Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

 

Sveivas 12 år gamle gutter er regionsmestre i innebandy. Avgjørelsen falt på lørdag da gutta satte skapet på plass i lokalfinalen mot GIF Fighters.

Skrevet av:

Det gror godt med innebandytalenter i Sveiva, ikke minst gjelder dette for G12 laget. I helgen viste de litt av hva de er gode for med å slå GIF Fighters i regionscupfinalen. At det var GIF som ble slått i finalen, gjorde seiren enda søtere ifølge lagleder Cato Ørsal.

- Det er slettes ikke ueffent. Det har vært Sveiva og GIF det har stått om hele veien. Ingen av de andre lagene har gitt oss så mye motstand, og i serien har vi kun tapt én kamp. Nettopp mot GIF. Derfor var det en herlig revansje å slå dem i regionscupen, sier han.

Kampen ble spilt i Marikollhallen, men publikum dukket likevel trofast opp for å følge sine håpefulle.

- Vi hadde sendt ut beskjed til alle foreldrene. Ta med folk og fe for å støtte opp om gutta, og at det kom så mange for å se på gjorde det ekstra moro. Det gjorde gutta tente og klare, og selv om det var spent, var det en fin stemning, sier Ørsal.

Kampen startet nervøst fra Sveivas side, og det tok bare noen sekunder før de lå under med 0-1. De gikk så opp i ledelsen 3-1, før GIF kom tilbake. Etter første periode ledet Sveiva 6-5. To tette perioder senere kunne Sveiva juble etter 9-8-seier.

- Det var tre minutter igjen å spille da vi scoret det avgjørende målet. Da ble det virkelig full jubel. Jeg har aldri sett gutta så glade før. De kasta seg rundt hverandre, og vi som satt på benken felte en tåre alle mann.

- Det var virkelig rørende, og noe vi har sett fram mot lenge, sier han.

Store talenter

Sveivas suksess på de aldersbestemte laga lover godt med tanke på fremtidens eliteseriespillere. Skal vi tro Sveiva-leiren har de mange spillere med stort talent.

- Vi er jo et 96-lag, men vi har noen spillere på disp fra 95 kullet. I tillegg har vi fire 97-gutter som er med, og vi har noen virkelige store talenter her.

- Det viktigste er muligens at hele laget har utviklet seg enormt i år, forteller Ørsal.

Mannen som får mye av æren heter Trond Lund, og er trener for gutta. Han er også glad for jobben som ble gjort mot GIF på lørdag.

- Gutta var fantastisk glade, og det var jeg som trener også. Det var herlig å se gutta, og det gjorde godt at vi tok pokalen. I tredjeperiode rundspilte vi dem, og det var en fortjent seier, sier han.

Med et lag fylt med talenter innrømmer Lund at han liker seg om trener.

- Det er fryktelig mye talent her, og jeg tror vi skal gå opp en aldersklasse til neste år for å få litt motstand. Det blir nesten for kjedelig å vinne 32-0 hele tiden, fleiper han.

- Er det noen spillere som utmerker seg spesielt?

- Vi har mange som blir tatt ut på kretslagssamlinger, men fra finalen mot GIF var det Kevin Lu og Petter Ulven som utmerket seg mest. Kevin gjør ingen feil som back, mens Petter scorer fem eller seks av målene, sier han.

Sveiva spilte også sluttspillkamp mot Bækkelaget i helgen, og den vant de 9-5.

- Gutta er i støtet om dagen. Nå gleder vi oss til resten av sluttspillkampene mot Asker og GIF. Vi får gå for seier der også, avslutter Lund.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!