Sykkelfantomet

Sykkelfantomet

 

Møt Glenn Johansen. Med pågangsmot, blod, svette, innsats og stahet har han kjempet seg til Paralympics i London. Der skal han kjempe om gull.

Skrevet av:

- Først og fremst fokuserer jeg på arbeidsoppgavene mine. Fikser jeg det kan det gå riktig så fort. Da snakker vi brått om pallplassering. Jeg går defintivt for gullmedalje, sier Glenn Johansen.

Høybråten-mannen (38), som har celebral parese, er en av to syklister som Norge sender nedover for å delta i de paralympiske lekene (OL for utøvere med fysisk funksjonshemning). I London skal Johansen delta i to ritt. Først ut er tempo (2x8 kilometer) den 5. september, så blir det fellesstart (8x8 kilometer) dagen etter.

- Det er definitivt i tempo jeg har mest tro på å gjøre det bra. Formen er knallbra. Sist jeg syklet tok jeg andreplassen i verdenscupen og slo verdensmesteren med ti sekunder. Det er lov å ha store forhåpninger da, ler Johansen lurt.

Stor ære

Glenn Johansen er ikke like optimistisk med tanke på fellesstarten.

- Det blir bånn spiler fra start til slutt, og det er som regel den sterkeste med den beste spurten som vinner. Det er ikke meg. Mitt eneste håp for fellesstarten er at det ikke blir regn. Da kan du regne med masse kollisjoner og mye drama, sier han.

Johansen gleder seg til å vise seg fram foran publikummet i London.

- Det er en stor ære for meg å få være med i Paralympics og få representere Norge. Det blir ett av de store høydepunktene i livet mitt, sier Johansen som tidligere har vært med på to sykkel-VM og ett bane-VM hvor han har hentet inn tre tiendeplasser.

I sjakk

Glenn Johansen er født og oppvokst på Høybråten med celebral parese og har alltid hatt sykling som hobby. For syv år siden syklet han Trondheim-Oslo for første gang, og fant ut at han ville satse mer på sykling. I 2009 startet han opp for fullt, og gjennom Glenns klubb, Sportsklubben Rye, fikk han etter hvert kontakt med Olympiatoppen. De ble imponert over hans resultater og derfra har det ballet på seg. Nå trener han mellom 20 og 30 timer i uka. Det hjelper ham også å håndtere handicapet sitt.

- Syklingen betyr mye for meg. Ikke bare er jeg i et herlig miljø med gode venner, men all treningen hjelper meg også å holde mitt handicap i sjakk, sier Glenn Johansen.

Han elsker å konkurrere, og spesielt mot funksjonsfriske utøvere hvor han stadig beviser at han er på toppnivå.

- Det hender titt som ofte at jeg slår funksjonsfriske ryttere i løp. Det er veldig morsomt. Ekstra gøy er det å slå de som står og klager på at de har litt vondt i benet på startstreken, ler Johansen.

Optimister

Glenn Johansen er ikke alene om å være optimist før de paralympiske lekene.

- Jeg tror Glenn er god nok for medalje. Han er en meget sterk temposyklist, og har kommet langt på de årene han har satset. Tempotidene han serverer er det internasjonal klasse over, og han er en av de aller beste veteranene vi har i landet, uavhengig av om man er funksjonshemmet eller ikke, sier Steffen Kjærgård som er sportssjef i Norges Cykleforbund.

Han gir tommelen opp for de norske utøverne som skal delta i Paralympics.

- De har den røffeste innstillingen og er ordentlig dedikert. De ser løsninger og muligheter i stedet for problemene. Mange av de funksjonsfriske har mye å lære av den innstillingen, sier han.

Også landslagssjef for Parasykling, Espen Langli, tror Glenn Johansen kan vende hjem til Groruddalen med medalje.

- Glenn har helt klart muligheter til medalje. Han er en meget god temporytter som, på tross av at han ikke har holdt på så lenge, holder et høyt nivå.

- Jeg har forhåpninger på hans vegne, sier Langli.

- Hvordan vil du beskrive ham?

- Som person er han både hyggelig og omgjengelig. Han er meget dedikert og har fullt fokus på sine mål.

- Han legger ned like mye arbeid i dette som alle andre toppidrettsutøvere, og fortjener ros for innsatsen, sier Langli.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!