Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

Sveivas 12-åringer ble regionsmestre

 

Sveivas 12 år gamle gutter er regionsmestre i innebandy. Avgjørelsen falt på lørdag da gutta satte skapet på plass i lokalfinalen mot GIF Fighters.

Skrevet av:

Det gror godt med innebandytalenter i Sveiva, ikke minst gjelder dette for G12 laget. I helgen viste de litt av hva de er gode for med å slå GIF Fighters i regionscupfinalen. At det var GIF som ble slått i finalen, gjorde seiren enda søtere ifølge lagleder Cato Ørsal.

- Det er slettes ikke ueffent. Det har vært Sveiva og GIF det har stått om hele veien. Ingen av de andre lagene har gitt oss så mye motstand, og i serien har vi kun tapt én kamp. Nettopp mot GIF. Derfor var det en herlig revansje å slå dem i regionscupen, sier han.

Kampen ble spilt i Marikollhallen, men publikum dukket likevel trofast opp for å følge sine håpefulle.

- Vi hadde sendt ut beskjed til alle foreldrene. Ta med folk og fe for å støtte opp om gutta, og at det kom så mange for å se på gjorde det ekstra moro. Det gjorde gutta tente og klare, og selv om det var spent, var det en fin stemning, sier Ørsal.

Kampen startet nervøst fra Sveivas side, og det tok bare noen sekunder før de lå under med 0-1. De gikk så opp i ledelsen 3-1, før GIF kom tilbake. Etter første periode ledet Sveiva 6-5. To tette perioder senere kunne Sveiva juble etter 9-8-seier.

- Det var tre minutter igjen å spille da vi scoret det avgjørende målet. Da ble det virkelig full jubel. Jeg har aldri sett gutta så glade før. De kasta seg rundt hverandre, og vi som satt på benken felte en tåre alle mann.

- Det var virkelig rørende, og noe vi har sett fram mot lenge, sier han.

Store talenter

Sveivas suksess på de aldersbestemte laga lover godt med tanke på fremtidens eliteseriespillere. Skal vi tro Sveiva-leiren har de mange spillere med stort talent.

- Vi er jo et 96-lag, men vi har noen spillere på disp fra 95 kullet. I tillegg har vi fire 97-gutter som er med, og vi har noen virkelige store talenter her.

- Det viktigste er muligens at hele laget har utviklet seg enormt i år, forteller Ørsal.

Mannen som får mye av æren heter Trond Lund, og er trener for gutta. Han er også glad for jobben som ble gjort mot GIF på lørdag.

- Gutta var fantastisk glade, og det var jeg som trener også. Det var herlig å se gutta, og det gjorde godt at vi tok pokalen. I tredjeperiode rundspilte vi dem, og det var en fortjent seier, sier han.

Med et lag fylt med talenter innrømmer Lund at han liker seg om trener.

- Det er fryktelig mye talent her, og jeg tror vi skal gå opp en aldersklasse til neste år for å få litt motstand. Det blir nesten for kjedelig å vinne 32-0 hele tiden, fleiper han.

- Er det noen spillere som utmerker seg spesielt?

- Vi har mange som blir tatt ut på kretslagssamlinger, men fra finalen mot GIF var det Kevin Lu og Petter Ulven som utmerket seg mest. Kevin gjør ingen feil som back, mens Petter scorer fem eller seks av målene, sier han.

Sveiva spilte også sluttspillkamp mot Bækkelaget i helgen, og den vant de 9-5.

- Gutta er i støtet om dagen. Nå gleder vi oss til resten av sluttspillkampene mot Asker og GIF. Vi får gå for seier der også, avslutter Lund.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!