Svenskekongen

Svenskekongen

KONGEN: Petrus Oskar Olivestam troner alene på toppen og ble årets «gullpuck» i Groruddalen.


Petrus Oskar Olivestam (23) plukket pucker fra start til slutt. Det var i teorien aldri noen tvil om hvem som er sjef i Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2015 kl 09:37

Se bildet større

ENSOM MAJESTET: Petrus Oskar Olivestam plukker pucker på bestilling.


Resultatliste:

44 pucker: Petrus Oskar Olivestam (H/L)

33 pucker: Kristian Skoveng (FIF)

25 pucker: Robin Ekström (H/L)

22 pucker: Martin Ytterstad (FIF)

19 pucker: Thomas Jordhøy (FIF)

14 pucker: Hans Kristian Hollstedt (FIF), Martin Opheim (FIF)

12 pucker: Stian Frøne Carlsen (FIF), Kenneth Sørli Eriksen (H/L), Mats Ytterstad (FIF), Elia Hoelstad (H/L), Jonas Zefrati Thorstensen (FIF)

11 pucker: Linus Kjell (H/L)

10 pucker: Kristoffer Skau (FIF), Mats Wikstrand (FIF)

9 pucker: David Lindgren (H/L), Raimond Hesler (FIF), Mikkel Seiergren Christiansen (H/L)

8 pucker: Alexander Brun (FIF),Torbjørn Hafstad Eikeland (H/L)

7 pucker: Fredrik Rålm (H/L), André Sørvik (H/L),

6 pucker: André Carlson Kristiansen (FIF), Daniel Langeland Henriksen (H/L), Joakim Nilsen Tiller (H/L)

5 pucker: Fredrik Løvdahl (FIF), Fredrik Thinn (H/L), Stian Granli (H/L),

4 pucker: Preben Eide (H/L), Magnus Færøy (H/L)

3 pucker: Henrik Heen (FIF), Petter Romset (H/L), Dani Samuelsen (H/L), Jakub Pekarek (FIF), Markus Nygård (H/L), Marius Fjeldstad (H/L)

2 pucker: Marius Moltzau (FIF), Espen Olsen Lie (FIF), Jonas Rajesan (H/L), Alexander Tolg Fernsjø (H/L), Denis Trencan (H/L)

1 puck: Eirik Johansen (FIF), Jonas Bovoll (FIF)

– Jättekul, utbryter den svenske 23-åringen når han mottar beviset på at han er årets spiller.

Den lille svensken ble en umiddelbar suksess på Løren. Sammen med rekkekamerat Robin Ekström (29) terroriserte han motstanderne. Både Tønsberg, Ringerike og Comet måtte strekke våpen i møtet med svenske-importen. Fasiten etter 32 kamper: 35 mål og 21 målgivende. Men årets spiller lover at han har mer på lager.

Blir værende

Robin Ekström har besluttet å reise hjem til Sverige, men det gjør ikke årets puckplukker. Olivestam blir værende i Tigerstaden og forteller at han trives godt i Norge.

– Jeg trives veldig godt i klubben og i Oslo, men det er naturligvis kjedelig at Robin reiser. Vi kjenner hverandre godt etter mange år sammen på isen. Han skal ha mye av æren for at det har gått så bra for meg i år, sier han.

Poengmaskinene kom fra den svenske klubben Vimmerby HC. Kompisene har flere sesonger bak seg på det nest høyeste nivået i Sverige, men ønsket å prøve lykken i Norge før årets sesong. Det var imidlertid ingen selvfølge at valget falt på Hasle/Løren.

Vimmerby er en liten plass. De som har sett filmen Fucking Åmål kan forestille seg Fucking Vimmerby, ler Olivestam og forteller videre at det var flere klubber som ønsket ham.

– Jeg var på vei til Kråkene (Moss), og alt var klart da jeg fikk en telefon om at Hasle/Løren ønsket meg på prøvespill. Sammen med Robin kjørte jeg til Løren, og vi bestemte oss umiddelbart for å signere for klubben.

Verdig vinner

Hasle/Lørens trener Jørgen Salsten er full av lovord om sin elev. Han mener svensken har vært lagets mest stabile iskriger i år, noe prisen gjenspeiler.

– Petrus er en energispiller, han kriger for laget og gir seg aldri. Til tross for størrelsen er han uredd og tåler mye juling. Første halvdel av sesongen var han rett og slett outstanding, og han fortjener denne prisen, skryter Salsten.

Les mer om Petrus i Akers Avis Groruddalens utgave 4. mars eller i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.