ANNONSE

Sykkelfantomet

Sykkelfantomet

 

Møt Glenn Johansen. Med pågangsmot, blod, svette, innsats og stahet har han kjempet seg til Paralympics i London. Der skal han kjempe om gull.

- Først og fremst fokuserer jeg på arbeidsoppgavene mine. Fikser jeg det kan det gå riktig så fort. Da snakker vi brått om pallplassering. Jeg går defintivt for gullmedalje, sier Glenn Johansen.

Høybråten-mannen (38), som har celebral parese, er en av to syklister som Norge sender nedover for å delta i de paralympiske lekene (OL for utøvere med fysisk funksjonshemning). I London skal Johansen delta i to ritt. Først ut er tempo (2x8 kilometer) den 5. september, så blir det fellesstart (8x8 kilometer) dagen etter.

- Det er definitivt i tempo jeg har mest tro på å gjøre det bra. Formen er knallbra. Sist jeg syklet tok jeg andreplassen i verdenscupen og slo verdensmesteren med ti sekunder. Det er lov å ha store forhåpninger da, ler Johansen lurt.

Stor ære

Glenn Johansen er ikke like optimistisk med tanke på fellesstarten.

- Det blir bånn spiler fra start til slutt, og det er som regel den sterkeste med den beste spurten som vinner. Det er ikke meg. Mitt eneste håp for fellesstarten er at det ikke blir regn. Da kan du regne med masse kollisjoner og mye drama, sier han.

Johansen gleder seg til å vise seg fram foran publikummet i London.

- Det er en stor ære for meg å få være med i Paralympics og få representere Norge. Det blir ett av de store høydepunktene i livet mitt, sier Johansen som tidligere har vært med på to sykkel-VM og ett bane-VM hvor han har hentet inn tre tiendeplasser.

I sjakk

Glenn Johansen er født og oppvokst på Høybråten med celebral parese og har alltid hatt sykling som hobby. For syv år siden syklet han Trondheim-Oslo for første gang, og fant ut at han ville satse mer på sykling. I 2009 startet han opp for fullt, og gjennom Glenns klubb, Sportsklubben Rye, fikk han etter hvert kontakt med Olympiatoppen. De ble imponert over hans resultater og derfra har det ballet på seg. Nå trener han mellom 20 og 30 timer i uka. Det hjelper ham også å håndtere handicapet sitt.

- Syklingen betyr mye for meg. Ikke bare er jeg i et herlig miljø med gode venner, men all treningen hjelper meg også å holde mitt handicap i sjakk, sier Glenn Johansen.

Han elsker å konkurrere, og spesielt mot funksjonsfriske utøvere hvor han stadig beviser at han er på toppnivå.

- Det hender titt som ofte at jeg slår funksjonsfriske ryttere i løp. Det er veldig morsomt. Ekstra gøy er det å slå de som står og klager på at de har litt vondt i benet på startstreken, ler Johansen.

Optimister

Glenn Johansen er ikke alene om å være optimist før de paralympiske lekene.

- Jeg tror Glenn er god nok for medalje. Han er en meget sterk temposyklist, og har kommet langt på de årene han har satset. Tempotidene han serverer er det internasjonal klasse over, og han er en av de aller beste veteranene vi har i landet, uavhengig av om man er funksjonshemmet eller ikke, sier Steffen Kjærgård som er sportssjef i Norges Cykleforbund.

Han gir tommelen opp for de norske utøverne som skal delta i Paralympics.

- De har den røffeste innstillingen og er ordentlig dedikert. De ser løsninger og muligheter i stedet for problemene. Mange av de funksjonsfriske har mye å lære av den innstillingen, sier han.

Også landslagssjef for Parasykling, Espen Langli, tror Glenn Johansen kan vende hjem til Groruddalen med medalje.

- Glenn har helt klart muligheter til medalje. Han er en meget god temporytter som, på tross av at han ikke har holdt på så lenge, holder et høyt nivå.

- Jeg har forhåpninger på hans vegne, sier Langli.

- Hvordan vil du beskrive ham?

- Som person er han både hyggelig og omgjengelig. Han er meget dedikert og har fullt fokus på sine mål.

- Han legger ned like mye arbeid i dette som alle andre toppidrettsutøvere, og fortjener ros for innsatsen, sier Langli.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE