Sykkelfantomet

Sykkelfantomet

 

Møt Glenn Johansen. Med pågangsmot, blod, svette, innsats og stahet har han kjempet seg til Paralympics i London. Der skal han kjempe om gull.

Skrevet av:

- Først og fremst fokuserer jeg på arbeidsoppgavene mine. Fikser jeg det kan det gå riktig så fort. Da snakker vi brått om pallplassering. Jeg går defintivt for gullmedalje, sier Glenn Johansen.

Høybråten-mannen (38), som har celebral parese, er en av to syklister som Norge sender nedover for å delta i de paralympiske lekene (OL for utøvere med fysisk funksjonshemning). I London skal Johansen delta i to ritt. Først ut er tempo (2x8 kilometer) den 5. september, så blir det fellesstart (8x8 kilometer) dagen etter.

- Det er definitivt i tempo jeg har mest tro på å gjøre det bra. Formen er knallbra. Sist jeg syklet tok jeg andreplassen i verdenscupen og slo verdensmesteren med ti sekunder. Det er lov å ha store forhåpninger da, ler Johansen lurt.

Stor ære

Glenn Johansen er ikke like optimistisk med tanke på fellesstarten.

- Det blir bånn spiler fra start til slutt, og det er som regel den sterkeste med den beste spurten som vinner. Det er ikke meg. Mitt eneste håp for fellesstarten er at det ikke blir regn. Da kan du regne med masse kollisjoner og mye drama, sier han.

Johansen gleder seg til å vise seg fram foran publikummet i London.

- Det er en stor ære for meg å få være med i Paralympics og få representere Norge. Det blir ett av de store høydepunktene i livet mitt, sier Johansen som tidligere har vært med på to sykkel-VM og ett bane-VM hvor han har hentet inn tre tiendeplasser.

I sjakk

Glenn Johansen er født og oppvokst på Høybråten med celebral parese og har alltid hatt sykling som hobby. For syv år siden syklet han Trondheim-Oslo for første gang, og fant ut at han ville satse mer på sykling. I 2009 startet han opp for fullt, og gjennom Glenns klubb, Sportsklubben Rye, fikk han etter hvert kontakt med Olympiatoppen. De ble imponert over hans resultater og derfra har det ballet på seg. Nå trener han mellom 20 og 30 timer i uka. Det hjelper ham også å håndtere handicapet sitt.

- Syklingen betyr mye for meg. Ikke bare er jeg i et herlig miljø med gode venner, men all treningen hjelper meg også å holde mitt handicap i sjakk, sier Glenn Johansen.

Han elsker å konkurrere, og spesielt mot funksjonsfriske utøvere hvor han stadig beviser at han er på toppnivå.

- Det hender titt som ofte at jeg slår funksjonsfriske ryttere i løp. Det er veldig morsomt. Ekstra gøy er det å slå de som står og klager på at de har litt vondt i benet på startstreken, ler Johansen.

Optimister

Glenn Johansen er ikke alene om å være optimist før de paralympiske lekene.

- Jeg tror Glenn er god nok for medalje. Han er en meget sterk temposyklist, og har kommet langt på de årene han har satset. Tempotidene han serverer er det internasjonal klasse over, og han er en av de aller beste veteranene vi har i landet, uavhengig av om man er funksjonshemmet eller ikke, sier Steffen Kjærgård som er sportssjef i Norges Cykleforbund.

Han gir tommelen opp for de norske utøverne som skal delta i Paralympics.

- De har den røffeste innstillingen og er ordentlig dedikert. De ser løsninger og muligheter i stedet for problemene. Mange av de funksjonsfriske har mye å lære av den innstillingen, sier han.

Også landslagssjef for Parasykling, Espen Langli, tror Glenn Johansen kan vende hjem til Groruddalen med medalje.

- Glenn har helt klart muligheter til medalje. Han er en meget god temporytter som, på tross av at han ikke har holdt på så lenge, holder et høyt nivå.

- Jeg har forhåpninger på hans vegne, sier Langli.

- Hvordan vil du beskrive ham?

- Som person er han både hyggelig og omgjengelig. Han er meget dedikert og har fullt fokus på sine mål.

- Han legger ned like mye arbeid i dette som alle andre toppidrettsutøvere, og fortjener ros for innsatsen, sier Langli.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!