Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

 

Sveivas 12 år gamle gutter er regionsmestre i innebandy. Avgjørelsen falt på lørdag da gutta satte skapet på plass i lokalfinalen mot GIF Fighters.

Det gror godt med innebandytalenter i Sveiva, ikke minst gjelder dette for G12 laget. I helgen viste de litt av hva de er gode for med å slå GIF Fighters i regionscupfinalen. At det var GIF som ble slått i finalen, gjorde seiren enda søtere ifølge lagleder Cato Ørsal.

- Det er slettes ikke ueffent. Det har vært Sveiva og GIF det har stått om hele veien. Ingen av de andre lagene har gitt oss så mye motstand, og i serien har vi kun tapt én kamp. Nettopp mot GIF. Derfor var det en herlig revansje å slå dem i regionscupen, sier han.

Kampen ble spilt i Marikollhallen, men publikum dukket likevel trofast opp for å følge sine håpefulle.

- Vi hadde sendt ut beskjed til alle foreldrene. Ta med folk og fe for å støtte opp om gutta, og at det kom så mange for å se på gjorde det ekstra moro. Det gjorde gutta tente og klare, og selv om det var spent, var det en fin stemning, sier Ørsal.

Kampen startet nervøst fra Sveivas side, og det tok bare noen sekunder før de lå under med 0-1. De gikk så opp i ledelsen 3-1, før GIF kom tilbake. Etter første periode ledet Sveiva 6-5. To tette perioder senere kunne Sveiva juble etter 9-8-seier.

- Det var tre minutter igjen å spille da vi scoret det avgjørende målet. Da ble det virkelig full jubel. Jeg har aldri sett gutta så glade før. De kasta seg rundt hverandre, og vi som satt på benken felte en tåre alle mann.

- Det var virkelig rørende, og noe vi har sett fram mot lenge, sier han.Store talenter


Sveivas suksess på de aldersbestemte laga lover godt med tanke på fremtidens eliteseriespillere. Skal vi tro Sveiva-leiren har de mange spillere med stort talent.

- Vi er jo et 96-lag, men vi har noen spillere på disp fra 95 kullet. I tillegg har vi fire 97-gutter som er med, og vi har noen virkelige store talenter her.

- Det viktigste er muligens at hele laget har utviklet seg enormt i år, forteller Ørsal.

Mannen som får mye av æren heter Trond Lund, og er trener for gutta. Han er også glad for jobben som ble gjort mot GIF på lørdag.

- Gutta var fantastisk glade, og det var jeg som trener også. Det var herlig å se gutta, og det gjorde godt at vi tok pokalen. I tredjeperiode rundspilte vi dem, og det var en fortjent seier, sier han.

Med et lag fylt med talenter innrømmer Lund at han liker seg om trener.

- Det er fryktelig mye talent her, og jeg tror vi skal gå opp en aldersklasse til neste år for å få litt motstand. Det blir nesten for kjedelig å vinne 32-0 hele tiden, fleiper han.

- Er det noen spillere som utmerker seg spesielt?

- Vi har mange som blir tatt ut på kretslagssamlinger, men fra finalen mot GIF var det Kevin Lu og Petter Ulven som utmerket seg mest. Kevin gjør ingen feil som back, mens Petter scorer fem eller seks av målene, sier han.

Sveiva spilte også sluttspillkamp mot Bækkelaget i helgen, og den vant de 9-5.

- Gutta er i støtet om dagen. Nå gleder vi oss til resten av sluttspillkampene mot Asker og GIF. Vi får gå for seier der også, avslutter Lund.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!