verst før jula, mens det var litt opp og ned etter jul. Det er litt synd at den perioden etter jul fikk så mye fokus.

- Er du fornøyd med serien?

- Nei, jeg trodde vi skulle få mellom 22 og 24 poeng. Vi tapte mange poeng til lag vi skulle slått, men sesongen er likevel ikke så altfor ille målmessig, sier han.

- Jeg føler likevel at vi hevet oss i sluttspillet. Vi kunne vist oss fram videre, men vi har uansett bevist at vi er jevngode med Norges beste lag over fem kamper.

- Det er synd at vi ikke har spilt slik i hver match i serien. Da hadde vi kommet høyere opp.

- Uansett har vi nå vist at vi kan. Dermed burde vi klare det samme til neste år også, sier Härnlund.

Vil fortsette

- Og hva skjer til neste sesong?

- Det skal vi ha noen møter om nå. Jeg er sikker på at 10 spillere fortsetter, mens noen kommer til å gi seg. Samtidig skal vi se om noen spillere skal byttes ut, sier Härnlund.

- Og hva med deg? Blir du?

- Jeg vet ikke. Det skal vi ha samtaler om. Som det er i dag vil vel både jeg og Sveiva det, sier han.

- Så nå blir det ferie?

- Ikke riktig ennå. Vi skal ha litt småtrening, møter og litt moro først, sier han.

Innebandy, NM kvartfinale 4. kamp:

Sveiva - Greåker 2-4

(0-2, 1-1, 1-1)

Stovnerhallen

Tilskuere: 250

Dommere: Olavson/Smaga

Mål Sveiva: Steffen Isaksen, David Svensson.

Utv.: Sveiva 2x2 min., Greåker 3x2 min.

Skudd: 21-32

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!