Sykkelfantomet

Sykkelfantomet

 

Møt Glenn Johansen. Med pågangsmot, blod, svette, innsats og stahet har han kjempet seg til Paralympics i London. Der skal han kjempe om gull.

- Først og fremst fokuserer jeg på arbeidsoppgavene mine. Fikser jeg det kan det gå riktig så fort. Da snakker vi brått om pallplassering. Jeg går defintivt for gullmedalje, sier Glenn Johansen.

Høybråten-mannen (38), som har celebral parese, er en av to syklister som Norge sender nedover for å delta i de paralympiske lekene (OL for utøvere med fysisk funksjonshemning). I London skal Johansen delta i to ritt. Først ut er tempo (2x8 kilometer) den 5. september, så blir det fellesstart (8x8 kilometer) dagen etter.

- Det er definitivt i tempo jeg har mest tro på å gjøre det bra. Formen er knallbra. Sist jeg syklet tok jeg andreplassen i verdenscupen og slo verdensmesteren med ti sekunder. Det er lov å ha store forhåpninger da, ler Johansen lurt.

Stor ære

Glenn Johansen er ikke like optimistisk med tanke på fellesstarten.

- Det blir bånn spiler fra start til slutt, og det er som regel den sterkeste med den beste spurten som vinner. Det er ikke meg. Mitt eneste håp for fellesstarten er at det ikke blir regn. Da kan du regne med masse kollisjoner og mye drama, sier han.

Johansen gleder seg til å vise seg fram foran publikummet i London.

- Det er en stor ære for meg å få være med i Paralympics og få representere Norge. Det blir ett av de store høydepunktene i livet mitt, sier Johansen som tidligere har vært med på to sykkel-VM og ett bane-VM hvor han har hentet inn tre tiendeplasser.

I sjakk

Glenn Johansen er født og oppvokst på Høybråten med celebral parese og har alltid hatt sykling som hobby. For syv år siden syklet han Trondheim-Oslo for første gang, og fant ut at han ville satse mer på sykling. I 2009 startet han opp for fullt, og gjennom Glenns klubb, Sportsklubben Rye, fikk han etter hvert kontakt med Olympiatoppen. De ble imponert over hans resultater og derfra har det ballet på seg. Nå trener han mellom 20 og 30 timer i uka. Det hjelper ham også å håndtere handicapet sitt.

- Syklingen betyr mye for meg. Ikke bare er jeg i et herlig miljø med gode venner, men all treningen hjelper meg også å holde mitt handicap i sjakk, sier Glenn Johansen.

Han elsker å konkurrere, og spesielt mot funksjonsfriske utøvere hvor han stadig beviser at han er på toppnivå.

- Det hender titt som ofte at jeg slår funksjonsfriske ryttere i løp. Det er veldig morsomt. Ekstra gøy er det å slå de som står og klager på at de har litt vondt i benet på startstreken, ler Johansen.

Optimister

Glenn Johansen er ikke alene om å være optimist før de paralympiske lekene.

- Jeg tror Glenn er god nok for medalje. Han er en meget sterk temposyklist, og har kommet langt på de årene han har satset. Tempotidene han serverer er det internasjonal klasse over, og han er en av de aller beste veteranene vi har i landet, uavhengig av om man er funksjonshemmet eller ikke, sier Steffen Kjærgård som er sportssjef i Norges Cykleforbund.

Han gir tommelen opp for de norske utøverne som skal delta i Paralympics.

- De har den røffeste innstillingen og er ordentlig dedikert. De ser løsninger og muligheter i stedet for problemene. Mange av de funksjonsfriske har mye å lære av den innstillingen, sier han.

Også landslagssjef for Parasykling, Espen Langli, tror Glenn Johansen kan vende hjem til Groruddalen med medalje.

- Glenn har helt klart muligheter til medalje. Han er en meget god temporytter som, på tross av at han ikke har holdt på så lenge, holder et høyt nivå.

- Jeg har forhåpninger på hans vegne, sier Langli.

- Hvordan vil du beskrive ham?

- Som person er han både hyggelig og omgjengelig. Han er meget dedikert og har fullt fokus på sine mål.

- Han legger ned like mye arbeid i dette som alle andre toppidrettsutøvere, og fortjener ros for innsatsen, sier Langli.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!