Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

 

Sveivas 12 år gamle gutter er regionsmestre i innebandy. Avgjørelsen falt på lørdag da gutta satte skapet på plass i lokalfinalen mot GIF Fighters.

Det gror godt med innebandytalenter i Sveiva, ikke minst gjelder dette for G12 laget. I helgen viste de litt av hva de er gode for med å slå GIF Fighters i regionscupfinalen. At det var GIF som ble slått i finalen, gjorde seiren enda søtere ifølge lagleder Cato Ørsal.

- Det er slettes ikke ueffent. Det har vært Sveiva og GIF det har stått om hele veien. Ingen av de andre lagene har gitt oss så mye motstand, og i serien har vi kun tapt én kamp. Nettopp mot GIF. Derfor var det en herlig revansje å slå dem i regionscupen, sier han.

Kampen ble spilt i Marikollhallen, men publikum dukket likevel trofast opp for å følge sine håpefulle.

- Vi hadde sendt ut beskjed til alle foreldrene. Ta med folk og fe for å støtte opp om gutta, og at det kom så mange for å se på gjorde det ekstra moro. Det gjorde gutta tente og klare, og selv om det var spent, var det en fin stemning, sier Ørsal.

Kampen startet nervøst fra Sveivas side, og det tok bare noen sekunder før de lå under med 0-1. De gikk så opp i ledelsen 3-1, før GIF kom tilbake. Etter første periode ledet Sveiva 6-5. To tette perioder senere kunne Sveiva juble etter 9-8-seier.

- Det var tre minutter igjen å spille da vi scoret det avgjørende målet. Da ble det virkelig full jubel. Jeg har aldri sett gutta så glade før. De kasta seg rundt hverandre, og vi som satt på benken felte en tåre alle mann.

- Det var virkelig rørende, og noe vi har sett fram mot lenge, sier han.

Store talenter

Sveivas suksess på de aldersbestemte laga lover godt med tanke på fremtidens eliteseriespillere. Skal vi tro Sveiva-leiren har de mange spillere med stort talent.

- Vi er jo et 96-lag, men vi har noen spillere på disp fra 95 kullet. I tillegg har vi fire 97-gutter som er med, og vi har noen virkelige store talenter her.

- Det viktigste er muligens at hele laget har utviklet seg enormt i år, forteller Ørsal.

Mannen som får mye av æren heter Trond Lund, og er trener for gutta. Han er også glad for jobben som ble gjort mot GIF på lørdag.

- Gutta var fantastisk glade, og det var jeg som trener også. Det var herlig å se gutta, og det gjorde godt at vi tok pokalen. I tredjeperiode rundspilte vi dem, og det var en fortjent seier, sier han.

Med et lag fylt med talenter innrømmer Lund at han liker seg om trener.

- Det er fryktelig mye talent her, og jeg tror vi skal gå opp en aldersklasse til neste år for å få litt motstand. Det blir nesten for kjedelig å vinne 32-0 hele tiden, fleiper han.

- Er det noen spillere som utmerker seg spesielt?

- Vi har mange som blir tatt ut på kretslagssamlinger, men fra finalen mot GIF var det Kevin Lu og Petter Ulven som utmerket seg mest. Kevin gjør ingen feil som back, mens Petter scorer fem eller seks av målene, sier han.

Sveiva spilte også sluttspillkamp mot Bækkelaget i helgen, og den vant de 9-5.

- Gutta er i støtet om dagen. Nå gleder vi oss til resten av sluttspillkampene mot Asker og GIF. Vi får gå for seier der også, avslutter Lund.

 

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.